Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- CES 2026: újraértelmezte a billentyűzet fogalmát a HP
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Raspberry Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
G100 specs
- Codenamed G100
- 65nm process
- 256 shader processors
- 780MHz core clock
- 3200MHz memory clock
- 512-bit memory width
- 2048MB (256X8) GDDR5 chips
- GDDR5 @ 0.25-0.5ns
- Dual DVI-out
- Supports DX 10.1, VP3
- 15-25% lower TDP than 8800GTSAzért ha ez tényleg ilyen lesz...

-
Invisibility
csendes tag
Hogy ba**ná szába a jó édes a***át a kedves nVIDIA! lassan másfél éve vagyok boldog tulajdonosa két 7300GT-nek amik SLI-be partyznak. De az agyam lassan eldúrran hogy ba**hatom a két karit hisz már a 9-es széria kopogtat az ajtón. Kíváncsi vagyok hogy a 9-es széria meddig lesz jó. Mert ugyebár már nincs sok értelme egy 8-as szériának ami még a DX10-el babrálgat és a táp mint egy állat kénytelen leszívni paksot hogy a szerencsétlent el tudja látni. Nha de nyárig várok. Addig van még egy csomo DX9-es game amit szivesen kiakasztanék. Köszöntem hogy elolvastátok. Szasztok!
-
leviske
veterán
Igaz, akkor helyesbítem, hogy a GT/GTS esetében nem sokat számítanak a sp-ok. Ha a csökkentett memsávszél okozza ezt a jelenséget... ez megmarad a 9-es szériában is, mert azok is 256 bit-es nyákra épülnek majd és ha igazak a hírek, tehát két, a 9600-ban használt gpu-t raknak a 9800-akba... akkor illő volna legalább a hd3870 szintjét hoznia (tehát nem lehet jóval lassabb a jelenlegi gt-nél).

-
-
leviske
veterán
Ha beakarnának kerülni az ATi és nVIDIA közé... akkor pedig akkorát kell durrantaniuk, hogy legalább a HD3850-et kéne tudásban és árban vernie.
(#90) Kleroo: a 88GT már DX10.1-es kártyának lett beharangozva és valahogy mégis ugy döntött az nV, hogy maradjon sima DX10 kompatibilis.

-
Kleroo
veterán
Én ahogy észrevettem a legtöbb ilyen előre tippelés a cikkekben kacsák (remélem most tényleg az
)
a 8as széria végülis több mint egy éve kint van. azóta csak fejlesztik a 9-es szériát. a 8800gt a bizonyíték a 9es sorozat sikerére. csináltak 1 jobb chipet, a g921-őt és láss csodát a gtx-el vetekszik, pedig az összes többi "cucc" a kártyán sokkal butább. ha egy mégjobb chip, egy szuper"alapra" kerül, akkor tavasszal tényleg minden zöld lesz
-
30z.Samu
titán
Elég gyorsan jönnek ki a kártyák, csak az a baj hogy kb 3 hónapot kell várni egy normális driverre alá!

-
Drizzt
nagyúr
válasz
VaniliásRönk
üzenetére
Akár, bár jövőre ők se fognak még nagyot durrantani gondolom...
-
leviske
veterán
-
leviske
veterán
Áhh, dehogy fog... az se fog különösebben fejleszteni 2009-ig....
Megszokta, hogy alul van...
Kíváncsi vagyok, hogy mennyire sikerül kihasználni a hátralévő egy/másfél évben az R600 architekturát és arra is, hogy mikor kezd el hajlani a GeForce az AMD féle architektura fele, mert ez a DX10.1-es fejléesztés (aminek a kezdőlépésnek kellene lennie) inkább ilyen nesze neked, fogd meg jól stilusú lesz (vagyis annak tűnik).... 
Bár én is örülnék, ha 2008 izgalmas lenne vga fronton is, de nem tartom valószínűnek.
(szvsz) -
leviske
veterán
Vicces lesz az új GF széria.

-
Drizzt
nagyúr
Nem túl biztatóak ezek az infok....

-
dante3
addikt
-
Relic81
tag
Pff..na elveszítettem a fonalat

Most akkor lesz (G90) 9800GTX vagy nem ?! -
subpixels
tag
Info Geforce 9800 GX2:
[link] -
bishopx2
tag
A szerelmesek napján érkezik az első következő generációs GeForce
[link] -
Frigo
őstag
Infók a 9600GT-ről :
http://en.expreview.com/?p=132 -
Akra
csendes tag
It seems as there's not enough in the GPU industry and things are getting hotter every minute...Not long ago nVIDIA released their G80 (NV50) GPU and now we have some new info to share with the readers..
NVIDIA G90 (NV55) DATA:
A source has informed us that G90 will be released as soon as Q1 2008 on a 65/55nm process....G90 will NOT be a new architecture, but only a die shrink of current G80 architecture.G90 will be based on the same G80 (NV50) architecture.
the nVIDIA G90 will consist of several smaller chips instead of one large chip just like desktop multi core CPUs.The reason why nVIDIA went with many smaller chips instead of a one large chip was due to heat issues..
..G90 will have a 512-bit Memory bus and will interface GDDR4 memory chips clocked between 2.40 to 2.80 GHz (effective).G90 will consist an Audio device on the PCB along with the GPU layout..for reasons we cannot publish how many steam processors the G90 will have because it's on a prototype stage and specs may change until release date , but sources say G90 will have more than double the Stream Processors found on the G80..G90 will have more than 1 Billion transistors..and will have much more than 1 Teraflops of processing power for a single GPU Card.NVIDIA G100 (NV60) DATA:
Unlike G90 that is based on the same architecture as the G80 aka NV50,the nVIDIA G100 (NV60) will be a totally new architecture and support Shader Model 5.0.The nVIDIA G100 will be based on TSMC 45nm process and will amount to more than 1.5 billion transistors .The nVIDIA G100 will support the nVIDIA CUDA 2 technology and will have much more computational power than the NV50(aka G80/G90) architecture..Marketing name for the G100 is said to be "GeForce X1800 GTX"...G100 will have almost 2 Teraflops of shader processing power..
The nVIDIA G100 is to be released in Q4 2008 or Q1 2009 timeframes.. -
keIdor
titán
De jó, hogy minden oldal más megjelenési dátumot írkál... meg fudzilla...

-
Pompi
nagyúr
Állítólag vannak újabb hírek, úgyhogy nyitom a topikot.
-
Pompi
nagyúr
Egyelőre sok a találgatás a dologról, ha majd lesz valami konkét infó akkor megnyitjuk a topicod, de ez most zárul.
-
yoid
tag
válasz
-=Lord Tom=-
üzenetére
Multicore
-
Dare2Live
félisten
válasz
keszegduda
üzenetére
D9E azaz enthuasic azaz oda lesz pozicionálva árban ahol 8800GTX/ultra volt, amikor megjelent: 150.000Ft
Emiatt nemfog a mainstream 50Ks 8800GT/GTS/3870 ára esni.
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Dual Core lesz a G100? Hát aki ezt kitalálta annak csak gratulálni tudok...
(Láttatok már valaha videokártya-magot?
) Azt, hogy fizikailag 2 GPU lesz 1 tokban el tudom képzelni, mivel intelnek is bejött, és javítja a kihozatalt, de azért mégse kéne dual-core-nek nevezni 
-
yoid
tag
Sztem nem lesz akkora gen. valtas inkabb csak kisebb csikszel, tobb memo, tobb shader stb. jon , meg dual core lesz?, de ajanlom , hogy 3X gyorsabb legyen a mostani gtx-nel , mert crysist full maxon 22" wide jatszani szeretnek.1Tflops nem 300Gflops kell ide.Ha nagy gen . valtas lenne , akkor a kartya valoszinuleg $1000+ lenne.De allitolag $500 koruli aron fogjak piacra dobni.
-
gandras
tag
Nem SLI-re gondoltam hanem olyasmit mondanak a G100 ról hogy 1 GPU-ban lesz több mag, csak azt nem tudom, hogy G100 vagy G92 re épül a kártya

Mégegy hír: http://ipon.hu/?news=1316 Sajna semmi újat nem mond, nekem bőven elég lenne, ha kiszivárogna, hogy G100 vagy G92 lesz-e, remélem nem olyan generációváltás lesz mint az atinál, gondolok itt a 2900XT vs. HD3870-re

-
kensuke
csendes tag
Jaja ugyanugy egy foglalatos ha nemkem irtad. És semmit nemtok vele kezdeni.
-
kensuke
csendes tag
Akkor szerinted ez ennek az egy példánynak a hibája?
-
kensuke
csendes tag
Ui.: bocsi h ebbe a témába aírtam de ez a legfrissebb és kéne a help nagyon mert igy nem tudok kockulni.
-
kensuke
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám.
A kisebbik gépemben benne volt egy GeForce FX 5200 csak kiégett XD
Most bele lett rakva egy GeForce 6200 ami szép és jó csak hogy elmossa a mozgóképeket.Nincsenek polik és semmit nem látni.Megpróbálkoztam manuálisan felrakni a DirectX 9.0c-t frissítettem az alaplap chipsetjének a driverét de semmi változás. Ugyanezt megtettem egy Format C után de semmi.
Most 3 választás elött állok:- a videókártyával vagy focizni fogok
- vagy kosarazni
- vagy megvárom amíg valaki tud segíteni.
msn címem :d199@maffia.hu
Elöre is köszi. -
Jane
csendes tag
Na mind1 majd meglátjuk!
-
yoid
tag
KILLER vga!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
yoid
tag
Amugy legalabb 3X gyorsabb kell , hogy legyen ,mert a crysis is alig megy a 8800gtx-en.
- 65nm
- 128 shaders
- 24 ROPs
- 56/56 texture address/filters
- 1024 MB GDDR4
- 512 bit bus
- 700-800 mhz core
- 1800-2000 mhz shader
- 2200-2400 mhz memoryha ez lesz akkor jo lesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
joshua7
veterán
Remélem idővel lesz majd egy igényesebb/helyesírási hibáktól mentes 1. hsz...
-
gandras
tag
Jó lenne, ha az nv. nem szálna el jobban és ugyan olyan áron adná őket mint annó a G80-at, ez azt jelentené, hogy a GTX olyan 160eFt, a GTS 110eFT, csak félek, hogy ennél több lesz, mert az amd sehol nem tart az R700-al, a G100-al az nv. megmár ezekszerint készen van

-
ádyz
addikt
erre vártam!
jön a 9-es széria, és a 8-as széria ára úgy fog esni, mint a Niagara-vízesés!
-
Armando_19
őstag
Jó lesz ez!

NV ígyis eléggé sokáig csöndben volt high end VGA-k terén 8800GTX után. Gondolom elég nagy zakót ad majd a mostani kártyáknak. -
Jane
csendes tag
Na erre én is kiváncsi leszek

-
gandras
tag
válasz
keszegduda
üzenetére
Akkor ezt a megjelenést már vagy fél éve lehet tudni, mégis mindenki megvan lepődve 
Köztük énis

-
gandras
tag
A Q1 az első negyed évet jelenti?

http://www.presence-pc.com/actualite/Geforce-9-26526/
http://www.pcinpact.com/actu/news/40406-Geforce-9-DirectX-101-Shader-Model
-41-sortie.htmhttp://www.digitimes.com/mobos/a20071129PD216.html
Itt vannak FRISS információk a D9E-ről
-
gandras
tag
Utánaolvastam egy külföldi fórumon

GeForces 9 (G100/D9E) et G92/D8E Ezt találtam, nagyon kiváncsi vagyok a G100 GPU-ra, bár én azt hittem, hogy ez sokkal késöbb jön, úgy néz ki, hogy gyorsul a fejlődés

-
keszegduda
őstag
Ha ez igaz, megint nagy áresésnek lehetünk szemtanúi, főleg ha hamarosan megjön.
-
Pyton
aktív tag
Ó igen, és kezdetét veszi a maratoni találgatás-vita hozzászólásfolyam. Remélem az AMD nem a tökeit vakargatja (R700 fronton)...
-
gandras
tag
Nagyon kiváncsi leszek a d9e-re, ez már a G100 as GPU-t fogja tartalmazni? Mert elvileg csak az lesz a teljesen uj architektúrás GPU, vagy a G92 még sokkal többet tud mint amit idáig láttunk?
-
bishopx2
tag

"Az AMD februárban előrukkolt a Radeon HD 3870 X2-vel, így hosszú idő után ismét felülhetett a trónra. A dolog szépséghibája, hogy a 3870 X2, bár nevezhető egykártyás megoldásnak, valójában két GPU-t köt össze egyetlen áramköri lapon. Itt volt nekünk a Radeon HD 3870 X2, tehát nem kellett hozzá nagy ész, hogy rájöjjünk: az NVIDIA válasza úton van."
NVIDIA GEFORCE 9800GX2:
"A 9800 GX2 nem más, mint az NVIDIA legújabb csúcsragadozója, válasz a HD 3870X2-re. A kártyán két teljes értékű G92-es GPU (közérthetőbben GeForce 8800 GTS) és kétszer 512 MB memória található. A kártya formája nagyon egyszerűre sikerült, egyeseknek a tégla jut róla eszébe, és nem járnak messzi az igazságtól, tömege ugyanis van vagy 1,5 kg – a legnehezebb VGA, amivel valaha találkoztunk. A GeForce 9800 GX2 GPU-inak órajele 600 MHz, a stream processzorok 1500 MHz-en, a memória pedig 1000 MHz-en jár, utóbbit leszámítva végülis kicsit visszaléptünk az 512 MB-os 8800 GTS-hez képest. A VGA-n a két GPU egy SLI kapcsolat révén áll összeköttetésben."

Adatok 9800GX2:
- GPU kódneve: 2 x G92
- Gyártástechnológia: 65 nm
- Tranzisztorok száma: 2 x 734 millió
- GPU órajele: 2 x (600 / 1500) MHz
- Vertex shader egységek száma: 2 x 128 darab skalár stream processzor
- Textúrázók száma: 2 x 64 textúracímző, 2 x 64 textúraszűrő
- ROP egységek száma: 4 blokk (16)
- Támogatott PS- és VS-verzió: 4.0 / 4.0
- Memóriavezérlő: 256 bites crossbar
- Memória órajele: 1000 MHz
- Memória-sávszélesség: 70400 MB/s
- Memória típusa: GDDR3
- Memória mennyisége: 2 x 512 MBNVIDIA GEFORCE 9800GTX:
Április elsején útjának indult a 9800 GTX is a 8800 GTS 512 MB leváltójaként. A GeForce 9800 GTX nem más, mint a GeForce 8800 GTS 512 MB-os változatának, illetve a már-már elfelejtett 8800 GTX/Ultrának a legújabb reinkarnációja. Tekintve, hogy az 512 MB-os GTS alig néhány hónapja jelent meg, a 9800 GTX megjelenését nem igazán tudjuk megérteni. Ez a videokártya paramétereit tekintve szinte teljesen megegyezik az utolsó GTS-sel, 128 stream processzorát, 4 ROP-blokkját és 64 textúracímzőjét/szűrőjét figyelembe véve csak az órajelei különböznek a GTS-től, a 650/1625/970 MHz-es frekvenciákat 675/1688/1100 MHz-re növelték. Ezenkívül a kártya felépítését teljesen átalakították, a NYÁK a GTS-énél jóval hosszabb lett, több alkatrészt találunk rajta, leginkább a régi 8800 GTX/Ultrához hasonlítható, és a zajmentes hűtést is lecserélték erre a hangos hűtőrendszerre. Majd elfelejtettük, a 9800 GTX megkapta a 3-utas SLI támogatásához szükséges második SLI-csatlakozót.

Adatok 9800GTX:
- GPU kódneve: G92
- Gyártástechnológia: 65 nm
- Tranzisztorok száma: 734 millió
- GPU órajele: 675 / 1688 MHz
- Vertex shader egységek száma: 128 darab skalár stream processzor
- Textúrázók száma: 64 textúracímző, 64 textúraszűrő
- ROP egységek száma: 4 blokk (16)
- Támogatott PS- és VS-verzió: 4.0 / 4.0
- Memóriavezérlő: 256 bites crossbar
- Memória órajele: 1100 MHz
- Memória-sávszélesség: 70400 MB/s
- Memória típusa: GDDR3
- Memória mennyisége: 512 MBForrás: Prohardver! [link]
Készítette: rolko[ Módosította: Atlantis ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VGA kibeszélő offtopik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen autót vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Starlink
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)

Kíváncsi vagyok, hogy mennyire sikerül kihasználni a hátralévő egy/másfél évben az R600 architekturát és arra is, hogy mikor kezd el hajlani a GeForce az AMD féle architektura fele, mert ez a DX10.1-es fejléesztés (aminek a kezdőlépésnek kellene lennie) inkább ilyen nesze neked, fogd meg jól stilusú lesz (vagyis annak tűnik)....

(Láttatok már valaha videokártya-magot?
) Azt, hogy fizikailag 2 GPU lesz 1 tokban el tudom képzelni, mivel intelnek is bejött, és javítja a kihozatalt, de azért mégse kéne dual-core-nek nevezni

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)