Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mikk2000
    őstag

Tudom, régebben volt, de egy ideje nincs már olyan opció a speciális alatt, hogy tovább a webhelyre... A speciálisra kattintva ez van:

Korábban volt már róla szó, ez a probléma nem csak nálam jelentkezik, és ideiglenes workaround-ot találtam is rá külföldi fórumon, itt írtam róla, linkkel: #31989
    A probléma azokat érinti, akiknél a Chrome beállításaiban a chrome://settings/security lapon megjelenik egy olyan sor is a menüpontok között, hogy "A Chrome által kezelt tanúsítványok":

A workaround-ban leírtak szerint a C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Local State file törlése után ez a menüpont eltűnik a Chrome-ból (!), és ilyenkor már nem problémázik a Chrome, amikor be akarok lépni a router kezelőfelületére (egyébként a probléma másoknál sokkal általánosabb módon, nem kifejezetten csak a routerük elérését érinti, hanem általában véve a saját belső hálójukon levő címek elérését!). A baj csak az, hogy a Chrome egy idő után - ami lehet egy-két óra vagy pár nap - "kijavítja magát", és visszaépül a fenti menüpont. Attól kezdve pedig úgyanúgy tanúsítványhibát jelez a router belépőoldalánál (https://router.asus.com:8443/) - és többeknél nem csak ott, mint azt feljebb írtam.
    Ez mind le van írva a korábban általam belinkelt Google Support-os fórumoldalon.
    Itt is volt hsz rajtam kívül mástól is, aki ugyanezzel a problémával küzd, más routerrel és/vagy más oldalakkal.

mikk2000: Ahogy az itt leírtakból is egyértelmű, ez nem router-specifikus probléma, hanem Chrome-specifikus. A routerem amúgy egy meglehetősen modern darab: ASUS AX92U, és a legutolsó fw van rajta (igaz, ez már több mint fél éves, de valahogy ezt ritkábban frissítik, mint néhány másik AX-es modellt). Ezen a leíráson is hiába mész végig, legyártva a szükséges tanúsítványt, nem segít - de ezt is írtam már korábban. És akkor még egyszer: az Edge nem problémázik, simán megnyitja a router kezelőfelületének bejelentkező oldalát.

A probléma azokat érinti, akiknél a Chrome beállításaiban a chrome://settings/security lapon megjelenik egy olyan sor is a menüpontok között, hogy "A Chrome által kezelt tanúsítványok":

Nálam is van ilyen szekció, mégse problémázik. A portable ugyanaz.

Most reggel nincs időm végigolvasni a regényt amit írtál, de egy portable chroméból is próbáld már ki. Amúgy meg szerintem egy router beállítást annyit nem piszkál az ember hogy addig ne bírná ki másik böngésző (firefox, edge stb. használatát). Nekem a jópár éves routeremmel semmi gond.

Új hozzászólás Aktív témák