Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Akciókamerák
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Psychopeti
senior tag
válasz
fehér_ember #2417 üzenetére
Hát sajnos mégis kevés van belőle.
Majd tápkebelből is szerzek már be valamikor jobb minőségűt...
-
hash99
senior tag
válasz
fehér_ember #2401 üzenetére
Anno volt media marktos noname hangfalkábelem amikor még csak ismerkedtem az egész hifizéssel és a hangfalaim is ennek megfelelően belépő kategóriásak voltak. Kb. azt lehetett mondani rá hogy működik. Én nem érzem hogy túlzásokba kell esni kábel esetén de azért egy 2000ft/méteres qed csak belefér még egy alap rendszernél is. Én most is használok ilyet a hátsókhoz mert 30 méter kellett és drágább kábel helyett inkább rendszert fejlesztek a pénzből.
-
válasz
fehér_ember #2362 üzenetére
"tapasztalni véltem eltérést"
Ez így teljesen rendben van, de ennek semmi köze ahhoz, hogy van-e tényleges hangi különbség.
Nagyon nem mindegy a tesztelés módja.
-
ozzy711
őstag
válasz
fehér_ember #2352 üzenetére
Elég csak egy bolti villanyszerelő kábelt összehasonlítani egy spec. hangfalkábellel, ha hallható a különbség akkor megdőlt a teória, mivel elvileg semmilyen kábel nem okoz auditív változást a láncban. Lassan rászánom magam egy ilyen tesztre, amelyre meghívok pár embert. Kíváncsi leszek az eredményre.
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #2335 üzenetére
Különböző típusú emberek vannak:
- Nem értek hozzá, de a pénz amúgy sem számit, jöjjenek a drága kábelek, meg sem érzi a pénztárcám
- Értek hozzá, van rá pénzem és valamilyen okból a drágább kábelt választom, mert mondjuk jobban tetszik rajta a kígyóbőr
- Nem értek hozzá, pénzem sincs rá, de vágyok a minőségibb hangra, majd valahogy összekuporgatom, vagy hitelből megoldom.Az első két csoporttal nincs probléma, azt csinálják amit akarnak. Sajnos viszont a harmadik csoportból vannak sokkal többen és őket nem kellene bevinni a málnásba.
#2336johnywalker: Egy kivétellel szerintem senki nem ajánl filléres kábelt. Mindenki azt mondja, hogy minőségi gyártótól, megfelelő keresztmetszetű kábelt vegyél, ésszerű áron. Majd hozzá tesszük, hogy hangfalak, az akusztika sokkal többet javít a hangon, mint a kábelek. A hangképbe nyúlás már megint kezdi misztifikálni a témát, egy mezei VDC Blue kábel teljesen transzparens átvitelt nyújt.
És akkor zárójelben írnám, hogy miközben ennyire rá van feszülve a hifi közösség a kábelekre, senki nem akad fenn azon, hogy mondjuk gyártási pontatlanság okán 1-2 dB különbség van a hangfalpár két tagja között. Ugyanez áll a kábelekre, ott sincs két tökéletesen egyforma, még a párban eladottak között se.
-
Quetz
őstag
válasz
fehér_ember #2330 üzenetére
Igazad lenne, ha erre képes lenne egy kábel. De nem képes. Ilyen mértékű beavatkozást csak aktív DSP-vel lehet előidézni:
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #2330 üzenetére
Szerintem pontosan ez a helyzet.
Olyan kábelt érdemes választani, amelyik semleges, tehát nem vesz el semelyik tartományból. Sajnos az olcsók között elvétve találni ilyet, én még egyetlen eggyel sem találkoztam. Valahol 20000 Ft/m körül kezdődnek az elfogadhatók. -
lotTóni
tag
válasz
fehér_ember #2125 üzenetére
Az erősítőn található 3 db optikai portból 1 abszolút nem működik (itt akadt meg a lemez).Az előlapi input nem volt opció,mivel nem mutat túl jól.
Azt opt1 hozta meg az eredményt.
Érdekesség,hogy miután a tv-n kikapcsolom a külső hangszóró lehetőséget,nem bomlik a kapcsolat,így a tv-n és a házimozin is van hang.. -
lotTóni
tag
válasz
fehér_ember #2123 üzenetére
Menet közben sikerült megoldani.
Köszönöm a segítséget! -
leon11
tag
válasz
fehér_ember #2116 üzenetére
Fapacis viborg-al van két kábelem, illetve egy furutech-el.
Ezek az oyaide klónok a viborghoz képest milyenek? -
leon11
tag
válasz
fehér_ember #2113 üzenetére
Sőt itt még olcsóbb [link]. Milyen csatival használod vagy javaslod.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #2113 üzenetére
Valóban jó az ára.
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #2089 üzenetére
A fapaci féle az jó minőség, a villásdugó sárgaréz az iec az meg vörösréz.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #2088 üzenetére
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #1898 üzenetére
Én eleve nagyobbat kértem, mert az nagyobb javulást eredményez.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fehér_ember #1874 üzenetére
Folytassuk inkább a másikban.
-
Speeedfire
félisten
válasz
fehér_ember #1872 üzenetére
Hmm, érdekes megoldás. Nem is gondoltam ilyenre. Ilyenkor max annyi a para, hogy 2-t kell távval vezérelni. Meg egyszer összehangolni. Vagy a HM pre out az rca jelet is változtatja a hangerő függvényében?
HM belépő szinten jobban pörög, vagy miért? Nem vágom, ezt dobta ki a kereső a házimozira nekem
Igen, ilyesmi yamaha, vagy denon erősítőn agyaltam én is. Nagy elvárás nincs. -
lenox
veterán
válasz
fehér_ember #1725 üzenetére
Ezzel mar korabban is probalkoztal, de ha tenyleg igy gondolod, akkor feltetelezem egy kabeltipus minden peldanyat vegighallgatod, hiszen az emberiseg (beleertve a gyartot) nem tud mindent, lehet, hogy koztuk van a neked tokeletes kabel.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #1710 üzenetére
Ezt nem én találtam ki, olvastam, idézem:
"A Viablue NF-S1 Quattro Silver összekötő és SC-4 Silver hangsugárzó kábeleket készletben ajánljuk megvásárolni. Nem mintha önállóan nem állnák meg helyüket, de azt hisszük, a tesztből kiviláglott, hogy ezeket a kábeleket együtt érdemes felhasználni. Egy rendszer hangzása nagyban függ a komponensek egymáshoz illő hangzásától és ez az állítás az erősítő és a hangsugárzó között hatványozottan igaz. De az is igaz, hogy a forrásnak tisztának kell lenni, hogy az erősítő jó jelet dolgozzon fel. Ez a rendszerelmélet, amiben a közmondás szerint minden lánc olyan erős, mint annak leggyengébb szeme. A Viablue cég hitvallása szerint, ez a kábelen ne múljon."
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1710 üzenetére
Egyetértek, de pici kiegészítéssel élek.
Nem csak bizonyára léteznek, hanem ténylegesen, például a Siltech, Transparent Audio, Kubala Sosna, Elrod, Stealth Audio és még számos másik. De a Nordost, van den Hul, Kimber, Harmonic Technology is közéjük sorolható, bár vannak a hétköznapi emberek számára is megfizethető termékeik. -
lenox
veterán
válasz
fehér_ember #1647 üzenetére
Mert ugye mindig azt hisszük hogy jelenleg már mindent tudunk.
Ahogy irtam a magia resze engem nem erdekel. A kabeleket gyartjak, a gyarto pontosan tudja, hogy ket kulonbozo kabelet milyen parametereben kesziti kulonbozore, nincs benne semmi olyan amit 'meg nem tudunk'.amit hallgatunk, azt ugye célszerű hallgtás útján kiválasztani.
Igy van. Erdemes megtapasztalni. Es utana szerintem erdemes szintet lepni, megallapitani, mi okozza a kulonbseget, es legkozolebb mar nem nullarol indulni.Kabelbejaratasban en nem hiszek, de mondjuk en mernok vagyok, tolem aki akar az hihet.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #1587 üzenetére
Köszönöm a tanácsot. Az Extremeaudio-tól rendeltem volna 15% kedvezménnyel, de sajnos csak februárban volt kedvezmény elvileg, erről lemaradtam.
-
Gino20
őstag
válasz
fehér_ember #1534 üzenetére
Rendben, köszi az infót
Akkor holnap valószínűleg meg is veszem az inakustik-ot
-
Gino20
őstag
válasz
fehér_ember #1511 üzenetére
Köszi, megnézem
Mivel abszolút kezdő vagyok, így könnyen le vagy rábeszélhető vagyok az adott kategóriában Ahogy látom (vagy csak bénázok) a van damme nem kapható, vagy csak fel kell venni a kapcsolatot a hazai forgalmazóval. -
kabi79
csendes tag
válasz
fehér_ember #1503 üzenetére
-
Meneghin
friss újonc
válasz
fehér_ember #1482 üzenetére
Köszönöm szépen, megpróbálom.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1455 üzenetére
Megjelenése előtt lektoráltam, korrektúráztam azt a cikket, viszont nem volt lehetőségem megnézni magát a készüléket. Elfogadtam, amit a szerzője állított. Viszont az imént alaposan megvizsgáltam a neten fellelhető képek közül egy csokornyit, azok alapján jutottam a leírt következtetésre. 50 %-ot írtam, tehát vagy igazam van, vagy ugyanannyi eséllyel tévedek.
-
chatran
őstag
válasz
fehér_ember #1383 üzenetére
Köszi szépen, sajnos sehogy sem jött össze, ahogy jack-et érzékelt a TV, azonnal elnémult a hangszóró és a menüben kiszürkültek a hang kimenetek.
Most újabb kihívás elé állított apám, mert új tv-t vett, miután az előző Samsung állítólag kipurcant. Egy ilyen típust vett.
Na ezen egy darab jack kimenet nincs, így a korábban említett fejhallgató nem használható vele. Ilyen hang kimenetek vannak a TV-n.Milyen átalakítót érdemes venni, hogy a fenti fejhallgatót használni tudja a TV-vel?
KÖszi
-
Dimaa
csendes tag
válasz
fehér_ember #1411 üzenetére
Nekem is pcm es auto van, egy masik tvnel a csaladban ami egy hisense egyebkent ha ossze van kotve optikaival a hazimozival egybol hozza tovabbi lehetosegkent a dolby digitalt es a digital plust is mindegy hogy eppen milyen tartalmat nezek.Konkretan youtuberol hallgattam zenet es amint atvaltottam a tvn dolby digital plusra a hazimozin meg is jelent a dolby digital felirat es fenyevekkel jobban szolt maris.. ezt hianyolom most ennel a samsungnal es nem tudom mit lehetne csinalni
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1398 üzenetére
Ha a Premiert tekinted etalonnak, miért nem azt veszel? Néha egészen baráti áron tűnnek fel a használtak piacán.
A brosúra egy s-sel írandó! [link]
-
alphamooncam
őstag
válasz
fehér_ember #1393 üzenetére
Szerintem az a linkelt Supra nem gyári, legalábbis a kábel biztos nem.
Nekem volt eredeti addig, amíg meg nem hallgattam egyszer a Mundorf arany-ezüst IC kábelét, aztán csak porosodott, úgy hogy mennie kellett.
Szóval jó a Supra, az eredeti, viszont mint mindenben, ebben is van jobb.
Tipp alapján próbáltam IC kábelt koax helyett, és nekem most is 3 egyforma Mundorf arany-ezüst eredetileg IC kábel köti össze az ANT-okat, kettő IC-ként egy koax-ként.
Majd számolj be mi lett!
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #1396 üzenetére
Persze attól hogy valami kábel a gyártó palettáján alacsonyabban rangsorolt, attól még lehet elég jó.
Én pl. azonnal vennék egy HT Precision Link ic-t ha ismét jóáron felbukkanna -
bajnokpityu
félisten
válasz
hydrát én biztosan sose vennék, a másik kettőt inkább..
-
BBéci
legenda
válasz
Látatlanban egyiket sem, csakis kipróbálás után vennék kábelt.
-
chatran
őstag
válasz
fehér_ember #1383 üzenetére
Azonnal elnémul a tv hangszóró amint a jack csatiba bedugok egy kábelt. Sajnos nem vagyok a tv közelében, (kb 10 éves Samu, HDMI és USB már van rajta, wifi nincs) de megpróbáltam az itthoni LG-men (még a webos előtti "okos" tv). Ez is azonnal elnémult, amint fülhallgatót dugtam a jack csatiba, de a menüből simán át lehetett állítani a TV hangszóróra.
Remélem apámék Samsung tv-je is lesz ennyire okos. -
petya1985
tag
válasz
fehér_ember #1367 üzenetére
Koszonom szepen mindenkinek a segitseget!
Ez a dac annyira nem vilagos azert
Neztem ilyen átalakítót,de ezzel ha jól ertem csak virtuális 5.1 lesz amit a hangzás móddal érhetek el csak,nem alapból szól ugy... jó lenne egy képes magyarázat,hogy mit hogyan kössek össze ha van esetleg vennem egy 5.2 erősítőt(mert laikus vok hozza,es ahogy neztem a hátuljukat,par lyukkal van több
)
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1365 üzenetére
Egy baj van, annak a bögreszettnek passzív a szubládája, ezért olyan erősítőt keress számára, ami azt is meg tudja hajtani.
-
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #1320 üzenetére
Lehet a dinamika gyengeségét a kábel vékonysága okozza
-
alphamooncam
őstag
válasz
fehér_ember #1320 üzenetére
Ez hasznos volt, kiváncsivá tettél !
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
fehér_ember #1304 üzenetére
Uram
én a hasonlaton nevettem, a vitába nem szeretnék belefolyni, úgysem nyernék
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1297 üzenetére
Tehát inkább hallgatsz egy bántó, fárasztó, dinamikátlan, részlettelen 5.1 hangot, mint egy részletgazdag, precíz, dinamikus, elbűvölő sztereót?
Inkább 2-3 ronda, kövér nő, mint egy szép bombázó?
Úgy kell neked.
Alighanem félreértettél, abszolút 5.1-párti vagyok, ha filmekről van szó, de jelen esetben nem erről beszélünk. -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1295 üzenetére
Sokan, sokszor leírtuk, hogy inkább egy jó sztereó rendszer, mint gagyi 5.1. Ugyanannyi pénzből sokkal jobb sztereó hangzást lehet kapni, mint 5.1-et.
Tehát ne a minőségből engedjünk, hanem a csatornák számából! -
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1262 üzenetére
Az előbb is írtam, hogy nálunk is előfordul, mert nem mindig volt időm és kedvem átírni. De mától kezdve minden esetben meg fogom tenni.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1253 üzenetére
Értettem én is, de hogy belül van, attól az még jumpernek számít.
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #1253 üzenetére
Köszönöm, igen nálam dobozon belül lett közös terminálra kötve, junior meg rakhatna ide 1 képet a terminál másik oldaláról akkor könnyebb lenne segíteni.
-
Formaster
addikt
válasz
fehér_ember #1227 üzenetére
A hátuljáról is van kép, persze nincs beikszelve, hogy melyik típus
Azért érdekel, mennyi lehetett az új ára, mert nem adja túl olcsón.
szerk: hmm, pedig a dobozon írja, hogy Elite, de alul miért nincs beikszelve?
Már csak egy gondom van, a foglalat nem olyan ami nekem kellene, svájcban minden dugó 3 villás. Szentségtörés, ha átalakítóval dugom be?
Vagy át lehet szerelni házilag?
-
Krilehor
tag
válasz
fehér_ember #1212 üzenetére
Köszi
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #1176 üzenetére
Én az akciós ár alatt kaptam
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #1171 üzenetére
Nekem meg 4m Sequel kábel
-
Zsubi
őstag
válasz
fehér_ember #1157 üzenetére
A teszt után féláron vevő vagyok a Premierekre
-
mettek
addikt
válasz
fehér_ember #1160 üzenetére
A qed-nek van ezüstözött hangfal kábele jóval olcsóbban. Miért nem azt próbálod ki?
Én most vettem qed xt40 (tiszta réz) kábelt mert ez illik jobban a hangfalamhoz és rá kellett döbbennem hogy eszméletlen jó kábel. Hatalmasat javult a térérzet. Egy Chord Epic Twint váltott ami kb 5 szöröse árban és megverte a Qed.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1160 üzenetére
Inkább kérj kölcsön különféle hangszórókábeleket, azokkal kísérletezz!
-
BBéci
legenda
válasz
Muszály?
-
migabi24
nagyúr
válasz
Ha ki akarnák veled basz.i
elárulnám, hogy ha sequelt párba duplázod akkor a hatása is duplázódik, én most készülök triplázni, de ha az is hallható lesz akkor tovább növelem.
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #1155 üzenetére
Nem biztos, hogy rossz ötlet, de elég drága kísérlet lesz az biztos😁
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #1145 üzenetére
Mivel nem hagy nyugodni a dolog
ezért írtam az Audiocentrumnak.
Mivel ők a hivatalos hazai forgalmazó hátha tudnak infóval szolgálni arról hogy a premier tápkábel miért van kétféle borítással forgalomban.Majd ha válaszolnak a mai napon elküldött levelemre; közlöm veletek is.
-
vieri2000
tag
válasz
fehér_ember #1152 üzenetére
Köszi. Előfordul hogy nem a megfelelő ajtón kopogtatunk.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #1149 üzenetére
És még annyi, hogy a felirat elcsavarodása ne tévesszen meg senkit, azt én követtem el.
-
Patice
nagyúr
válasz
Nekem hamisnak tűnik a kékesebb, fényesebb kábel.
Amikor először találkoztam vele, akkor a matt lila szín megmaradt az emlékeimben. -
fehér_ember
addikt
válasz
Ha valaki tud valamit az említett "IsoTek EVO3 Premier tápkábel" eltérésekről, ne tartsa magában.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #1092 üzenetére
Nem ismerem, kipróbálás nélkül nem adok érte hatezret sem. Több hete nem hallgattam zenét, így nem különösebben égető, valamint nem vészes optikaival sem, csak vakteszteléssel jön ki a különbség.
Kimber XLR-ekre vadászom, ha meglesz, felszabadul az Oehlbach, amit sok évig a CD-játszóhoz használtam.
Köszi! -
smiti
veterán
válasz
fehér_ember #960 üzenetére
Ez egy nagyon hasznos hozzászólás lett köszönöm.
-
koko52
nagyúr
válasz
fehér_ember #890 üzenetére
Úgy van állítva. Rá van kötve a monitor, tv, erősítő. Az erősítő ki is írja, hogy kap külső jelforrást de tök süket. A gond az, hogy a VGA képeszköznek látja, mert még a monitort és a tv-t is ki akarja terjeszteni rá.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #884 üzenetére
Elhiszem nektek, hogy nem kellően jó a Sennheiser erősítő, mert nincs saját tapasztalatom, nem izgat a téma. Fejhallgatót csak laptophoz használok DacMagic XS-sel, ami bőven kielégíti az igényeimet.
-
TuTa86
tag
válasz
fehér_ember #798 üzenetére
Nagyon koszonom, hogy ilyen szepen osszeszedted nekem. Megnezegetem oket. Eddig csak szerelt kabeleket neztem.
-
kaposznyak
aktív tag
válasz
fehér_ember #773 üzenetére
Köszönöm a tippet.
Quetz: Szintén kösz.
-
Csabi1984
addikt
válasz
fehér_ember #761 üzenetére
Félre értés nem haragszom bár én sem írtam le a környezetet de ez nem is volt kérdés
Szóval csak az lett volna a kérdés,hogy gondolom nem mindegy,hogy vékony egy huzal vagy mondjuk 2.5mm-es huzalvastagságú egy vezeték.Az én szobámba egy Harman Kardon hkts 9-es van egy Yamaha RX 383-as erősítővel. Az én szobám nem csak hülye elhelyezkedésű de 20nm alatti szóval én nálam sem válna be egy viszonylag torony hangfal
Sajnos a szobához tudok igazodni!
-
Csabi1984
addikt
válasz
fehér_ember #758 üzenetére
Köszönöm a tanácsot de anyum szobájába nem szeretnénk házi mozit.
Szerintem azért egy kisebb hangfalat sem szabad leminősíteni azért mert nem 20-30.000 Ft-os.
Egyszerűen erősítőre van rákötve a számítógép valamin az a settopbox és ezeken a hangszórókon szól a hang.Számomra a hangzás úgy mond fontosabb mint a feltekert hangerő
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #730 üzenetére
Bár ha azt nézem hogy jobb helyeken mennyiért van a kábel métere ónozott réz, akkor eléggé elgondolkodtató a gyári szerelésű 22k-s ára.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #664 üzenetére
"Valószínűleg ahol nem anyagspórolás miatt terveztek egy vékonyabb/könnyebb/kevésbé merev dobozt, az alá inkább a tüske a célszerű. Persze nem állítom hogy merev doboznál biztos nem célravezető, de ott inkább a kipróbálás dönt." Ez tapasztalataim szerint is így van. Nagy +1 Gumi talpat nem ajánlanék én sem.
Zsubi: Halkan mondom az Oelhbahc kábeled 3 csillagos, tehát belépő az Oehlbach világába. Ez a Qednél is így van?
-
Dorian
félisten
válasz
fehér_ember #658 üzenetére
Sosem tartottam a gumi lábat jónak. Az nem stabil alátámasztás, a doboz rezgését nem elcsatolja, hanem részben csillapítja, viszont részben visszarúg, az eredeti rezgés valamilyen felharmonikusaival, ami szépen hozzáadódik a hanghoz, így olyan tévedésbe eshetünk, hogy plusz részleteket hallunk, pedig ez csak hozzáadott torzítás.
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #647 üzenetére
Na ennek igazán örülök, hogy te is megerősíted, nem egyszerű ez a tesztelgetés😁 és néha már elbizonytalanodok, biztos jól hallottam-e, nem tudom amik gyárilag így vannak szerelve LessLoss vagy HiDiamond kábelek azokkal mi a helyzet😁
-
lordjancso
senior tag
válasz
fehér_ember #626 üzenetére
Hmm... Valóban, csak nagyon-nagyon erősen kellett próbálkoznom. Köszi szépen!
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #622 üzenetére
Bocs el vagyok havazva😁 elfelejtettem kiradírozni
-
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #614 üzenetére
Az biztos, hogy be van kötve, a többi bizonytalan csak😁 tulságosan lekötött a gyári csatlakozók trimbolása😂 egyébként nem hiszem, hogy ennek a részének ekkora jelentősége lenne😊
-
tomyka74
senior tag
válasz
fehér_ember #607 üzenetére
enyém is pontosan ugyan ez a fekete, ( csak a 2 méteres ) és anno mikor hozta a futár én is csodálkoztam,hogy miért nem bordó mikor a netes fotókon akkoriba majdnem mind bordó volt!
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #595 üzenetére
-
moti07
tag
válasz
fehér_ember #569 üzenetére
Nincs rajta semmilyen csatlakozó, csak szeretném a hangsugárzóból a legtöbbet kihozni és ehhez véleményem szerint a hifi series már kevés.
-
BBéci
legenda
válasz
fehér_ember #569 üzenetére
Észre sem vettem, hogy valami hibáról írt.
-
törölt tag
válasz
fehér_ember #530 üzenetére
" Tápkábelnek cirka 60."
Nekem is kb annyi idő volt, mire "megnyugodott" az Isotek..
-
deathtania
senior tag
válasz
fehér_ember #533 üzenetére
jogos a felvetésed. sajna pontos típust nem tudok, és nem sárga, hanem narancssárga, lehettem volna pontosabb is.
itt egy kép:
a coax audio out feliratot szerintem nehéz másként értelmezni, minthogy az egy koax audio kimenet.
-
moti07
tag
válasz
fehér_ember #530 üzenetére
Köszi, akkor még járatom egy ideig mert valahogy a mélyek nem olyanok amilyet szeretnék.
-
Victorio
aktív tag
válasz
fehér_ember #521 üzenetére
Köszönöm, de sajnos ez kicsi.
Max 5,5 mm²-es kábelt fogad. -
Victorio
aktív tag
válasz
fehér_ember #517 üzenetére
Préselhető banánból milyet és hol ajánlott venni?
Bi-kábelezném a hangfalat, ezért az erősítő felőli végén 2 db 6 mm²-es kábelnek kellene belemenni a banánba.
Sima ónozott szemes saruból a 10 mm²-es pont passzol a kettőre egyszerre.A préselt kötésben valahogy jobban megbízok mint a csavarosban vagy a forrasztottban.
Présszerszámom van hozzá, az nem gond. -
xXxian
senior tag
válasz
fehér_ember #517 üzenetére
Köszi...én úgy nézem igen (SU 610)
-
xXxian
senior tag
válasz
fehér_ember #514 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Utánanézek a megjelölt forrásoknak.
Denon-nál egyébként leltem WIlson-t, kb. 15k 2*3m, készre szerelve. Ez nem tudom milyen lehet.
Csak vezeték esetében azt nem tudom én otthon össze tudom-e rakni megfelelően. Ill. azt nem tudom, mi a megfelelő összeszerlés.
Van műszaki érzékem, régebben barkácsoltam is elektronikai kütyüket. De itt a vezeték maga oxigénmentes...nem tudom mennyire kell erre spéci dugót tenni spéci eljárással.
Ha nem kell semmi extra, csak összecsavarozom, akkor nem parázok.
Itt is a kábel gyári, az eladó mókolja rá a dugót: [link]
A szorítós csavargatós eljárás nem a szivem csücske. Béna, ha nem sodrom jól össze kilóg, extrém esetben össze is érhet a 2 szál...ezért szeretnék banándugósat.
-
tomyka74
senior tag
válasz
fehér_ember #470 üzenetére
én tegnap rendeltem premiert a sub-hoz extreme audiótól blekfrájdéba .
már nagyon várom!
az avr-hez optimum van,az valami csoda nem hittem a fülemnek amikor összedugtam. remélem a premier is ilyen lesz a sub-al. -
migabi24
nagyúr
válasz
fehér_ember #465 üzenetére
Érdekes amit írsz, hogy nálad a premier jobb volt a dac-ba, nálam egyértelműen elverte a Sequel, mondjuk nálam toroidos a dac is, lehet ez az oka
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #467 üzenetére
És hogy mit ér a beszámoló, ha másnál nem 100% hogy így lenne?
Hát csak annyit, hogyha esetleg valaki 1db. isotek evo3-as tápkábel beszerzésén gondolkodik, és szintén egy olyan külső dac-ot használ aminek egy külön kapcsolóüzemű tápegysége van (aminél józan ésszel azt gondolná, hogy nincs is értelme tápkábelezni, hisz ott a szabályzás és ráadást úgyis a tápegységnek a saját mezei vezetékén folyik tovább az egyenáram) akkor bátrabban belevághat; ráadást az "olcsóbb" premierrel jobban is járhat.
Persze nem minden felállást próbáltam ki az 1db. premier és 1db. sequel tápkábelemmel; kimaradt többek közt:
- magában a sequel, az erősítőben (ilyenkor természetesen a másik egységben is van tápkábel, csak nem isotek)
- premier az erősítőben és a sequel a dac-ban
Lehet ezeket még megejtem valamikor.Ami megvolt:
- magában a premier, az erősítőben (jó definiált hangzás, tágas színpadkép de kis "idegesség a hangképben")
- magában a premier, a dac tápegységében (jó definiált hangzás, tágas színpadkép)
- magában a sequel, a dac tápegységében (középre orientált hangzás, keskeny színpad)
- sequel az erősítőben és a premier a dac tápegységében (legdefiniáltabb hangzás, tágas színpadkép, így maradt) -
fehér_ember
addikt
válasz
kiegészítés
: "Ezt a "definiáltabb lett"-et úgy tessék elképzelni, mintha pl. a tv-nél az objektumok/személyek körvonalai nem kontúrosak lennének, hanem összemosódnának" a környezetükkel
-
BBéci
legenda
válasz
Tapasztalatom szerint és ugyanezt mondja szinte mindegyik ismerősöm, erősítőben, végfokban van a legnagyobb hatása egy tápkábelnek, viszont tesztelni mással kell, lejátszóval, DAC-kal.
Ettől függetlenül a saját rendszerben történő kipróbálás dönt, mint a Te esetedben is. -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #235 üzenetére
Úgy gondoltam hogy mostmár valószínűleg eléggé bejáratódott a nem gyári szerelésű isotek evo3 sequel tápkáblem (amit egyébként dupla "fázissal" kötöttem be, mivel nincs szükségem védőföldre), ezért itt az ideje "összehallgatni" a premierrel.
Azt már tudtam/megtapasztaltam hogy úgy van ahogy mondjátok, mármint a forrás-nál mégtöbbet tud hozni a tápkábel mint az erősítőnél.
Nálam amikor önmagában csak az erősítőnél használtam a gyári szerelésű premiert, csempészett egy kis "idegességet/nyugtalanságot is a hangképbe", annak ellenére hogy a hangszerek hangja definiáltabb lett. Ezt a "definiáltabb lett"-et úgy tessék elképzelni, mintha pl. a tv-nél az objektumok/személyek körvonalai nem kontúrosak lennének, hanem összemosódnának; és ezt az összemosódást szüntetnénk meg. Szóval előtte is megvan minden a képen, meg utána is, de mégis jobbá tesszük. Namármost ettől javult rendesen a térhatás/színpadkép is. Szerencsére amikor a dac-omnak a gyári külső 12v-os tápegységénél vettem használatba (aminél azt gondoltam, hogy úgysem lesz hatása) , akkor a nyugtalanság dolog szinte teljesen el is tűnt és a definiáltság fokozottabban jelentkezett. Volt is boldogság.
Az sequelt az erősítőnél vettem használatba, annál kezdtem járatni. Egyből feltűnt hogy a sequel-lel nem tapasztalom azt az enyhe "idegességet" a hangképben. Az idő múlásával az is feltűnt hogy így mégjobb lett a színpadkép.
Mostmár viszont hogy javarészt bejáratódott, ki kellett próbálnom a dac-nál is.
Hát itt viszont nálam/számomra egyértelműen a premier a jobb, a sequellel minden inkább középre koncentrálódik, a középen történt események vannak előtérben, a többi kicsit el is tűnik. A premierrel viszont szép nagy tágas színpadképem van, és a széleken történt események se hagyódnak figyelmen kívül.
Nem tudom ez nálam miért van így. Nem vitatkozni szeretnék másokkal, én ezt tapasztaltam, lehet hogy másoknál másképp vannak a dolgok, de nálam a dac-nál a premier marad, mivel elveri a sequelt.
Nem tudom, lehet hogy esetleg másmilyen csatlakozó bekötéssel is ki kellene próbálnom
Persze a sequel is marad, mert az erősítőben helye van a furukawa-val szemben. -
Bence01
tag
válasz
fehér_ember #442 üzenetére
Ki is akadtam rájuk! Így inkább a sequelt veszem szerintem én is vagy végülis a Fapaci saját kábele is ennyibe kerül amit szintén sokan dícsérnek. Elég nagy dilemma inkább még pihenek rá egyet.
-
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #440 üzenetére
Isotek sequel méterre + hozzá pl. fapacitól viborg dugók
(#441) BBéci
Igen, előfordulnak elég baráti árak, ha valaki nem a használtpiacról tervezett vásárolni, akkor most érdemes lépnie.
Én vasárnap rendeltem egy fejest, úgyhogy már csak nézelődök -
jaszy76
aktív tag
válasz
fehér_ember #365 üzenetére
Bocsánat, lejárt a szerkesztési idő.
Nyilván azokat tudom összehasonlítani, amikkel rendelkeztem ill. rendelkezek.
A fejlesztésnél a számomra elérhető legnagyobb ugrás a célom, ezért előfordul, hogy egymástól elég távol elhelyezkedő cuccok követik egymást. Így van ez ennél a kábelnél is.
Egyébként a surroundok és az atmosok maradnak van damme-n. -
nebulo5
senior tag
válasz
fehér_ember #316 üzenetére
" másfeles tömör aluvezetékek; vagy egyáltalán nincs védőföld, vagy ha van is, akkor szerintem a nullára vannak kötve. Szóval ekkora a káosz."
Már 5. éve igen hasonló körülmények közé "kényszerültem delejforrás szempontjából. A beköltözésünk után szinte elsődleges prioritást élvezett az audio-video rendszerem összerakása/szerelése. Noha a helyiség alapterülete és lég köbmétere is változott, mégis sejteni véltem a kb. várható hangügyi eredményeket.
Hááát... igen kellemetlenül csalódtam! A vártnál silányabb eredményt kaptam! Eléggé el voltam keseredve, az akusztikai körülményeket is próbáltam javítani, de sehogyan sem sikerült megközelíteni a korábbi (másik lakásban elért) zenei hangminőséget. Már-már kezdtem belenyugodni (jó sok kompromisszummal elfogadni) a körülmények diktálta eredményekbe, amikor is felkeltette figyelmemet néhány fórumon olvasva a "virtuális földről" és a téma családjába integrálható egyéb ketyerékről. Mivel a hobbym-ra szánható/fordítható anyagi forrásom (ami sosem volt sej de jó) maradt a korábbi színvonalon, így a neves gyártók által készített Vf termékek számításba sem jöhettek. Hazai garázsműhelyekben gyártott, a Vf. csoportba beerőszakolt termékek után kezdtem érdeklődni. Egy fórumtársam (akit személyesen is sok éve ismerek) által gyártott és mások által is méltányolt Vf. terméknévre keresztelt kütyüre esett a választásom, ami némi levelezés után elkerült hozzám "kipróbálás" címszó alatt. Bevallom, amíg a kütyüre vártam, még olyasmi is eszembe jutott, hogy mi lesz abban az esetben, ha mondjuk a VF. okoz egy féle (valamilyen) változást, amit kellően megfűszerezve a gyártó általi marketing szöveggel, pozitívumként társítok az esetleges placebó hatásommal, és megveszem? Kell énekem néhány tizest ismét áldozni a "jó hang" reményében?... Meglepetésem a "termék" tesztelése során többszörös volt! Egyrészt, elmaradt a várt marketing szöveg, másrészt a fórumtárs eleve úgy pakolta ki a cuccát, hogy bármi történjen is a próba során hangügyileg, nem kell azonnal döntenem. Marad nálam a Vf, és majd egy - két hét után visszaviszem, vagy odaadom az árát. De a legjobb meglepi az egészben, a Vf. által kifejtett változás volt! Olyannyira tetszett, hogy a beszélgetéssel és az általam unalomig ismert "teszt anyagaim" meghallgatása után, máris felrúgtam a spórolási projektemet, kifizettem a Vf. kütyü árát!
Azóta is használom a rendszerembe iktatva, egy percre sem bántam meg a termékre kicsengetett vételárat!
Ezzel a (ismét) bő lére eresztett irománnyal szeretném figyelmedbe ajánlani a "virtuális földnek" keresztelt terméket, aminek gyártóját egy másik audióval (is) foglalkozó fórumon megtalálhatsz. Tudtommal, a "kütyü" kipróbálhatósága saját rendszerben, továbbra sem jelent vételi szándékot a gyártójának. (aki mellesleg egy igen tapasztalt fülű, zeneszerető emberke is egyben) -
fehér_ember
addikt
válasz
fehér_ember #309 üzenetére
ezt meg elítrtam
:
"Nem azt akartam sugallni, hogy amit régebben a monokristályos réz + ezüst hibrid tápkábelemmel előreléptem"
Nem azt akartam sugallni, hogy amit régebben a monokristályos réz + ezüst hibrid készülék összekötőmmel előreléptem ... -
törölt tag
válasz
No, gondoltam, hogy ez lesz. Általánosságban írtam a táp, táp ösvényre gondoltam, amit írtam. Az összekötők és a hf kábel más tészta. Ott aláírom az combos hatást, tényleg tök mások lehetnek, ráadást az összképbe is erősen beleszólhat. Ellenben, nem gondolok ekkora hatást tápösvény vonalon, nem is tapasztaltam, nem is mondta számomra szavahihető zeneszerető. Ha ösvényt építesz, komoly(abb) kábelekkel, hozzá illő biztosítékkal, konnektorokkal, ezeknek a hatása legtöbb esetben jóval kisebb, mint mondjuk egy hf kábel csere. Ez a legtöbb esetben, csak minimum tuning, költséget nézve pedig, nem, pláne ha a házhoz is nyúlni kell a tápösvény kivitelezése során. Erre szerettem volna felhívni a figyelmet.
A tápösvény akkor ad „szárnyakat” egy rendszernek, ha pl. vastag drótokból csinálod, és ne adj isten azt még duplázod is. Én ezüsttel sem nyúlnék az áram útjába, jó példa erre a tiéd. Most megint nyúlkálhatsz valami másba, míg nem leszel elégedett.
Ettől függetlenül az ösvény építés részemről is ajánlott dolog, long oldalán elég jól le is van írva. Aki gondolja, használja az ott tapasztaltakat. link
A jel kondicionálóról. Meglepő tanulságon vagyok túl. Lessloss és Siltech tápábel tulajokat ismerek. Ha a méregdrága kábeljeiket csatlakoztatták egy jobb jelkondihoz, majd egy olcsóbbat, nem hallottak, eltérést. Nem vak teszten. Tehát 1000eu-s táp be, látva. majd a 100 eus táp be, látva, és bőven placebo a hatás. Ilyen is van.
Az én rendszerem. Két ösvény 1 méter hosszban 4 szál 2.5 mm mcu búl fonva, kismegszakítóig. Jól elvagyok vele. Jövőre jön a házamra napelem. Ha szarabb lesz, kap majd valami jelkondit. Remélem nem lesz az és nem kell vennem.
Meg egyszer utoljára. A tápösvény tuning, kis hatású tuning, ha drágán csinálod, akkor is, pl. egy rendes ampban végzett táp tuninghoz képest. Pláne egy HF tuninhoz képest.
-
BBéci
legenda
válasz
Jelentős javulást lehet elérni táp kondicionálókkal, akár a linkelt típussal is, de ahhoz szintén kötelezően kellenek minőségi tápkábelek, különben a készülék hatásának jelentős része elvész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Háztartási gépek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- E-roller topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest