Hirdetés

Aktív témák

• Ninoka

tag

válasz #67688960 #1856 üzenetére

Hát igen, ezt mondom én is, hogy dinamikus terhelésnél ott a kondi, de folyamatosnál nem tudja ellátni az erősítőt plussz energiával.
    Ezek szerint az a 250-270W nem egy műszerrel mérhető színuszis teljesítmény. Mert én is úgy gondolom, hogy a semmiből nem lehet előállítani azt a plussz 170-190W-ot.Nem beszélve az erősítő hatásfokáról és veszteségi teljesítményéről. Szerintem ezek a digitális erősítők azért 80%-nál nagyobb hatásfokkal működnek, de végülis ez lényegtelen. Ha a hálózatból felvett teljesítmény 80W, akkor a folyamatosan leadott sem lehet több kb 65-70nél.
    Csak igazából most nagy dilemmában vagyok, ugyanis én nagyon keveslem azt a mélyet amit az erősítőm szól, és nem tudom, hogy vegyek e hozzá egy szubot, vagy adjam el az erősítőt, és tegyem hozzá a szubra szánt pénzt, és abból vegyek egy jobb erősítőt. Most egy Yamaha RX-V459 van, és kinéztem hozzá egy Yamaha YST-SW515 mélyládát. Én személy szerint jobban kedvelem az 5.0-t, mint az 5.1-et, mert igazából a régi 5.1-es kompakt rendszeremet is azért adtam el, mert nem tetszett, hogy a szub dübörög, a többi hangfalnak meg "doboz" hangja van. De fogalmam sincs, hogy az RX-V569-et mennyiért lehetne eladni. A szub amúgy 60e körül van, úgyhogy annyival lenne több pénzem új erősítőre. De azt sem tudom, hogy egyáltalán milyen erősítőt lenne érdemes venni, ami jól is szól.

Aktív témák