Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Magnat

veterán

Üdv,

van valami különbség az nslookup és a ping által használt névfeloldás között?
    Röviden a sztori: ts szerverhez kellett rdp kapcsolatokat konfigolni. A certificate miatt nem lehetett ip-re megcsinálni a kapcsolódást, mindenképpen domainnel kellett. A domain név viszont egy nem publikus domain (fogalmam sincs, miért így van megcsinálva), szóval valahogy nekem kellett feloldani. A lokális host szerkesztése céges policy miatt nem opció, így beállítottam (átmeneti jelleggel) egy dns szervert ami feloldja a kérést. 6 gépet állítottam be, ebből 2 érdekes módon vagy 10 percig azt csinálta, h ha nslookuppal megnéztem, feloldotta a beállított dns szerver által a domaint, viszont ha pingetni akartam, akkor ismeretlen hostot dobott és az rdp is ezzel a hibával akadt le. Utána viszont látszólag magától mind a kettő megjavult. A nap végére az egyiknél ismét előjött ugyanaz a hiba, egy darabig szórakoztam vele, végül egy restart megoldotta. Vagy 15 alkalommal néztem meg, az nslookup mindig visszaadta a címet. Sajnos a dns cachet nem jutott eszembe kilistázni... mi okozhat ilyen jelenséget?

Új hozzászólás Aktív témák