Keresés

Aktív témák

• ArmanD.

őstag

válasz frankie! #295 üzenetére

Lehet kicsit túllőtted a kábel, mert 2,5mm2 -es kábelt 3-500watt fölötti ládákhoz szoktam használni, de bajnak nem baj ;) 1mm2-nél vastagabb kábel nem nagyon kell ehhez a rendszerhez, de 0,5vagy 0,75-nél kisebb ne nagyon legyen. Jack-RCA-t lehet kapni, de nem biztos hogy árnyékoltba. Az a legegyszerűbb ha átalakítóval megoldod és még aranyozottból is viszonylag olcsón megtudod. A duplaexponenciális reflexcső azt jelenti, hogy nem csak a lülső fele van lekerekítve hanem a belső is kapott egy ívet. Így a levegő könnyedebben áramlik ki és be így nem keletkezik szélzaj.

www.autohifipont.hu-n lehet ilyen cuccokat beszerezni vagy ahol árulnak Mac Audio-t onnan biztos be tudod szerezni. Bp-en ha jól tudom a Fogarasi úton van, de a weboldalon megtalálod a többi üzletet is országszerte. A szivacsot, hangcsillapító vattát pedig somogyiba olcsón be tudod szerezni, valamint a bitumenlapot a műanyag egységekre és vékonyabb rezonanciára hajlamos helyekre érdemes tenni, mint pl. a hátlap, és ezt is Mac-éknél be lehet szerezni 700 forintos áron

Amit még néztem a sub gyári reflexcsőjébe az a pókhálókereszt ami belül van, hát én azt amíg nem szerzem be a duplaexponenciálisat kapásból kicsipkedem! Az is okozhat +zajt! Gondolj csak bele egy gyorsan pörgő ventilátorba amire ráteszel egy ventirácsot hát megnövekszik a szélzaj!!!

Durvá ha jól számolom kábelek (hangszórókábel csere nagyobbra, RCA-ra váltás és csere árnyékoltra ha akarod még aranyozottra is, hogy minél kevesebb legyen a veszteség), csillapítás (vatta+szivacs), szélzajmentesítés (reflexcsőcsere, rések betömése), rezonanciamentesítés (bitumenlap hátlapra és műanyag illetve könnyű elemekre, kábelek leragasztása akár sziloplastal, hogy ne lógjanak összevissza) összes értéke max 4-5000Ft lehet és mintha kicserélték volna a rendszered úgy megdobja eme kis odfigyelés! :R

[Szerkesztve]

Aktív témák