Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
No igen, remélem a 32GB-os verziónak hamarosan megfizethető ára lesz... na meg remélem 2008 végére jó áron lesz 2×2GB 2000MHz CL7-es DDR3 is!
(esetleg jobb) -
keIdor
titán
-
PPSH
őstag
hoppa,hoppa
a 8800GTX meg jo lesz egy ideig 
-
Jah'rakal
csendes tag
Szerintetek megéri majd ez a 9800GX2?Ha 80-90 körüli áron lehetne kapni szerintem jó választás.
-
JagelloZ
tag
Ezek a képek már elég látványosak:
9800GX2 -
Törzsúr
senior tag
Szerintem én ezt a szériát ,úgy ahogy van kihagyom...minden megy a G92 GTS-emen.Kalap,kabát!

-
bishopx2
tag
Itt van egy kis teszt amibe éppen hogy szerepel a előző két gpu-s kártya
[link]
és ebből kiundulva egy jobb 450W táp elég bármilyen simpla kártyás megoldáshozSzerintem még a 9800GX2-hoz is elég lesz egy FSP vagy Chiftec 450W táp
-
bishopx2
tag
Újabb információk szivárogtak ki a Geforce család 9-es sorozatáról ezúttal a 9600 GT-nek a technikai adatai!!!!
Az NVIDIA új, D9M kódnevű középkategóriás grafikus magja GeForce 9600 GT néven kerül majd piacra - az előzetes információk alapján megéri várni rá. 650 megahertzes magórajellel és 1625 megahertzes shader órajellel dolgozik majd, mindehhez pedig 256 bites sávszélességű buszon kommunikáló, 900 megahertzes memória kapcsolódik. A stream processzorok pontos számáról egyelőre nincs információ.
Az új GeForce 8-asokban található G92 maghoz hasonlóan a D9M is 65 nanométeres gyártástechnológiával készül majd - a fogyasztás azonban meglepően magasnak ígérkezik, ugyanis az új kártyák mind igénylik majd a 6 csatlakozós kiegészítő tápcsatlakozót - ez pedig legalább 400 wattos, 12 voltos ágon 26 amper áramerősség biztosítására képes tápegységet feltételez.
A 9600 GT DirectX 10.1, Shader Model 4.0, OpenGL 2.1, PCIe 2.0 és HDCP támogatással is rendelkezik majd - sőt, a gyártó ígérete szerint a mag a Quantum Effects fizikai feldolgozót is képes lesz kezelni. Az ár egyelőre ismeretlen, az NVIDIA képviselője azonban dupla teljesítményt ígér a GeForce 8600-hoz képest. -
rocket
nagyúr
Kene csinalni egy ATi es egy NV GPU-krol szolo pletykak es talalgatasok topicot es akkor ott minden elferne, vagy akar egy topic is eleg lenne ha flame mentesen lehetne tartani

Nem ertem a moderatorok miert engedik mostanaban az ilyen topicokat megjelenes elott hetekkel/honapokkal, 8800gs is benne van volt a g92 topic neveben miota atneveztek es par hete meg csak pletyka szinten se volt rola semmi, vagy anno a hd2900 topic neveben is sokaig benne volt az XL aztan nem is volt ilyen kartya.
-
Invisibility
csendes tag
Skacok! ha jól olvastam vissza akkor az ATI hamarabb elkészült a DX 10.1-es kártyával mint az nVIDIA? Ha igen akkor grat az ATI-nak
a nVIDIA-nak még két füles 
-
keIdor
titán
Azt birom, hogy valaki még be is veszi ezt a 384SP-t, meg 1,8m tranyót 55nm-em, mikor arról szólnak a hírek, hogy a több magos GPU lesz a jövő az egyre növekvő tranzisztor számok miatt. 1milliárdot se tudnak könnyen csinálni, nem hogy majdnem a dupláját... ráadásúl egy kisebb csíkszélességen... a G100 is valszeg több GPU-s megoldás lesz.
-
7600GT
senior tag
Hát... Szerintem valami beteg ember agyszüleménye ez az egész... 1.8milliárd tranyó??? GDDR5?? 256SP??? 96TMU??? Ez mind-mind annyira irreális... Nah majd kiderül...
Szerk.
ocsánat 384 SP... Ami mondjuk még irreálisabb, legalábbis ha olyan lesz mint a G8x/G9x-ben. -
P00By
nagyúr
Na ki vagyok?
Jöttem kamu hírekkel hopp most nem, akkor csak végigolvasom sry 
-
emre33
addikt
Kis segítséget kérnék!
Van egy haverom, és meg kellene győzni hogy egy 9800GX2-hoz elég lesz egy 500WATT ENERMAX LIBERTY TÁP.
Azt hiszi kevés lesz.

Valami 8800GTX SLI fogyasztás teszt, vagy valami hasonló kellene.
Köcce
-
keIdor
titán
Kicsit korai volt szvsz így kidekorálni az első hsz-t... majdnem 2 milliárd tranztisztor, ráadásúl 55nm-en kicsit lehetetlennek hangzik...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Interceptor
üzenetére
abból kiindulva, hogy ez mennyi volt amikor megjelent és most mennyi, tuti h nem

-
Jane
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Valami olyat mutasson majd az ati ami elveri a GX2-t!

-
Jane
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Nekem csúcskategóriás kell!

-
Jane
csendes tag
Nem szimpatikus nekem ez az X2 ! Ne Sli-be csinálják! Csináljanak egy szimpla kártyát ami odaveri a mezőnyt! Am ez gondolom nem az SLi-s ultránál lesz 30%-al jobb hanem a szimplánál! De akkor az sli-s ultra jobb!

-
Jane
csendes tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
De akkor az meg már a GX2-nél legyen 60%-al gyorsabb!
Az ati meg mé nem produkál már valamit?
Akkor gyorsabb lenne a fejlődés! -
Jane
csendes tag
Nem akarom h csak 30% legyen gyorsabb!
Futnia kéne simán a Crysisnak 1600x1200 maxon! Min kéne egy 60%! -
Jane
csendes tag
Dollár helyett euroval szorozzátok be! kb. anniy lesz itt az ára!

-
Drizzt
nagyúr
válasz
Interceptor
üzenetére
Kb. az Asus 8800GT a Neweggen ennyi dollár, szóval annak a hazai árával lehet talán számolni.
-
törölt tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Abból kiindulva, hogy a GTS 80e....Nem. minimum 100...Bár ne legyen igazam.
-
Interceptor
addikt
Szerintetek itthon is meglehet majd kapni 80e körül a GX2-öt?
-
Bundás22
őstag
szomorú h a 9600GT sem lesz gyorsabb a 8800-asoknál, és a GX2 csak 30%-kal múlja felül az ultrát
nincs igazi fejlődés a gyengélkedő ati miatt
reméljük nem így lesz
-
korcsi
veterán
9600GT-ről nincs még kép?
-
törölt tag
Az 500dolcsi jól hangzik. Bár nem annyira meglepő, anno a 7950GX2 sem volt egetverően drága. Remélem ehhez is lesz vmod lehetőség

-
Jane
csendes tag
A link szerint 30%-al lesz gyorsabb mint az Ultra? Többre számítottam!
500$ az télleg nem túl sok! 
-
-=Lord Tom=-
senior tag
Ez nem arra van h most ez a trend, és akkor ne legyen magányos a 3870 X2? (Az új GX2ről kérdem)
-
alien_
őstag
Meglepő az ára... Igen nagy fejfájást okozna Ati-nak, mert ha ez megjelenik ennyiért, és lesz is piacon, G80/G92 árak zuhanni kezdenek elég tisztességesen..
-
Flow
senior tag
Engem ez a videókártyateljesítmény hajszolás vs új játékok a róka meg a két medvebocs történetére kezd emlékeztetni...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bishopx2
tag
-
bishopx2
tag
Egy kis infók a geforceről.........
-
vedini
őstag
G100-nál szerintem inkább kevés az 1GB mint sok lenne a 2GB, sok választás nincs a 512bit miatt
sztem mire kijön, egyre több 24" moncsi lesz, aminek a natívja 1920x1200, és ott már lehet kevés az 1GB pl crysis-nél, ultra grafikán meg szűrőkkel
a G100-at ahogy elnézem, megfog bírkózni ezen grafikai beállításokkal, meghát a szűrők se veszik majd le a teljesítményt annyira az eDRAM miatt
természetesen az is valószínű, hogy a ram egy része kihasználatlan marad -
Drizzt
nagyúr
válasz
Dare2Live
üzenetére
Nem az a lényeg, hogy ut3-nak elég-e, hanem hogy egy egy év múlva megjelenő játékban az ábra nem úgy fog-e kinézni döntő részt, mint a WiC, vagy Crysis esetében, csak 512 vs. 1 gb összehasonlításban.
Másik téma:
"The XFX card we have runs at a 650MHz core clock but only has a 1.6GHz memory data rate. The reference 512MB card runs at 600MHz core/1.8GHz memory." Az első mondatrész a 256-os kártyájukra vonatkozik, így tehát annak alacsonyabb órajelen megy a ramja, viszont gpu+shader clock éppen a 256-osnak volt magasabb.
Erre idézet a cikkben korábbról:
"The Alpha Dog Edition XXX we have runs at a slightly overclocked 650MHz core clock, 1.6GHz shader clock and with 256MB of GDDR3 running at a 1.6GHz data rate. That's an 8% higher core clock, 7% higher shader clock and 11% lower memory clock than a standard 512MB 8800 GT."
Quake Warsban is nagy a zuhé. És Ut3-mal kapcsolatban sem a sebesség abszolútértéke érdekel, hanem az arányok, mert a jövőre nézve pont az arányok növekedése várható, jelent tendenciák szerint. Aztán lehet mégse, mindenesetre előre nem írnám le az 1G gt-t. Várok tesztet izgatottan. Olyan lenne az ideális, amiben lenne 256-os, 512-es, 1024-es, lehetőleg csak fél évesnél frissebb játékok, s azonos órajelen hajtva. -
Raymond
titán
Itt van egy nem is olyan regi cikk arrol hogy mennyi VRAM-ot hasznal par aktualis jatek:
[link] -
Dare2Live
félisten
256 vs 512mb, 512es karinak van 8-11% shader, memory(1.8 vs 1.6), core előnye is. kb 10%
érdemes megnézni és levonni a konklúziót pl WICel kapcsolatban. "Ha UT3nak elég 2560*1600ban, COD4nek 1920*1200(noAA), Crysisnak 1920*1200ban a 256mb, Oblivionnak 2560*1600ban a 256mb akkor WICel vajh milehet a baj?"
Érdekes egyedi? darab ez a WIC. -
Drizzt
nagyúr
válasz
Dare2Live
üzenetére
Én meg pont ellenpéldát hoztam a 8800GTS képében, ahol meg számít a ram, mostanában már nem is csak magas felbontásokban, pl.: WiC-ben fele fps van vele, mint 640-essel, max beállításokkal, s már 1280-ban is... Persze az 512 nyilván több, mint a 320, de szerintem a mostani tendenciák alapján hamarabb lehet kevés, mint a gpu ereje, mostanában elkezdett jelentősen növekedni az új játékok vram igénye.
-
Dare2Live
félisten
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Dare2Live
üzenetére
Örülnék, ha lenne 1 gigás teszt, de nincs még sehol. Ami ma 1920 mellett mutat különbséget, az fél év múlva már 1680-ban is fog, az akkori játékoknál, legalábbis amikor én vettem a 320-as gts-t, akkor még semmi különbség nem volt a 640-eshez képest 1680-ban, aztán pont utána jöttek sorra amikben már megszenvedni ennyi rammal. Ma nem hinném, hogy kevés valahova az 512, de mi lesz fél év múlva? Nem akarok megint rammal rácseszni. Habár +20-at meg úgyse adtam volna a 640-esért, úgyhogy nehéz kérdés.
-
leviske
veterán
Szerintem azért az ATi-nak nincs sok félnivalója... jelenleg neki a középkategóriában ott domborít a HD3850 és felső-középkategóriában a HD3870.
A jelenlegi GTS-t nem mondanám középkategóriának, de még felső-középkategóriának sem... a GT pedig a maga átlag 260$-jával nem éppen egy kategória a HD3870 199$-jával. 
Inkább a nV-nak kell összeszednie magát, hogy a 9600 ugy sikerüljön, hogy legalább a 50-est verje teljesítményben és árban.
Bár ha őszinte akarok lenni... nem szurkolok neki. 
MOD: ez inkább off, tehát abba tettem

-
Zin
őstag
Na erre kivancsi vagyok.Sajna narig varni kell a kozepkategoriara, de majd kiderul!Marhara kivancsi vagyok komolyan!Szegeny Ati..

-
Dare2Live
félisten
mutatsz tesztet ahol 1920 és alatta kevés lenne az 512mb? Mert amit én láttam ott 1920ban max AA/AFel látható a hiány és ha lett volna rajta 768 akkor is az emelkedés kb 4 vs 7fps azaz tökmind1: Nem az a szük keresztmetszet.
btw szvsz dual G92 lesz a hájend most egy ideig.
-
leviske
veterán
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Tudtommal egyelőre még az 1GB sincs kihasználva.... de a 2GB egy jó parasztvakítós alternatíva.

(#106) gandras: ha az nV normális... akkor nem fogja kiadni a G92-es multiGPU-s kártyáját... lefog szerepelni a R680 mellett... nem tud annyira jól együttműködni a két g92, mint a két RV670. Az ATi a RV670-et már ugy tervezte (ugy finomhangolták a R600-at), hogy januárban kiadnak egy multiGPU-s kártyát aminek ez lesz az alapköve.
Ha a G92 jól tudna együttműködni egy másik G92-vel akkor ebben a tesztben oldalt csak zöld számok lehetnének és egyik sem lehetne kevesebb 10%-nál és átlagban 30-40%-nak kéne ott figyelni... zöld színben.
-
gandras
tag
Ez max akkor jöhet ha január 8.-án megjelenő R680 (dual R670) jobb lesz mint az nv dual G92 karija

-
raskolnikoff
őstag
sztem ez nem tűnik vmi reálisnak...emmá túl sok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Robotporszívók
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen széket vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3576
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
ATI-nak nem tett jot ez a folvasarlas
foleg fogyasztasra es hogy esetleg mennyi kul. lesz %-ban a sima 1GPU-s kartyakhoz kepest
(esetleg jobb)

Kis GT200+Nehalem-el kezdeni 2009-et pompás lenne! 
a 8800GTX meg jo lesz egy ideig

Jöttem kamu hírekkel hopp most nem, akkor csak végigolvasom sry 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)