Hirdetés
- CES 2026: csúcssebességet képviselnek az Acer új hálózati eszközei
- CES 2026: Végre tényleg lapos
- CES 2026: izmos tápokat villantott a be quiet! Las Vegasban
- CES 2026: AI-fókuszra kapcsolnak az Acer Swift, Aspire és Nitro notebookok
- CES 2026: Kibújtak végre az üveg mögül az új MSI Prestige notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini PC
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- Hobby elektronika
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Szövegértelmezés
Mindig azt kell elolvasni mit az ír, aki felhoz egy problémát. Nem írta hogy emlékezete szerint mindenféle listát adott volna a blokkolóhoz. Tehát ezt az általa definiált környezetet kell vizsgálni ebben az entitásban.
Egyébként igen, a blokkoló blokkol, nem pedig a lista, mivel a programkód az, ami műveletet tud végrehajtani, tehát a program és az adata két különböző dolog, de mégiscsak maga a program az elsődleges, mert blokkoló nélkül de terabyte-nyi blokkoló listákat is másolhatsz a Chrome könyvtárába, az égvilágon semmi sem fog történni.
Minden host/ip alapú blokkolóhoz lehet listákat adni általában, ha nem tudtam volna, akkor köszönném az infót. Viszont ezt az ecsetet még sose használtam, ez új infó, majd egyszer kipróbálom, kösz
-
mikk2000
őstag
válasz
edeleny
üzenetére
A google fiók kezelésnél a jelszót max módosítani tudod, a jelszó megadása után.
Ezt a vendéges dolgot nem értem, de ha neked segített, akkor jó.
Az hogy a firefox "lazán"' bánik a jelszavakkal az akkor lesz gáz, ha majd fizetnek a google accounthoz csatolt bankkártyáddal orrba-szájba. A google account a legkényesebb, hiszen sokan azzal jegyeztetnek meg más jelszavakat is, plusz ott van még a kétlépcsős hitelesítés réme is, ami jó eszköz arra, hogy malőr esetén ne tudjunk belépni a saját fiókunkba, ezzel minden hozzáférést elveszítve.
-
mikk2000
őstag
válasz
edeleny
üzenetére
Ennek sok köze a Chrome böngészőhöz nincsen, de először is az nem pusztán a gmail, hanem az egész google account (fiók) jelszava, a hozzá kapcsolódó tonnányi szolgáltatással. Tehát ha mást nem is, de ezt az egyetlen dolgot meg kellene jegyezni vagy felírni, rögzíteni.
Ha valóban te vagy a tulajdonosa a fióknak, akkor a hivatalos utat megpróbálhatod:
[link] -
mikk2000
őstag
-
mikk2000
őstag
Én döntöm el mire mit bízok.
Ilyen alapon a víruskeresőt is bízzuk a Windowsra? Ez utóbbi nyilván butaság, hiszen akik vírust írnak , csak akkor adják ki ha a defender nem riaszt rá, tehát a nem beépített víruskeresőket én jobban preferálom. A Chrome épp így egy saját maga által épített tanusítvány-adatbázist használ, hogy ezzel is védje a felhasználóit, garantálja hogy ami abban van arról tud, és ha valami vírus összeturkálja a Windows bázisát, a Chrome sajátja még meg fog maradni.És igen, egy "szaros" router miatt én tuti nem kukáznék egy működő rendszert, amit amúgy ha egyszer be van állítva, nem is kell hozzányúlni, ez nonszensz. Akkor fel kell lépni másik böngészőből arra az időre, ennyi, annyire senki sem böngészőőrült, hogy az évi 1-2 beállítás vagy csodálkozás erejéig ne tudna elviselni egy másik böngészőt, ha pedig igen, akkor orvos javasolt.
-
mikk2000
őstag
válasz
ripo05
üzenetére
De ott írják is, hogy tervezik megszüntetni ezt a kulcsot. Amúgy én nem vagyok arról meggyőződve hogy jó-e az hogy letiltom a tanusítvány ellenőrzést, egy szaros router miatt. Nekem egyébként valami egyszerű tplink van, simán be tudok lépni a felületére csukott szemmel is.
-
mikk2000
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Portable ugyanaz minden szoftvernél mint a sima, csak nem települ úgy, hogy integrálódik a rendszerbe. Gyakorlatilag ahová telepíted, azon a könyvtáron belül van minden, a felhasználói adatok is. Ezért portable (hordozható).
Rákereshetsz magad is, amúgy [link]
Ha letöltesz valamit általában, ellenőrizz digitális aláírást, és ellenőrizd víruskeresővel is.
-
mikk2000
őstag
válasz
MaxxDamage
üzenetére
Ha nagyon fix verziót szeretnél akkor egyszerűen tegyél fel egy adott portable verziót. Azt a firefoxszal ellentétben a Chrome nem tudja frissíteni.
-
mikk2000
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
Érdekes én egyszer beállítom chrome-ban a nagyítást, és minden oldalon nagyít. Nem értem mi a gondod.
-
mikk2000
őstag
válasz
csabyka666
üzenetére
A chrome alapértelmezett nagyító miért nem jó?
Három pötty menü / nagyítás
-
mikk2000
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
A portable azt jelenti hogy semmibe nem szól bele, azért "portable". Ahová telepíted, abba a könyvtárba piszkálhat bele csak. De ha 1000% biztosra akarsz menni feleslegesen, akkor előtte csinálhatsz rendszervisszaálítási pontot, és utána meg helyreállítod.
Megnézheted más böngészővel is. -
mikk2000
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Tegyél föl egy hónappal korábbi chrome portablét. Ha azzal is azt csinálja, akkor igp vagy valami más, ha azzal jó akkor a chrome baja.
-
mikk2000
őstag
Az edgébe a google könyvjelzőit tölti be? Az szép.
Az oké hogy az edge is már chromium alapú, de hogy a chrome-ban létrehozott könyvjelzőket kiszedje magának felhatalmazás nélkül az érdekes lenne. Annyi lehet, hogy az edgét nem nagyon használtad eddig, és induláskor felajánlotta hogy tudja importálni a könyvjelzőket és te ráböktél hogy "igen" (böngészők importálással szoktak kezdeni) és erről megfeledkeztél.
Akkor téged már dupla AI szivat, a google, meg az MS, ezek ketten együtt hát...
-
mikk2000
őstag
Én egyáltalán nem használok Chrome-ot profillal, pont azért, mert ez a "majd mi kitalálunk mindent helyetted" ez nem mindig működik megfelelően. Mert teszem azt van két windows PC, mindkettőn Chrome, szinkronizált könyvjelzőkkel mondjuk 2000-el. Egyiken kitörlöm a felét. Most honnan dönti el hogy akkor kitörli a másikból is a felét, vagy visszaszedi a másikból a kitörölteket?
-
-
mikk2000
őstag
-
mikk2000
őstag
válasz
CragON
üzenetére
Csak azt látom hogy elég macerás a dolog, kezdve azzal hogy átállítás után 24 óra kell elteljen, évente egyszer lehet országot változtatni meg ilyenek, úgy általában ezt a szülői felügyeletet se értem, magyar fájlcserérőről a gyerek azt szed le amit akar. Úgyhogy átadom a lehetőséget valaki másnak, nem mintha a jóváhagyásom kellene hozzá.
-
mikk2000
őstag
válasz
classic B
üzenetére
Abból amit leírtál az jön le, hogy a chrome-nak semmi baja, hanem a routered működik szarul, vagy elkonfiguráltad. A routereden egy load setup default indításnak elég lenne, persze ha be utod állítani rajta a wifi illetve az isp csatlakozási adatokat, meg ami kell még neked. Esetleg fw frissítés a routeren.
-
mikk2000
őstag
válasz
szaki7
üzenetére
A károkozás (nem védett gép használata) nem támogatandó, főleg ha valaki még büszke is rá, hogy soha semmilyen frissítést nem tesz fel (dögöljön meg a szomszéd tehene is).
Azért jelez a Chrome idejében, mert pár hónap és egyáltalán nem fognak futni az újabb változatok elvault rendszereken. Tehát nem nagy veszteség ha visszaállsz egy korábbi változatra ami még nem reklamált, ami akár lehet portable is, főleg, mivel az nem tudja frissíteni magát.
-
mikk2000
őstag
válasz
szaki7
üzenetére
Nem csak magaddal tolsz ki, ha elavult oprendszert használsz, hanem másokkal is, mivel a géped könnyebben válhat támadás áldozatává, és zombiként fog majd spam és egyéb dolgokkal fog bombázni másokat.
Mivel ezek lényeges üzenetek, nem hiszem hogy el lehetne tünteni, és lassan nem csak a böngészők, de a többi szoftver is alapkövetelményként hozza majd a win10-et.
-
mikk2000
őstag
Továbbra is azt mondom, ez nem valóságos probléma. Többféle böngésző van, nem azt az egyet kell használni, amivel épp nem működik. Ha a routert nem szükséges kívűlről elérni, de mindenáron Chrome kell mert tombol a szerelem, akkor meg lehet próbálni sima http-vel elérni (ekkor local acces config: both vagy http), a belső hálódból csak nem fogja semmi megfigyelni a routereddel folytatott kommunikációt...
Amúgy meg ha elméletileg a chrome "hibája", akkor lehet bug reportálni, és majd javítják, más út nincs.
-
mikk2000
őstag
A probléma azokat érinti, akiknél a Chrome beállításaiban a chrome://settings/security lapon megjelenik egy olyan sor is a menüpontok között, hogy "A Chrome által kezelt tanúsítványok":
Nálam is van ilyen szekció, mégse problémázik. A portable ugyanaz.
Most reggel nincs időm végigolvasni a regényt amit írtál, de egy portable chroméból is próbáld már ki. Amúgy meg szerintem egy router beállítást annyit nem piszkál az ember hogy addig ne bírná ki másik böngésző (firefox, edge stb. használatát). Nekem a jópár éves routeremmel semmi gond.
-
mikk2000
őstag
-
mikk2000
őstag
válasz
Zen_Ronin
üzenetére
Valamilyen jelszómenedzserrel érdemes, erre van megfelelő topik. Mert ha valami összezavarodik a szinkronizálásnál, vagy az andorid bebolondul a kétfaktoros azonosításnál, akkor minden jelszavad huss...
Aki használ szinkronizálást, az tudna tippet adni, hogy lehetne gyógyítani rajta. Mindenesetre megérne egy próbát, hogy felraksz egy portable chrome-t, nem kapcsolsz be szinkronizálást, 1-2 oldalon megadod a jelszavad, hogy innen is megtörténik-e a rejtélyes kiléptetés, mert ha igen, nem függ össze a szinkronizálással.
-
mikk2000
őstag
-
mikk2000
őstag
válasz
sandró60
üzenetére
Ha le akarsz tölteni egy programot (akár ilyen károkozó jellegű programot is), akkor célszerű a forrást megkeresni, mivel egy általános szoftverletöltő helyen nem mindig frissül minden megfelelően. Amit megadtál letöltőhelyet, ott a "program" 4 évvel ezelőtti változatát lehet letölteni. Van neki saját honlapja, ahol friss változat megtalálható. Lehet neked azért frissül időnként mert vagy frissíti önmagát, vagy jelez ha van új és letöltheted magad. A saját honlapján a supportnál érdemes beírni a történteket hogy jelezd a problémát, de ezt is írtam már. Amúgy ha máskor gondod van, de nincs semmi indíttatásod arra hogy megcsináld amit javasolnak neked, akkor javaslom semmilyen fórumra ne írjál be.
-
mikk2000
őstag
válasz
sandró60
üzenetére
Így aztán felmerül a kérdés, hogy miért kérdezel, ha aztán a világon semmit nem csinálsz meg abból, amit javasolnak neked?
Egyébként ha annak a kókány rendszertisztító program gyártójának nem jelzed a problémát, és másnál nem fordul elő (mert mondjuk angol nyelvterületű a felhasználóik 90%-a) akkor nem tudnak mit "javítani". De még ha javítják is a problémát sem biztos, hogy meglévő elrontott fájlokat helyreállítják működőképesre, csak a program nem fog ilyen gondot okozni legközelebb. Tehát a problémát jelezni kell. Ameddig be nem tiltják ezeket a károkozó szoftvereket persze...
-
mikk2000
őstag
válasz
sandró60
üzenetére
Ezt írhattad volna hamarabb is.
Valamelyik topikban pont írtam hogy ezek a rendszertisztítónak nevezett szarok sokszor több kár okoznak mint hasznot, azaz sok esetben gyakorlatilag vírusok. Valószínűleg újrapakolt valamilyen adatbázist, de elkúrta a karakterkódolást, így az eredmény karakterkódolás szempontjából szemét lesz.
Ha csak ennyi a gond összesen, akkor megpróbálhatod átnevezni ahogy írtam fent is a parancsikonok nevét hátha így jó lesz, és azt a szart nem használni tovább.
-
mikk2000
őstag
válasz
sandró60
üzenetére
Karakterkódolási probléma lesz, ami persze így neked nem segít semmit. Amíg ékezet nélküli karakterek vannak addig nincs gond, aztán bolondul meg. Viszont a gond az, hogy ez nem egy külső weboldal, hanem a chrome saját start oldala. Még normál weboldalakon se lehet karakterkódolást állítani a kb. 50-es verzió óta, nemhogy a kezdőlapon. Végülis az oldal alapvetően "belső" weboldal, a forrást megnézve. <meta charset="utf-8"> tehát sima utf8 a karakterkódolás.
Ha újonnan telepítettél valami kiegészítőt szerintem tiltsd le, lesz-e változás, vagy akár az összeset próbaképpen.
Első körben azt lehetne megnézni, a probléma rendszerszinten van-e, ezt úgy tudod megtenni, hogy telepítesz egy portable chromet akárhová, és csinálsz parancsikonokat, hogy mi történik. Illetve a meglévőben megnyitod szerkesztésre az ikont a név szerkesztésben jó vagy ott sem? Ha beírod normálisan jól fog megjelenni utána?
-
mikk2000
őstag
válasz
DIEGO15
üzenetére
Hirtelen megnézve Chrome alatt valóban nincs hang, samplét letöltve nyilván a saját lejátszóval van. Az audio rész nem tűnik túl összetettnek, mivel 2 csatornás AC3.
Firefox alatt a lejátszás el sem indul, kiírja hogy nem támogatott formátum.
Edge alatt viszont van hang is. Egyelőre tehát tudom javasolni, hogy a 10/11-ben amúgy is jelen levő edge böngészőt használjátok, mert amúgy ha csak videót akarsz nézni oly tök mindegy milyen ikonra kattintasz. Amúgy a vicces az, hogy az Edge már nem az MS saját nulláról saját fejlesztésű böngészője, hanem Chromium alapú az is, mint a Chrome.
Ha lesz időm még ránézek, de nem ígérek semmit.
-
mikk2000
őstag
válasz
DIEGO15
üzenetére
Mindenféle plugin kodek csomag már rosszul hangzik, főleg hogy a Chrome azokkal semmit nem fog kezdeni. Az a baj hogy kb. nulla infót adsz meg a problémáról. Mi az hogy videókat tárolsz, azoknak mi a formátuma, konkrétan mi a hangkodek ami kell hozzá (vagy változó?), és mi állította elő őket? Sima youtube lejátszásnak van hangja? Bárminek van hangja? Ha lokálisan a gépre másolva játszod le a videót úgy van hangja? A magán tárhely "webes felülettel" valamilyen lejátszó funkciót is ellát, vagy csupán a fájlt adja a chrome-nak 1:1-be, amit maga a chrome játszik le?
-
mikk2000
őstag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Akkor lehetséges a beépített szerver-túlterhelési késleltetés (pár nap szerintem), ami valószínűleg manuális frissítéssel mégiscsak megoldható. Ha a chrome-ot profillal használod, lehet szinkronizációs probléma, amin egy ki-belépés segíthet jó esetben (vagy nincs is bekapcsolva a szinkronizálás a kiegészítőkre).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- Filmvilág
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mobilinternet
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3240
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- MacBook Air 15" (M3, 8 GB RAM, 512 GB SSD)
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest