-
PROHARDVER!
Google Chrome
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sonja
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Én ezt használom ilyenre.

-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Van olyan plug in, ami a letöltést könnyíti meg? Például ennél a gyártónál van feltöltve egy rakás technikai adatlap, katalógus, miegymás. Rákattintok egyesével, a böngésző külön ablakban egyesével megnyitja a pdf-et, amit utána a külön ablakokban egyesével tudok letölteni.
Lehet ezt valahogy gyorsítani?Köszi!

-
tknof1871
őstag
Üdv! Google fordító, asztali PC
Többnyire 2 fajta Google fordítást szoktam használni.
1. A Chrome böngészőhöz van a Google Fordító bővítmény. Azzal lefordítom az angol nyelvű oldalt magyarra. Működik.
2. Az angol nyelvű oldalt PDF fájlba nyomtatom és így mentem le a PC-re, a merevlemezre. Aztán később megnyitom a translate.google.com oldalt, ráklikkelek a "Dokumentumok" gombra és feltöltöm az angol nyelvű PDF fájlt. Ez valamiért magyarra fordításnál nem működik. Szétesik a tipográfia, szóval a dokumentum megjelenése. A szavakba szóköz(ök) kerülnek. TTS alkalmazással felesleges felolvastatni mert értelmetlen. Ha angolról például németre fordítom akkor hibátlan. A probléma a google-nál van vagy nálam?Még egy kérdés. Ha egy nagy terjedelmű szöveg egy weboldalon van azt a Chrome-hoz adott Google Fordító bővítmény pontosan ugyanúgy fordítja le mintha az a szöveg egy .docx fájlban lenne amit feltöltök a translate.google.com Dokumentum fordítójába? Ahogy görgetek le rövid ideig látszik az angol szöveg aztán magyarra változik. Ugyanúgy fordítja le ha a nagy terjedelmű szöveget bemásolom egy Google Dokumentumba és kiválasztom az "Eszközök > Dokumentum lefordítása" opciót és azzal fordítom le?
-
Tipikus hozzáállás a mást hülyenek beállítani, miközben egyértelmű, hogy ki az.
Továbbra sem lettél volna beljebb egy linkkel. Ezt sem fogod fel. Az "ez" jelölve volt a képen. Nem hiszem, hogy 100 választ kellett volna kapnom, hiszen egyébként sem jellemző itt minden kérdés esetében. De ahogy írtam is: Az a két ember megértette. Innentől te összahadoválhatsz itt akármit.
-
Rick4
félisten
válasz
tylerddd
üzenetére
Lényegtelen, hogy elolvastad-e, tanulj meg fogalmazni, és akkor majd MINDENKI érteni fogja.
Igaz, anélkül, hogy a felszínt kapargatnám, már látszik, honnan nézed a világot, megint olyat állítasz, ami nem igaz, nem biztos, hogy mások megértették, sokszáz olvasóból kettő választ kaptál, ami a te értelmezésed szerint jó választ, mások válaszra se méltattak, én viccnek szántam, amire megsértődtél, és még neked állt feljebb.
De mostmár látom, elég keményen benne vagy ebben az értelmezési- helyzetfelismerési problémában, minden bizonnyal ezzel függ össze, hogy képtelen vagy egy kerek, érthető mondatot megírni önállóan...
Sebaj, nem lehet mindenki tökéletes, azért én szurkol9ok neked, hogy legközelebb összejöjjön.
-
Rick4
félisten
válasz
tylerddd
üzenetére
Szerintem meg az "EZ" az azt jelenti, hogy amit a képen látok. Nem volt link, semmi. Te beszéltél mellé..
Értelmes emberek önmaguktól képesek egyértelműen fogalmazni, és egyértelműsíteni, pl így:
Nálatok is így jelenik meg a mellékelt YT linken látható felület alul a pirossal bekeretezett részen?Nem értem a mellébeszélést.
És akkor sikerül még tetézni, ismét egy mondat, amiből kimaradt két szó, és le kellene cserélni másik kettőt, csak a saját szellemi képességeidet degradálod a nem értéssel a meg nem értés, el nem fogadás meg egy teljesen más kifejezés, pláne tartalmilag más.
Nem érted, mire fel van mellébeszélés, mivel másoknak sikerült a kérdésre válaszolni, nem érted, miért van mellébeszélés, vagy bármi, ami miatt az egyik mondatrész a másikra utal..
De mindegy is, inkább csak annyit írok, ezt is szívesen! -
Nem tudjátok esetleg, hogy a speed dial 2 new tab adatait hogy lehetne a gépen megtalálni? Nincs mentés és ma azt írta, hogy sérült a bővítmény, majd az egész a nulláról indult.
Pár hónapja a speed dial szarta össze magát, most ez. Lehet megint előről kezdeni. -
D@niel
addikt
Sziasztok,
sajnos nem találom a cikket, 2 hete olvastam, hogy a reklám blokkolók megszűnő támogatását egy hosszabb időre úgy tudjuk megkerülni, hogy a chrome-ot fejlesztőire kapcsoljuk át, így a manifest-es támogatás egy időre aktualitását veszíti.
AdGuard jelez (épp most ültem be gép elé 2-3 hét után), hogy nemsokára megszűnik a támogatása.
Erről tud valaki valamit? -
zizidor
őstag
válasz
makoss
üzenetére
Valószínűleg egy kamu riasztás, gondolom rá akarnak venni, hogy megvegyél valami gagyi programot. Én en bloc letiltanám a Chrome értesítéseket. Illetve én le is tiltottam.
(Beállítások, Webhely beállítások, Értesítések, Webhelyek nem küldhetnek értesítéseket)
Ahol meg esetleg kell, azt hozzáadod kivételként. -
makoss
veterán
Üdv!
Ez majdnem minden chrome megnyitás után jön elő a jobb alsósarokban, az Avast is jelez ilyenkor, de az nem tud vele mit kezdeni. Van erre megoldás?
-
potyi23
senior tag
halli. 3-4 napja nem műkodik a bongészőm. Mintha nem lenne net alatt a pcm.semmi nem jon be rajta,ures lapokat dobál. minden más bongészom műkodik. már újra is raktam,de nem javult meg. Mit tudok vele csinálni ? koszi
-
Oldman2
nagyúr
Azt hol lehet egy adott weboldalra beállítani, hogy több egyidejű fájl letöltése engedélyezett vagy éppen tiltott?
-
válasz
liszi70
üzenetére
"ikonok is vannak a kedvenceken"
Már amelyiken, mert a többségén nincs, szerencsére a gyakrabban használtakon, a könyvjelzősávban lévőkön van. Az megkönnyíti a weblap felismerését, meg sz@rul is néz ki a sok saját ikon nélküli weblap. Persze ha megnyitom, utána megjelenik a saját ikon, de ezernéhányszáz weblapot nem fogok megnyitni záros határidőn belül.
-
válasz
liszi70
üzenetére
A kedvenceket szintén sikerült, azokat egy html fájlba kell exportálni az edge-ből, majd importálni a chrome-ba. Viszont egy külön "Importált" mappába került az összes, ráadásul ikonok nélkül. Töröltem az egészet, újra importáltam a html fájlt, és most már helyére kerültek a dolgok, ikonok is vannak a kedvenceken.

-
Már fel van telepítve, és nincs opció az Edge-ből való importálásra. [kép] (Az IE-ről viszont van opció, ez gondolom manapság égetően szükséges lehet.
)OK, a jelszavakat már importáltam, az maradt a régi módszer, az edge-ből ki kell menteni a jelszavakat egy csv fájlba, ésazt beimportálni a chrome-ba. Még a kedenceket kellene valahogy átvinni...
-
Sziasztok! Szeretném az Edge-ről minden kedvencemet és jelszavamat átmenteni a Chrome-ra. Évekkel ezelőtt már csináltam ilyet, de azóta biztosan változott a metódus. Hátha egyszerűbb lett, mert főleg a jelszavakkal nem volt magától értetődő és egyszerű a dolog. Egy gyors leírást tudtok nekem adni erről? Köszönöm!
-
kovacsit
tag
válasz
OldMike
üzenetére
Eddig ezt találtam, de nem leszek ma a TV közelében, így nem tudom kipróbálni...
https://rawapk.com/google-chrome-home-screen-shortcut-android-tv-apk-download/#google_vignette
-
OldMike
őstag
válasz
kovacsit
üzenetére
Szia!
Engem is érdekelne a téma, bár az enyém Android TV (11-es verzió). Csak úgy tudom megnyitni, ha bemegyek az alkalmazáskezelőbe, ott a minden alkalmazás megjelenítése, és ott a rendszeralkalmazások között (!) találtam meg. Nem tudom a Kedvencek közé sem betenni.
Azt vettem észre, hogy a tévé az APK-ról telepített alkalmazásokról nem mindig vesz tudomást, legfeljebb ahogy fentebb írtam. -
BagyiAti
tag
válasz
zizidor
üzenetére
Nyilván ha nem akut probléma lett volna, hanem tervezett csere akkor nem lenne ilyen gondom és nem is lett volna a kérdésem. De sajnos tegnap reggel ~7:30 felé úgy döntött a hardware, hogy örökre megadja magát, és kétszeri próbálkozásra se tudta az IT a rendszert visszahozni. "Örüljek" hogy ennyi adatot le tudtak menteni, mert a 256GB-s SSD-ről amikor adatot kezdtek menteni, akkor azt irta ki nekik, hogy még 500GB adat van hátra..
-
Rick4
félisten
válasz
zizidor
üzenetére
Szakértelmet nem igazán igényel, ez pl nekem a NAson van container managerben, de egy 5 ezer forintos rpi-re is mehet egy sd kártyáról, nem sok konfigolni való van rajta, de akár másoktól egy mentésből is vissza lehet állítani a dolgokat, ami után 10 perc feladat marad, tele a net tutoriallal, videoval, segítő oldalakkal. Az teljesen igaz, hogy ezt nem tudod magaddal vinni, én is tapasztalom ezt, itthon meg van szűrve a net, elmegyek anyósékhoz, és ömlik a reklám az arcomba, erre viszont egy böngészőbe rakott adblock plus tökéletes, elindulok itthonról, és elhúzok egy kapcsolót, onnantól a telefonon, mobileszközökön is működik..
Viszont nem mindegy, hogy a telefonod mellett a hűtő, porszívó, tévé, biztonsági kamera kiabál-e kifelé, és ezzel ezt a problémát is meglehet oldani. Szóval két olyan doogról beszélünk, amik nem csak megférnek, de szükségszerűek is egymástól függetlenül.. -
zizidor
őstag
válasz
BagyiAti
üzenetére
A gép adataiból generál valami egyedi azonosítót, ahhoz társítja az adatokat, emiatt nem működnek másik gépen. Ha voltak szinkronizált adataid, azokat a Google fiókból vissza lehet állítani.
Én csak a könyvjelzőket és a jelszavakat szoktam menteni, de azokat sem a Google fiókkal (xBrowserSync és Bitwarden, így más böngészőkkel is szinkronizálhatók). -
kovacsit
tag
Sziasztok,
.apk-ból telepített Chrome a Google TV-n, ebben lenne kérdésem. Jöhet itt? (TCL TV, nem találom meg az indítóikont)
Köszi! -
BagyiAti
tag
Sziasztok, Remélem jó helyen járok a kérdésemmel, ha nem akkor kérlek irányitsatok át

Tegnap megadta magát a munkahelyi laptopom (annyira hogy nem tudták már többé visszaállítani a régi rendszert), megkértem IT-t hogy (többek közt) a chrome adataimat is mentsék ha lehet (kedvencek, előzmények, jelszavak, stb).
Megkaptam az új gépet, a D meghajtóra "feltettek mindent" ezt az infót kaptam.
Kis keresés után azt az infót találtam, hogy a google mappában az userdata mappa alattit dolgokat másoljam át és vissza jön majd minden, hát nem jött...
Valaki ezzel kapcsolatban tud segíteni?
Így néz ki a mappa:
-
zizidor
őstag
Azért ez egy kicsit jobb megoldás
Szerintem is, én is gondolkoztam rajta. Egy otthoni infrastruktúrába jól beilleszthető, nem egy különösebben költséges dolog, de azért pici szakértelmet igényel. Magaddal vinni viszont nem olyan sima ügy. Brave és Vivaldi legalább van mobilra is, meg annyi előnye van, hogy azzal nem gyűjti be a Google és a Microsoft a böngészési szokásaidat...
-
Üdv! Létezik szerintetek olyan, hogy a Chrome a megtett beállítás ellenére is feldobja a keresőmotor választást? Köszi!
-
zizidor
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Persze. Kb. úgy mint uBlock esetén, van egy halom szűrőlista amit ki/be kapcsolgathatsz, hozzá is adhatsz listákat, meg egyéni szűrési szabályokat is. A weblapról is kijelölheted a szűrni kívánt dolgot. Mondjuk ezt hülyén fordították, mert Elem blokkolása helyett Blokkelem jelenik meg a menüben, de attól még működik.
-
Cs1csó
titán
válasz
zizidor
üzenetére
beépített adblockos változatok
Ezeket lehet finomhangolni? Szűrőket hozzáadni stb.? Mert ha belefut az ember valamibe amit blokkolni vagy épp engedélyezni szeretne akkor jól jön ha lehet játszani a szűrőkkel vagy mint az UO-nál manuálisan kijelölni, hogy mit szeretnék blokkolni.
-
zizidor
őstag
válasz
galaxy55
üzenetére
Alapvetően minden Chromium alapú böngészőt érint. Néhányan jelezték, hogy továbbra is támogatják a v2-t (Vivaldi, Thorium, Brave, Ungoogled Chromium), amíg a Google el nem lehetetleníti az új verzióba való beillesztését.
Ettől függetlenül a Google simán kinyírhatja a Chrome webstore-ból a v3-at nem támogató bővítményeket. A Microsoftnak ugyan van saját webstore, de ők is a v3 mellett állnak.
A beépített adblockos változatok valószínűleg továbbra is használhatók lesznek. -
b-max
senior tag
Sziasztok, a chrome lefrissült pár napja, és érezhetően lassabb, terheli a procit. Ha kilövöm az kérdéses processzt, akkor bezár maga a Chrome. Szerintetek merre induljak el? Chache urités már megvolt.
-
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Nem ezt kérdezted.
-
Rick4
félisten
válasz
teleahocipöm
üzenetére
link másolása, majd írsz egy mailt egy másik gülön, megnyomod az entert, és ott a link.
-
válasz
teleahocipöm
üzenetére
Szia!
Bal oldalon a három csíkra kattintva, térkép megosztása, majd ott gmail.
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Hol lehet beállítani, hogy a Google Térkép az emailcímemre küldje az útvonaltervet? Jelenleg a telefonra küldi és amit eddig átküldtem, másnap már nem találtam sehol.
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Ez mi lehetett?? A chrome ki szeretett volna menni valami weboldalra, ami gyanús lett a malwarebytes-nek...-Software Information-
Version: 5.1.6.117
Components Version: 1.0.1280
Update Package Version: 1.0.87510
License: Trial
-System Information-
CPU: x64
File System: NTFS
User: System
-Blocked Website Details-
Malicious Website: 1
, C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe, Blocked, -1, -1, 0.0.0, ,
-Website Data-
Category: Compromised
Domain:
IP Address: 47.88.86.63
Port: 3478
Type: Outbound
File: C:\Program Files\Google\Chrome\Application\chrome.exe
-
GEPESZ66
veterán
Most olvastam,hogy az Ublock origin nem lesz hasznalható a V3 miatt.
-
zizidor
őstag
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Ezt találtam. Le kell tölteni a crx fájlt és úgy hozzáadni. Kipróbáltam, működik a módszer.
The CRX file itself can be directly downloaded from:
https://clients2.google.com/service/update2/crx?response=redirect&prodversion=[PRODVERSION]&acceptformat=[FORMAT]&x=id%3D[EXTENSIONID]%26uc[PRODVERSION] is the version of Chrome, minimum 31.0.1609.0
[EXTENSIONID] is the ID of the extension
[FORMAT] is crx2 or crx3 -
Tails111
aktív tag
Chrome 127-es verziójától új titkosítási módszert vezet be , a sütik és jelszavak védelmében. A vírusok ne tudják ellopni őket.
-
Szirtimorc
senior tag
Régebbi verzióhoz hogy lehet kiegészítőt hozzáadni? A gugli azt írja frissítsem, de az nem megy.
-
Rick4
félisten
-
AMD Power
titán
Ez a mostani erdémény, az erősebb nettel:
-
Rick4
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Az infók 80%-a még mindig hiányzik, egyelőre helyben topogunk, így csak sejteni lehet, hogy ha nem értetted a kérdés másik részét, beállítani se tudod a készüléket, routert, hogy az a lehető legjobban működjön.
A legegyszerűbb az lenne, ha a telefonodra, legyen az bármilyen titkos típus, letöltenéd a wifi alanyzer nevű appot, ahol látható, a környékeden milyen routerek melyik sávon, és milyen erősséggel sugároznak, vélhetően belezavarva a saját eszközeid közötti kommunikációba.
Kb így kellene kinézzen a kép, mait majd meg kellene ossz velünk.
Bár ez már annyira nem chrome- specifius táma, hogy egyrészt offba is teszem, és jelzem, célszerű lenne a probléma jellegével kapcoslatos szaktopikok egyikáben folytatni.
-
AMD Power
titán
Közben megnéztem ,hogy anno milyen netet kértünk:
Flip Otthoni Internet 150Mbit/sec letöltési sebességgel:
A szolgáltatást ezen a címen kábel hálózaton nyútjuk.A letöltési sebesség - minimum 15 Mbit/s, maximum: 150 Mbit/s, rendes körülmények között elérhető: 90 Mbit/sA feltöltési sebesség - minimum 1 Mbit/s, maximum: 5 Mbit/s, rendes körülmények között elérhető: 3 Mbit/sA szolgáltatáshoz Wi-Fi routert biztosítunk -
Rick4
félisten
Én meg kertesben telefonnal közel 1Gbit-et mérek, AX201-es wifi kártyával 1.4Gbit körül is megvan, függ ez sokmindentől, szóval ezért kellene tisztázni probléma esetén, milyen környék, milyen sáv, mennyire telített, milyen falakon keresztül méri az ember, milyen wifi eszköz, és mivel mér az ember...
-
Rick4
félisten
válasz
AMD Power
üzenetére
Illetve még annyi, hogy azért tudni, ez egy tanya 5km-re másoktól, vagy egy sűrűn lakott paneles rész, ahol másik 500 router kiabál ugyanazon a sávon, mert nem lett lecsekkolva, melyik a szabadabb rész, ahol még tudod a saját routert használni, nem tudni, 2.4 vagy 5GHz-es a sáv, stb stb... Ezek alapján akár tlejesen normális is lehet, mert panelben a telók 5GHz-en vannak, ebben meg egy régi wifi modul csak 2.4-en van...
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezem. Van egy HP 250 G6 laptopom SSD-el, gyors mindig minden rendben vele. De valamiért mind1 milyen böngészővel használom , Nagyon lassan tölti be az oldalakat! Sőt van amikor egyszerűen nem is tölti be őket! Ez mitől lehet. A gép gyors, mindent gyorsan csinál. Itt van a szobában a router is, Xbox, telefonok gyorsan betöltenek rajta mindent. Próbáltam a Chrome, illetve az Edge-el is de egyik sem jó igazán.
-
zsoltip
őstag
Üdv Fórumtársak!
Elindítok mobilról vagy laptopról képernyő tükrözést, vagy akár videó közvetítést a TCL TV-re. Ha a TV távirányító back gombával, vagy más lehetőséggel átlépek a TV menüjébe, a közvetítés megszűnik.Nincs lehetőség a távirányítóval való ismételt lejátszáshiz, hanem a közvetítő eszközről kell ismét csatlakozni a TV-re. Ergo a közvetítés ezzel megszűnik.
Van erre valami elegánsabb megoldás, csupán a TV-vél?
-
zizidor
őstag
Elég valószínűtlen, hogy egy ilyen hardver kevés legyen. Én ezeket próbálnám:
1. Fájlból lejátszani egy 4K videót, rendben van-e a hardver.
2a. Ellenőrizni a chrome://gpu lapon a videó dekódolás hardver gyorsítását.
2b Esetleg utánanézni egy GPU driver frissítésnek.
3. Egy sávszélesség mérés (speedtest.net, szelessav.net). 25 Mb/s alatt lehet gond.
4a. Egy próba adblock nélkül?
4b. Esetleg áthívni egy havert, akinek van prémium előfizetése, neki hogy megy...
-
ToBeY
nagyúr
Vajon mi lehet annak az oka,hogy 4k-ba nézem a videókat egy viszonylag tisztességes gépen(i5 12500/ 32GB)és szaggat?! Eddig ilyesmit nem tapasztaltam.
olyat hallottam már,hogy a youtube az adblock miatt lassíthatja a videókat,de ez most nagyon látványos és zavaró is egyben,nem tudom hogy e végett lehet e
-
MadGame
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi, kipróbálom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

és megmutatni se tudtam volna úgy, hogy nálam mi a hiba...

Pár hónapja a speed dial szarta össze magát, most ez. Lehet megint előről kezdeni.