- LG LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaccsnorci
csendes tag
sziasztok!
lenne egy kis problémám, remélem tud valaki tanácsot adni. van egy Gigabyte P35-DS3P alaplapom, és a gépemben volt egy WD 500gb sata 2 winyó. királyul működött minden, windows 7et használva. most vettem mellé egy samsung 500 gb sata 2 winyót. elég sokat olvastam utána hogy most a sárgába kell dugni mind a kettőt vagy a lilába mind a kettőt, vagy tök mindegy az egész. utána azt mondták hogy újra kell rakni a rendszert hogy rendesen működjön, ehhez nem sok kedvem volt. találtam egy olyan tanácsot hogy a biosban be kell állítani ezeket:SATA AHCI: AHCI
SATA Port 0-3 native mode: enabled
Onboard sata/ide device: enabled
onboard sata/ide ctrl mode: AHCIezeket be is állítottam kékhalál volt a win betöltése közben. átdugtam mind a két winyót a lila foglalatba, visszaállítottam a biost, elindult. utána megint elindítottam a fenti beállításokkal és az eszközkezelő már látta. ezután megformáztam és most működik. viszont a win7 a rejtett ikonok között berakott egy olyat hogy: a hardver biztonságos eltávolítása és az adathordozó kiadása. ha rákattintok ott van mind a két winyóm neve meg hogy kiadás. na ezt nem tudom hogy most ezt miért rakja ide nekem. valamint honnan tudhatom meg hogy most a két winyóm megfelelően működik-e? mármint hogy sata 2 módban vannak-e?
minden tanácsot szivesen fogadnék, mert megőrülök hogy egy hete raktam új rendszert, most vettem új winyót és mégsem működik tökéletesen...