Hirdetés

Keresés

Aktív témák

törölt tag

válasz Gorneck #4024 üzenetére

Na, összeépítettem a gépet!
    Előre jelzem, hogy még csak benyomásokat tudok írni...engedelmetekkel:

Először a negatívumok: a SATA, ill. IDE csatlakozók a lehető legrosszabb helyen vannak. A SATA kábeleket hajtogatni kellett, hogy elférjenek a videó-, ill. hangkártyától, az IDE csatlakozó pedig a lap alsó részén...nem értem, miért nem lehetett volna megcserélni a floppyval. :( A floppy meghajtó a gépekben úgyis lejjebb szokott lenni az optikai(k)nál (de még a HDD-(k)nél is), s ha a csatlakozók is ezt az elvet követik, elért volna a jó kis egy eszközös IDE kábelem a DVD íróig... (Most a gyárival voltam kénytelen bekötni.) Nem baj, a DS4 rev. 2-n legalább már 90 fokkal elfordították az IDE csatlakozót. :P

Most pedig a többi! :D A hűtőm (Noctua NH-U12) alig fért el a heatpipeoktól, de azért elfért. Helyes. :) Az előző tulaj felhívta a figyelmem, hogy elfelejtette törölni a CMOS-t, így benn maradt a tuning...mondom OK, majd elrendezem.
    Nos, nem volt kedvem jumpert keresni, így bele a friss cuccot, gondoltam, úgyis felismeri a változásokat, alapértékeken indítja a rendszert...aha, persze! :D
    Bekapcsolom a gépet, kivágja, hogy Core...blabla...@3360 MHz! Azt hittem hanyattcsapom magam. :D 7x480-on simán hasít. :D
    A beállításokról csak annyit tudok, hogy a CPU 1,4 V-ot kap (40 fok idle), a RAM-ok pedig CL5-ben mennek. Nem néztem stabil-e így (most állt össze a gép), mégis, úgy érzem, ennél sokkal több is rejlik a cuccban! F6-os BIOS figyel a lapban.

Egyelőre ennyi, holnap igyekszem összeszedettebben fogalmazni, már csak azért is, mert lesz néhány kérdésem. Most viszont megyek aludni. :B

Láttam, előkerült a négy giga RAM kérdése...van lehetőségem egy ideig így tesztelni, de akkor mindent alapon kell hagynom, mert a másik két giga A-Data 533-as, ráadásul nem az enyém :) Ha érdekel valakit, írja meg, mit futtassak le úgy, s megejtem a dolgot. :)

Gorneck23: Az lesz majd, csak egyelőre hadd örüljek már, hogy egyáltalán beindult a gép! :D

[Szerkesztve]

Aktív témák