Új hozzászólás Aktív témák
-
szki
őstag
Nézd meg, hogy Zé_Mesternél milyen bios beállítások voltak a fényképeken: [link]
Kingmax 1,8-1,9 v-ot kér.
CR T1 helyett nézd meg T2-n is.Nálad zöld v. piros a ram nyákja?
Mod: próbáld meg úgyis, ha csak 1 db modul van a gépben. Vagy, ha a biosban minden ram beállítás auton, de a ram fesz 1,8V.
Prime Blend test vagy memtest86+ (DOS!) futtatásra érdemes, ha már stabilnak látod. -
SalvadorLynx
aktív tag
Sztem szimplán vmelyik ramod hibás. Nekem ugyanilyen ramom van ugyan ebben a lapban és alapbeállításokkal teljesen stabil. Nekem is az egyik ramot garanciában ki kellett cseréltetnem. Amúgy alapból 1,6v kapnak a ramok ami elég kell, hogy legyen alapon mivel a dobozon is 1,5-1,8 v ig írják a feszt. Nekem 1600-on nem sikerült járatnom őket pedig egészen 1,9-ig elemetem a feszt.
-
szki
őstag
Próbáltam, de nem indul vele a gép. Még nem tudom, hogy alaplap v. ram vagy proci-alaplap-ram kombo nem okés (lehet csak 955 BE mellett megy a ram
).
Ki kellene próbálnom más AM3-as gépben. Van valaki még Baranyából?Beállítom előre a régi Kingmax-al 1,65V-ra a RAM feszt és az 1333 MHz-et (hogy ne egyből 1600 OC legyen). Aztán bios mentés, utána kikapcs (táp is). Ram csere. Gép bekapcs, de nincs kép, ventik, vinyó pörög, a gép meg sípol. Először 11 sípolás, utána meg 15. Aztán néha egyet-egyet. Gondolom közben többször újraindít a gép és próbálkozik, mert hallani, hogy meg-megszaladnak a ventik... Mindez F5 biosnál.
F3L biosnál, mellyel a tesztek futottak: csak folyamatos beep van pár másodperces szünetekkel.
mod: persze próbáltam egyesével és párosával is a ramokat mindenféle slotban
-
Ayg0
senior tag
szerintem várd meg mit tapasztalnak az amd edition-ös ocz kit tulajok és csak azután dönts. ha beválik nekik, akkor szerintem egyértelmű, hogy mit vegyél. ha nem, akkor kingmax FLGE85F-B8MF7. SalvadorLynxnek azért nem működött a kingmax, mert a kitből rossz volt az egyik mem. egyébként szerepel mindhárom am3-mas giga lap memory supportjában. szerintem nekem is ez lesz végül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Gitáros topic
- ASUS routerek
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest