- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
Az mondjuk érdekes, ha digiten megy ki, és variálni tudod a jelszintjét.. Ugy látszik, a hordozható ketyeréknél ezt így oldották meg.. Nekem nincs amugy ilyenem (aminek van digit out-ja), ezért nem tudom ezt sem konkrétan most. (Pedig, alapvetően meg is cáfoltam volna ezt..
)
Elvileg a digit out-on kimenő jel az mindig egy fix adatfolyam, és az erősítővel variálhatsz.
-
Dassler
őstag
Elég gyakori összeállítás, és sztem a maga árában elég kellemes is. Grat a rendszeredhez
meg persze használd egészséggel.
A madzaghoz: sztem megfelel a célnak, azért próbálj meg egy direkt hangfalkábelt is (300-800Ft/m-es kategóriából, esetleg valami spécibbet, sok boltban adnak demo kábelt is) hogy hallasz-e különbséget, ha nem, akkor nem érdemes cserélni. Sokan használják ezt a megoldást. -
Dassler
őstag
A Denon az nagyon jól passzol hangzásban a Rubiconhoz, bár egy picit nagyobb erölködő jó lenne hozzá. A leendő helyét figyelembe véve talán sok is oda - teljesítményben - ez a hangfalösszeállítás, a 16-os jobban passzolna az erősítőhöz ill. a szobához is, de az nincs akciósan
Szóval összegezve, sztem szépen szólnának együtt, de azért ha teheted, hallgasd meg, nehogy aztán engem üss
Optikai kimeneten 1-1-ben átküldi a jelet az erősítőre, szóval a "hangkártya" nem zavar be. -
Dassler
őstag
Amennyiért mostanában lehet kapni, nagyon jó kis vétel, nem túl nagy helyiségbe, könnyebb hangzású zenére (jazz, komoly), ház-mozira. A Polk mélyládái meg igencsak jók - sztem -. Bár csodákat nem kell tőlük várni - már a Rubicontól -, de elég jók. De ízlések és pofonok, érdemes meghallgatni, hogy megfelel-e az ízlésednek. Van, akinek nem jön be a Rubicon hangzásvilága. Én pl jobb szeretem mondjuk a Polk nyersebb hangját.
-
Ninoka
tag
30 ezres
Amúgy én is Yamaha mélyládát akartam venni, de nem 20 hanem 60 ezres kategóriából, csak közben rájöttem, hogy nincs igazán nagy szükségem rá. Nagyot csalódtam (kellemesen) a Yamaha erősítőmben. Eddig azt hittem, hogy milyen bénán szól, de rá kellett jönnöm, hogy nem is olyan rossz. Mivel panellakásban lakunk, sosem hallgattam hangosan, hogy ne zavarja a szomszédokat. És bizony halkan tényleg nem szól jól, de ez már nem az erősítő hibája, hanem a front hangfalaké. Ugyanis frontoknak még mindig 2 régi videoton hangfal van betéve, ami egyébként jól szól, csak valószínűleg túl kicsi az érzékenysége, és kis hangerőn nem hajtja meg rendesen az erősítő. De a múltkor a felettünk lakó felidegesített a kopácsolásával, úgyhogy odacsavartam a hangreőt, és én magam is meglepődtem, hogy milyen jól szól. Úgyhogy vagy vennem kell két normális front hangfalat, vagy hangosan kell halgatnom
-
törölt tag
ha digitalisan kotod ra a gepet az erositore, akkor zenek, filmek, dvd-k atmennek 5.1-ben, azzal semmi gond nincs, csak par beallitas
de ha jatekok alatt szeretnel terhangzast, az nem megoldhato, mert a directx nem tud digitalis jelet kiadni, csak analogot
vista alatt is problemas volt egy ideig a terhangzas jatekok alatt, de ott mar analog modban is
most erre kifejlesztettek az openAL-t meg az Alchemyt, de digitalisan az sem muxik jateok alatt 5.1-ben
egyebkent minden tok jol szol digitalisan, en mar 2 eve csak ugy hasznalom a gepet, bar neha jatekok alatt van kis hianyerzetem...latom kozben irtal
igen, ez a lenyege a digitalis resznek, hogy egy jelet kuld a gep, amit dekodol az erosito -
-
yakuza.tora
addikt
Ha nem vagy vájt fülű, akkor nem kell annyira parázni! Azért a jó hangzás nemcsak az erősítőn és a hangfalon múlik!
Egyébként én is azt csináltam, hogy körbejártam minden olyan helyet, ahol demózni lehetett a cuccokat és csak a saját fülemnek hittem. Mondjuk az is igaz, hogy egy teljes nyarat áldoztam így a hangfalak kiválasztásra... -
-
fury71
aktív tag
Hali!
Én is a Dalit választottam volna, teljesen ráillik amit írtál
csak hát nem az lett.
Most egy Wharfedale Crystal 2 5.0-as szettem van. Holnap érkezik hozzá, ha minden igaz egy Polkaudio PSW10-es sub.
Szerintem a notebooknak azért kell legyen digitális SPDIF kimenete és azt kell összekötni az erősítővel, egy SPDIF kábellel. -
fury71
aktív tag
Olvastam több hozzászólásban, és az én véleményem is az , hogy japán hangfalak nem szolnak úgy mint az európai gyártmányok. Sokan fikázzák a Sony, Yamaha, Pioneer hangsugárzókat, mert rosszúl szólnak főleg az alacsonyabb árkategóriában mint pl. a Dali, Celestion, Heco, B&W, Wharfedale hangfalak. A Heco német gyártótól van.
Hát lehet ha 50k-ért adnák a Pio-t akkor megérné.
Gép alatt PC-t vagy egy lejátszót értesz?
Ha PC-t akkor SPDIF kábellel célszerű. -
jolti05
őstag
-
bajnokpityu
félisten
yamahát? én a HM erősitőit sehova.azaz finomitva.az irtózatosan drága A betűs sorozata az mondjuk a teljesitménye miatt lenyűgöző lehet egy 50-60nm-es szobában.a többi nekem nagyon nagyon nem jön be.
én szeretem a kiegyensúlyozott-sehol sem túlzó hangképet(amiben kicsi élet is van).Nem szeretném, ha olyan kábeleket kellene használnom,ami tompitja a magasat,másik meg kedvenc középkategóriás mainstream hangfalaim a tannoy eyeris,amik irtóra igénylik a korrekt magasokat.
egy tompa fajta jbl-t viszont valamennyire kompenzálna,ha már mindenáron keresni akarok neki való hangfalat.
igény szüli a jó hangláncot.aki kérdez,egyáltalán megfordul a fejében, hogy esetleg a csillivilli tulajdonságokon kivül más is fontos lehet,abban sztem megvan az igény.tehát nekik nem ajánlunk olyat,amit megútálna azonnal,ha meghallgat egy korrektebb láncot.összefoglalva:igen szerintem keményen mellé lehet nyúlni. -
bajnokpityu
félisten
örülök,ha tudtam sagiteni,ezért van a PH.
egyébként azért nem szeretek konkrét vásárlási tanácsot adni senkinek,mert különbözőek az igények.meg miután ezek a cuccok el is tudnak romolni, ne kérje rajtam számon senki se,ha pont az övé kifingik.jól megfogalmazott kérdésre inkább szeretek válaszolni.de nehezen lehet megértetni az emberekkel, hogy ha 6x100Wos erősitő elhagnzgik egy mondatban az garantáltan nem fogom elolvasni,pláne nem válaszolni.ez igy pont olyan kérdés, mikor kérdezi a csaj, hogy jó autó-e az opel...
-
bajnokpityu
félisten
ha visszaolvastok,sok véleményt,tippet láthattok.
nincs olyan,h tuti vétel,minden készüléknek van hibája.ha van is, mindenkinek más a tuti vétele.általánosságban elmondható, hogy yamaha,HK házimoziban erős(yahama visitós,HK meg döngetős),de zenében nem élethűek.pio egy átmenet,mig denon,onkyo,marantz, CA zeneibbek.sony,kenwood semmiben sem jó,de még közepes sincsenek.
természetesen mindegyiket saját árkategóriájában értem.minden márkának van saját stilusa, ami olcsóbbaknál inkább hiba,drágábbaknál már jellegzetesség.
folyamatosan fejlődnek ezek a HM erősitők,de zenére épeszű árak mellett mind gyengébb,mint mondjuk egy fele annyiba kerülő sztereo.valamint a korábbi tipusokhoz képst általában mindig csak szolgáltatásban tudnak többet,hangminőségük nem javul azonos pénzért.
amit még figyelni kell, hogy nem egy erősitőtől lesz jó egy rendszer. láncban kell gondolkodni. kábelekkel, hangforrással is sokat lehet rontani, valamint érdemes a láncszemek erősségeit gyengéit vegyiteni.
amit irtam csak a saját véleményemet tükrözik,de általában azért egyet szoktak velem érteni.
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged