Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Házimozi belépő szinten
- Fujifilm X
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Üdv,
van valami különbség az nslookup és a ping által használt névfeloldás között?
Röviden a sztori: ts szerverhez kellett rdp kapcsolatokat konfigolni. A certificate miatt nem lehetett ip-re megcsinálni a kapcsolódást, mindenképpen domainnel kellett. A domain név viszont egy nem publikus domain (fogalmam sincs, miért így van megcsinálva), szóval valahogy nekem kellett feloldani. A lokális host szerkesztése céges policy miatt nem opció, így beállítottam (átmeneti jelleggel) egy dns szervert ami feloldja a kérést. 6 gépet állítottam be, ebből 2 érdekes módon vagy 10 percig azt csinálta, h ha nslookuppal megnéztem, feloldotta a beállított dns szerver által a domaint, viszont ha pingetni akartam, akkor ismeretlen hostot dobott és az rdp is ezzel a hibával akadt le. Utána viszont látszólag magától mind a kettő megjavult. A nap végére az egyiknél ismét előjött ugyanaz a hiba, egy darabig szórakoztam vele, végül egy restart megoldotta. Vagy 15 alkalommal néztem meg, az nslookup mindig visszaadta a címet. Sajnos a dns cachet nem jutott eszembe kilistázni... mi okozhat ilyen jelenséget?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest