Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bkercso

nagyúr

LOGOUT blog

válasz killbull #36259 üzenetére

Nálam nem férne el két rendes méretű doboz, ezért én 2.1-et hallgatok. Amilyen a választék, inkább készítettem két kis 2 literes zárt dobozt a 8cm-es szélessávúimnak, meg egy 20 literes reflex mélynyomót.

A hangfalépítésben szerintem (ahogy nekem lejött) a hangváltótervezés a legnehezebb. Viszont abból meg pont házilag könnyebb aktívat építeni, mert kereskedelemben kicsi a kínálat aktív hangváltós erősítőre.

Hifi (elektronika) építés: Itt is igaz lehet, mait írsz - mondjuk az első 10-15 évben. Utána, ha ügyes vagy, fel tudsz építeni olyan kategóriába, amit sokan már nem engedhetünk meg magunknak.

De amúgy meg persze, ez hobbi, szerelem, ezt egy percig sem vitatta senki. :K

Talán annyi előnye helyből van egy DIY-ernek, hogy nem spórolja ki az utolsó gramm fát is a dobozból vagy a fóliakondit a váltóból. És ez már sokat számít!
    Hallottam pár Jamo HM-hangfalat, amik annyira nem voltak olcsók, de kifejezetten fájt hallgatni az enyémek után, pedig az én építettjeim se voltak nagy szám hangdobozok, csak volt bennük merevítés meg fülre beállítottam a csillapítóanyagot - ami a Jamo-kból szinte teljesen hiányzott.
    Aztán ott vannak a teevezésre talán kevésbé kényes, fázishelyes párhuzamos váltók: kis könyespolcsugárzóba tök jók, mégsem alkalmazzák őket gyári dizájnokba.

Új hozzászólás Aktív témák