Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
N100-as mini pc-hez szeretnék sata kivezetést fabrikálni. Találtam M2-sata átalakÍtót, de 2 féle van, az egyiknél egy vágás van, a másiknál 2 a csatlakozón. Mindkettő bele illik, vagy olyat kell venni, ami most is van? Jelenleg egy 2 vágásos ssd van benne. Egyáltalán működőképes ez az átalakÍtó? Raidet nem akarok, csak 1-2 rendes HDD-t rárakni a nasra (OMV)
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
The T-bao T8 Plus Mini PC has an optional SSD (M.2 NGFF) with capacities ranging from 128GB to 2T, which provides fast and efficient storage for your files and applications.
Annyit Ír, hogy NGFF ami M2 jelent.
Egyik adapternél ezt találtam:
3. 5 portos M.2 NGFF – SATA3.0: A SATA3.0 6 Gbps átviteli sebességet támogató adapterkártyához alaplapi támogatás szükséges a PM (Port Multiplier) funkcióhoz. A JMB575 chipet használja, és kompatibilis a Mac OS, Windows és Linux rendszerekkel.
5-portos M.2 NVME-SATA3.0: A PCI-E 3.0 x2 interfészt az upstream csatlakozáshoz használva ez az átalakító 16 Gbps maximális átviteli sebességet ér el. A lefelé irányuló kapcsolat egy SATA3.0 interfészen keresztül történik, amely portonként akár 6 Gbps átviteli sebességet is támogat. A JMB585 chipet használja, és kompatibilis a Mac OS, Windows és Linux rendszerekkel.
Köszi, akkor nézek egy vágásosat! 1 próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
-
jézusom
addikt
Hát megmondom őszintén, most elbizonytalanodtam. Egy home assistant fut rajta de pendriveról, még próbálkozok kilistázni az ssd-t. Alapból pendriveról kell telepiteni, de nem tudtam ssdre költözni, de nem is tudom hogyan kell. Kéne valami parancs amivel kilistázom a hardvereket mondjuk ssh-n.
-
jézusom
addikt
válasz MasterMark #8080 üzenetére
?
-
jézusom
addikt
Helo!
Köszi, nekem ez Így elég kÍnai. Én annyit tudok, hogy nekem a CF tökéletesen működik HA-ban, de valami HACS megoldással. Jó lenne a NAS-omat is elérni Így, de hogy nekem tunnel, vagy dns rekord kell azt nem is értem.
Egyébként HA media részére felcsatlakozik a NAS megfelelő mappája (még OMV) de távolról (CF) telefonnal valahogy nem tudok mondjuk egy filmet megnyitni, csak zenéket, meg fotókat. Szerintem valami alkalmazás hiányosság lehet, Ha egy VLC vagy kodi meg tudná nyitni az jó lenne.
JA és ha lehet a dockert kihagynám, ha van más mód.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
OMV alatt működő képes egy USB tárhely? A rendszer belső ssd-ről fut, de mondjuk a torrent mehetne az usb HDD-re? Azért kérdezem, mert régen játszottam ilyennel android boxon, de a hdd állandóan leállt. Gondolom valami energetikai hülyeség miatt, aztán hagytam is a francba...
-
jézusom
addikt
Én azért értem.
Az i36100 8 éves lemaradásban van az N100-hoz képest 10x akkora fogyasztással. Persze ez nem biztos, hogy szempont, de mellé az N100 dupla akkora teljesÍtményű.
Plusz én speciel fürödtem be használttal., inkább veszek újat. Bfrydaykor inkább 50-60 volt 512GB SSD-vel 16 rammal. Úgy hogy 2x LAN, 3 HDMI, BT, WIFI.
Egyedül a satával bohóckodok még, de nem is volt időm még rá. -
jézusom
addikt
Értem én, hogy neked elég a gyengebb, en azert inkább a jobbat veszem. Én home assistanttal is játszom, ott meg a nodered nem nagyon akart elindulni egyik kis hp gépemen t610? Talán.
A fogyasztasi matek nem egeszen így van, mert ha pont átléped kvótat, akkor szintet lépsz, kvóta alatt kell maradni(de amúgy se kilowattban mérik a fogyasztast)
-
jézusom
addikt
Egyébként meg tök jó dolog, hogy a régi vasakat felhSználjuk még, de sajnos az idő nem kegyelmez. Én is kukázok mindig ha régi pct látok kidobva a szivem stakad a régi cuccokért.
-
jézusom
addikt
Nálad biztosan be van kötve a gáz. Nálam nincs és nem is lesz. Nyilván marad a villany, meg a vegyes kazán, ha éppen van olcsó tüzelő anyag. Ezen kár vitázni, van aki többet használ. Úgy látszik én a két kutyámmal többet használok, ez van. Biztos mértékegység-náci vagyok, nem tehetek róla.
-
jézusom
addikt
válasz racskobalazs #8245 üzenetére
Van alin jó, de biztos rossz is. Én itthonról vettem olyan márkásabb, talán valami mercursys ami gigabitesként rohadtul nem tud csak10/100at. Működik, de ótvar sebessége van. Routert meg kintről, (redmi ax5) sose volt még ilyen frankó routerem, itthon is van, de lehet már kifutott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Linux kezdőknek
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen videókártyát?
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Elektromos autók - motorok
- RC modell földön, vízen, levegőben