Hirdetés
Aktív témák
-
nova001
senior tag
válasz
bajnokpityu #1898 üzenetére
akor mit ajánlotok ilyen szobába max 25-30ért???? haveromnak is b5jevan ismeres a zugást sajna
én is félek ettöl :S valami jo ajánlat esetleg??
köszi
-
Aaalbi
tag
válasz
nova001 #1896 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen van most, csak valami nem stimmel vele, most, mert csak búg. Meg kell nézetnem.
Azért is akarok már valamit beújítani.
Szerintem nem kevés, persze attól függ mennyire hallgatsz hangosan. Csumára tekerve se elviselhetetlen a hangerő. Van hangereje, de ennél azért vannak jobbak.
H nem akarsz sokat költeni. akkor jó kis cucc. Meg van neki egy kis sajátossága, hogy kispóroltak belőle valami 30 forintos ellenállást vagy kondit, ezért ha nem hallgatsz rajta semmit akor van 1 kis alap sistergése, de ez eltűnik ha már szól rajta valami.üdv. A
-
nova001
senior tag
hello
mostanába vennék egy OZAKI b5ös szettet...nézem ujonnan (nem sok sikerrel mivel alig van) és használtba is....Kb 5*5 méteres szobába lenne ez berakva(kb 2-2,5méter magas panel szoba)...xerintetek nem kevés oda??
nem tudtok valami jo boltot ahol normális áron van?üdv
-
odusszeusz
csendes tag
Sziasztok!
Erősítő vásárlás előtt állok. Szeretném, ha az erősítőm 5.1 csatornát is tudna, de ezen felül 2.0-s, direkt üzemmódban is szépen, tisztán szólajanak meg a dalok. (Ákos, akuosztikus, Mike Oldfield, Enya, Csajkovszkij).
A Denon AVR-1306-os típusra gondoltam elsősorban, mert úgy tudom az igényeimnek talán az felelne meg.
Egy olyan információt hallottam hifista ismerőseimtől, hogy a házimozi rendszer és házimozis erősítő sose fog szépen szólni két csatornán, zeneileg. Nektek mi erről a véleményetek?Előre is köszönöm!
-
Geeco
csendes tag
Köszi a tanácsot!
Hát igen, sajna így áll a helyzet a polkaudióval, mert úgy vagyok vele, h mindenképp meg akarom hallgatni a cuccot vásárlás előtt.
Egyébként nagyon szívesen tennék vele egy próbát, ha meg tubnám vhol hallgatni, de én Mosonmagyaróváron lakom, így sajna max a győri üzletek jöhetnek szóba mint beszerzési forrás. Így a net sem jöhet szóba sajna, nem azért mert idegenkednék tőle, hanem csak annyi az egész h kipróbálás nélkül akarok megvenni semmit.
Egyébként, az általad fentebb felsorolt hangfalak közül a heco-t volt szerencsém hallgatni.
Szerintem egy hallgatást mindenképp megér a cucc de azt tudni kell róla, h kemény,(németes) hangja van.
Persze ez szubjektív dolog, h ki milyen hangzást kedvel, ezért kell mindenképpen meghallgatni a kiszemelt hangfalat vhol mielőtt az ember pénzt ad ki rá (de gondolom, h te is így vagy ezzel)
(Én például a lágyabb hangzást szeretem, ezért is választottam a denonhoz jamokat.)
A többi hangfalat sajna nem hallottam,így véleményt se írnék róluk.
-
fury71
aktív tag
Bocsi itt a táblázat:
-
fury71
aktív tag
válasz
imibogyo #1890 üzenetére
"tehát ezek szerint a 12 m2-es szobámba 12 cm-es hangszórójú mélynyomó kéne ???"
Hát egy kicsit sarkítva fogalmaztál
, vagy én nem voltam teljesen érthető.
Nem is annyira a szoba alapterülete mint inkább a légköbméter számít, de akár az alapterülettel is lehet számolni.
Az alábbi részletből szerintem kiderül minden."A megfelelő hangosságú mélysugárzó kiválasztásának kiindulópontja a házi-mozi helyiség mérete (pontosabban annak köbtartalma), és figyelembe kell venni a hallgatási távolságot is. Az alábbi táblázat azt adja meg, hogy egy adott köbtartalmú helyiséghez mekkora hangnyomás előállítására képes mélysugárzó szükséges, illetve minimálisan milyen paraméterekkel kell, hogy rendelkezzen megfelelő hatásfokot biztosító akusztikai felépítés mellett.
"
-
-
törölt tag
Én 503-ast használok 990 szettel.Viszont a kicsik helyett(amik ua. nem szólnak rosszúl mint a front-ok csak nem sok mélyhangjuk van) állókat használok háttérnek, mert azok már megvoltak.
Megéri az árát, vezetékből 4méterig 2,5mm2, onnantól 10méterig 4mm2-es kell legalább a front-oknak. (főleg ha még projit vagy valami nagyképernyőt is kell venni)! -
Aaalbi
tag
Hali!
Most állok vásárlás előtt.
És azt szeretném megtudni, hogy jól választok-e, ha egy ONKYO TX-SR505 erősítőt és egy Magnat Monitor 990-es szettet vennék?
Nagyon el lehet pénzügyileg szállni, tudom, ezért próbálok valamit viszonylag olcsón összedobni.További szép napot!
-
fury71
aktív tag
A PolkAudio-ról teljesen lemondtál? Én ilyen 110-est szeretnék az 5.0-ás mellé
. Nagyon dicsérik és elég jó árban van. Az internetes áruházakból nem szeretsz rendelni, mert lehet pár helyen kapni.(StreamAudio, Surányi)
Ha meg mégis Jamo sub akkor a nagyobbat szerintem, meghálálja a rendszer a nagyobb hangszórót. -
Geeco
csendes tag
Köszi szépen az infót!
Mindenképpen meghallgatom a wharfadale-t, szimpatikus subnak tűnik.
Sajnos az elsőszámú jelöltem (polkaudio 110-es sub) kiesett a körből, mert sajna nem találtam győrben olyan boltot ahol lett volna
A wharfi mellett még a jamokban gondolkozom erősen (akkor mégiscsak egy márkáből lenne a szett) csak sajna a 250-esben csak 20 cm-es hangszóró van (emellett vmivel drágább is), a 300-as (abba már 25-ös van) meg már 60-70 eFT
.
-
fury71
aktív tag
Hali!
Elég a PC +10-es egy 25nm-es szobába, ha egy Jamo 418-ashoz akarod tenni.
A speckója alapján 25cm-esa sugárzója, ami elég ebbe a szobába mivel kb. olyan átmérőjűt kellene venni amekkora a helyiség nagysága nm-ben. Az MM-ban láttam most 42.000-ért cseresznye színűt.
Szerintem jó választás lehet, de meg kellene hallgatnod.Egy kérdés.
Szerintetek melyik a jobb 5.0-ás választás?
Heco Victa 500-as (79.900), Wharfedale Crystal II-es (CR240) (79.900) CAV DP300, DS 30, DP30-as (80.400), esetleg Quadrál 5.0 (74.900). A Wharfedale és Quadral az MM-ben ennyi.
-
Geeco
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni, h a wharfadale pover cube 10-es szerintetek mennyire lenne megfelelő egy kb 25 nm-es szobába, jamo hsc 418-as hangfalszett és denon 1306-os erősítő mellé?
Illetve szerintetek hol helyezkedik el a jamo 250-es, és 300-as subjához képest?
Bármilyen infót előre is köszi! -
bajnokpityu
félisten
válasz
vmatyko #1882 üzenetére
olyan nincs,h 4 ohmos erősitő...
olyan van max,h minimum 4 ohmos.de ráköthetsz akár 16ohmosat is akármelyikre,ami elbirja a 4 ohmot...csak 2 ohmosat ne tegyél rá.a potméter pedig exponenciális általában.mint a füled érzékenysége.de ha tényleg igy akarod te is kiszülrni,h mikor torzit,h limitálod magadat előre beállitott értékre,akkor tényleg nem kéne ezzel kisérletezned!
ezzel együtt kompakt philips sztem 35w sincs.
-
vmatyko
tag
de akkor abban egyetértetek hogy a 6ohm-es hangfalaknak jobb a 4ohm-es erősítő?
(mint mondtam nem állítható egyik erősítőn sem az impetencia, tekintve hogy kompakt - philips - 5.1-ekről beszélek)és ha kipróbálom a 100W-os erősítővel akkor harmadáig tekerjem fel a hangerőt, hogy ne károsítsam a hangfalakat?
-
Ninoka
tag
válasz
bajnokpityu #1877 üzenetére
"az meg marhaság,h 35w os terhelhetősgű hangfalat szétküld egy 100wos erősitő"
Próbáltad már? Mert én igen. Egy 100W-os erősítővel igenis szét lehet küldeni egy 35W-os hangfalat, még akkor is, ha ésszel tekered a hangerőt. Ugyanis nem fogod tudni megmondani, hogy mikor is érted el a 35W teljesítményt. Még a hangerőről sem tudod megmondani, mert megközeítőleg ugyanazon a hangerőn egy 4ohmos hangfalra fétszer akkora teljesítmény fog jutni, mint egy 8ohmosra. Nem véletlenül szokták a hangfalakat nagyobb teljesítményűre méretezni, mint az erősítő kimenő teljesítménye.
...de, bátraké a szerencse....... -
bajnokpityu
félisten
válasz
vmatyko #1878 üzenetére
nemtom miért,de nagyon tuldimenzionáljátok ezt a ohmikus témát.ha egy erősitő 4ohmon stabil,akkor minimum 4 ohm impedanciájú hangfallal terhelhető. a mai házimozi erősitők ráadásul saját védelemmel endelkeznek általában,tehát megvédik magukat.
leirás végén meg ott szokott lenni,h milyen folyamatos sinus terhelést tudnak 0,01% torzitás mellett 4-8ohmon.vagy visszaszámolod a táp felvett maximális teljesitményéből a csatornánkénti 4ohmos teljesitményét.próbáld.e
-
vmatyko
tag
válasz
bajnokpityu #1877 üzenetére
nem küldök semmit. nem egy állat vagyok.
általában filmeknél az emberi beszédet nem szereti.
(alacsony bitrate-es mp3-akat meg nem hallgatok).akkor aszondod hogy próbáljam meg a 6x100W-os erősítővel inkább?
(a 6x100-as erősítő 4ohm-es, a hangfalaim 6ohm-esek, amivel most nyomom erősítő az 6x50Wos viszont 8ohm-es.) -
bajnokpityu
félisten
válasz
vmatyko #1876 üzenetére
gondolom valami ramaty átjátszókábellel próbálod,nem?
meg az mp3asok alacsony bitrátánál is sisteregnek.
az meg marhaság,h 35w os terhelhetősgű hangfalat szétküld egy 100wos erősitő.ésszel kell tekerni a volumét,és nem lesz semmi baj.miért lenne?kicsire van tekerve,akkor 10Wot ad le...
ja,hogy ész nélkül torzitás határon túl szoktad tekerni?hát akkor hajrá...
de neked meg akkor még nagyobb bajt csinálna a kicsi teljesitményű erősitő a nagy hangfallal.itt ugyanis kevéssé hallja meg avatatlan fül,h baj van,miközben rég négyszögjelet küldesz a hangfalra.magasok nem birják sokáig az egyenáramot...a mai 6x100wos erősitők mellesleg jó ha 35Wot le tudnak adni sinusban 8ohmon.a régi 35Wos hangfalak meg sokszor valós 35Wnyi terhelést simán kibirtak.
-
Ninoka
tag
válasz
vmatyko #1874 üzenetére
Ninoka-nak:
akkor ezért lehet hogy a mostani felállásban sistereg néha a hang...?Nem tudom pontosan mire gondolsz. Amikor nem szól benne semmi, akkor sistereg, vagy pedig a magas hangoknál torzít az erősítő? Ez utóbbi lehet a kisebb ellenállás miatt, de lehet, hogy eleve ilyen az erősítő. Ki kellene próbálnod 8 ohmos hangfalakkal, hogy azokkal mit csinál.
-
vmatyko
tag
először johnjohn-nak: nekem a hangfalszettem eleve 5x35W +100W sub, ezt így egy szettben árulták...
Ninoka-nak:
akkor ezért lehet hogy a mostani felállásban sistereg néha a hang...?az a baj hogy mindegyik amiről beszéltem az kompakt házimozi szettek részei, csak nekem külön-külön vannak a részegységeik (hangfalrendszer, fejegység). szóval ezek nem állíthatóak hogy 6 v 8Ohm...
ez így jó nagy fejtörés...
-
Ninoka
tag
válasz
vmatyko #1871 üzenetére
Hát igen, ez valóban nehéz kérdés.
Ha szereted hangosan hallgatni, akkor egyiket sem. A 100W-os erősítő ki fogja nyírni a 35W-os hangfalakat, a másik erősítő pedig nem fogja szeretni a 6 ohmos hangfalakat, mert nagy hangerőn valóban túlterheli, és akár tönkre is teheti a végfokot (ha nincs benne védelem).
Tehát vagy venned kellene a 6x100-as erősítő mellé valami nagyobb teljesítményű hangfalat, vagy meg kell nézni, hogy a másik erősítőt esetleg át lehet e állítani 6 vagy 8 ohmosra. Vannak olyan erősítők amiken állítható a csatlakoztatott hangfalak ellenállása.De ha nem akarod nagyon döngetni, mert egy kellemes zene mellett esetleg még beszélgetni is lehet, akkor kár befektetni egy 6x100W-os erősítőbe, vagy új hagfalakba. szvsz.
-
johnjohn
addikt
válasz
vmatyko #1871 üzenetére
Mindíg úgy párosítsd, hogy a hangfal legyen a nagyobb ohm-számú,vagy legalább azonos, különben túlterheled a végfokot ,torzítani fog esetleg tönkre is mehet.A 35 Wattos falakhoz a 100 W-os erősítő kockázatos vállalkozás, a membránok esetleg a szemközti falon landolhatnak!
-
vmatyko
tag
sziasztok, rákerestem a témára, de annyi a találat hogy nem tudtam dűlőre hutni, szal:
Nem egészen vagyok tisztában a technikai részleteivel de van egy erősítőm ami 8ohm-os
hangfalakhoz van és vannak hozzá 6ohm--os hangfalaim. használhatom őket? mi lesz az eredmény?letve lenne lehetőségem egy 6x100W-os erősítőt megszerezni ami 4ohm-os hanfalrendszerhez jó.
kérdés, mit tegyek a 3x35W-os 6ohm-os hangfalaimhoz?
egyiket se?
-
bendeguz 76
tag
szerintetek megér egy yamaha dsp a1-es erősitő 100-120 ezret?8-10 éve ez volt a yamaha csucs vasa.
-
Winzsolt
aktív tag
Polkaudio PSW-10 van nekem.Már nehezen beszerezhető, mert kifutó darab, én 47ezerért vettem. (előtte volt jamo s200,heco vitas20a,koda sw10a mélynyomók, és mindegyiknél nagyobb teljesítményű (hiába csak 50w), és szépen szól. Egyátalán nemtudok belekötni, még nagy hangerőn sem.)
Az új tipus psw-110 szerintem/remélem csak máshogy néz ki és nagyjabol ugyan az. -
Winzsolt
aktív tag
Úgy látszik hiába ajánlgatom/istenitem mindenkinek a polkaudio mélynyomókat, senkit sem érdekel, szoval neked már csak igy emlitem meg
-
Ninoka
tag
Egyébként számít az,hogy a hangszóró merre néz (lefelé, oldalra, előre)? Csak mert a yamahában lefelé néz, és nem biztos, hogy az alattunk lakó díjazni fogja.
-
Ninoka
tag
válasz
Winzsolt #1863 üzenetére
Hát, remélem tényleg így van. Ma elmegyek a MM-ba megnézni milyen választék van. Egyszer már néztem ott egy Magnatot amiben 30centis hangszóró volt, de nem igazán nyerte el a tetszésemet. Meg néztem egy Wharfedale -t is, de az még annyira sem. Most amit a neten kinéztem magamnak az egy Yamaha YST SW515-ös, de nem hallottam még, hogy szól, és nem tudom, hogy van e olyan a MM-ban. Pedig jó lenne meghallgatni mielőtt megveszem, nehogy úgy járjak vele, mint az erősítővel.
-
Ninoka
tag
Már próbáltam tesóm erősítőjével, igaz nem ezzel a kábellel, hanem még a régivel, azzal jól szólt. Pedig az is egy ősrégi sztereó erősítő.
Az erősítőmnek nem túl nagy a tápja , de nem hiszem, hogy ez jelenti a problémát, sem a mély hangok okozta teljesítménycsökkenés. Mivel panelben lakom, nem szoktam hagosan hallgatni a szomszédok miatt. A tájékoztatóban leírt 6x90W helyett én jó ha 5x10W-ot használok. Tehát nekem nem a teljesítményével van gondom, hanem egyszerűen nem tetszk ahogy szól. Ezért gondoltam, hogy kiegészítem egy mélyládával, amit valószínűleg csak napközben tudnék kihasználni, mert este már zavarná a szomszédokat még akkor is ha halkan hallgatom. Egyébként este nincs is vele gond, mert ha nagy csend van, akkor valamiért jobban szólNekem rá van kötve a TV is, és azt is erősítővel szoktam nézni, és úgy egészen jó. De ha napközben zenét akarok hallgatni, vagy egy koncert dvd-t megnézni, ahhoz már harmat gyenge.Mármint nem teljesítményre, hanem hangzásra.
Mondjuk azt sem értem, hogy a mélyládáknál az alsó frekvenciahatárt miért -10dB-re adják meg? Biztosan valami szabvány az oka, de azt tudom, hogy anno mindig -3dB-re voltak megadva ezek a határértékek! -10dB-en nem nehéz teljesíteni a 20Hz-et. -
nyunyu
félisten
Mivel regiek a hangfalaid, igy nem hinnem, hogy a bejaratas hianyaval lenne problema.
Ha megvan meg a regi hangfalkabeled, probald ki azzal is, hatha ugy szebben szol.
Azt sem artana kiprobalni, mit produkal masik erosito ugyanott, ugyanazzal a kabellel+hangfalakkal.Egyebkent meg ha kicsi a tapja az erositonek, akkor azt a basszus fogja megszenvedni, mivel a nagy hangszorok megmozgatasahoz joval tobb kakao kell, mint a kicsikhez, teljesitmeny tulnyomo resze a basszusra megy el, nem a magasakra.
-
nyunyu
félisten
válasz
#67688960 #1858 üzenetére
Jamo es Jamo kozott is van kulonbseg.
Haver valami 20k-ert vett anno egy par bazinagy Studio 180-at, en meg 70k-ert a feleakkora, polcra valo E630-at.
Studio 180 hangosan szol, E630 meg szepen, tisztan.Meg ugye az se mindegy, bejaratodott-e mar a lanc, vagy sem.
(Errol par oldallal ezelott irtam, aztan jol lehurrogtak.) -
Ninoka
tag
válasz
#67688960 #1858 üzenetére
Elírtam, nekem 459-es yamaha van, de szerintem ez nem sokat számít.
A hangfalak nem éppen csúcskategóriások, de én abból indulok ki, hogy eddig egy kb 20 éves Grundig erősítővel hallgattam őket, és gyönyörűen szólt a mély. Csak ha már vettem dvd lejátszót, akkor gondoltam veszek hozzá egy többcsatornás erősítőt. De ez most úgy néz ki, hogy ha az EQ-n nem nyomom fel a mélyet a maximumra, akkor kb úgy szól, mint az 55cm-es múanyagdobozos tv-m, csak éppen nagyobb a teljesítménye. Az EQ pedig csak a front csatornákon állítja a mélyet és a magasat, a hátsókon nem. De talán még ez sem zavarna annyira, mint az, hogy ha mindent alapra állítok, akkor is sokkal "butábban" szólnak a hátsó hangfalak, és nem azért mert kisebbek. Ugyanis felcseréltem a front és a hátsó hangfalakat, és akkor is a hátsó csatorna volt gyenge.
A hangfalak elhelyezésén nem változtattam ez erősítő csere óta, tehát az nem lehet gond. A zsinórt pedig jóval vastagabbra cseréltem, tehát ez sem okozhat problémát. -
törölt tag
Jó akkor legyen a digitális max 95% és ebból még vond le a feszültség átalakítás miatti veszteséget.
Nem gondolod hogy a hangfaltól is függ hogy milyen a mély? Meg esetleg ha túl vékony a kábel. Vagy ha nem jól van beállítva és nem teszi rá a mély hangokat hangfalakra.
Majd megkérdem az öcsém hogy milyenek nála a mély hangok neki is 359-es van két hatalmas jamoval, bár azok nemtom medig mennek le nem láttam még jamot 50Hz alá menni(papíron). -
Ninoka
tag
válasz
#67688960 #1856 üzenetére
Hát igen, ezt mondom én is, hogy dinamikus terhelésnél ott a kondi, de folyamatosnál nem tudja ellátni az erősítőt plussz energiával.
Ezek szerint az a 250-270W nem egy műszerrel mérhető színuszis teljesítmény. Mert én is úgy gondolom, hogy a semmiből nem lehet előállítani azt a plussz 170-190W-ot.Nem beszélve az erősítő hatásfokáról és veszteségi teljesítményéről. Szerintem ezek a digitális erősítők azért 80%-nál nagyobb hatásfokkal működnek, de végülis ez lényegtelen. Ha a hálózatból felvett teljesítmény 80W, akkor a folyamatosan leadott sem lehet több kb 65-70nél.
Csak igazából most nagy dilemmában vagyok, ugyanis én nagyon keveslem azt a mélyet amit az erősítőm szól, és nem tudom, hogy vegyek e hozzá egy szubot, vagy adjam el az erősítőt, és tegyem hozzá a szubra szánt pénzt, és abból vegyek egy jobb erősítőt. Most egy Yamaha RX-V459 van, és kinéztem hozzá egy Yamaha YST-SW515 mélyládát. Én személy szerint jobban kedvelem az 5.0-t, mint az 5.1-et, mert igazából a régi 5.1-es kompakt rendszeremet is azért adtam el, mert nem tetszett, hogy a szub dübörög, a többi hangfalnak meg "doboz" hangja van. De fogalmam sincs, hogy az RX-V569-et mennyiért lehetne eladni. A szub amúgy 60e körül van, úgyhogy annyival lenne több pénzem új erősítőre. De azt sem tudom, hogy egyáltalán milyen erősítőt lenne érdemes venni, ami jól is szól. -
törölt tag
sehogy
ha ennek veszed a max kb. analógnál az 65%-át, digitálisnál a 80%-át annyi lehet a leadott teljesítmény
amit a papirokon feltüntetnek azok általában szabvány(iec, ftc, jeita) zenei teljesítmény mérések, nem tudom pontosan hogy hogy mérik, én inkább a max fogyasztást és a thd-t szoktam nézni
ja, és a kondenzátor tárol energiát -
BoGyo[ME]
tag
válasz
Zsót112 #1844 üzenetére
Természetesen összezavartál
, de igyekszem felnőni a feladathoz, és értelmezni amit leírtál (félig már sikerült...)
Szóval köszi az info-t (meg monstre-nek, gog-nak és nyunyu-nak is), most már kezdem érteni a dolgot, úgyhogy lassan nyakamba veszem a várost és a gyakorlatban is belevetem magam a utánajárásba..., ha sikerül valami jót összehoznom, majd eldicsekszem...
-
kremix
csendes tag
Üdv!
A Clarus Charonról lehet valamit tudni bővebben???
Személyes tapasztalat, stb, bármi...Kössz
-
nyunyu
félisten
Nem jaratod allandoan max hangeron az erositot/hangfalakat, ezert nincs annyi az atlagos fogyasztasa, mint a folyamatosan leadhato teljesitmeny.
Masreszt a zene hangereje is folyamatosan valtozik, nincs mindig a maxra kivezerelve.Ha jol emlekszem, akkor a hangfalak etetesehez szukseges teljesitmeny a hangerovel negyzetesen novekszik, igy csak a legnagyobb hangerohoz szukseges nagy teljesitmeny, kisebb hangerokhoz lenyegesen kevesebb, gyakorlatilag alig merheto.
Szunetmentesem szoftvere szerint nem valtozott a terheles, ha feltekertem az Onkyot zenehallgatas kozben a szokasos -45dB-rol -30dB-re, szoval 6-7W-nal kisebb fogyasztasbeli kulonbseg a ket hangero kozott.
(Kb. 75W-ot fogyaszt amugy az erositom, ha be van kapcsolva.) -
Ninoka
tag
ha van itt valaki hozzáértő szakemben, akkor adjon már nekem magyarázatot arra, hogyan lehet az, hogy egy berendezés folyamatosan leadott teljesítménye 250W, miközben a hálózatból felvett teljesítmény csak 80W!? Mert azt még csak megértem, hogy a pillanatnyi csúcsteljesítmény 270W, hiszen az csak egy pillanatig tart, és nyilván vannak benne pufferek amik tárolják az energiát, majd leadják amikor szükség van rá. De folyamatos terhelésnél ez nem működik! Ez konkrétan egy subládára vonatkozik, de mondhattam volna erősítőt is, mert azzal is ez a helyzet. Sztereóban max 2x140W, ha pedig minden hangfal megy, akkor már csak 90W csatornánként. Ezt még megértem, mert ha minden csatorna megy, nem tud akkora teljesítményt leadni. De a leadott 6x90W = 540W, még nindig nagyobb, mint a hálózatból felvett max 360W !
Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Dell notebook topic
- Hálózati / IP kamera
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest