Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amazon Kindle
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- A beágyazott rendszerek területére is jön az új EPYC generáció
-
PROHARDVER!
Haladó szintű hálózati témák topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
válasz
MasterMark #13000 üzenetére
Valszeg igaz, bár nekem ilyen tudásom nincs, remélem a 10eves kisfiamnak sem
-
Balinov
titán
válasz
bambano #12998 üzenetére
korcsi, neharagudj, a koszonom
kimaradt elobb.
bambano, azt ketlem, irorszagban vagyok, szolgaltatom ilyent nem ajanl.
Viszont asszem az asus merlin FW-ben levo DNS director tud MAC vagy IP alapjan konkret DNS-t rendelni, lehet ennek kene utananeznem, hogy tenlyeg-e ill. van-e olyan ingyenes DNS szolgaltato, ami ezt esetleg tudja
udv
Bala -
Balinov
titán
Sziasztok, olyan kerdesem lenne - ha nem jo helyen vagyok, elore is elnezest, hogy lehet-e adott home networkon belul egyetlen eszkozon blokkolni addott weboldalat (m.youtube.com).
Adott 1GB optika, szolgaltatoi ONT, Asus Ax56u Merlin FW-vel, Pihole 5 fut egy proxmox hoston. Amin kene blokkolni az oldalt az egy Oppo androidos telefon, wifi-n mindenkeppen, idealis esetben mobilneten (5G) is.
Gyerkoc screen-time-jet szeretnem limitalni, Google Family link nagyjabol el is vegzi, amit szeretnek, de a 10 eves kiskocka rajott, ha rakeres, akkkor bongeszobol eleri a YT-t, ahol agyzsibbaszto shortokat nez sokszor tulzott metekben.
Merre induljak, mit tanacsoltok?
Koszi
Bali -
Balinov
titán
Feloff tisztelt nagyérdemű, van dedikált pihole topik itt a phn?
Én nem találtam...
-
Balinov
titán
válasz
MasterMark #12640 üzenetére
Miért nem kap ipt a két eszköz, igazándiból ill az Asus tudom hogy megy reoeaterkent más brand után, de fordítva nem tudom...
-
Balinov
titán
Sziasztok Sracok, ha nem jo helyen vagyok, el tudnatok iranyitani a megfelelo szaktopikba?
kabelnet helyett a heten kotottek 1000/100-as optikat. Az itteni szolgaltatom egy Fritzbox 7530AX-at adott, ami megy, meg franko, a Merlin-es Asus Ax6u-t be tudtam repeaterkent allitani es kis halozatszervezes utan a Zyxel nas-t (nsa325V2) ill egy HP SSF gepet a Fritzbox-ra kotottem a gardrobban. (mindketto GB lan, cat5e kabel).
FB admin feluletere belepve visoznt latom, hogy Lan 2/3-on csatlakozik egy eszkoz, de IP cim helyett csak mindketto MAC cimet latom, meg hogy GB-en csatlakoznak. DCHP on, ahogy eddig is, de nem erem el egyik eszkozt sem a halon. a HP-n egy homelab/tesztszerver proxmox fut, amit 192.168.50.xxx tartomanyban telepitettem, a FB tartomanya 192.168.178.xxx.
A promxox-t nem sajnalnam ujrarakni, szerintem ott valami ip/dhcp utkozes lehet, mivel remlik, telepiteskor IP-t kellett rogziteni.
A nas mar inkabb izgat, 2x1TB van benne, ami evek gyujtese es eddig tokeletesen ment, ha az Asusra volt dugva
Mindketto eszkozt egyebkent listazza az active connections-nel, csak nem IP cimmel, hanem MAC cimmel
Valahogy igy
Az eszkozoket en neveztem at, elso inditaskor az eszkoznev is ilyen PC.mac address formatumban volt
Koszok barminemu segitseget
szerk: a 3 vezetekes eszkoz igazabol 2. az a transmission az egy promxok kontenerben fut, amit az IP cim alapjan el is tudok erni es a letoltes elindul.
A gyanum, hogy valamiert sem a NAS, sem a promxox-os HP nem kap IP cimet, de nem jovok ra, miert
udv
Bali[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i7-12700KF + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy A72 6/128GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Lenovo ThinkPad T14 gen4 I L14 gen4 I P14s gen4 GYÁRI MAGYAR billentyűzet. ÚJ BONTATLAN!
- Samsung Galaxy S23 8/256GB, Mekímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest