- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Valami baja van a tápomnak
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
senior tag
válasz
cinemazealot #8338 üzenetére
Az említett ATOM-CPu-s(1-2magos "Cerka" gyakorlatilag) netbook NAS akár referenciaként is vehetném, sőt: "beelőztél".
Az USB-re rakott 2,5"-osok szerintem tökéletesek erre feladatra, amíg az SSD-k ára nem esik az erre a felhasználásra gazdaságos kategóriába: 2-3 év.
A Laposok ilyen célú felhasználásának legfőbb problémája szerintem a hűtés, és azon belül is a por, ami folyamatos üzemben probléma lesz! Szerintem évente ki kell majd takarítani, vagy egy alap szintű porszűrést(kimaradt COVID-maszk) mindenféleképpen kell! Én még a meglévő szellőzőket is bővíteném kicsit, kis ezermester rásegítéssel ez tök-egyszerű!
Akinek egy ilyen készségű barátja, annak nincsenek is barátai!
Ez esetben legyen erre az utóbbi (szerintem fontos) feladatra 1-2-3 ezer "forcsi-fircsi" egy szervizbenk!Válasz
Essejó -nakNéztem közben én is ezt az irányt, és "meglepő módon" a gazdaságos működésre optimalizált laptop-notebook procikra bukkantam szinte minden NAS esetében én is, az otthoni felhasználású teljesítmény sávban.
A kevés különbség a NAS-oknál a CPU alkalmazásban a hosszútávú és folyamatos működés és zajcsökkentés területeken van, mert ezek a NAS-oknál hangsúlyosabbak, mint az eredeti "lapos" üzemmódban volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 10
- Villanyszerelés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Eladó HP 1200W szervertáp HSTNS-PL11 + breakout board + tápkábelek
- APC Smart UPS 750RMI 1u magas rack-be szerelhető valós szinuszos szünetmentes vadiúj aksikkal eladó
- Legrand szünetmentes tápegység
- APC Smart-UPS XL 48V (SU) Akkumulátor csomag
- Szervertápegységek 800W, 1200W, 1400W, 1600W, 2450W, 2650W, 3400W
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged