Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz jézusom #8002 üzenetére
Úgy tűnik az egyik bevágástól függ a 4x PCIe, a másik esetben "csak" 2x. Azért az idézőjel, mert pár sata miatt talán nem is kell a 4x. Valószínűleg a kártyán a vezérlő chipen több múlik. Először is nézd meg a lap/minigép manualját, jó eséllyel írják, hogy m vagy b key kártya kell-e bele. Az a kártya, amin mindkét bevágás megvan kompatibilis elvileg mindegyik slottal.
Nem használok m.2 eszközöket, nincs velük tapasztalatom, a wiki bejegyzésre alapozom mindezt. Sima mini PCIe sata kártyám van, 2 slotos, raid-es. Nem mértem az adatátvitelt, de működik normálisan. Az m.2 is a mini PCIe-n alapul, úgyhogy nagy varázslat nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz jézusom #8000 üzenetére
Müködik az az SSD ami a képen van benne? Ha igen, akkor vehetsz M.2/SATA átalakitót bele, fog működni.
Összefoglaló a különbségekről link"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
válasz jézusom #8071 üzenetére
Az smb és a dlna alapból benne van csak be kell kapcsolni. A qbit telepíthető, bár én a gyári DS-t (DownloadStation) használom, terrák mozognak havi szinten vele. Pedig a feltöltésem egy családi vita okán korlátozva van.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
stigma
addikt
válasz jézusom #8079 üzenetére
Hi, szerintem MasterMark ellinkelte poicit de 2 dologgal tudsz DNS-t rekordot frissíteni Cloudflare alatt:
- Api key-es megoldással, mikor CF-en generáltatsz egyet és azt egykonténerben konfigurálva megadod:
- Cloudflare tunnel-el: Cloudflare Tunnel with Docker - theDXTÉn CF Tunnelt használok egy igeje, így a certekkel sem kell foglalkoznom, mert tunnelen belül konfigurálom.
Docker-t fel kell tenned a gépre cloudflare-hez szüskéges konténert csak futtatnod kell, kimásolni a weboldalról, amit neked dob ha belépsz.Egyetlen hibája a konténernek, szerver restart után a konténer nem indul el automatikusan, de ezt 1 mozdulattal be lehet állítani.
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
stigma
addikt
válasz jézusom #8083 üzenetére
Hi, mégis csak jó, amit MasterMark fórumtárs írt, leírta azokat a módokat, hogy lehet Cloudflare-ben tárolt domaint és subdomain (DNS rekordokat) frissíteni, csak az ott megadott programok kellenek.
Amúgy a leírás vége elég fura, mert az nem is kell, hogy külön YAML fájlokat kell szerkeszteni, hanem elég, hogy Cloudflare-en belül lefuttatni az általa adott konténert és manuálisan kattingatni.
"Egyébként HA media részére felcsatlakozik a NAS megfelelő mappája" - Itt szerintem én elengedem neked, hogy tudok segíteni, mert szerintem fogalmam sincs mit csinálsz és akarsz.-->Filmlejátszást minek kevered HA-hoz?
Nézd, linkelünk neked egy csomó step-by-step leírást, melyre mind azt mondod kínai és nem tudod megoldani, meg dockerezni nem fogsz.
Sajnos elég sok megoldás így működik, így nekünk is kötve van a kezünk, hogy mit és hogyan lehet megvalósítani:Távoli elérés filmek sorozatok: Plex, Emby, Jellyfin
Távoli mappaelérés: VPN-t tegyél fel NAS-ra és telefonra is, vagy Nextcloud/Owncloud
DNS rekordok frissítése távoli eléréshez: ddclient vagy Cloudflare Tunnel (docker) keress....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
válasz jézusom #8083 üzenetére
Mi az a HA? Home Asystant? Már bocs de annak mi köze van a NAS-hoz? Esetleg megkérheted, hogy játszon le róla zenét. De ahhoz még a nason is előbb minimum olvasási jogot kell adni neki.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
félisten
válasz jézusom #8160 üzenetére
Az i36100 8 éves lemaradásban van az N100-hoz képest 10x akkora fogyasztással.
A 8 éves lemaradás Linux oldalán milyen hátránnyal jár? Szerintem semmilyen.
A fogyinál meg ne a maximális fogyasztást vesd össze, ugyanis fájlszerverként, médiaszerverként nem fog 100%-on pörögni egy i3-6100-as CPU...
Én egy 140W-os Xeon E5-1650V3 procival szerelt workstationt használok erre a célra, a konnektorból 65W-ot vesz fel most éppen dVGA (nincs a Xeon-ban iGPU), 2 HDD és 3 SSD mellett.
Az adott SSF i3-6100 gép konnektorból 30-35W körül venne fel, a 10x akkora fogyasztás érv itt bukott már élből.A lakossági áramár nálam kerekítve kb. 40Ft / kW.
Számoljunk 5 évvel, mivel az N100 sem csak a prociból áll, ott legyen 10W-os fogyasztás, szemben a 35W-al, tehát 25W különbség (eléggé az N100-nak lejtettünk, de legyen).0,025kW * 24h * 365d * 5y = 1095 kW
1095 kW * 40 Ft = 43 800 Ft.Cserébe mint említettem, ott van azon is minden, ami az adott célhoz szükséges (ház, táp, hűtés, stb.), plusz SATA is.
Lehet viszonyítani, kinek mi fontos, de a megtérülést én especiel nem látom...
Plusz én speciel fürödtem be használttal., inkább veszek újat. Bfrydaykor inkább 50-60 volt 512GB SSD-vel 16 rammal. Úgy hogy 2x LAN, 3 HDMI, BT, WIFI.
Egyedül a satával bohóckodok még, de nem is volt időm még rá.Én már újjal is fürödtem be, ettől még nem zárkózom el az új cuccoktól.
Épp azért mondom a brand gépeket, mert az eddigi tapasztalatim szerint 10+ évig is probléma nélkül elműködnek zömmel probléma nélkül, eBay-ről alkatrészek beszerezhetőek, ha esetleg még se.[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
evilskati
aktív tag
válasz jézusom #8161 üzenetére
Nekem a CWWK-ról is egyből tűzfal use case ugrott be, de szerintem házi mindenesnek is jó, az NVME SSD-n lehet hostolni a VM-eket, a két SATA portra meg mehet RAID1-ben két merevlemez adattárolásra.
Nekem tetszik, igaz, hogy a jelenlegi energiaárak mellett nem biztos, hogy ebbe az irányba érdemes optimalizálni. Emelkedő energiaárak esetén pedig egyszerűbb a régi vasat időszakosan futtatni
Mindenesetre szerintem jó a fejlődési irány. -
félisten
válasz jézusom #8166 üzenetére
A fogyasztasi matek nem egeszen így van, mert ha pont átléped kvótat, akkor szintet lépsz, kvóta alatt kell maradni
Családi házban lakok, napelem nélkül, 7/24 megy a fájlszerver, és így is kvóta alatt maradunk bőven, pont most fizettem be a számlát, 10e Ft alatt fizetek havonta...(de amúgy se kilowattban mérik a fogyasztast)
Most az a legnagyobb problémád, hogy kW-t írtam kWh helyett?[ Szerkesztve ]
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
-
-
-
Kroni1
veterán
válasz jézusom #8236 üzenetére
Igen? Pedig az tudja a hardveres gyorsitást.. Az a funció be volt kapcsolva a Plex settings-ben? Mit jelent a nyögvenyelős? Milyen eszközön játszottál le?
Szemben az N100al az én 3000G procim nem tud hardveres gyorsitást és érdekes módon pár nagyobb 4K fájl nem indul el, (más ugyanolyan bitsürüségü meg igen) de azon kívül szépen megy vele szinte minden. Hogy nálam ezekkel a kifejezetten nagy méretűekkel mi a gond nem tudom, lehet maga a lejátszóeszközöm nem ismer bizonyos kodekeket nem tudom, ami egy androidos philips TV.
A sávszélesség sztem nem lehet a gond, elég kellene lennie neki.[ Szerkesztve ]
Gigabyte GTX 1060 6GB eladó
-
Kroni1
veterán
válasz jézusom #8238 üzenetére
Alapvetően én se, csak ha távolról nézel valamit alacsony netsebességgel akkor jól tud jönni..
Érdekes ez a karikázás. Nekem régebben lassú volt kicsit a hangsávváltás, meg a felirat betöltés és a beletekerés, ezért én is Kodit használtam sokáig elsődlegesen. Nem is értettem hogy lehet helyi hálózaton ennyire lassu minden, a TV gyenge CPu-jára meg a plex magas gépigényére tippeltem. Aztán egyik plex szerver frissitésnél úgy kb 1-2 éve a Plex is teljesen jó lett, sokat gyorsult. Kodi még mindig gyorsabb kicsit, de nem jelentösen így azt már nem is használom.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte GTX 1060 6GB eladó
-
-
-
őstag
válasz jézusom #8248 üzenetére
A linkelt oldalon elég sok kínai 2.5-ös switchet teszteltek, videójuk is van feltöltve. En az ő teztjeikben, leírásaikban megbízok, jó pár éve olvasom az oldalukat.
Itt az egyik fórumtárs vett egy hasonlót, átküldött mérési eredményeket, mert kérdeztem a tapasztalatát, és hozza az elvártat a kínai kütyü. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen TV-t vegyek?
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 11
- Milyen monitort vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Milyen alaplapot vegyek?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Azonnali informatikai kérdések órája