Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Házimozi belépő szinten
- Jelentősen szűkül a GeForce RTX 50 sorozat modellkínálata?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Bluetooth hangszórók
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
gondolom elovastad a #1987-ben szereplő linket, mert válaszoltál is rá.
a sorok között az alábbi információ is megtalálható:the major advantage of GeForce 9800 GTX over the predecessors is the support of 3-Way SLI technology and the use of a GPU manufactured using more up-to-date 65nm technological process
-
válasz
DemonDani
üzenetére
miből gondoljátok, hogy a GX2 jobban működhet, mint két G92 alapú kártya SLI-ben? a GX2 ugyanolyan SLI megoldás, csak nem 2 PCIe porton megy át az adat, hanem 1-en.
PPSH: a G94-ben is vannak optimalizációk, amik nem látszanak a számokból. Kérdés persze, hogy ezek vissza lettek-e vezetve a G92 újabb revízióiba.
-
deicide
veterán
ehhez a 9800GX2-höz ugye ugyanúgy nem kell SLI-s lap, mint a régi X2-eshez. Mert ma a Gainward ígérete szerint megkapom a kártyát...
-
dokar
addikt
A fair warning about tweaktowns "early" 9800GX2 review.
I want to warn you guys that the drivers used in this review simply enabled the card. And have received zero testing. They werent designed for use with the card in question and problems setting Multi GPU configuration amongst other things. They were made in very early january and are completely out dated and multi GPU wont even enable on the Vista set.
-
Bundás22
őstag
azért az picit más tészta
a ddr2-es támogatás miatt kellett, egyébként teljesítménye nagyjából maradt sőt egyesek szerint romlott(erről is olvastam tesztett 2,4 ghz felett egyenlőek afellett jobb már az AM2, alatta viszont a s939 a jobb, de parányi eltérés, hangyaf@sznyi se épp hogy kimutatható) -
Fecdzo
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom, hogy ez volt e már belinkelve de azért megtenném most. Bár az ott leírtak szerint március 18-án kiderül, hogy mennyire volt jó az a bizonyos leaked info.
Hááát, ezek az értékek szerint ez nem lesz valami nagyon nagy durranás. Kíváncsian várom a teszteket...
-
Szatesz
őstag
Valahol olvastam hogy az ultra lessz meg egy darabig a király ez igaz?a gx2 meg az x2 kivételével mert azokhoz uj tapot kene vennem azt meg nem nagyon szeretnem

-
Drizzt
nagyúr
Szó nincs megmagyarázásról, csupán annyiról, hogy általában az történik, hogy a tt csinál egy tesztet, amit kirak megjelenés előtt, s két nappal később a többi visszaigazolja, hogy nem volt a teszttel baj. Most is egyedül annyi lehet a probléma, ha esetleg a kétmagos opt. gyenge voltt a driverben, amivel tolták, de ebben sem nagyon hiszek. Néhány tesztet meg lehet kritizálni, pl.: Crysis-t mediumon ilyen kártyákkal felesleges tesztelni.
-
Bundás22
őstag
Mivel neked SLI G92 8800GTS OC-d van, ezért TUTI HOGY A GX2 NEM FOG ANNYIT TUDNI!!nem biztos a drivereken múlik
dokar: naná, hogy nem fogadom el. mindenkit óva intek, nehogy következtetéseket vonjon le a TT-s tesztbőljó de azért csak ad valami támpontot, úgyis fejnődik mindkét oldal drivere majd később elválik de sztem az nvidia lesz a gyorsabb de nem sokkal, persze árban jobb lesz az ati így inkább azt kell majd megvenni
-
-
csak az a baj, hogy az esetek többségéből mindig egy olyan lóg ki, ami érdekel - jelenleg a Crysis
amúgy a felső-közép kártyák eddig inkább 70-100 magasságában mentek (amíg relatíve frissek voltak), csak az nVidia árazási bakija miatt vagyunk ilyen jó helyzetben 
Nordic: Homm2-t még manapság is néha előveszem

-
DemonDani
addikt
Azért tuning terén máris villant a kicsike...
600/1500/1000
726/1815/1193
21%/21%/19%ennyire az X2 sosem lesz képes egy egyszerű random kártyával. Lehet hogy ez is csak egy jól sikerült eredmény de nemhiszem h kimagasló lesz.
-
SystemRoot
őstag
Már vannak hivatalos és pontos infók GX2-ről nem? (órajelek stb)
#1es hszbe be lehetne rakni mert sokakat érdekelhet és nincs kedve keresgélni... -
keIdor
titán
Nem könnyű ezt agyban "megoldani" és én személy szerint nem is akarom.
Az ember kiváncsi természet, érdekli, hogy mi a folytatás, mi történik a hősével stb.
A filmek is ugyanilyenek...
(csak olcsóbb mulatság)gbors: Az esetek többségében elég egy közép-felső kártya is. (3850, 3870, 9600GT, 8800GT) Ezeket ha most megveszed 2009-ig tuti nem lesz gond a sebességgel... csak maradj 1280×1024-ben!
Vagy ott a konzol amit megveszel 100k felett, de 3-4 évig nem kell hozzányúlni. Igaz még ott a HDTV is, ami 100k felett kezdődik, de akkor is olcsóbban kijössz mint egy PC-vel, amit folyamatosan fejleszteni kell. A hobbik sajnos ilyenek... vagy csinálod, vagy unatkozol. -
DemonDani
addikt
Nah gyerkek itt a 250Wos fogyasztás... XD tessék X2 egyenlőre úgy néz ki többet eszik...
Ennyit a pánikkeltésről és nV szidásról!Én nem várom a megváltó drivert, de nem értem hogy mit vannak úgy oda az árral mikor még nem is lehet tudni... na m1... nehogy az is olyan legyen mint a fogyasztás...

mikor bejött az X2 110k alatt nem lehetett hozzájutni! ha ez nyit 130kval akkor simán meg fogja érni...
-
nakos
senior tag
ebben latod egyetertek, en is ilyen vagyok! Viszont annyival konnyebb/egyszerubb es nemkevesbe olcsobb lenne ha "agyban" atallnank es a leirtak alapjan cselekednenk...
Nekem sajnos jatekra mar nem jut napi 3-4 ora, orulok ha hetente osszejon par nyugott este. Ha belegondolok tudnek egy 10es listat siman osszerakni azokbol a 2006/2007es game-kbol amit meg nem toltam vegig, vagy szivesen vegigtolnam ismet...
Szoval nalam akar mukodhetne is a dolog....de jelenleg meg nem mukodik
-
mert vagy a hardver nem eleg meg, vagy a driverek nincsenek jol optimalizalva meg
öööö... az nem lehet, hogy a játék van szarul megírva? mondjuk az esetek 60-70%-ában?
persze, az igaz, hogy egy szarul megírt játékot is jobban visz egy erősebb HW - legalábbis általában...Keldor Papa: én is valahogy így szemlélném a világot, de nem vagyok hajlandó évente 100e FT-os nagyságrendben VGA-ra költeni, ezért inkább helyenként kötök kompromisszumot. a Bioshockot pl. kitűnően lehetett játszani a 2600XT-n is (max detail, 10x7), de ha előbb jelenik meg 3 hónappal, akkor a 7300GT-n nem állok neki. crysis-t is pihentetem kicsit. stb.
szerk. ja, és játéka válogatja, hogy mennyit dob rajta a grafika. -
jodamester
tag
válasz
geree@bl
üzenetére
Nekem is nvidia-m van..
Amúgy nem márka alapján választok vga-t. Bármi lehet, csak a pénzemért nyújtsa az elvárt teljesítményt. Már kezdem rühelni, hogy a 100. bőrt húzzák le erről az architektúráról. Dettó ugyanaz a forgatókönyv, mint a 7800-7900 szériánál, csak ott nagyobb volt a teljesítmény növekedés. -
keIdor
titán
Nem mind1... már hogy lenne mind1? A játszás a hobbim, az egyik legjobb kikapcsolódás munka után pl. szerintem. Én általában nem az unalmas TV műsorokat nézem, hanem inkább játszom. Sok játéknak rajongója vagyok és amikor kijön egy új rész akkor nem bírom ki, hogy ne játszam ki! És ezzel nem vagyok egyedűl.
Szerencsére megtehetem, hogy mindig jó minőségben játszak egy játékkal, de régebben, amikor még nem volt saját keresetem és mindig ilyen kategóriás gépem akkor is inkább végigszenvedtem egy játékot Medium-on, de akkor is végigjátszottam és élveztem!
Nem kell feltétlenűl mindent maxon játszani, 8×AA-val, meg 3000×2000-en... szerintem a grafika nagyon sokat (!) dob a játékélményen, de nem minden a grafika... a játékélmény és a történet is nagyon fontos. -
nakos
senior tag
válasz
theniel
üzenetére
az a baj hogyha a penz nem szamitana, akkor se tudsz maximum elmenyt elerni az uj gamekkal, mert vagy a hardver nem eleg meg, vagy a driverek nincsenek jol optimalizalva meg....
Az meg szerintem megoldhato hogy ne a legfrissebb jatekokkal akarjunk mindig jatszani, csak egy kicsit "agyban" kell atallni... persze nem konnyu...
arrol nem is beszelve, hogy egy csomo jatekhoz kinyomnak javitast is (patch) es igy kesobb jatszva garantaltan nagyobb elmeny lesz, ha mar egy javitott jatekot tolsz vegig....Egyebkent az aktualitasat tekintve nem mindegy hogy egy crysist, stalkert vagy egy bioshock-ot 2007 helyett 2008 vegen, vagy 2009-ben tolunk vegig?

-
nakos
senior tag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
neked akkor valami extra jo kartya jutott, az en kezem szabajosan leegette amikor hasznalat utan kiakartam venni a kartyat a gepbol....
Azaz mukodes utan 1-2 percel egetett meg a kartya, pedig elotte nem volt agyonhuzva, es a haz szellozese is nagyon jo. Volt min 50-60 fok, az biztos
-
Drizzt
nagyúr
válasz
jodamester
üzenetére
A Crysis teszten nem tudom miért Mediumot használtak. A másik érdekesség, hogy Xp alatt azért jelentősen gyorsabb a kari, mint Vista alatt, a végén vannak az XP-s tesztek is. Kiváncsi leszek a ph-s tesztre, bár lefogadom 2560-as felbontás alatt nem is lesz eredmény.

-
theniel
aktív tag
Szerintem az lenne a megoldás, hogy tényleg ki kell választani egy olyan játékot, mint pl a Battlefield2 (nekem ez a kedvencem).
Azt pl elviszi fullon szép sebesség mellett egy 9600 GT.
És akkor a maradék pénzből, 140(GX2)-38(9600GT)=102 , és akkor annak kihajtásához elég egy 5000+ os AMD(a 8400 hoz képest: -30e)
meg egy átlag táp(-15e)
átlag hűtés(-5e),
olcsó 20ezres 790x pci 2.0-ás lap (X38-hoz képest -20e).
szóval ebből a 172 ezerből lehet venni egy szép nagy LCD-t 1300 as felbontású 5ms-omosat. És akkor a látvány és az élmény jóval nagyobb, mintha az ember elkölti ezt a pénzt egy erősebb konfigra, és rosszabb minőségben, sebességgel játszik egy új játékot, amit mellesleg egy 17-es vagy akár 22 es monitoron kiguvvadt szemekkel bámul. -
Sasfészek
tag
Prohardver az új kártyáról mikor készít tesztet? Gondolom már ott vannak akártyák csak hírzárlat van a megjelenés napjáig, nem?

-
Kucsek
aktív tag
Valaki hírdetett itt GX2 előrendelésre 140 e.
A GTX lehet majd az X2 árában.De az elvileg gyengébb mint a GX2.Mert annak idején ezt nevezték az Nvidia majdani zászlóshajójának.
De szerintem az Ati és az Nvidia is csak egy Tutajt tud számunkra felmutatni ami elmerülhet.
-
Kucsek
aktív tag
Hol a GX2 jobb ,hol pedig az X2.
Az X2 kicsit hangosabbnak melegebbnek és áramzabálóbbnak tűnik.Ez van.
A GX2 esetében se számítsatok mindent megváltó driverre.Egy másiknál sem jött be.
Ja és az ár.Ami szerintem a legfontosabb a logikusan gondolkozó gamereknek.Akiket nem apuci pénzel (tisztelet a kivételnek mert őket anyuci)
Megér-e 35-50 e Ft különbözetet egy alig gyorsabb kártya-ez még változhat a csoda driver hatására ami az x2-nél is szar volt,hát még az utána következő.
A jelenlegi teszt alapján így látom.
.Off: haverom kapott egy 3-as bömöst fatterjától nem kérte de rendes az örege.Ráragasztott a hátsó szélvédőre egy APU MOTORSPORT matricát. -
Sárpac
nagyúr
Így van én akkor cserélek ha már a kövi felsőközép kategória eléri a jelenlegi kártyám sebességének 1.5-2x-ét, de inkább 2!Alatta nem érdemes mert 20%-ot lehet tuningolni és már szinte ott vagy.
Kronológia:
S3 Virge 4MB ->Voodoo 1-> Voodoo 3-> NV Riva TNT2 -> NV Geforce 2MX -> NV Geforce Ti4200 -> ATI 9800pro -> NV 6800GT -> NV 7900GT(50% OC) -> 8800GT OC -
nakos
senior tag
-
Neoteric
addikt
én most oblivionozni keztem el 9600os atin..
800x600 low minden... 25-30 fps között van
ha lovon vágtázok erdőbe akkor van h beakad :Smeg a memojaim elég szarok... van 1 gb. 1db 512mbos (400mhz) meg 2x 256os (333mhz)
régebben sokkal jobbna ment a gém, most nemtom mien szar...
van pl ien kisebb divxes filmeknél.. előre akarok tekerni és nem egyből teszi oda hanem fagy egy darabig. aztán ha sikerül beadnia akkor csúszik a kép meg a hang, ien színes pixelek vannak nem a normális kép.. szal ien szar...amúgy direkt leformáztam 2 hete a gpem és lesikáltan is ien... pedig codek, driver midnen megvan.
vmi tipp?
-
nakos
senior tag
Hát ez a NVIDIA's GeForce 9800 GX2 - még ha előzetes is - igencsak elszomorító.
Kezd ez az egész egy mókuskerékhez hasonlítani:
1. először várod hogy megjelenjen a kártya, ami jellemzően hónapokat késik
2. majd végre megjön, brutális kezdő árral, de nem hozza az előzetesen várt teljesítményt - mindenki a driver-re mutogat
3. nyugtatgatod magad, hogy majd jön az új driver a következő hónapban ami majd mindent megold
4. de nem tudsz nyugodtan hátradölni és kivárni pár hónapot, mert má mindenki az új kártyákról fantáziálgat, és valóban nyáron jön az új kártya...Akkor most hogyan vásároljunk?
Vagy sz@rjuk le a folyamatos fejlődést, és játszunk a tavalyi game-kkal, a mostani hardverrel? Gondolom mindenkinek van jópár 2006/2007-es játéka a hátizsákban amivel még nem játszotta ki magát.
És akkor amikor a 2008-as játékokhoz nekifogunk, mondjuk 2009-ben - addigra várhatóan nem lesz gond semmivel... még a crysis is hasítani fog élsimítással az ATI vga-kon...
Most sírjak
vagy nevessek
??? -
leviske
veterán
Amennyit tud gyorsulni driver-el, annyit tud gyorsulni az X2-es is.

Azért 140k-s árhoz én elvárnám, hogy rádobjon vagy 20-30%-ot az X2-re. Bár azt gondoltam, hogy mélységesen alázni azért nem fogja, de ennél többre számítottam.

(#1929) Keldor papa : valószinűleg ehez is méri majd a nV az árát.
-
keIdor
titán
válasz
leviske
üzenetére
A 790i nagyon jóra sikerűlt! Sokkal kevesebbet fogyaszt, mint a 680i/780i és hűvösebb is annál. Natív PCI-E 2.0 is tud, tehát még az NF200 se kell hozzá. Szép FSB-t tud és a DDR3-at is úgy tűnik, hogy tudja hajtani rendesen 2000MHz felett! Meglátjuk! Szerintem megveri majd az X48-at!
-
geree@bl
senior tag
válasz
jodamester
üzenetére
Ezt miből következtetted? 3870 X2-t mindenben veri szinte...
Vagy már eleve szar, mert nVidia?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mod: közbe látom, hogy csak én vagyok elvakult

-
keIdor
titán
válasz
jodamester
üzenetére
Hát igaz, hogy még béta driver, meg minden... de nem győzött meg...!
3870 X2-nek még mindig jobb az ár/érték mutatója. Ahol meg kicsivel jobb is a 9800GX2, azok mind Nvidiás játékok. (pl. Crysis, WiC)
Kiváncsi lennék azért a GDDR4-es 3870 X2-re is!
Alvin_ti4200: Ez így igaz. Bár ezek a kártyák mindig is a "kinek nagyobb a..."-ról szóltak.
-
leviske
veterán
válasz
DemonDani
üzenetére
Igen, arra.

(#1918) Sasfészek: viszont én más, SLI-t támogató, normális tuning tulajdonságokkal rendelkező chipset-ről nem tudok. Még abban sem vagyok egészen biztos, hogy a 790 felveszi a versenyt akár melyik Intel megoldással.
Az az igazság, hogy ahoz a felbontáshoz, amit írtál... még nincs gép ami élvezhetően kiszolgálná. Inkább érdemes kisebb felbontáson játszani, vagy eladni a monitort és venni egy 19/20"-os játékmoncsit.
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
jodamester
üzenetére
Hát ez elég sovány...kevesebbet eszik ugyan egy 3870X2-nél, de általában nem gyorsabb nála és 90 helyett 140-be kerül. NVidia mostanában nem tudom mit bohóckodik. Aki anno megvette a 8800GTX-et, az élete legjobb bizniszét ütötte nyélbe.
-
jodamester
tag
Jó nagy fos lett...

-
jodamester
tag
GX2 review: [link]

-
Sasfészek
tag
köszi a válaszokat. Asszem drága mulatság ez, ennyit tuti nem ölök bele.
De a 790i chipsetes lapok még sehol nincsenek... az is mennyi idő hogy megjelenjenek... jó ha áprilisban megjelennek az első fecskék.
-
nakos
senior tag
válasz
Sasfészek
üzenetére
Legelőször: egy csomó játék nem támogatja már ezt a felbontást.
Én 1920*1200-ben nyomom, minden maxra állítva a jatékok 70%-ánál elég egy 8800GTS 512Mb is, a maradék 30 %-ból 20%-ot megold a 8800 GTS Sli-be kötve, és van még maradék 10% amihez nem ártana még erősebb kártya. (Pl: crysis ha mindent maxra húzol).Az hogy a 9800GX2 önmagában mit fog tudni erősen azon múlik hogy a driver-e mennyire lesz jól megírva mert ha igen akkor lehet jobb mint az SLI-be rakott 8800GTS. Az SLI-nek azért vannak hátrányai, pl. egy sor játék nem támogatja, és a 2 kártya egy csomó helyet foglal el a házaban is. (melegedés, zaj stb.)
Az meg hogy 2db 9800GX2 SLI-be mit fog tudni? Ez is elsősorban driver kérdés, na meg erősen pénztárca, persze ha a driver rendben van ezzel a konfiggal biztosan elérhető már a 100%-os teljesítmény az összes játéknál. De megér ez enyit?

-
leviske
veterán
Ha kenterbe veri (amit nem tartok lehetetlennek), akkor az árát nem a 88GTX szinjére fogja helyezni. Valószinűleg az Ultra árán fog érkezni (hisz annak az utódja lenne, nem?).
Én igazából arra lennék már kiváncsi, hogy a RV770-esek ellen mit fog kiadni (az R700 ellen tudtommal a GT 200 jön).

(#1912) Sasfészek: ha van ~300k-d VGA-ra, akkor jöhet akár az SLI is....
Ahoz viszont kéne egy olyan proci, ami bírja (pl: Q9750) ...ami megint nem olcsó. Aztán illene hozzá egy olyan lap is, amivel tudsz tuningolni (valami 790-es) és még sorolhatnám.
Azért egy X2 CF-höz, vagy egy GX2 SLI-hez már egy komolyabb rendszer kell, hogy kihajtsa... -
Sasfészek
tag
Hi! Egy darab 9800GX2 elegendő 2560x1600-as felbontáshoz. Mondjuk ha az ember játszani is szeretne, vagy ahhoz SLI kell? Érdemes inkább két darab 9800gtx-et venni? FPS nagyon alacsony lenne még így is?
Vagy ne akarjak ekkora felbontásban játszani? -
DemonDani
addikt
a GT200 valószínűsíthetően egy, 2 db G100as maggal rendelkező kártya lesz és a szokásos "év végi dömping" részese lesz. Elemzők szerint "pontosan" Q3. Persze én ezt nem tartom valószínűnek.
-
volvoguy
addikt
sziasztok. hol tudnék infókat beszerezni a GT200as GPU-ról? valaki irányitson át másik topikba, ha itt nem jó helyen kérdezem, vagy akár csinálhatnék is neki egy külön topikot
-
Mans20
addikt
Mostanában nemjönnek ki jó FPS ek ígyhát gépet sem rakok össze,mi a reteknek
.Ezért mire én végre gépet veszek addigra biztos megjelenik a 10800 GT g100 as maggal 1 giga rammal és 256 stream proccal amiről talán már nemfelejtik le a magsapkát,hogy nelehessen szétzúzni a magot
úgyhogy olyat veszek

-
DemonDani
addikt
A driverek már egy pár napja készen vannak.
http://www.expreview.com/news/soft/2008-03-13/1205378341d8093.html
gondolom azért hogy az előzetes teszteket megkezdhessék.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Házimozi belépő szinten
- Jelentősen szűkül a GeForce RTX 50 sorozat modellkínálata?
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3823, 100% Akkumulátor
- Eladó retro HiFi-k és erösítők/hangfalak
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- LG UltraFine 4K és Smart Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ezek a tulajdonsagok ua-ok vagy csak en latok mar rosszul 3 ora alvassal a hatam mogott

Gondolom kapnak egy kis dugipénzt a Mikroszoft párnahuzatából -.-"

[/OFF]
Vagy ott a konzol amit megveszel 100k felett, de 3-4 évig nem kell hozzányúlni. Igaz még ott a HDTV is, ami 100k felett kezdődik, de akkor is olcsóbban kijössz mint egy PC-vel, amit folyamatosan fejleszteni kell. A hobbik sajnos ilyenek... vagy csinálod, vagy unatkozol.
Szerencsére megtehetem, hogy mindig jó minőségben játszak egy játékkal, de régebben, amikor még nem volt saját keresetem és mindig ilyen kategóriás gépem akkor is inkább végigszenvedtem egy játékot Medium-on, de akkor is végigjátszottam és élveztem!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)