Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Gorneck #4024 üzenetére
Na, összeépítettem a gépet!
Előre jelzem, hogy még csak benyomásokat tudok írni...engedelmetekkel:
Először a negatívumok: a SATA, ill. IDE csatlakozók a lehető legrosszabb helyen vannak. A SATA kábeleket hajtogatni kellett, hogy elférjenek a videó-, ill. hangkártyától, az IDE csatlakozó pedig a lap alsó részén...nem értem, miért nem lehetett volna megcserélni a floppyval.A floppy meghajtó a gépekben úgyis lejjebb szokott lenni az optikai(k)nál (de még a HDD-(k)nél is), s ha a csatlakozók is ezt az elvet követik, elért volna a jó kis egy eszközös IDE kábelem a DVD íróig... (Most a gyárival voltam kénytelen bekötni.) Nem baj, a DS4 rev. 2-n legalább már 90 fokkal elfordították az IDE csatlakozót.
Most pedig a többi!A hűtőm (Noctua NH-U12) alig fért el a heatpipeoktól, de azért elfért. Helyes.
Az előző tulaj felhívta a figyelmem, hogy elfelejtette törölni a CMOS-t, így benn maradt a tuning...mondom OK, majd elrendezem.
Nos, nem volt kedvem jumpert keresni, így bele a friss cuccot, gondoltam, úgyis felismeri a változásokat, alapértékeken indítja a rendszert...aha, persze!
Bekapcsolom a gépet, kivágja, hogy Core...blabla...@3360 MHz! Azt hittem hanyattcsapom magam.7x480-on simán hasít.
A beállításokról csak annyit tudok, hogy a CPU 1,4 V-ot kap (40 fok idle), a RAM-ok pedig CL5-ben mennek. Nem néztem stabil-e így (most állt össze a gép), mégis, úgy érzem, ennél sokkal több is rejlik a cuccban! F6-os BIOS figyel a lapban.
Egyelőre ennyi, holnap igyekszem összeszedettebben fogalmazni, már csak azért is, mert lesz néhány kérdésem. Most viszont megyek aludni.
Láttam, előkerült a négy giga RAM kérdése...van lehetőségem egy ideig így tesztelni, de akkor mindent alapon kell hagynom, mert a másik két giga A-Data 533-as, ráadásul nem az enyémHa érdekel valakit, írja meg, mit futtassak le úgy, s megejtem a dolgot.
Gorneck23: Az lesz majd, csak egyelőre hadd örüljek már, hogy egyáltalán beindult a gép!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple MacBook
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- TCL LCD és LED TV-k
- ASUS ROG csúcslap érkezett, ezúttal a "lopakodó" fajtából
- Kuponkunyeráló
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3134, 95% Akkumulátor
- AKCIÓ! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest