Új hozzászólás Aktív témák
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Cole86 #15308 üzenetére
Na ja.... Győzd kivárni
BF3 csomagolás Azt hiszem pár db Game "eltűnt"
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Cole86 #15203 üzenetére
azért a kis Sandy nem melegszik annyira
Aerocool PGS Strike-X Gaming házam van ami meglehetősen szellőshermanyi
Nem kell túlmisztifikálni a dolgot mert egy normi házban simán jó az a hűtő a 2500K-ra
Amúgy is szeretem mikor olyanok válaszolják meg a kérdést akiknek nem ilyen van a gépben
Olyannyira szar az a hűtő ,hogy a proci olyan jól érzi magát vele,hogy a 11 listában nekem szórja a legtöbb physics pontot a procim -
Terminator17
senior tag
válasz
Cole86 #15164 üzenetére
igen egyet értek veled, de a lapra se mondható az hogy nem tuning barát, szóval ezt is kizárnám szerintem. egyedül az OCZ ramokra tudok gondolni hogy talűán azok nem engedik ?! és akkor ram csere? vagy ram buzerálás?
apollo12: az igazság az hogy ez az első asrock lapom és kicsit fura, azaz fingomsincs hol kell állítani az időzitést. Szorzót emelhetnék ha akarnék, de ott van egy lehetőség hogy az egész rendszert plusz 50% ra tulhajtja és ez a leg egyszerűbb megoldás itt 4.1-4.2 re rakja a cpu t. van 40% os lehetőség is ott 3.8 vagy 3.9 nem tudom már. de ezt kis állítgatással betudtam állitani stabilra de itt is vért izzadtam már.....
-
H.Ezredes
őstag
válasz
Cole86 #14947 üzenetére
Akinek 580-a van nem fogja azt sose elismerni ,hogy 40%-al olcsóbban húzva ugyan azt kapod a 480-tól mint az 580-ól...... 1 olyan embert nem hallottam még 580 tulajok közül
Mindegyik csak jaj ha rommá húzod jaj mert gyári feszen 1.025 mV-al rommá húzás..... és pl: MSI TF II -nél a 65-70C -al iszonyat melegedik
580-am lenne én is leakarnám húzni az 480-at
Ami tény alapfeszen OC -val a 80 az 580 nyomában van vagy meg is előzi és 40%-al olcsóbb ha az 580-at húzod akkor nincs esélye a 480-nak ennyi pont.
-
válasz
Cole86 #14924 üzenetére
mondjuk en a phenomot nem igazat tuningoltam foleg nem 4 ghz-re, ezen a szinten mar nemtudok nyilatkozni... de szerintem azert az jo alap lehet, mint irtam haver 750 rol 2500k ra valtva erezte 2 kartyanal a kulonbseget... eroteljesen... es en vegig full hd ban nyomtam. ha kulonseget knee latni hat bf3 alat meginkabb eltudnam kepzelni a kulonbseget
-
-
válasz
Cole86 #14919 üzenetére
hat szeretned elszabadulhat a pokol es tesztelhetsz szaba bealitasok melett olyan gpu beallitassal ami a csovon kifer red bizom csak szolj elotte
mert akkor en is csak kov heten tesztelek mikor atkoltozok az uj hazamba...
es akkor megprobalok en is mindent beallitani maxra ahogy tudok
amugy ultran min 60 fps hat betaban ez lehetetlen
caspian 64 player eseten, a veglegest meg nemtudom... es milyen jatekrol tudsz aminek van bench resze? inkabb nem szoltam most jut eszembe full hd teszteltem de hbao meg akar 4x 4x elsimitas melett valhogy akkor is a min 60 fps tul irrealisan hangzik
-
-
válasz
Cole86 #14913 üzenetére
az volt
ill meg van most ujra csak nincs bekotve...
a masik hogy olcson jutottam a taphoz... legalabbis viszonylag. amugy nezzel mar 1 benchet mit toltsek majd le...
lehet holnap letesztelem mielott elutazok... csak kene hozza jatek
az csalas ha lehet felhuzom 5 ghz re arra a kis idore a procit?
-
válasz
Cole86 #14908 üzenetére
a lenyeg az hogy az amd nem tud kihajtani ugyan ugy mindent mint 1 2500k
es termeszetes a kulonbseg nem egy low kartyanal fog kijonni es termeszetes minne lerosebb a kartya/k annal erezhetobb a kulonbseg
gondolom ha lesz sli d azert nem mind1 hogy akar a min fps-d 20 tobb v sem
ezert is mondtam a huzast... viszont mivel a kartyat nem akarom legyilkolni nem akarok elmereszkedni tul messzire
a tesztet csak kov heten fogjuk tudni osszehozni holnap elutazom ma 24-m es utana utazom el szegedre bar talan szombat du megejthetjuk a tesztet csak legyen valami ertelmes jateknak bench resze ahol latszodik a minimum maximum fps. nagy szerencsevel kifogtam 1 hirdetest ami olcso volt de nem erre iranyult rakerdeztem es telibe talaltam
3 ev iphon garival nagyon megerte
hat jo lenne a full hd, de te tudod
-
válasz
Cole86 #14896 üzenetére
legyen full hd
de pls jatek bench legyen biztos van legalabb 2010 jatek aminek van benche is. es hogy picit emeljuk a tetet legyen 800 ra huzva a kartya, amugy haver az i5 750 rol valtott 2500 k ra es 4.4 re huzva azmondta durvan erezheto fps kulonbseget vett eszre mondjuk cf-e van ami valszeg ki is hasznalja mar a jobb procit.. de szerintem egy tuningos 480 is meg meg lehet kicsit lokni.... szerintem min fps ben lehetne erezni valtozast nalunk. amugy a procira visszaterve 35k volt az enyem is... szoval 1 suly csoport
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Cole86 #14868 üzenetére
Nálam vga tesztnél van külön szintetikus teszt sor és vannak gamék.
3DMark06/vantage/11, Heaven ezeket többször lefuttatom és nézem, hogy nincsenek e apró képhibák vagy bármi féle anomáliák, a Heaven szokott menni egy-két órát.
Játékok (mindegyikkel minimum 1 óra) Metro2033, L4D, Crysis1/2/WH, Dead Space1/2, CoD4/MW2/BO, FEAR2 és néha egy kis Diablo Hellfire/The Hell és Dio2, ha mindezt túléli hibázás/anomália/fagyás nélkül akkor én azt mondom, hogy stabil a szerkezet.
(#14901)Cole86 : Ha így vesszük akkor játékok alatt főleg FullHD-ban egy 3,4-3-6GHz-re tuningolt Q6600-tól sem nyújtanak sokkal többet, az meg már 20K körül(inkább alatta) van.
-
válasz
Cole86 #14888 üzenetére
2 megoldási lehetőség:
1. megölitek 1mást, megy a k***aanyázás, aztán vmeik közli, hogy jajj, ő nem akart balhét, hajlongós szmájli, fél percen belül a másik is, h részéről nincs harag (előtte ölik1mást, otthon szétb***za őket az ideg a gép előtt...) és puzszi, hepaj.
2. elkülditek nekem mind2en a teljes konfigotok és én majd ígérem, hogy pártatlanul, teljes körűen kitesztelem nektek mindenre kiterjedően.
Van fél percetek dönteni. -
-
hermanyi
addikt
-
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Cole86 #14611 üzenetére
A 0,5V tényleg durva lenne, inkább legyen az csak 0,05V.
Meg nem a vram sül meg, hanem a VRM.
Amúgy teljesen egyetértek, én régóta mondogatom ezt.(#14612)apollo12: Nem fut annyi alkalmazás a hátérben, esetleg a windows nem a csili-vili módra van állítva hanem a legpuritánabbra, vagy az NV control panel-ben egy-két beállítás nem minőségen van hanem teljesítményen, meg ehez hasonló dolgok is tudnak adni némi teljesítmény növekedést.
-
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Cole86 #14093 üzenetére
Na érdekes mert 1137mv-ot kap VGA, akkor lekapcsol, 1125mv-nál viszont már nem kapcsol le.
Szal táp nem bírta, hogy 1137mv-ot kapott a kari, érdekes eddig bírta furmarkban...
Bár ki tudja, droppolás ott is előfordulhat, lehet ez már nagyon határeset.
Jah videón valóban nem látszódik annyira.
De akkor hirtelen mitől kezdhet el lagoltatni egy videokari?
Lehet 3 hónapig bírta csak ezt a feszt amit adtam neki? Alapjáraton a GTX470-em alapfesze 1037mv.
Érdekes, mert 1137mv-on 80C alatt marad GPU és RAM is.Amúgy 650W-os Chieftec tápom van, VGA-val egyidős 1.5 évesek kb.
-
-
apollo12
veterán
válasz
Cole86 #13992 üzenetére
ezen a héten meg lesz, az új monitorom
külföldi fórumokon 1060mvolton 880gpu nál már túlságosan sok a fogyasztás és csak vízhűtéssel ajánlják a 880mhz gput
léghűtéssel maximum 1080mvolt és 850mhz, a memokat meg 4ghz ajánlják
azaz léghűtéssel nem szabat 850mhz főlé menni mindegy hogy most 1050mvolt vagy 1080mvolt
870mhz olyan 1040mvoltot ajánlanak
vízhűtéssel akár a 1130mvolt és a 900mhz gpu se lehetetlen 24/7ben
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Cole86 #13968 üzenetére
te ezzel a kártyával annyira szerencsétlen, és szerencsétlenkedő vagy, hogy tuti elqúrod. én nem nyúlnék hozzá.
a helyedben már rég az esetleges hibák megjelölésével, ár alatt eladtam volna, és nem idegesíteném magam. mint ahogy N.A.S. is megtette, amikor eltörte a ventilapátot, és gyakorlatilag 2 óra alatt eladta 45-ért...addig fogsz görcsölnia ventivel, hőfokokkal, az apróban lévő árulgatásokkal, más apro topic-jába való furcsaságok beírásával, amíg a kártyát totál lenullázod, meg magadat is...
én már rég túlléptem volna rajta, akár veszteséggel is. ennél jobb tanácsot nem tudok adni...
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Cole86 #13945 üzenetére
Ezért nem is igen cserélnék, mert a működést nem befolyásoló hiba.
Ahogy a kolléga írta egy csepp olaj vagy WD40 és kész, ha meg nem folyamatosan produkálja a zajt akkor lehet foglalkozni sem érdemes vele.(#13947)ETOM: A fesz csökkentés nagyon sokat számít, majd írd meg, hogy mire jutottál.
(#13949)apollo12: Nekem a Q6600 3,6ghz-en nagyobb Physics és Combined pontot dobott, 5124 és 4774 pontot.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
Cole86 #13925 üzenetére
Gondolj bele a kari 2D üzemmódban 51/101/135 órájelek mellett (szobahőmérséklettől függően) 40-50C fok között tanyázik, ilyenkor mennyit is fogyaszt a kari 30-40W-ot, gondolj bele ha emelkedik a fesz és még az órajel is és terhelést kap mindez myenyivel több hő keletkezik és azt ugyan olyan ventifordulat mellett kellen meghűtenie, a 2D-s üzemmódhoz viszonyítva cirka +210-220W (vagy még több), akkor jóhogy lesz a 40-50C fokból 99C fok.
-
szab.tam
nagyúr
válasz
Cole86 #13907 üzenetére
nem lazultak meg a gpu csavarok? csak óvatosan, ha esetleg gariztatrni akarod, nehogy összekarcolj valamit. szerintem nem ér neki rendesen a hűtő....
a full pörgésnél semmi hangját úgy érted, hogy maximális fordulaton nincs semmilyen hibára utaló + hang a normális visításhoz képest? (
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest