- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Havi limitet kap a GeForce Now
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
Nu megint tanácsért jöttem.
Megvettem a parkside performance ütvefúró-csavarozót, szép és jó 22k hufért akciósan, aksi és töltő nélkül.
80 Nm-es forgatónyomaték, brushless, fogásra tényleg jól összerakottnak tűnik, tehát elvileg tartós darab és ennek a marketingje már bele is írja hogy a kemény tégla mellett betonhoz is használható, nyilván gyengébb betonhoz 1-2 lámpát felrakni.
Az egyetlen ami zavar benne hogy ennek is üt a tengelye. A korábbi zöld színű gép ami 2Ah aksival és töltővel együtt volt 15k annak is ütött a tengelye, annyira hogy mindig egyel kisebb furatot kellett a téglába fúrni majd azt felfúrni az adott tiplihez.
Ennek most kb feleannyit üt a tengelye, csak nem tudom visszavigyem-e.Igazából ha pl makitát akarnék, akkor abból 43k hufért kapnék 91 Nm-est, amihez a 4Ah aksi most akciósan 21k huf (a parkside 10k huf), a töltő 15k (ps 3-5k ), tehát valamiért csak drágábbak azok a gépek amiknek tudom a céges tapasztalatok alapján hogy nem üt a tengelye.
Ugyanakkor tényleg nem gépezek annyit manapság, inkább csak havonta kéthavonta számít ez, vagy amikor épp csavarozni kell.
Szal nem tudom mi legyen, egyáltalán van valami praktika a tokmány pontosításához?
Mert őszintén csak azért zavar ez, mert a komolyabb beton fúrók nem két fillér és nem akarom hogy 2-3 fúrás alatt a táncoló tengely elégesse a hegyet...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest