Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

senior tag

válasz cinemazealot #8338 üzenetére

Az említett ATOM-CPu-s(1-2magos "Cerka" gyakorlatilag) netbook NAS akár referenciaként is vehetném, sőt: "beelőztél". :C

Az USB-re rakott 2,5"-osok szerintem tökéletesek erre feladatra, amíg az SSD-k ára nem esik az erre a felhasználásra gazdaságos kategóriába: 2-3 év.
    A Laposok ilyen célú felhasználásának legfőbb problémája szerintem a hűtés, és azon belül is a por, ami folyamatos üzemben probléma lesz! Szerintem évente ki kell majd takarítani, vagy egy alap szintű porszűrést(kimaradt COVID-maszk ;) ) mindenféleképpen kell! Én még a meglévő szellőzőket is bővíteném kicsit, kis ezermester rásegítéssel ez tök-egyszerű!
    Akinek egy ilyen készségű barátja, annak nincsenek is barátai!
    Ez esetben legyen erre az utóbbi (szerintem fontos) feladatra 1-2-3 ezer "forcsi-fircsi" egy szervizbenk! :K

Válasz

Essejó -nak

Néztem közben én is ezt az irányt, és "meglepő módon" a gazdaságos működésre optimalizált laptop-notebook procikra bukkantam szinte minden NAS esetében én is, az otthoni felhasználású teljesítmény sávban. :Y
    A kevés különbség a NAS-oknál a CPU alkalmazásban a hosszútávú és folyamatos működés és zajcsökkentés területeken van, mert ezek a NAS-oknál hangsúlyosabbak, mint az eredeti "lapos" üzemmódban volt.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák