Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.zolka
aktív tag
-
Szatura
aktív tag
Ok köszönöm, akkor megkeresem az illetékes fórumot.
fehér ember
Az öreg egy kb. 50 éves akkoriban erős középkategóriás darab, még nincs meg milyen hansugárzót csatlakoztatok hozzá de hiszem, hogy zeneileg ez minőségibb lesz mint amit az olcsóbb házimozi rendszerem tud. Lemezjátszóval terveztem de egyenlőre marad a lossless
-
Egyrészt te sem próbáltad a tagát, másrészt mi értelme van mondvacsinált okok mentén elvenni a kedvét, ha már megrendelte???? Továbbra is állítom, tökéletesen elégedett lesz vele. Pontosabban lett volna.... Ide a rozsdás bökőt, hogy nem fogja levaktesztelni, anélkül meg lehetetlen objektívan megítélni a vélt vagy valós, érzékeléshatárközeli hangi különbségeket, ha egyáltalán vannak. (De ebbe NE menjünk bele ezredszer, teljesen felesleges, úgysem tudjuk egymást meggyőzni.) Persze beledumálni bárkibe lehet bármit... Teljesen igaza volt migabinak, ő pontosan és hasznosan válaszolt a kérdező konkrét kérdésére, ha úgy hagyod, macilacipaci elégedetten használta volna amit megrendelt.
-
Psychopeti
senior tag
Nos. A hangfaalak elhelyezését nem én csináltam hanem egy ismerős aki be állította őket, hogy jó legyen az akusztikája. De továbbra is kevésnek érzem benne a basszust.
A forrásanyagot számítógépről játszom le(FLAC), USB kábellel ami egy RIF Audio csöves DAC-hoz van kötve és abból jön ki az RCA kábel az erősítőbe.
Nos szeretném belőle kihozni ha lehet azt a maximumot. -
Edorn
senior tag
Valamiért ezt régebben elvetettük, de már nem tudom miért.
Most megnéztem milyen csatlakozók vannak a tv-n, feltúrtam a házat és végül megoldódott... Köszi, nem tudom már miért nem csináltuk ezt így meg régen... végig az volt a fejmben, hogy csak így lehet rácsatlakozni valamiért így el sem gondolkodtam ezen a megoldáson... -
Quetz
őstag
Az USB adatátvitelre a következők igazak:
Az átvitel "Differential signalling"-t használ csavart érpáron, tehát az USB kábel balanced/szimmetrikus kábelként viselkedik. Ebből következően a zaj amit a kábel felszed, a vevő oldalán kinullázódik.
Abban igazad van, hogy a digitális kábelen feszültség szintek váltakoznak, mint a hangfal kábeleken is, de a bemeneti jelek nullák és egyesek sorozatából állnak, majd a kábel túloldalán ugyanezen bitsorozattá alakulnak vissza. Erről USB esetén az NRZI kódolás gondoskodik, ami elég széles feszültségszintekkel dolgozik ahhoz, hogy feszültség ingadozás ne okozzon adatvesztést.
Egy modern USB dac aszinkron módon működik, saját maga állítja elő az órajelet és tápszűrővel rendelkezik, hogy ne vegyen fel zajt az USB tápvezetéken keresztül.
A digitális jelátvitel következménye, hogy a hang nem tud megváltozni, hacsak valamilyen DSP algoritmus nem nem avatkozik bele az adatfolyamba. Mivel az USB kábel passzív eszköz, ilyen beavatkozás nem lehetséges. Ha hibás működés miatt mégis előfordulna bit-flip, akkor az véletlenszerű hibák sorozatához fog vezetni, ami audio glitcheket eredményez, illet gyakori hibázás során szétesik a kommunikáció, mert nem csak az audió hanem a metaadatok is sérülnek.
A fentieket egy nagyon szemléletes videón itt magyarázzák el: How does USB work?
-
Quetz
őstag
Tehát szerinted az ASR, Audioholics, Archimago mind valami nagy összeesküvés része? Meg akarják buktatni a kábelgyártókat? Netán világ fölötti uralomra törnek? Ennek az egész hamisításos összeesküvés elméletnek nincs semmi értelme, főként mivel mértek különbséget kábel és kábel között, csak épp olyan picit, hogy nem hallod.
dr. Floyd Toole akinek a "Sound reproduction - Loudspeakers and rooms" c. könyve alapműnek számít a szakmában, egy bekezdésben elintézi a kábeleket:
"This is especially true in the few “great debate” issues, where it is not so much a question of how large a difference there is but whether there is a difference (Clark, 1981, 1991; Lipshitz, 1990; Lipshitz and Vanderkooy, 1981; Nousaine, 1990; Self, 1988). In controlled listening tests and in measurements, electronic devices in general, speaker wire, and audio-frequency interconnection cables are found to exhibit small to nonexistent differences. Yet, some reviewers are able to write pages of descriptive text about audible qualities in detailed, absolute terms. The evaluations reported on were usually done without controls because it is believed that disguising the product identity prevents listeners from hearing differences."Az egyik hivatkozott forrást megtaláltam itt: https://www.worldradiohistory.com/UK/Wireless-World/80s/Wireless-World-1988-07.pdf
A valóság az, hogy napjainkban több millió kutató vív késhegyre menő harcot, hogy valami új tudományos eredménnyel rukkoljon elő. mégis a 80-as évek óta képtelenek voltak bármi újat felmutatni. Ezt bizonyítja az is, hogy a kábelgyártók bár kapva kapnának bármilyen marketingelhető publikációért, maradnak az ilyen marketing BS-nél:
Az AudioQuest kipróbált és tényleges hatékonyságú technológiáira épülő, Garth Powell és Bill Low által tervezett termékek a hangfal kábel legbosszantóbb hátrányára összpontosítanak: az erősítő forrás impedanciája és a hangfal töltési impedanciája közti különbségre. Azzal, hogy a hangfalkábel impedancia karakterisztikáját (ZERO technológia) megszűntetik, az áram kompresszió és a jel/áram tranziens torzítása is jelentősen lecsökken. Az eredmény dinamikus kontraszt, tranziens visszaadás, és olyan erős basszus, amely erőlködéstől mentes, mivel a kábel elektronikusan nem gátolja a zenét.
-
-KP-
addikt
Nyilván jelenleg csak a Storm-ra van Dirac ART és a Trinnov-ra waveforming. De én nem csodálkoznék ha jövőre ill. legkésőbb 2026-ra elérhető lenne az ART akár Marantz/Denonra is, és ha nekik elérhető lesz, akkor kb. mindenkinek az lesz, aki Diracot használ (Arcam, Emotiva, Nad stb.). ASR-en van már olyan topik, ahol a topiknyitó azt állítja hogy egy nem hivatalos Denon béta firmwaren már fut a Dirac ART és ez a topik már kb. 1 éves.
-
Quetz
őstag
Hatalmasat tévedsz, a célom, hogy az emberek élvezzék a zene hallgatást, a filmnézést. Ehhez csupán az kell, hogy arra költs, amira van értelme, pl. Akusztikai kezelés + Dirac ART-ra:
Semmilyen kábelezés még csak megközelíteni sem fogja ezt a minőséget. Viszont olvastam már itt emberekről, akik a többszörösét költötték kábelekre, mint amibe a Dirac licensz kerül.
-
nebulo5
senior tag
"
Városi legenda, hogy a ezüst(özött) kábelek kiemelik a magastartományt.
A kábelek passzív alkotóelemek, semmit nem tudnak hozzátenni a kapott jelhez, kizárólag elvenni tudnak belőle. A linkelt videó is azt bizonyítja, hogy az a fickó nagyon nem ért ahhoz, amiről magyaráz, egyértelműen hülyíti, félrevezeti a népet
."
Teljességében egyetértek a véleményeddel! Már néhányszor "ráakadtam" a manus szakmainak titulált vélemény nyilvánítására és a megfelelő kommunikációs készségén, és szereplési vágyán kívül nem sok pozitívumot lehet audio területen ráruházni! -
Quetz
őstag
-
ricsik
őstag
Pedig nem volt egy túl nagy összeg a próbáért és minden fillért megért!
Ha már rákérdeztél
Dali Concept 6 elöl, C1 hátul, meg a hozzá tartozó center van a rendszerben, QED XT Evolution kábellal C6 és center.
Zenére egész jó szerintem, de mozira nem elég dögös, dinamikus. Mondjuk a Concept sem kimondottam mozis szett. Ha van valami ajánlásod megpróbálnám.Szívesen elvinném a mozi irányába a hangot, szinte csak mozizok, zenét nem hallgatok.
A hátsó kábelem viszont csak egy 2.5-es Inakustik Star, az nagyon csere érett, azt elsőként cserélném, ha van jó tipped. Kellene vagy 20m
Előre is köszönöm!
-
Askformore
senior tag
Egy Logitech X530-at [link] szeretnék egy Samsung LCD tévére rákötni.. A Logitechnek semmilyen bemenete sincs, 3 jackdugó jön ki belőle, ahogy az előző képen is látszik, ehhez adtak egy átalakítót, ami egy piros és egy fehér RCA bemenetet csinál belőle. A TV hátulján van egy piros és fehér RCA csatlakozó, ami szintén látszik a képeken amiket küldtem. Ezeket kötöttem össze egy RCA kábellel, de nem működik, nincs hang. Próbáltam direktben rádugni direktben egy EDIFIER 1700BT-re a TV-t RCA kábellel, megkerülve az átalakítót, és másik hangfallal tesztelve, de ígysem jó, nem ad hangot. A TV-n van optikai kimenet, meg ez az RCA kimenet, amit küldtem, a Logitechnek meg 3db JACK csatlakozója van és ez az átalakító. Ebből kellene kihozni valami működő megoldást.
-
Askformore
senior tag
-
Psychopeti
senior tag
Milyen rendszerhez lesznek majd a kábelek?
Végül ezeket rendeltem:
[link] [link]
Remélem nem vesznek el útközben majd.
Nem rendeltem még túl sokszor az Aliról de hála az égnek eddig nem volt olyan rossz tapasztalatom vele.
A kábeleket meg azért rendelem innen mert, itthon igencsak maga árak vannak a kicsit is jobb fajta kábeleknek már. Jó itt is vannak olyan árak hogy csak lesek. -
python1
veterán
Azért annak ellenére, hogy már nem kábelezek, még némi hifi bogár motoszkál a fejemben, direkt emiatt nem is adtam el a komoly kábeleimet.
Lehet, hogy csak placebó, de elővettem a hifi CD lejátszómat, referencia kábelekkel, nagy Bodor előerősítő/végfok kombóval, nagyságrendet vert a mozi hangjára, CD vs Tidal.
Tehát, ha meghitt zenehallgatás a cél, nincs vita, megy a komolyabb lánc, nem lehet megkerülni. -
Quetz
őstag
Nem kell rám hallgatni, az AVO ugyanezt írja:
A rendszer koncertvideók nézésénél sem vallott szégyent, könnyed, árnyalt és zenei karaktert kaptunk, figyelmünk nem a hangsugárzókra, hanem a műsorra irányult, mindezt persze el is vártuk, ismerve az AVR850 képességeit...Én nem látok mást, mint installációs kábeleket.
-
python1
veterán
Nálam még az installációs kábelek is tetemes összegek voltak, ezt "minőségi" kábellel megvalósítani lehetetlen lenne, és értelmetlen is egyben.
Mivel kábeles topik, azt nem is taglalom, hogy hangszóróként van végfokolva a rendszer, ami nagyságrendekkel többet hozoztt bármilyen kábelezésnél.
Sztereó az már más kérdés, oda vannak csilli-villi kábeleim, amit esztétikai okok miatt is használok, ha meg hangban is hoz valamit, az csak hab a tortán. -
-
doit
csendes tag
BBéci, AntonChigur: Köszi a tanácsokat! KáCsa nekem is szimpatikus. (Mondjuk, ha szombaton is nyitva lennének, még jobb lenne, de ezt már megugrom.)
Mivel nem a high-end kategóriában keresgélek, nehezen képzelem, hogy ne találnék náluk megfelelő kábelt. Legalább már tudom, hol kezdjem a túrát. :)
-
Te most elátkoztál???
Én meg a szövegértelmezés teljes hiányához, és a nettó rosszindulathoz gratulálok neked!!! Pont azt írtam, hogy változtassátok meg a topik címét, hogy mindenkinek egyértelmű legyen, különben mindenki azt fog írni, amit akar. Épp a megoldást javasoltam az ellentmondás feloldására, erre nekem esel. Tipikus....
Egyébként iszonyatosan sajnálatra méltó az az ember, akinek egy fórumos ellenvélemény "elrontja a napját, örömét, szórakozását". Szerintem a döntő többség nem ilyen, hanem normális. -
Quetz
őstag
Nem. Olvasva amit írtál az fordult meg a fejemben, hogy nagyon rákattant arra vételre és több napig "tesztelt", mire meggyőzte magát arról, hogy meg is kellene venni.
Az eszméletlen javulás látványos mérési különbséggel kell járjon. Olyan nincs, hogy autópályán otthagyok mindenkit, mint a villám, de közben ugyanúgy 130-al megyek, mint a többiek
.
-
nagyatt
tag
Nekem ismerős bekötött anno évekel ezelőtt egy Hidiamond D5-ös hangfalkábelt az akkori rendszerembe. Azt se tudtam mi ez mennyibe kerül stb. Utána kikapcsoltam a SUB-ot, olyan különbség keletkezett a mélyátvitel kapcsán többek között. Azóta csak Hidiamond kábeleket vagyok hajlandó használni a rendszeremben. Kidobtam mindenféle giant killernek titulált himi-humi olcsó okosított kábelemet, amiről addig megvoltam győzödve, hogy marha jó.
Azóta nagyon sokszor hallgattam sokfélé kábelt sokféle rendszerben és sose állt elő az az álapot, hogy egy "olcsó" vagy kevésbé olcsó DIY kábel hozza el nekem azt a fajta szintet, amit a minőségi gyári kebelek képviselnek.
Lehet mozin árnyaltabb a kép, de high-end komponenseken keresztül hallgatott nagy felbontású sztereó anyagoknál nagyon nem. -
Ezen a ponton ezt abba kell hagyni, mert ennek kielemzése és cáfolata már személyeskedés lenne. Csak annyit, hogy a hifis, házimozis "szakújságírástól" nem válik szakterületté sem az akusztika, sem a hifi-házimozi műszaki szegmens. Nagyon nem, de ezt be is fejeztem.
Külön megérne egy misét a szoba akusztikájának százalékos(!) meghatározása.Dilettánsnak tűnik, de megkérdezem valakitől, akinek valóban szakterülete, és a Szobaakusztika topikban folytathatjuk, ha gondolod.
-
Nem jártam ott valóban, pedig hívott XT annak idején. Ennek ellenére tökéletesen tartom amit írtam, mert általános érvényben igaz, pláne azok után, hogy azt írtad, "közepesnél valamivel gyengébb akusztika". És igen, nem "szakterületem", de ilyen alapon itt nagyon sokaknak nem lenne szabad tanácsokat osztogatni, többek között neked sem, különös tekintettel akusztika és kábelek valós hatásának témakörében.
-
És? Egyrészt XT cirka 100 millás rendszere remek példa, gratulálok. Másrészt még az ő szintjén is olcsóbban és hatékonyabban lehetett volna valódi "áll-leejtős" hangminőséget elérni az akusztika rendbetételével, mint 10 millás kábelekkel és a többi méregdrága kütyüvel. De ő inkább tudatmódosító szerekkel, tehát milliós kábelekkel, milliós állványokkal, milliós tápszűrőkkel stb. kompenzálta (vélt vagy valós mértékben) a hiányosságokat, ő ebben hitt, hiszen imádott kütyüket vásárolni és költeni is, de attól ez még nem lesz követendő példa rendszer-építésileg.
-
Ebben sosem fogunk megegyezni. Szerintem te vagy fényévekre a realitástól. Maradjunk ennyiben, egymást úgysem tudjuk meggyőzni semmiről.
Az "észlelési küszöb körüli különbséget" nem én állítom, hanem a műszaki tudomány és a mérések és/vagy a releváns vaktesztek. Már olyankor, amikor egyáltalán kimutatható bármilyen diffi.
-
nagyatt
tag
Én is azt mondom, aki hall különbséget a drága kábeltől és szeretné megvenni tegye azt. Aki nem hall az örüljön, hogy olcsón megússza. Ez viszont csak akkor derül ki ha valaki kipróbál néhány verziót.
Nálam a komolyabb kábelek nem komoly de érezhető javulást hoztak, így megvettem őket. Igazából akkor fájt igazán a régi olcsóbb kábel hangzás amikor azokat kötöttem vissza. Jelenleg egy felsőközép kategóriás Hidiamond kábelezést használok, amik maradni is fognak amíg el nem porladnak. -
mpierre
veterán
Rockzene és komoly zene: a patikamérleg helyett érzelmesebb lesz az előadás. A fiam szerint tompít valamennyit a nagyon magasakon, míg a közepet kicsit megemeli.
Házi mozin 5.0-ban (polk tsx 330t + polk tsx 150c + technics sb-t200) olyan semmilyen a jumperrel. Az eredeti híddal dinamikus.
Valahogy így tudnám jellemezni, ha érthetően interpretáltam a fiam szavait.Mindegy marad a híd, addig, amíg nem lövök 50 cm KCE-BI40K kábelt.
-
Plexicushio
senior tag
Szèpen kèrem önöket segitsenek!!!!Egy gyászolo èdesanya vagyok..5 honapja temettem 34 èves fiam.... Állítólag covidban meghalt.... Nem engedett be a kórház elbúcsúzni nem tudtam haldokló gyermekemtöl...Van itt neki egy csucs minősègü számítógépe,mi 10 terrabayt,
3400mgh,ssd;3300'...a többit nem tudom... nem èrtek hozzá... eladó lenne,megköszönnèm ha adnának tanácsot hová forduljak... sajnos ez az ö teloja,de alig tudom kezelni, véletlenül találtam önöket meg rajta...Annyit kèrek ha tudnak vmit,06-30-390-3360 ra legyenek szívesek irni...ez az èn számom...egy èdesanya... köszönöm szépen.. -
hash99
senior tag
Ilyen [link]
Elvileg ez 4k/60-ig jó. 120 fps-t már nem viszi. Nincs vele amúgy bajom csak a htpc-m kábelét is cserélni szeretném mert az valami noname alap és szintén nem viszi át a terjedelmesebb hangokat ez a kácsa pedig az avr out tv in kábelem és mivel már nem mai gyerek gondoltam ezt is cserélem egy modernebbre ami 48gps adatátvitelt enged.
-
Zoty4
őstag
igen volt egy 2012-es LG-m- és lecseréltem egy idei Sonyra.
Ezen eARC van abba dugtam bele a "hdmi2.1" kábelt erősítön meg az ARC-ba. Képet szépen átviszi a az erősítő a TV-re de ha a TVn néznék pl egy youtubot azt csak a tv saját hangszórójával tudok , mert nem megy át a tvből a hang az erősítőbe. -
charlyl
csendes tag
Egyetértek, hogy számít a kábel.
Saját példa: kb 25 éve kicseréltem a Quadral dobozaim belső kábelezését Straight Wire kábelre.
Munka után éjszaka csináltam meg, előszür az egyiket majd kb 2 héten belül a másikat is
Az eredeti kábelelel egyező hosszuságban lett cserélve.
Mivel először csak egyiket csináltam meg imádtam tekerni a sztereó erősítőm pótiját váltogatva a jobb és bal oldal közt, háát tényleg ég és föld volt, alig vártam, hogy mindkettőn a Straight Wire kábel legyen és bejött a hang, mindenhol job lett, megfogottabb basszus, csilingelőbb magasak, tisztább cinek, nagyobb tér, levegősebb hangzás.
Egyvalami viszont igaz és fizika: a vékony gyári kábel helyett egy 2,5-es kábel került be...Az RCA kábeleknél is az akkor kapott gyárit saját készítésűre cserélve is hallottam különbséget majd azt Monster Cable-re majd vd Hulra cserélve is hallható előrelépés volt.
Van bennük valami még ha az fizikailag meg nem is fogható, ember már csak emocionális élőlény -
Quetz
őstag
Erről a fényezésről jutott eszembe, régen egy programozó cégnél volt egy sötét és korlátolt kollega aki egyenesen büszke volt arra, hogy nem tud angolul, sőt kijelentette, hogy az nem is emberi nyelv. Mondjuk olyan cégről volt szó, ahol a fő szakértő egy pék volt, egy bölcsészt pedig csak azért alkalmaztak, hogy a compiller hibaüzeneteit lefordítsa a többi programozónak.
Azóta sem jöttem rá, mi volt a mesteri terv, nyelvtudás nélkül boldogulni egy olyan szakmában, ahol a szakmai ismeretek más nyelveken érhetők el. -
Quetz
őstag
Tökéletesen egyetértünk abban, hogy a rossz hangváltó a legjobb komponensekből épített hangfalat is tönkre tudja tenni, Viszont szerintem túlmisztifikálod a dolgokat. A hangváltókat mérések alapján szoftveres optimalizálás útján tervezik. Tehát:
- Mérnek
- Tudományos alapokon modelleznek
- elkészítikEbből az első kettő az, amit minden kábelhívő élből elutasít. Nagy vonalakban olvashatsz a procedúráról itt: Building a DIY Speaker: Crossover Design
-
Quetz
őstag
Nem csak azt, mindenről elragadtatva nyilatkoztatok.
"Az előfok és processzor szerepét az Anthem Statement D2v 3D látja el. A végfokok a center és háttér csatornákhoz Statement P5, a frontokhoz Statement P2 típusúak. A források között itt is megtaláljuk a UPC digitális dobozát, tartalékként egy Dune médialejátszót, ami jelen esetben egy Duo és még valamit, amitől őszintén leesett az állunk és amiről még egy külön cikkben be kell, számoljunk!" - Ez az álleesés a szidott Kaleidescape volt
Ez pedig az összegzés, amibe a hang is beletartozik:
"Mintha három külön, a legmagasabb igényeket is kielégíteni képes céget jártunk volna be. Mint oly sokszor, ezúttal is lehetne még oldalakon át mesélni az apróságokról. Ezt azonban most nem tesszük meg, mert tudjuk, fogunk mi még erre járni.... A DREAMCINEMA példaértékűt alkotott!" -
lenox
veterán
8 helyett bármennyit írhattam volna, nem az a lényeg. Persze én vagyok a hülye, amiért abban reménykedtem, hogy megérted a mondanivalómat.
El kene donteni, hogy azt allitod, hogy sokan ugyanazt halljak, ezert szerinted aki nem azt hallja annak baj van a hallasaval, vagy mindenkinek egyeni az elmeny, es hadd valassza, amit szeretne. Mert egyszer ezt irod, maskor meg azt.
Ismét megkérdezem, ki és hol "csorozott"?
Nem keresem vegig, nekem eleg ez a ketto, igazabol mar az elso is eleg, mar maskor is lattam toled, hogy igy probalod leszolni a masikat. Most meg trollozol, abbol se ez az elso. En is minositselek?
#1919 -
lenox
veterán
9 ember nem egy nagy merites, meg valoszinuleg nem is reprezentativ, hogy abbol barmi kovetkeztetest le lehessen vonni, masreszt tenyleg azt allitod, hogy jellemzoen ez a helyzet, hogy 8 ember ugyanazt hallja, egy meg nem? #1919-ben szerintem egyvalakirol beszeltel, nem 8 valakirol.
Korabban szerintem azt allitottad, hogy mindenki hallgassa meg, es a neki tetszot valassza, nem azt, hogy 8 ember mindig egyformat hall, tehat azt kell venni, amit a 8 ember hall, aki meg nem azt annak rossz a hallasa.#1932: Szivesen offba rakom, de ha van kedvem irok hozzaszolast. Nem kell csorozni, nem kell mas hallasat kritizalni, nem kell letrollozni a masikat, es akkor talan kevesebb nem tetszo hozzaszolas lesz.
-
lenox
veterán
Nyilvan az a gond, hogy osszemosod az elmenyt es a hangot. Teljesen oke azt mondani, hogy az adott kabel valakinek jobb vagy rosszabb elmenyt ad. Teljesen nem oke azt mondani, hogy ha mas meg nem ugyanazt hallja, nem hallja a kulonbseget, masikat hallja jobbnak, akkor rossz a hallasa.
-
Quetz
őstag
A drámai változásoknak jelentős különbséget kellene okozniuk a mérésekben, ami viszont nem történik meg.
Ami megtörténik, hogy a hallgató mégis lényeges különbséget tapasztal - ezt nem is cáfolom. A kérdés hogy lehetséges ez? Az elektromos jelek nem változnak szignifikánsan, tehát a fül mondhatni ugyanazokat rezgéseket veszi a levegőből. A megoldás, hogy a fül által regisztrált változásokat az agy alakítja élménnyé és ezért az élményben már nem csak a fül játszik szerepet. -
-
Quetz
őstag
A szubládákát nem is értem minek kevered ide, két kábel hatását kell megmérni ugyanazon a mélynyomón, változatlan mikrofon pozíció mellett.
Ha valaki kiad hallás után 1 millát pár méter kábelre, az csak annyit mutat, hogy nincsenek anyagi gondjai, sőt. De ettől a kábel objektíven nem lesz jobb, maximum neki jobb érzés birtokolni azt. Ha viszont arra gondolok, hogy 1 millából egy zeneszobát konkrétan 110%-ra csinálnak akusztikai szempontból...
Szóval aki a méréseket is figyelembe veszi a döntéseiben, azt én nem spórolósnak hívnám, hanem okosnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest