- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Androidos fejegységek
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Hardver vagy nem hardver, az itt a kérdés
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
shalafi66
veterán
válasz
Krisz9505 #24553 üzenetére
Diszkóhoz jó az SBX is szerintem. csak emiatt nem kell kicserélni. A hangváltó csak akkor lesz jó, ha valaki megméri a hangszóróidat, és tervez hozzá valamit. Más hangsugárzókból felhasználttal nem működik. A PHI közép nem annyira rossz. És a magashangszórók legalább legyenek egyformák mindkét oldalon.
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
nem biztos hogy ide tartozik kifejezetten, de adott egy házi mozi, annak is a mélyládája, rezonál picit, oldalán van egy szövet rész, az csinálja a bajt, de gondolom ezek a ládák ragasztva vannak, hogy tudnám ezt megcsinálni? Nem vagyok egy nagy hang imádó, tehát ez tökéletesen elég nekem , ezért kéne megoldanom a legolcsóbban, vagy esetleg egy új ládát kéne csinálnom neki? ilyen a házi mozi
-
Krisz9505
csendes újonc
Sziasztok.Hangfalpárat szeretnék építeni az erőlödő egy UHER-UA220R. Nézegettem mert eléggé dícsérik a HA31 422 8OHM 130w ebben gondolkoztam a hangváltó az ALTUS140 hangfalnak a Tonsil hangváltója lenne mert az van
középnek 2 fajta hangszóróm van. Sal srp1620 vagy Philips AD 5060/W8. Gondolom jobb lehet a philips csak átmérőbe kissebb és nemtudom hogy elég e ehez a hangszóróhoz. Ebbe is kérném a segitségeteket hogy meiket javasoljátok. A magas hangszóró pedig az egyik tonsil a másik cerwin vega. Persze minden hangszóró 8 ohmos. Most nekem ezekhez sal sbx 3040 mélynyomó van de elszeretném adni mert szinte csak azt látom hogy mozog a hangszóró de a hang elég kevés még ezzel a nagy erősítővel is. Amit szeretnék hogy hangos is legyen de főleg hogy egy szép hangu dobozt csináljak ehez gondolkodtam ebbe a ha31422 mélynyomóba ha szerintetek is alkalmas erre a célra és ha igen akkor kérnék hozzá tőletek egy pontos doboztérfogatot meg hogy mien cső kell bele meg hogy meik középhangszórót ajánljátok a kettő közül. Meg a doboz belső kitöltéséről valamit. Várom a válaszotokat. Előre is köszi. Azt láttam az ajánlásba hogy 64-83L de meik a legjobb térfogat ennek a hangszórónak?
-
shalafi66
veterán
válasz
Irmscher 353 #24545 üzenetére
Ez attól függ, hogy meg kell-e állja a helyét önmagában is a két front, szub nélkül, vagy mindig lesz kiegészítés mélyben. A dobozok térfogata is ezen múlik.
A CS1214-nek jó a 80 liter, de nem zárt, hanem b-reflex. Zártként 50-60 liter maximum.
-
Primary92
senior tag
JBL CS1214-nek zárt ládában megfelelő a 80 liter körüli térfogat? Ekkor elvileg az f3 40 Hz alá esik valamivel.
-
Miklós84
csendes újonc
válasz
shalafi66 #24542 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítségét. A hangszórók már megvannak. A front hangfalakban tehát 2 db mélyközép és 1 db magas. mekkora térfogatú doboz kellene hozzá? A hangszóróknál 15-25 litert ír. Illetve milyen hangváltót javasoltok? A reflexcső állítható vagy fix legyen?
-
shalafi66
veterán
válasz
Coller225 #24524 üzenetére
Alapverzióból, a kismágnesesből van még, az olcsó, 690,-Ft [link]
A nagyobb mágneses, módosított változat 3500,-/db
Azért érdemes egyediben megcsinálni, mert alapból nem gyártanak olyan 13-as hangszórót olcsón, aminek jó lenne a mélytartománya. A sima HA13 olyan 65Hz-es alsó határfrekvenciával működik 7 literben, az egyedi változat nagyobb lengőcsévével készül, és több, mint 10Hz-el alacsonyabb alsó határfrekvenciát tud ugyanabban a dobozban. 7500,-/darab, az alap meg 4000,-.
-
Miklós84
csendes újonc
válasz
Irmscher 353 #24538 üzenetére
Az sem lenne rossz!!
Itt Baján is beszerezhetők a linken szereplő hangszórók -
Primary92
senior tag
válasz
Miklós84 #24535 üzenetére
Miért szeretnél 3 utast? Egy bizonyos szintig szerintem nincs értelme szenvedni vele. Pláne mozira.
100-150-ből elég jó szettet össze lehet válogatni kétutasként. A mélynyomónak is bele kell férnie?Innen valamelyik 17 cm-esből lehetne összerakni egy szettet, valami jó dómmal. Szubnak meg basic verzióban egy JBL CS1214-et javasolnék.
-
Miklós84
csendes újonc
válasz
Irmscher 353 #24534 üzenetére
Szia!
A hátsó hangfalakat is állóban szeretném. 3 utas kivitelben gondolkodom. Erősítő sincsen még. Gyerekkori álmomat szeretném megvalósítani
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
Miklós84 #24533 üzenetére
Akkor a két marginális kérdésre már tudjuk a választ.
Miben gondolkodunk, a hangfalak tekintetében?
Feltételezem, a frontok álló hangfalak legyenek. A hátsók monitorsugárzók+ állványok.
Hány utas hangfalakat szeretnél? Megelégszel a 2 utas hangfalakkal, vagy bonyolultabb hangfalakban gondolkodsz?
Erősítő már van ami mindezt majd kiszolgálja, vagy az is még beszerzésre vár? -
Miklós84
csendes újonc
válasz
Irmscher 353 #24529 üzenetére
Szia!
A szoba ahová kerülne kb 35-40 m2. Csak a hangfalakat csinálnám, a többit készen venném.
Olcsóbb, de elfogadható minőséget szeretnék. Inkább apránként raknám össze, nem egyszerre az egészet, mert sok a hangszóró, hangváltó, vezetékek és egyéb kiegészítők, tartozékok. -
válasz
Miklós84 #24526 üzenetére
SAL hangfalépítő füzetét úgy ahogy van felejtsd el. 21. oldalán található 3utas hangfalat építettem meg 1:1 úgy ahogy ott leírták. Ládát asztalos csinálta arany áron, kábelből is vastagabbat vettem hozzá mint szükséges lett volna, hogy még lehetőleg az se rontson a hangján, normálisan ki volt tömve mégis olyan bután és üresen puffogott mint valami ócska műanyag dobozos mini hifi hangfal. Kidobott pénz volt az egész. Később bepróbálkoztam még egy kétutassal is azt már nem hangfaltervező füzet alapján a végeredmény nagyjából ugyanaz lett. Azóta már a SAL márka puszta említésétől is felszalad a vérnyomásom.
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
Miklós84 #24528 üzenetére
Hangszóróhoz illene dobozt építeni, mérés után.
Sokszor a gyárak által megadott adatok sem pontosak.De majd jönnek a többiek/tapasztaltabbak, s elmondják, hogy mivel lenne érdemes kezdeni.
Közben javaslom, hogy készülj fel a következő kérdésekre:
- hol szeretnéd hallgatni/használni (mekkora a tér, hány nm)
- mennyit szánsz a dologra
- mindent Te szeretnél csinálni? (asztalos munka, elektronika, mérések, hangváltók?)Valószínűleg még lesznek további kérdések is.
Sok sikert kívánok a dologhoz!
-
Miklós84
csendes újonc
válasz
nagy.matyika #24527 üzenetére
És ha megcsinálom a SAL terveken lévő hangfalakat és más hangszórókat teszek bele az jó lehet. Vagy először a hangszórók legyenek meg és ahhoz kellene a dobozokat megtervezni?
-
Miklós84
csendes újonc
Sziasztok!
Házimozi hangfal készítését tervezem tömör fából. A SAL hangfalterveket nézegettem. Mivel régi a kiadvány és az abban ajánlott hangszórók egy része már nem kapható, ezért kérdezném, hogy más SAL hangszórókat (amik jelenleg beszerezhetők) is bele lehetne tenni, hogy a hangzás minősége ne romoljon?
Vagy tudtok ajánlani, küldeni más terveket?
Amit szeretnék: 4 db álló hangfal+center+subwooferSegítségeteket, tanácsaitokat előre is köszönöm!!
Üdv: Miklós
-
Coller225
tag
válasz
shalafi66 #24521 üzenetére
No ez a Sony már sokkal jobban tetszik
Mibe kerülnek?
Ez az egyedi gyártás dolog hogyan működik? Kicsit overkillnek érzem így első hallomásra ahhoz, amit szeretnék, de közben meg tetszik isKérdés, hogy mennyire drágítja meg az egészet.
Erősítőket meg akkor válogatok holnap -
shalafi66
veterán
válasz
Coller225 #24518 üzenetére
Kisebb tápfesszel kisebb kimenőteljesítményű az erősítő. Szinte mindegy melyiket választod. És az is lehet, hogy az 50+100W nagyon a maximum, és normális THD mellett csak 35+80W-os. Ha van pontos típusszám, esetleg meg lehet nézni az adatlapokat, hogy melyiknél alacsonyabb a THD.
[link] Ilyen a Sony, még pár darab van belőle.
A kivezetések rögzítésére gondolsz. Igényesebb hangszóróknál nem látszik a membránfelületen, de mivel ezek a picike 7-8 centisek eleve nem akkora tökéletességek, nem tulajdonítottak neki jelentőséget.
A 13-as hangszóróból egyedi gyártást kell kérni, mert alapból nem lenne ilyen kis térfégatban elég jó mélyátvitele. De nagyobb gond nélkül megoldható, gyorsan, csak másik membránnal kell elkészíteni.
-
Coller225
tag
válasz
shalafi66 #24508 üzenetére
Azt hiszem, kezd körvonalazódni, hogy olyan 2.1 erősítő, amin van bluetooth is, nincs olyan kis teljesítménnyel, amit írtál. A leggyakoribb a 2x50W + 100W sub felállás, plusz néhány nagyobbat is találtam. Ezek is jók lehetnek? Vagy inkább mondjak le a 2.1-ről, és álljunk át 2.0-ra?
Szélessávúból pedig olyat szeretnék, ami szép is, hiszen ezek az előlapon lesznek, selyem, rács, és egyebek nélkül. Hogy néznek ki az említett sony hangszórók?
Egyébként ez a két másik is egész jó lenne, csak a membrán elejére odacsúnyázott kábelek nem tetszenek annyira. Azok egyébként miért kellenek? És miért vannak olyan hangszórók, amin rajta vannak, és olyanok, amin nincsenek? Ha lehet úgy is csinálni, hogy ne látszódjanak, akkor miért nem csinálják úgy őket?"Mélynek HA13 vagy 15 kicsit átalakítva" - Ezt hogy értetted? Mit kell rajta átalakítani?
-
shalafi66
veterán
válasz
RAiN91 #24516 üzenetére
Aha, kicsit megviselt a mélyközép. Nem kötelező, de jó esetben egy membrán csere jót tenne neki (kb. 3500,-), ha azt nem, akkor legalább egy bevonat kell rá. A magashangszórót is cserélném mindenképp (minimum 1500,-), és az új hangszóróhoz egy rendes hangváltót terveznék, ha rajtam múlna (~1800,-).
-
shalafi66
veterán
válasz
RAiN91 #24513 üzenetére
Nem a hangszóró mérete számít mélyátvitel szempontjából. Hiába 20 centis, ha túl érzékeny, vagy gyári állapotában rosszul tervezett a hangváltója (ahogy majdnem az összes Videotonnak). A SAL még rosszabb megoldás, azok nem szólnak szépen.
Ez itt a tiéd a képen? Mert ezen nem egyfoma a bal és jobb oldal mélyközéphangszórója, és a bal oldali egy gyenge kínai habszéllel lett megjavítva. Ha ez nem a tiéd, akkor fotózd le, ránézek és leírom, hogy mire lehet számítani.
-
Czimby
addikt
válasz
RAiN91 #24510 üzenetére
10e Ft-al kevesebb lenne a tárcádban és nem lennél előrébb hangminőségben...
Inkább vegyél valami használt hangfalakat és ezeket add el ha nem tetszik a hangjuk.
Vagy pl a Geniusnak van 2.0-s erősítős hangfala is ami állítólag egész tűrhető
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Ilyen Videoton DB2002A hangfalaim vannak, és az lenne a kérdésem, hogy ha a középmélyet és a magasat valamilyen olcsóbb SAL (összesen kb. maximum 10e Ft)-re cserélem, akkor kb. milyen eredményt érek el? Nincsenek nagy igényeim, egyébként a Genius SW 5.1 rendszeremet szeretném leváltani, mert az túl sok, és nem is tudom úgy beállítani, hogy nekem jó legyen.
-
hugi0
őstag
válasz
Coller225 #24505 üzenetére
2.1 a mar emlitett TPA3116D2-es ic-vel epitett erosito 5-6 penz. -> 2*50+100 (maximum - nyilvan taptol fugg 12-24V)
Hoza veszel egy laptoptapot itt az apron ez 3-3,5 penz. -> 19V 4,7ANalam a muhelyben ez dolgozott - a kepeken lathato formaban.
- vagyis a sub hianyzik, mert ocsem megkapta.
Most itthon pihen es varja az uj gazdajat. -
shalafi66
veterán
válasz
Irmscher 353 #24506 üzenetére
Inkább D osztály kellene. Nincs nagy tápfesz és a hatásfok itt fontos.
-
Irmscher 353
aktív tag
válasz
Coller225 #24505 üzenetére
Ez esetben (ha nem riadsz el a kit-ben kapató dolgoktól) elgondolkodnék ezek közül is egyik másik kit-en.
Van kész 2.1 is, de 3 mono-ból is dolgozhatsz. -
Coller225
tag
Végiggondoltam, azt hiszem fontosabb, hogy szép hangja legyen, és viszonylag egyszerű legyen megcsinálni, mint hogy menjen aksiról. Maradjunk a hálózati üzemnél.
Tehát amit eddig tudunk:
- 2.1 felépítés: 2 szélessávú + mély
- bemenet: jack + bluetooth
- doboz mérete: 10 liter környékén, ez rugalmas, ha kell, lehet nagyobb isEhhez így milyen teljesítményű erősítő, és hangszórók kellenek? A ~10 liter elég ahhoz, hogy értékelhető mély hangok is jöjjenek belőle?
A mély hangszóró mehet a doboz aljára, vagy inkább az előlapra kerüljön? Ez számít egyáltalán? -
Czimby
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest