- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
Új hozzászólás Aktív témák
-
DSG
tag
hello! szerintetek Gigabyte P35-DS3P v Asus P5KC??
-
-oli-
aktív tag
Sziasztok!
Totál kezdő vagyok Intel-vonalon, de a problémámnak nincs is talán köze hozzá...
Előző gép Asus A8R-MVP, X2 proci, 2 Gb ram. vinyók 200 Maxtor, 250 WD(rendszer), 320 WD. Tökéletesen működik már másfél éve, a 320-as vinyó kb 2 hónapos.
A régi alaplap kiszed, Giga P35 S3 a helyére, vinyókhoz nem nyúltam.
Win feltesz, driverek feltesz.
Probléma: a 320-as WD-t dinamikus lemezként látja, és olvashatatlan. Konvertálhatom alapvetővé, de akkor elvesznek az adatok.Bios-ban minden 'auto'. Win(xp prof sp2 32 bit) 2× feltéve(feleslegesen, mert már a telepítő is dinamikusként látja).
A dolog érdekessége, hogy a régi 2-s gép is dinamukusként látja...
Az adatok(játékok, full sorozatok, filmek, stb) nem pótolhatatlanok, de nagyon sokára tart visszaszerezni őket.
Minden ötletet szeretettel várok -
hetvenes
csendes tag
Ha lesz időm kimérem a TT ház frontpaneli kikábelezését, hátha azért nincs hang a fejhallgatón.
P35C-DS3R_rev1.1*C2D6320*BUFFALOFIRESTIX_FSX800*HIS_2900XT_512MB*VIEWSONIC_VG1930WM*PIONEER_DVR_112D*CHIEFTEC_GPS_500_ABA*THERMALTAKE_VD3000
-
hetvenes
csendes tag
Heló!
A 1288-ban a link ok. Driver letölt,install. Nem műkszik.
Töltsd le a raedme-t is! Olvass bele (foxit gyorsan megteszi) de sajna a 889 számot nem leli. Véleményem szerint itt a bibi, ''frontpanel nem szól'' emiatt! (P35C deckák meg ezt kapták)
[link]
Uninstallt nyomtam így elég pontatlan leszek, de ha meg nézed a Realtek progiban nem kapsz a frontpanel jobb felső sarkába villáskulcsot, azaz nincs min, mit beállítani.
[Szerkesztve]P35C-DS3R_rev1.1*C2D6320*BUFFALOFIRESTIX_FSX800*HIS_2900XT_512MB*VIEWSONIC_VG1930WM*PIONEER_DVR_112D*CHIEFTEC_GPS_500_ABA*THERMALTAKE_VD3000
-
Gorneck
legenda
Remélem mindenkinek jól vettem fel az eredményeit [link]...pls csekkoljátok...THX!
Gorneck#1239
-
Telefunen
őstag
Nálam is megvan a stabil tuning: [link]
Esetleg Gorneck lapjára is szívesen felkerülnék:
Giga P35 DS3 rev1
Cpu /Ram/Bios/Cpu hűtő
E6300, 1Gb/1066 Kingmax, F6, AC Freezer 7 PRO
FSB (fsb:ram), Timing.
505*7 (2x) 5-5-5-15
CPU Voltage 1,312V
DIMM Voltage 2V
FSB Voltage Norm
G(MCH) Voltage Norm
PCIe Voltage Norm
BIOS-ból 1.4V-ot adtam a proccnak.
[Szerkesztve] -
hossszú
őstag
Az előlapi fejhallgató csatlakozót akartam ma használni és valamiért nem működik
Valakinek ötlete? Az előző lapomnál működött rendesen.„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
Pietrosz
addikt
válasz Gorneck #1276 üzenetére
Hát majd csekkolom kézrátétellel, nb borda melegnek tűnik, lehet rádobom a 4 centis ventit, ami a 965p-n is volt, de olyan idióta alakja van a bordának, hogy nem lehet normálisan rárakni a ventit
MCH fesz a 6-os tRD-hez kell, anélkül meg se nyikkan. De lehet nem ér annyit az egész, és visszarakom 7-re, még az is jobb, mint az auto, ami 9-re rakta 7-hez már nem kell mch fesz emelés. -
-
Pietrosz
addikt
válasz Gorneck #1274 üzenetére
Eredmények a táblázatba
Giga P35 S3 rev1
Cpu /Ram/Bios/Cpu hűtő
Q6600, 2*1Gb/1066 Kingmax, F4, Noctua NH-U12F
400*8 (2,5x) 5-5-5-16-Auto-tRD:6
CPU Voltage 1,35V
DIMM Voltage 2V
FSB Voltage Norm
G(MCH) Voltage +0,2V
PCIe Voltage Norm
illetve
416*8 (2,5x) 5-5-5-16-Auto-tRD:6
CPU Voltage 1,45V
Biosban beállított feszeket írtam, cpu-z teljesen mást mutat, akkora droppok vannak, hogy rossz nézni
[Szerkesztve] -
mazda626
addikt
válasz vazimódó #1263 üzenetére
Igen nálam is szintén ejtette, össze is sz@rta magát a proci, majd emeltem pici feszt, de a Windows jelezte, hogy összefosta magát, popóját kéretik tisztára törölni. Nagy nehezen ezt meg is tettem Orthossal.
Orthos: [link]
Véleményem szerint így már jó lesz. Full load alatt ennyit kap a proci, idleben 1.424V-ot. Ez hosszú távon elviselhető? Maximális hőmérsékletet láthatjátok a CoreTempben. -
vazimódó
senior tag
Jól megy a proci!
1,28V az még alapfesz alatt van,bár nem tudom mennyi a procid VID-je.
3,8Ghz szvsz meglehet.
Telefunen:Igen szép eredmény az is. Akkor stigmának szvsz magasabb lesz valamivel a VID.
[Szerkesztve]"Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
-
stigma
addikt
nézzük csak kicsit sikerült lejebb vinnema feszt és egy jó ksi értéket kihoznom.
ramra +0.3V procira 1.35V Eist et,C1E ON 3.5Ghz eddig F4-es biossal.[link]
cél:3.8Ghz állítólag léggel emgy stabilan....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
vazimódó
senior tag
válasz mazda626 #1243 üzenetére
Nah látom sikerül belőni a procit. Ha orthos-ozol akkor eressz rá egy 9-es priort. Legújabb CPU-Z vel nézd a feszt hogy mennyire esik le. Nálam is esett rendesen a P5K-ban,de cerkás mod sokat segített.
3400Mhz-hez nálam full load alatt kellet 1,39V. Azaz ennyire állt be CPU-Z szerint a feszültség."Mar elegem van a sok belpolitikabol,szoval itt van ez hiszen en se vagyok fabol"
-
mazda626
addikt
válasz Gorneck #1244 üzenetére
Köszi! Járatom a mai napon, különböző dolgokat művelek vele, tesztek hadát zúdítom a 2 magra. A dologban az a vicces, hogy nem tudom mi hozta meg az édenkert kulcsát. Nem is gondoltam volna, hogy a NIS alapján már az első percektől kezdve le tudom dönteni, hogy van e értelme stabilitást mérni. Amikor indul a gép, betöltődik minden, a NIS egy 00003X00 hibakódra hivatkozva leáll. Akármit csináltam, ebből következtettem a memóriára. Átállítottam a Turbot Standartdra, Option 1-et 2-re. Megnézem majd egyesével visszakapcsolva, melyik a hunyó. Ha így sikerül, akkor nem kizárt, hogy 3.6 is meglegyen stabilan.
-
mazda626
addikt
Sziasztok!
Aludtam egyet a tuningra, íme ez lett az eredménye: [link] Remélem így is marad!
[Szerkesztve] -
Pietrosz
addikt
DS3R ugye ugyanaz, mint a DS3, csak ICH9R-el? A DS3 meg ugyanaz, mint az S3, csak a full solid capacitor a különbség?
Csak mert akkor elvileg a DS3R vdrop modja jó az S3-hoz is, ha jól sejtem. Meg kéne csinálni... Esetleg próbálta már itt valaki? -
Gorneck
legenda
válasz Pietrosz #1234 üzenetére
Vmi ilyesmire gondoltam jahh...mert nálam pl máshol váltott mikor méricskéltem mint a hülye...de akkor még nem igazán tudtuk mit jelent a tRD (PL).
#1235: Nem lehet olyan nagy az a visszaesés azonos tRD mellett, ha 10 fbs emelés korrigálja...
Subtimingokat is nézted? Memory perf standard?
[Szerkesztve]Gorneck#1239
-
Pietrosz
addikt
válasz Pietrosz #1234 üzenetére
Mégsem ilyen jó a helyzet. Hiába a 6-ra fixált tRD, 8*416-on kb akkora a sávszél, mint 8*426-on, szóval a strap mégis megmarad. De így 6-os tRD-vel már elég nice a ramteljesítmény. Végülis így már nem gáz 8*426-on használni a gépet, hiszen a proci gyorsabb, a sávszél meg ugyanannyi, mint 416-on, de együtt lehet élni vele
-
RZoli89
tag
Hi all, olyan problémám lenne hogy van egy gigabyte p35-ds3 alaplapom, és állandóan megfagy az op-rendszerem, és a ventilátor is meg meg áll, és maxon terhelve se megy 900rpm fölé ugyan ez a vga karinál is ,arra gondolok, hogy amiatt lehet hogy csak 2*10 pines tápcsatim van az alaplaphoz, ami ugye támogatja a 2*12 est is, és arra gondolok hogy nem lehet elég fesz neki, Lehet ez a baj?
Gépem:ga p35-ds3,8800gts 320mb oc,2*1gb 1066mhz ram,200gb vinyó és egy dvd író
Válaszokat előre is köszönöm -
mazda626
addikt
válasz Gorneck #1217 üzenetére
Nem tudod miért írja ki a BIOS, hogy System Voltage NOT Optimized, ha manualra van állítva afeszelés? Vagy ez természetes? 3.0GHz-en vagyok EIST + C1E AUTO memóval. KÍváncsi vagyok mit produkál. Arra rájöttem, hogyha a memót saját magam állítom be, akkor fagyi lesz a vége. Lehet kellene mást is állítani, de nem tudom hogy mit.
-
mazda626
addikt
Miért villog BIOSban egy bazi nagy piros felirat, hogy System Voltage NOT Optimized??? Auton szép zöld.
Aha, belőttem 100-ra manualban. F3 van BIOS-ból. AKármit állítok, OCCT ugyanakkor, ugyanott hibázik, még a NIS igy ugyanazt a hibaüzit küldi.
[Szerkesztve] -
karmester
senior tag
válasz mazda626 #1205 üzenetére
Lehet, hogy a memnek kell egy kis plusz fesz, az A-DATA EE-nél két dolog is szóba jöhet:
1. A 800+ EE nagyon jó tuning ram, de nem biztos, hogy megy annyit, mint az 1000+ EE, vagy a még nagyobb testvérei...
2. Ha rendesen adsz neki kakaót feszből, lehet, hogy külön kell valami kis aktív ram-hűtésről gondoskodnod... Nézd meg, hogy a gorneck 23 nagy-mester hogy oldotta meg...http://www.andrasvass.com http://www.youtube.com/user/Zakatatralala/videos?view=0&flow=grid +36-30-4920098; +36-20-4498506 Skype: bandika1338
-
mazda626
addikt
válasz Gorneck #1201 üzenetére
A beállítások ugyanazok szinte, mint amit felraktál a listára, csak a 11-es időzítést áttoltam 12-re, és a procinak adtam 1.4500V-ot. Többi maradt ahogy volt.
OCCT 2p után Crashelt. Megnézem egyenként a memót és a porcit is. Lehet már a memnél kell állítgatni.
[Szerkesztve] -
szandro
senior tag
Hello!
Mit gondoltok, a DS3-L-hez melyik bios-t érdemes használni? Maradjon az alap(asszem F2-es), vagy legyen a legújabb? Netán van vmi aranyközépút?
Köszi