Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
válasz
AdamNorthWes
üzenetére
Akkor mostmár értem, kösz!

-
leviske
veterán
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Attól függetlenül az ATi roadmap-jén a 8800GT ellen a HD3850 szerepel, a HD3870 a GTS ellen, a HD2900XT a GTX ellen a x2 pedig az Ultra ellen.

-
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
egy nagyon rövid időszakot kellett áthidalniuk - a 8800GT bejelentésétől / kiszivárgásától addig, amíg az ATI-nak már nem volt lehetősége a 3800-as kártyák paramétereivel variálni. Ez a része szerintem be is jött a dolognak, csak a negatív hatások végül nagyobbak lettek, mint amit ezen nyertek...
-
leviske
veterán
"ill. az ATI átb***ása"
Az ATi csak számozást váltott...
Mondjuk én marketingre nem fognám (de ez nézőpont kérdése) , a 8800 név miatt lett volna kezdettől nagy ereje a 9800-asoknak. (szvsz)
Bár valószínű, ha az AMD időben bejelenti a számozás váltást, akkor már valószínűleg rég a 9800GS/GT/GTS/GX2 topik gazdagítaná a videokártya topikok családját.
(#592) Keldor papa : azért mondjuk az ATi-t sem lehet annyira okolni... az nV-t senki nem kénszerítette, hogy a kártyáit ne 8850, vagy 8900...esetleg 9800 néven adja ki... nem lehetlen szerintem az sem, hogy némi marketing (ahogy azt gbors is említette) szerepet játszott az elnevezésekben, de én inkább max arra tudnék gondolni, hogy irtózatosan sokat beszéltek a 8800GT-ről, mint jó árú, jó teljesítményű vga... amivel semmi baj nincs, de nem szólt volna akkorát, ha nem a 88GT veri meg a 88GTS-t és teszi feleslegesen drágává a 88GTX-et. Ezekkel mind hírnevet szerzett magának, amit 98GT néven...esetleg 89GT, vagy 8850GT néven nem tudott volna elérni, mert majdhogynem alap elvárás lett volna.

Sőt, az sem lehetetlen, hogy ha 88GT név helyett mondjuk 98GT nevet kapja, akkor inkább a hosszú várakozás és a rossz hűtő lesz a hírnevének az alapja.
-
keIdor
titán
Az ATi miatt lettek 9xxx-ek.
A 8800GT és 8800GTS G92 = a 9800GT-vel és 9800GTS-el, csak az nVidia későn jött rá, hogy az ATi-nak nagyobbak a számai...
Ez is csak marketing... aki nem ért hozzá azt hiszi, hogy az ATi jobb, mert ő váltott 2900-ről 3800-ra, de az Nvidia meg még mindig 8800 néven van. -
Tuco Ramirez
őstag
Jó kérdés... talán kérdezd meg az nVidiát.
Elég furán számozzák a karijaikat mostanában. A GT is elég logikátlan számozást kapott, arról nem is szólva, hogy per pillanat 8800GTS-ből két különböző típus létezik.
Viszont az tuti, hogy a GX2-n két G92-es GPU lesz, ami 65nm-es csíkszélességgel készül.
-
leviske
veterán
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Akkor ugyan mitől lesz a 9xxx széria 9xxx???Eddig semmi újításról nem tudok, némi teljesítménynövekedéstől eltekintve.
Esetleg lemaradtam valamiről? 
-
leviske
veterán
Akkor most elvileg a GX2 55nm-es gpu-kal készül, vagy 65???

MOD: ha végül 65nm-en készülnek majd, akkor nem lesz nagy árverseny...ha már GT-vel nem tud lefele lépkedni (nem mintha jelenleg kéne) , akkor a GX2 ára sem fog túlnyomóan csökkenni.
Remélem nem lesz igazam és lesz egy izgalmas kis árverseny az AMD és a nVIDIA közt.

-
Bundás22
őstag
ez a GX2 milyen magokkal lesz G92*2?
vagy újfajta gpu-k? -
keIdor
titán
válasz
Invisibility
üzenetére
GameStar és a hardverek? Ugyanmár... annyira értenek ők a hardverekhez, mint én a 30. századi robotokhoz...
-
Def26
félisten
válasz
Invisibility
üzenetére
Azért a GameStar sem egy hardver szaklap, sokszor elég nagy f@szságot írnak...
-
válasz
Invisibility
üzenetére
szerintem nem érdemes előítéletekkel élni a nevek miatt - a 8800GS a 8800GT alatt van kb. 20-25%-kal, és a 9600GT is kb. ennyire lesz gyors (helyenként jobb, helyenként rosszabb). ez azért annyira nem tűnik rossznak.
mellesleg a 9600GT az D9P
-
Invisibility
csendes tag
A januárban megjelent GameStar újságot olvasgatva az állam ismét a földet túrja. Ugyanis a 9600GT teljesítménye alacsonyabb lessz a 8800GS MONDOM GS!!! alatt. Hát az nvidia elmehet a sunyiba. itt a cikk részlete:
...Emelett napvilágot látottak a középkategóriás, D9M avagy várható bolti nevén 9600GT specifikációi. 650 MHz-es a G92 mag, amihez 256 bites buszon csatlakozik majd az 1800 MHz-en járó, fél GB mennyiségű memória. 64 darab streamprocesszorával valamivel a 8800GS alatt teljesít, működéséhez pedig 6 tűs tápcsatlakozóra lessz szükség, a csatlakozó másik végén, egy 12V-os ágon legalább 26A leadására képes tápegységgel.
MÁR MEGINT NEM LESSZ EGY NORMÁLIS KÖZÉPKATEGÓRIÁS KÁRTYA A 9-ES SZÉRIÁBAN!!!! -
gergo19
aktív tag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Igazad van nekem CM elite 331-es házam van kb 9K nem veszek nagyobbat mert lemértem 30Cm-es VGA még belemegy jó lesz ez nekem bőven.
-
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
itt csak az a kérdés, mire kell az erős VGA. ha játszani, akkor Neked van igazad, ha vitrinbe (ld. Skulltrail), akkor Zé_Mesternek

-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
Zé_Mester
üzenetére
Szerintem az nV mérnökei sem teljesen hülyék, biztosan jó okuk volt rá, hogy emellett a "szendvics" megoldás mellett döntöttek. Az, hogy a X2-t meg tudták csinálni úgy, hogy egymás melletti elrendezéssel sem lett hosszabb a nyák mint a GTX-é, az még nem jelenti szükségszerűen azt, hogy a GX2-t is meg lehet.

Az, hogy a GX2 hogyan fog teljesíteni az X2 ellenében, majd kiderül a tesztekből. Szerintem nem a teljesítményével lesz egyébként probléma, hanem az árával... de majd meglátjuk.
"aki ilyen karit akar venni, annak sztem lesz pénze normális házra is... minimum lesz egy Stacker méretű háza"
Nem először hallok ilyen véleményt, hogy akinek telik felsőkategóriás VGA-ra, annak egyúttal tutira telik high-end procira, méregdrága alaplapra/tuningRAM-ra, óriási TFT monitorra, 30-50k-s csillivilli házra, 15k-s procihűtőre, 15-20k-s egérre stb. Biztosan vannak ilyenek is, de szerintem az esetek többségében még azok sem szórják ész nélkül a pénzüket hardverre, akik megtehetik, hogy erősebb konfigot építsenek.
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
hát ez most nagyon vicces dolog, mert akkor mi volt annó az 8800GTX-el ???
az se épp arról volt híres hogy kicsi.
és ha az 3870 X2-t meg lehetett oldani akkora hosszúra amekkora, akkor nehogy már aGX2-t ne lehessen
itt most nv szépen megnézheti magát, mert az GX2 csodája, most nagyot fog koppanni

hogy átlagos méretű házakba is beférjen.
aki ilyen karit akar venni, annak sztem lesz pénze normális házra is
minimum lesz egy Stacker méretű háza
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Bundás22
üzenetére
hát felőlem kidobhat 100e pontot is 3DMark-ba, de ha az ÉMÁSZ nem irat a nevére, akkor még ajándékba se kell
am meg nem értem hogy lehet ilyen idétlen módon kialakítani egy karit, miért nem csinálták úgy mint a 3870 X2-t ???? mert akkor lenne rá esély hogy nomrális hőfokon menjen
-
Bundás22
őstag
-
PPSH
őstag
válasz
keszegduda
üzenetére
olyan hutessel mint ami rajta van nem is csoda
x@r szendvics dizajn
ket farkasszemet nezo GPU kozte a hutessel.
ez van ezt kell szeretni.en biztos ilyet nem fogok venni. 
-
Zé_Mester
őstag
érdekes dolgot találtam. új radiátor vn kilátásban
WARNING !!! - DO NOT TOUCHvicces lesz, mondjuk SLI-be, mediterrán országgá válunk

-
yoid
tag
Sztem valami nagy gáz lehet a proci gyártás körül , sorra késnek az új cpu-k kiadásával.A yorkfieldek már most kéne , hogy boltokban legyenek, és a crysis game miatt már illene kiadni a 9800gtx-et.Nehogy már 3 db vga sli-ben legyen, hogy menjen ez a baromság full maxon.A ddr3 nak pedig már az árai le kellene , hogy essenek , mert még mindig túl magasak.Szóval új gépet szeretnék összerakni , de nem tudok , mert nincs meg hozzá a megfelelő hardver a boltokban.

-
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
ebből csak a volumetric lighting szakszó, legalábbis ami a konkrét látványt illeti. ez a "térfogattal" rendelkező fényt jelenti, arra gondolj pl., amikor egy kis ablakon besüt a nap, és látod a sugarakat.
a post processing a Bioshockban többek között a motion blur és a HDR.
a dynamic lighting azt jelenti, hogy frame-enként számolja a (mozgó) fényforrások hatását.
-
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
akkor mondok pár "must have" gépzabáló settinget
- FEAR: soft shadows és volumetric lighting
- Bioshock: high quality post processing
- STALKER: dynamic lighting
- Bármilyen autós játék: motion blur (ez mondjuk annyira nem vészesen igényes) -
PPSH
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
ja igaz
de pl egy Crysis-nak low-on vagy medium-on semmi ertelme 
-
PPSH
őstag
válasz
Bundás22
üzenetére
az 1024-el csak az a gond hogy pokolian kicsi
es mar nem is nagyon latok uj 15"-os monitorokat(javitsatok ki ha tevedek)es a mostani 17"-es moncsik arait elnezve nincs is sok ertelme
akinek mar legalabb 3 eve(pl nekem)van 17"-es monitora annak mar az 1280 is gagyi
a 21"-os arai meg mindig magasak,a 24"-esrol meg nem is beszelve
egy kis idevago tema.itt van magyarul is a fogyasztasa a GT200-nak

-
-
PPSH
őstag
válasz
keszegduda
üzenetére
ezt beszeld meg a jatekfejlesztokkel
ha le tudod zsirozni hogy eleg legyen egy 8800GT vagy HD38** legalabb 2 evig akkor hajra.
csak sajna ez nem igy mukodik.
ha el akarja valaki inditani pl:mondjuk majd a Far Cry 2-t(csak egy pelda)emberi folbontasban(min 1280x1024 sztem ez ala nem erdemes menni)akkor igenis meg kell vennie a nagyfogyasztasu monsztat hogy normalisan fusson a game
ez van ezt kell szeretni 
-
keszegduda
őstag
Nem lenne gond ha csökkentenék a csíkszélességet, csak lassan abba a problémába ütköznek majd idővel hogy olyannyira miniatürizálják a GPU-kat, hogy nem tudják elkerülni az áram szivárgásokat, de majd csak rájönnek vagy már rá is jöttek. Ezért toporognak egy helyben 55-65nm-en meg ugye a üzlet/marketing miatt.
250W az már elég sok...lassan egy kisebb villanymotor szintje és ez csak 1 VGA.
MOD: Ja és nem kell venni csúcs VGA-t, elég egy 3850-8800GT szintű kari.

-
gergo19
aktív tag
Az előző hozzászólásomat alátámasztva: [link] Elég érdekes irányban megy a Nvidia, inkább a több GPU-s megoldást kéne erőltetni.
-
keszegduda
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Néha én is tudok "nagyokat" mondani...
Annyi a baj hogy ATI-nál a GPU órajel megegyezik a stream procikéval és ha tuningolod, akkor lineárisan növekszik együtt a kettő, ellenkező esetben az NV-nél, ahol aztán vannak órajelek és azok nem arányosan változnak. Lényegében ennyi az NV ereje nem több...
-
Tuco Ramirez
őstag
válasz
keszegduda
üzenetére
Valóban, erről teljesen megfeledkeztem.
Nálad a pont. 
-
PPSH
őstag
-
keszegduda
őstag
válasz
Tuco Ramirez
üzenetére
Mert a shader órajel nem mindegy hogy hogyan alakul...NV esetében bőven 1GHz felett, ATI-nál pedig bőven 1GHz alatt...számold ki ha ATI VGA-ja menne NV órajelen 320stream procival hogyan repesztene elméletben.

-
gV
őstag
válasz
AdamNorthWes
üzenetére
a gx2 (is
) márciusban jön -
yoid
tag
Mikor jön ki a 9800 gtx ? Olvastam , hogy márciusban jön.akkor most nem akkor jön ki?

-
válasz
AdamNorthWes
üzenetére
sokat nem ér a G92 ezekkel a plusz címzőkkel, a 32 is bőven elég.
igen, a GTX-nek sokkal nagyobb a sávszélje, attól van elöl. olyannyira, hogy:
GTX: 86.4 GB/sec
GTS-512: 60.8 GB/secez meg egy 40%-os különbség, ehelyett a játékokban van mondjuk 3%...
-
7600GT
senior tag
válasz
AdamNorthWes
üzenetére
Nah jó, azt hiszem meggyőztetek.
Mindenesetre nekem továbbra is furi a dolog... De ez csak az én egyéni szociális problémám. 
-
A 4 "nagy" 8800-as kártya (GTX, Ultra, GT, GTS-512) az újabb játékokban majdnem egyformán teljesít, pár % van csak közöttük, holott a GTS-512 magasan erősebb shaderben a többinél. A GT-t és a GTS-512-t visszafogja a memóriasávszél is, de a GTX meg az Ultra abban sokkal jobbak, mégsem bírnak "elszakadni". Szerintem a triangle setup és a feladatütemezés környékén van a probléma forrása (magyarul: a scene-ek komplexitása túl sok a kártyáknak). Ezért fog egyébként a 9600GT nem olyan sokkal a 8800GT alá érkezni.
-
leviske
veterán
Attól még a GTX nem vesztett a tudásából, hogy kijöttek olcsóbb alternatívák.
Egyszerűen a kereskedőknek bekéne látnia, hogy olcsóbban kéne kiárusítani...egy szem sem maradna a nyakukon.
Valószínűleg még a veszteség is kissebb volna, mint, hogy a nyakukon maradjon az összes. 
-
16 ROP van benne (a 8800GS-ben van 12), így az AA teljesítménye még a 8800GT-t is megelőzi. másrészt a 8800-as kártyákat előbb fogja meg valamilyen más limit, mint hogy kifulladnának shader kapacitásból, ezért nem lesz messze tőlük a 9600GT sem.
amúgy az ATI kártyákban valóban 256 "egyszerű" és 64 "komplex" SP van, viszont az nVidia kártyák SP-i mind "egyszerűek".
-
leviske
veterán
Akkor meg azt nem értem, hogy hogyan tudta megverni a HD2900XT a GTS640-et annyi helyen, mikor a GTS-nek (ha jól tudom) 96sp-ja van és jóval magasabb órajelen ketyegnek.

(#505) PPSH : valami oka biztos van annak, hogy az ATi nem fektetett túl nagy hangsúlyt a komplex sp-kra.
Bár nem vagyok szakértő..bár az lennék.... 
-
leviske
veterán
Szerintem az elnevezés abból fakad, hogy biztos az nV is számozást vált.
Amugy meg a 8800GTS vs GT-ből pedig szerintem kiderült, hogy annyira végzetesen nem számít nV oldalon az sp...ha a játékokban számítana, akkor az ATi magasan verné az GeForce-okat... (HD2600-120sp/HD2900 és HD3800-320sp/HD3800X2-640sp) 
Új hozzászólás Aktív témák
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- Xiaomi Mi 11 T Pro 8/256GB / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 512GB
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Vagy az lőző GX2 után nem is kéne csodálkozni?
Mondjuk én marketingre nem fognám (de ez nézőpont kérdése) , a 8800 név miatt lett volna kezdettől nagy ereje a 9800-asoknak. (szvsz)
Elég furán számozzák a karijaikat mostanában. A GT is elég logikátlan számozást kapott, arról nem is szólva, hogy per pillanat 8800GTS-ből két különböző típus létezik. 

lehet az nv most ezt jol elbax@? 
Mi a különbség a volumetric és a dinamic lighting között, illetve mit takar a "post processing"? ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)