- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- Milyen TV-t vegyek?
- Zeneszerkesztő és DJ topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
shalafi66
veterán
válasz
#71562240 #30332 üzenetére
Subvoice egy élő, létező személy xD Szoktál vele beszélgetni?
Jézusom.
(#30334) szazbolha
"hanem útmutatást"Azt mindig megkaptad, de igazából a lehetőségeket sem tudod felmérni. Néha elképzelsz valamit, csak úgy magadtól, vagy mások hibás példáiból, gondolataiból, amit a neten látsz, és aztán ragaszkodsz hozzá, és olyan választ vársz, ami nem létezik.
Például.
" milyen jellegű hangvaltó javallot"
Nincsen a hangváltóknak jellege. Az a kenyérnek van/volt. Például házi jellegű.A hangváltók egészen konkrét alkatrészekből épülnek fel. Ez nem konyhafizika. A hangváltó paramétereit adhatod meg, esetleg alkatrészérték intervallumokat. De sosem kérdezted, hogy milyen hangváltó kellene a hangszóróidhoz.
Azt viszont jeleztem korábban is, hogy a tankönyvi szűrések nem jók. Mert problémás darabokat választottál.
"jók kiindulási alapnak"
Ilyen sem létezik, hogy kiindulási alap. Ez nem futóedzés, hogy kiindulásnak jó lesz 3 km is. Vagy jót csinálsz, vagy rosszat. Megint a szemléletmódod hibás. Minden script, program, arra jó, amire készítik. Egy kalkulátor nem tud rosszul számolni. Kizárt. Végrehajtja a programot, és te látod az eredményét. Ennyi. Innen te következel. És számtalan alkalommal le lett írva, hogy hangváltó tervezésnél figyelembe kell venni a végleges dobozban mért elektromos és akusztikai tulajdonságokat. Nyilván ebből lehet és kell a szűrőket is megtervezni. Ha a kalkulátorodban nem szerepelnek ilyen adatok, akkor nyilvánvaló, hogy egy másféle eredményt kapsz. Olyat, amit a srcipt kiszámol. Oda van írva mellé, hogy mit csinál. El kel olvasni."Ha kész terveket várnék itt, akkor nem az x-edik hangsugárzót építem meg 2-3 hónap alatt hanem a NULLADIKAT."
Pedig több kész tervet is láthattál mostanában.(#30349) bta1
Hja, aztán hallgathatod a szélessáv hülyeségeit.De nyilván, az egyszerűsége miatt, még így is jobb esélyei vannak, mint egy háromutas váltó összehozásának, így nulláról.
Persze, ha korábban nem tetszett neki a szélessáv önmagában, csak a mélykiegészítéstől, nem biztos, most hogy jobban fog tetszeni.
-
bta1
őstag
válasz
szazbolha #30334 üzenetére
Ebben mindenképpen igaza van. Aki nem kész terveket vár, annak egyetlen módon lehet eredményesen segíteni: Olvass szakkönyveket! Tanulj!
Aztán gyakorolj.
– Mondja uram, hogyan jutok az Operába?
– Gyakorolni, mindig gyakorolni!(Nem olyan vicces ez, mint elsőre tűnik. Aki tényleg elhiszi, hogy a 10000 óra gyakorlástól valószínűleg mester lesz, tanulságul nézzen meg egy mai átlagos magyar NB I-es labdakergető meccset.)
-
cool13
őstag
válasz
szazbolha #30318 üzenetére
Ahogy te magad is írod, "feltételezés". Biztos hogy így van? Én rendszeresen írok. Mint például ide is. Kérdést. Persze most itt a kivétel gyorsan, tessék. Én elvetném a Open Baffle készítést. Nem gondolom hogy szebben fog szólni, mind bár milyen dobozos. Ugyan azokkal a hangszórókkal.
-
törölt tag
válasz
tubeamp93 #30336 üzenetére
Egyébként, viccen kívül - lásd szazbolha a shalafi #2-ről. Hivatkozol itt veretes múltra, miközben ezen a nicken itt a három éves regisztrációdban minden nulla volt egészen mostanáig, csak most ez az öt hirtelen komment, abból négy még nyelvezetében is (egészen az emotikonhasználatig) éppen olyan, mintha shalafi pandantja lennél - vagy klónja vagy ikertestvére vagy apologétája vagy árnyéka vagy fegyverhordozója... Mi ez a hirtelen mindentátfogó univerzális nekibuzdulás három évnyi semmi után? Hihi.
Szerk.: Na, most már hat komment.
-
tubeamp93
csendes tag
válasz
szazbolha #30338 üzenetére
Folyamatosan görgetem visszafelé a hozzászólásokat, de sehol sem látok a hangszóró szettedről mért adatokat. Csak annyit, hogy miket rebesgetnek róla, meg a gyári adatlapokra való hivatkozást. De lehet én olvastam figyelmetlenül, kérlek segíts!
"neharagudj már.... tényleg nem vitázni szeretnék, de te nem shalafi #2 vagy?"
Nem haragszom és nem az vagyok akinek gondolsz.Max. a gondolkodásmód hasonló, de hidd el, én se voltam mindig ilyen. Egy időben én is pont úgy álltam hozzá ezekhez dolgokhoz, mint most te.
-
szazbolha
addikt
válasz
tubeamp93 #30336 üzenetére
neharagudj már.... tényleg nem vitázni szeretnék, de te nem shalafi #2 vagy?
ezt írod:
" hogy váltó ügyileg merrefelé kéne elindulni, előbb ismerni kellene a hangszórók paramétereit"
Dehát én ezt írtam!!!!!! "adott hangszóró szett esetén "
vagyis ismertek a paraméterek. Vagy nem olvastad amit írtam, vagy szándékkal kötekedsz . -
-
tubeamp93
csendes tag
válasz
szazbolha #30335 üzenetére
Ahhoz képest, hogy az "x-edik" hangsugárzót építed meg, mégsincs nagy rálátásod a dolgokra a mondataid alapján, és lehetetlen dolgokat vársz el.
Ahhoz, hogy kiderüljön, hogy váltó ügyileg merrefelé kéne elindulni, előbb ismerni kellene a hangszórók paramétereit. Minimum a főbb méréseket el kell végezni az adott hangszórókon. De ezt már szerintem többször is leírták neked.A hibás elképzelés két olyan hangszóró párosítása volt, ami két útban nem működik jól. Oké, mondjuk ezt legalább már beláttad és kiegészítetted egy középhangszóróval.
-
szazbolha
addikt
válasz
tubeamp93 #30326 üzenetére
Ja... hacsak ennyi a probléma. És az előttem lévő 5 évben sem voltak az emberek kedvesek?
.
A hangváltóval kapcsolatban szerintem senki sem azt várja hogy valaki (a kedves válaszoló) alkatrész listát írjon ide, hanem útmutatást. Pl. adott hangszóró szett esetén milyen jellegű hangvaltó javallot és miért. Open Baffle esetén hogy kéne korrekciózni és így tovább.
A neten fellelhető hangváltó kalkulátorok jók kiindulási alapnak van sem, stb
.
Csak te gondolod, hogy a kérdezők kész terveket várnak.
Épp ellenkezőleg... csak útmutatást, hogy a rengeteg variáció közöl elkerüljék azt amit le kell kerülni, vagy a büdzséjük által behatárolt pár hangszóróból melyiket válasszák.De mindegy.... regisztráltam külföldi fórumokra, ott egészen más a hangulat és a segítőkészség. Nem azt nézik, hogy mennyire vagy hülye, hanem hogy miben tudnak segítení, tippet adni. Egészen más.
-.
Ha kész terveket várnék itt, akkor nem az x-edik hangsugárzót építem meg 2-3 hónap alatt hanem a NULLADIKAT. -
tubeamp93
csendes tag
válasz
#71562240 #30330 üzenetére
Pontosan mit is jelent az "elejétől fogva"? Honnan kéne kezdenem?
Most csupán az OB-s sorok kapcsán írtam véleményt, annyit épp elég volt elolvasni. (Egyébként vissza szoktam lapozni korábbi beszélgetésekbe is)
Egy hibás elképzelésből indult az egész, majd a sértődöttség miatt jött a személyeskedés. Nincs ebben semmi újdonság, elég gyakori jelenség ez errefelé ahogy látom.
Ha számít valamit az én véleményem, jómagam is nagyon sok tanácsot kértem shalafi66-tól korábban és manapság is szoktam, ha vmit nem értek, vagy gondom van vmivel. Folyamatosan tanulok, informálódok megbízható forrásokból, hogy minimum az alapokkal tisztában legyek és ne találjak ki butaságokat. Ha mégis rossz a gondolatmenetem azt is be tudom látni és elvetni az egészet, vagy kijavítani. De a lényeg az egészben, hogy mindig pontos és korrekt válaszokat kapok tőle, cserébe én sem támadok és személyeskedem. További nagy előnyöm, hogy nem vagyok mimózalelkű, tudom kezelni a kapott kritikát, ami a magyar embernek nem igazán szokott menni. -
törölt tag
válasz
tubeamp93 #30326 üzenetére
Visszaolvastad a duettjüket elejétől fogva? Mert ha nem, nem tudsz helytálló megállapításokat tenni, hogy a két fél közül ki mennyire kedves vagy sem. Hogy ki mit vár és mit nem.
Visszaolvastad a topikot elejétől fogva? Mert ha nem, nem tudsz helytálló megállapításokat tenni, hogy a topikban általában ki kedves és ki nem. Hogy ki mit vár és mit nem. -
törölt tag
válasz
gelbelex #30313 üzenetére
A Subvoice és a Hangdobozépítés mellett például még:
HiFi Loudspeaker Design - ez egészen használható, elvekhez, gyakorlatokhoz is, és legfőképp számításokhoz.
Whitefül - módjával.
New Duett - bizonyos számolásokhoz gyors - de a HiFi Loudspeaker Design sokoldalúbb és részletesebb. -
tubeamp93
csendes tag
-
Mikisys
őstag
válasz
gelbelex #30321 üzenetére
Kezdőknek: Berndt Stark: Lautsprecher-Handbuch.
Alapfokon ismerteti az egyes hangszóróféleségeket, doboztípusokat, hangváltókat, kész hangsugárzókat. Nyilván nem a Magyar piacon beszerezhető hangszórók szerepelnek a könyvében, de egész jól érthetően van leírva minden.Üdv!
-
szazbolha
addikt
válasz
tubeamp93 #30310 üzenetére
"Pedig ahogy visszaolvastam, az információk adottak, már csak érteni kellene a sorokat,"
.
Segíts egy picit kérlek. Melyik hozzászólásban találom meg az infót az Open Baffle hangfal tervezéséhez én nem találtam meg. Gyak mindent a netről olvastam össze vagy az itt kapott linkekken mentem végig, ügyelve arra hogy az egymásnak ellentmondó infókat kiszűrjem.
A szoftverrel kapcsolatos kérdésem tettem fel mert itt bizonytalan voltam, mert a zárt doboz kalkulátorok is hajlamosak más eredményt adni, itt meg bnem is volt összehasonlítási lehetőségem.
.
Ja.. meg hogy tapasztalat szerint milyen méretű hangszóró és előlap mérettel ne próbálkozzak. A hangváltót már meg sem kérdem.
Mert ez a legkényesebb téma, erre bizonyosan nem lesz válasz, mert nagyon fontos eleme a jó hangzásnak és nem lehet leakasztani a polcról mint egy hangszórót amiről már X fórumon elmondták hogy miként értékelik, mire lehet alkalmas. -
gelbelex
őstag
válasz
shalafi66 #30315 üzenetére
Kezdőként csak ennyire általánosan tudom megfogalmazni:
Szeretném érteni a (egy-, két-, esetleg a háromutas, zárt ill. BR ) hangfalak és hangváltóik tervezésének-építésének, ill. mérésének alapvető elveit és szempontjait.
Elkezdeni érteni, legalább valamennyire. Nyilván, ahogy haladok előre, még jobban látom majd, mit nem tudok még.
Tubeamp93 linkje, úgy tűnik, többet mutat, mint a subvoice. -
Mikisys
őstag
válasz
gelbelex #30313 üzenetére
Sok jó szakkönyv van, az internetről beszerezhetők, de drágák.
(Vance Dickason: Lautsprecherbau, Martin Colloms: High Performance Loudspeakers, McKenzie...:Loudspeakers.
Klinger: Hangdobozépítés-itt a diagramok kicsik, nehezen értékelhetők, viszont jó konstrukciók, rajzok vannak benne.
Tarnóczy Tamás: Teremakusztika 1.-2., Zenei akusztika, Hangnyomás, hangosság, zajosság. Aldoshina(orosz-ukrán?): Hangszórókészítés, gyakorlati-megoldások. Stb.)Üdv!
-
shalafi66
veterán
válasz
Mikisys #30317 üzenetére
A Monacor legalább öt helyről veszi a hangszóróit.
Semmi közös nincs bennük.
Ha annyira jól cseng, vedd csak kétszer drágábban a rosszabbat.
Nincs ezzel semmi baj.
#30318) szazbolha
Úgy, hogy nyilván, amit írsz nem igaz. Csak rosszindulatú, személyes vagdalkozás.Ez van, amikor elfogynak az érvek.
-
szazbolha
addikt
válasz
cool13 #30309 üzenetére
OK. De én nem tőle várom a megoldást. Bárki válasza megfelel aki válaszol a kérdéseimre és meg is köszönöm. De "bárki" már nem válaszol, mert a nagyfőnök azonnal megkontrázza, leoltja és leírja miért nem jó.
Több évet visszaolvastam. 2011-ben még viszonylag szerény volt és segítőkész, akkor még voltak használható hangszórók, tippek, meg IGEN/NEM válaszok., kb 2015 óta leolt mindenkit aki legalább 1 kijelentő mondatot ír, de a kérdő mondatok negyede is céltábla.
Hogy lehet ezt éveken át csinálni?
Többször felmerült a lealázott vitapartnereiben, hogy a saját gyártása miatt csinálja, de szerintem bizonyosan nem. Inkább a kakas meg a szemétdombja effektus.
Már az is fura, hogy valaki ennyire profi és egy full amatőr topikba írogat.
Én mg sosem írtam a saját szakmám területeit érintő amatőr fórumokra.
Te igen? -
Mikisys
őstag
válasz
Mikisys #30273 üzenetére
Elnézést kérek a SEAS-tól, hogy neki tituláltam a BC25-öt, nem a VIFA-nak. (Ez is kutya, az is ugat.)
A Monacor tényleg nem gyárt hangszórókat, nahát, ezt tudjuk, viszont a neve még most is "jól cseng" és vannak egészen használható darabok a nagy kínálatukban.
Minden gyártó cég hangszóróinak van egy sajátos hangzásvilága, valóban nem a gyártónak van sajáthangja.
Sokat tévedtem, nahát, összpontosítok a leendő projektemre és maradok csöndben.Üdv!
-
gelbelex
őstag
Sziasztok,
segítséget szeretné kérni, a subvoice.hu-n kívül tudnátok ajánlani irodalmat?
Netes forrás, avagy megvásárolható könyv (akár angolul) formájában. Tanulnék..
Előre is nagyon köszönöm! -
tubeamp93
csendes tag
Magam is azt látom nagyon sok közösségi platformon, hogy sokan csak a készet várják, elvárják, hogy a szájukba legyen rágva minden. Pedig ahogy visszaolvastam, az információk adottak, már csak érteni kellene a sorokat, mögéjük nézni, gondolkozni picit és máris el lehet indulni a jó nyomon.
-
cool13
őstag
válasz
szazbolha #30306 üzenetére
Van egy stílusa az fix. De igaza is, nagyon sok mindenben. Persze sokszor ezt nem látjátok. Véleményem az, nem lehet egyértelmű tanácsot adni. Minden, és mindenki más. Fülünk sem egyforma. A műszereitek sem, ha van egyáltalán. Értékeitek a méréshez, ha van. Mint ahogy a környezet is. Egyszerűen nem lehet tanácsot adni. Mégis tőle várjátok a megoldást szinte állandóan. Ez is fura egy külső szemlélőnek. Persze lehet sértődőset játszani, de ez sem vezet sehova. Inkább csináld és tapasztalj. Csak így jutsz előre. Nem kötekedés akar lenni írásom, inkább nyugalomra intés a cél.
-
szazbolha
addikt
válasz
shalafi66 #30303 üzenetére
Az Edge dokumentciója ezzel kezdődik:
"The Edge program is a baffle diffraction simulator. Typically it is intended to use for estimation of the "baffle step" that occurs when a loudspeaker is mounted in a baffle of finite size."Akkor körül írva, hogy ne lehessen belekötni.
(szomorú hogy kérdezőként erre is kell figyelni)
Esetleg valaki ismer olyan modellező programot amely többet segítene kezdő házi hangfalépítőnek egy Open Baffle hagsugárzó tervezésében, mint az edge szoftver?Köszi.
(ha igen a válasz, akkor egy linkért külön köszönet jár!!) -
szazbolha
addikt
#4 ismétlés shalafi66-nak
Leírtam mit szeretnék, a kiegészítő kérdéseidre is válaszoltam.
Van cél, van környezet, van költségvetés, mélyet meghatároztuk, zárt 50 Hz
Mi legyen a következő lépés?
.
Természetesen nem vagy köteles erre válaszolni, vagy bármiben segíteni nekem vagy bárki másnak, de ez a projekt is jól mutatja a hozzáállásod.
Mire mindent megválaszoltam, nem lépünk tovább. nincs tovább.
Semmiféle lényegi infót nem adsz ki.Aki pedig segítene, azt mind leszólod, belekötsz, ellentmondasz, természetesen csak jóindulatból, nehogy megtévesszen engem, vagy bármely kezdő hangfalépítőt.
.
A topik lényegi része halott. Évek óta. Miattad.
Visszaolvasva nem csak én jutottam erre a következtetésre. -
szazbolha
addikt
válasz
shalafi66 #30303 üzenetére
Megint nem adtál semmiféle konkrét választ csak kitérő dumákat. Ilyeneket:
"A kérdés értelmetlen. Bármekkora. Mekkora hibára? Amekkorát látsz. Mekkora hiba hallható?Amekkora a te hallásodnak már feltűnő."
Továbbá ezt írod.
"Minden program megfelel arra, amire készült,"
Szóval arra jó, amire készítették, a programot
Ez alapvető tévedés, ennek semmiféle relevanciája nincs a tekintetben amit kérdeztem, Maszatolsz, mellébeszélsz. Így:
"Ezen mi nem egyértelmű? Talán olvasd el a Helpet, hátha megtudod, mi a célja."
Vagy ez a lózung szintén értékelhetetlen egy konkrét kérdés kapcsán.
" helyetted nem tervez, mint ahogy egyik program sem..."Én tudok TL-t modellezni, szóval engem nem kell hogy érdekeljen.
Igen, ezt elhiszem, de erről semmiféle infót nem adsz ki, ahogy másról sem, ami a konkrét hangfal építést segítené.
1 hónapig kérdezgettelek ezzel kapcsolatban és akkor sem volt értékelhető válaszod. -
cool13
őstag
shalafi66 Elkezdtem próbálni alkatrészek cserélgetésével a váltót. Most a zárójelben lévő értékekkel, hasonlóan szól érzésre, mint amikor még a saját erősítőjével hallottam utoljára. Még be kell szereznem az eredeti tervezett értékekkel az alkatrészeket, aztán további próbák. Volna egy buta, hozzá nem értő kérdésem is. A tekercs értékével játszva, mennyire változik a mély tartomány? A kondi értékét növelve, érezhetően kevesebb magas hangot lehetett hallani a mély sugárzóból szólni. Mint mondottam már nekem elég lesz a fülemnek ha jó. és nem bántó hallgatni huzamosabb ideig, akkor elégedett leszek. Nem szeretnék több energiát, pénzt bele ölni. Minden esetre tök érdekes volt hallani, ahogy változik a térérzet stb a próbák során.
-
shalafi66
veterán
válasz
szazbolha #30299 üzenetére
Ööööm. xD Azt írtam:
"Minden program megfelel arra, amire készült,"
Szóval arra jó, amire készítették, a programot. Ezen mi nem egyértelmű? Talán olvasd el a Helpet, hátha megtudod, mi a célja.
De akkor kifejtem én is jobban. Mivel az OB tervezés ettől bonyolultabb ügy, segíteni tud benne, de helyetted nem tervez, mint ahogy egyik program sem...Természetesen direkt csinálom, hogy korrekt és pontos válaszokat adok. Mindenkinek, nem csak neked.
Ööööööööööö.....
"Hidd el, nem tudom mire gondoltál, nem vagyok gondolatolvasó, ez egy fórum, ahol írott szöveggel lehet kommunikálni."
Hát ha valaki nem csak Write Only módban fórumozik, akkor ez működni is szokott. Én leírtam, hogy mire gondoltam. Semmit nem kell kitalálni, gondolatolvasni, stb.
"
"Teljesen sima SPL görbe biztos nem létezik"
Ha hangnyomás-frekvencia válaszra gondolsz, az természetesen létezik.
Persze én nem erre gondoltam, az impválaszban láthatók a nyomok.
"
Magyarul, nem (csak) az fr-SPL választ kell nézni, hanem az fr-Z diagramot, mint amiből látszik, hogy hol vannak még problémák. Ez tényleg nem érthető ennyiből? Ha nem tudod, hogy kell kinézni egy elektrodinamikus hangszóró impedanciamenetének, akkor kb. a fórumozók idejét rablod azzal, hogy itt vagy. Abszolút ilyen szórakoztatási céllal."Röviden:
SB26STC szerinted nem jó.
930000, BC25, DT-99, XT25, DX25, 810921 - szerinted jó."
Nagyon röviden. Nem. Nem tudom, hol olvastad. Nálam nem szerepelt ilyesmi.Már csak fogom a fejem.
"A kérdés itt is válasz nélkül maradt: mekkora beszakadás vagy túllövés utalhat hibára"
A kérdés értelmetlen. Bármekkora. Mekkora hibára? Amekkorát látsz. Mekkora hiba hallható?Amekkora a te hallásodnak már feltűnő. Mekkora hiba feltűnő? Hát ez attól függ, milyen rendszereken szocializálódtál, és el tudsz-e vonatkoztatni a hibáktól.
A túllövés mást jelent. Asszem több mást is."impválaszban milyen nyomokat kell keresni ehhez?"
Ezt meg eddig nem kérdezted meg. Nem odaillő berezgések nyomait. Milyen nyomok nem illenek oda? <= elektrodinamikus hangszóró impedanciamenete.Miért kell szórakozni velem?
(#30302) szazbolha
Maximum olyan szempontból lehet fontos, hogy mit rontottál már el megint.De ez sem nekem, hanem inkább neked lehet fontos. Én tudok TL-t modellezni, szóval engem nem kell hogy érdekeljen. Mindenesetre rosszul kezdődik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- gerner1
- Android szakmai topik
- Gyúrósok ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 25
- Ukrajnai háború
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- HyperX Cloud Alpha Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest