Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Megmentené a GPU-s PhysX-et a ZLUDA
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Jó okkal kerülte a felskálázást és a sugárkövetést a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen monitort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zso73
veterán
válasz
Expendable #6798 üzenetére
Vagy a csati nincs a helyén. Én is jártam így.
-
rumkola
nagyúr
válasz
Expendable #6798 üzenetére
Ha analógon használja, akkor elgörbített egy tűt a csatlakozóban, amikor rádugta a moncsit a VGA-ra...
-
Expendable
aktív tag
Udv,
Egyik haverom vett ma egy silent pipe-os asus 8600 gts-et es olyan gond lenne vele, hogy sargas az egesz kep. Jobban leirni nem nagyon tudom, de szoval furcsa szinei vannak és az alapszin a sarga. Az a furcsa hogy mar a bootolaskor is ezt csinalja, szoval nem driver gond.
Ra van dugva a plusz tapcsati is a kartyara. Tapasztalt mar vki ilyet? Mi lehet a gond?
Elore is koszonom. -
Egzee
őstag
Mé nem pörög már ez a rohadt topik!!!???
-
Stirlitz
senior tag
Sziasztok! Ma csatlakoztam én is a klubhoz egy galaxy 8600gt-vel.
-
Xerxész
őstag
MSI PCIE 8600GTS 256Mb videókártyához elég szerintetek a gyári hűtés? Mert ha jól hallottam, ezekre a újabb kártyákra nagyon kevés hűtőventi megy rá...
A segítséget előre is köszi!
-
diegho
nagyúr
válasz
bossvico #6789 üzenetére
pont ezért nem vásárolok náluk már. pedig jó áron volt náluk gw és his is. de mindegy inkább megveszem iponban annak ellenére hogy kisker közel olyan árai vannak mint egy nagykernek. laptopot is onnan hozom, olcsóbb náluk 5k-val mint nagykerben
azt a jwele-t nekem is mondogatta a csóka mercuryban, de nem érdekelt, inkább iponból msi oc-t vettem, igaz lett volna még zotac húzott is ramirisből, de arany áron. egy a lényeg mercury-ból nem szívesen hozok ezentúl cuccokat.
-
bossvico
senior tag
Na én is elmagyaráztam honnan fúj a keleti szél.
Tegnap telefon, igen megnézték, ez a J&W ez emelt órajelű gt, nem olyan mint a silent fx.
Erre ma bemegyek, persze előtte megnéztem neten, és mit adnak? A 2563-as típus (ez az egyetlen) 540/1300 órajelekkel.Szépen elmondtam, hogy ez így nem lesz jó, se árban, se teljesítményben.
Most úgy néz ki, hogy sikerült megegyeznem a kiskerrel, hogy ráfizetek egy 8600gts-re inkább.
Nem értem mér ilyen emberek dolgoznak a nagykerbe.1,0ns helyett 1,4ns a parasztnak.
Csak a paraszt lehet jobban ért hozzá.Mérke hülyének nézni az embert.
Bocs a hosszú dühöngésér.
-
diegho
nagyúr
válasz
bossvico #6787 üzenetére
nem hülyeségből nem vettem náluk kártyát. félrerakattam telefonon egy svideo outos gt gs-t. 3szor kérdeztem rá a faszinál hogy tuti svideo out is van rajta? válasz: igen. elment haverom érte, elhozza a kártyát, kibontattam vele, erre ott virít rajta a hdmi. felhívom nagykert hogy mondom ezen hol a sima svideo out. erre elkezdi van benne egy kábel amivel dvi-t rca-ra lehet alakítani. nézem manualban dvi to spdif kábel, hát mondom ez nagyon nem az. kártya vissza számla stornóztatás anyázás. szóval ennyit a csoda mercury-ról, inkább megvettem kiskerben, mert másik nagykerben nem volt gyárilag húzott.
-
bossvico
senior tag
Beszarok má ezen a kártyacserén. A 8781 es GW 625/1800 alapon. 1,0ns-os ramokkal.
Mondom a hapsinak legalább minimum ilyen legyen.Mert tönkrement és leadtam gariba.
Először hoz egy passzív 8600gt-t, 540/1400, most meg ezt a J&W.Három hónapja vettem
a karimat és a hatalmas mercury-nál nem tudnak helyette másik ugyanilyet adni. -
Egzee
őstag
Jah... Baromi jó kari az Inno3D 8600GT... Nekem még a +20Mhz GPU-t is bírta!!!
El tudjátok képzelni milyen ütős volt? A mostani ASUS-om meg 740/1450/800-on megy tökéletesen... Sokkal többen nem is várok el tőle... Gyári hűtővel MAX 61 fok... Az meg nekem tökéletes... Mondjuk a RAM max órajelét és a Shader órajelét még nem néztem meg mit bír...
-
bossvico
senior tag
Üdv kollégák!
Mi a véleményetek a J&W 8600gt karikról.
Most egy ilyet akarnak rámsózni. Volt valakinek? -
peterzonex
tag
Helló.
Most elindultam a ram irányába, illetve a shader irányába, érdekes hogy hiába van 900 fölött a Core kevesebb pontot kapok 3dmarkba, hisz ha a core 900 fölött van akkor a ram 1000mhz körül kell lennie mert nem fut le a 3dmark, ha a ramot rakom fel [1147MHz-re] és a Coret hagyom 880MHz körül akkor lefut a mark és több pontot is kapok, igaz nem az egésszel néztem, így gyorsabb megnézni hogy lefut-e az egyik teszt
.
-
-
Reac^
őstag
GBT P35-DS3P @ F7
E2160@9x378=3400 RAM 1:1 756 5-5-5-18
Galaxy GTOC 1ns @ 747/1754/1050(2100) FW169.213dm06: 6755
-
Max3l
tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri lecserélni az MSI RX1950 PRO T2D256E kártyámat ami tuningban 655/1660-at stabilan bír(ph tesztben 1950 gt van, aminek 500/1380 az órajele), egy Galaxy 8600 GE-re? (650/1430/2000 az órajelei) 512MB-es példányról lenne szó ezért ejtett gondolkoztatóba, 24k lenne. A kártya egyébként kitudja használni az 512MB-et, a 128bit miatt? Élsimitásokkal mennyire lehet játszani? Mennyit mennek általában ezek a GE-k? Válaszokat előre is köszönöm
(Jahh és ne a 8600 tulaj lélek beszéljen belőletek)
-
Reac^
őstag
válasz
volvoguy #6768 üzenetére
Én már lassan kinevezem magam galaxy szakértőnek...
Még a 7300 szériával inditott nálam, előszőr csak ők kináltak ddr3-as 7300gt-t nagyon jó áron. Aztán jött a Zalman hűtős csoda, alig drágábbért. Viszont kicsit elszmorodtam, hogy a 8as szériában ilyen szutyok CM hűtés került már a kártyákra. Ennek előjele volt, hogy a 79GS superen is már ilyen hűtő volt.
A hűtőről persze elmondható az ami a ph tesztben is állt, hogy elég hangoska, és nincs a hatásfoka sem a helyzet magaslatán, viszont 1-1ig a galaxy kártyái a legjobban húzható példányok között tanyáznak és kezdésre megteszi a gyári kúler is. Nekem főleg érvágás volt a Gigabyte silent után (bár azt eleve ideiglenesnek szántam és elég jól húzható példányt fogtam ki).
Visszatérve a hűtésre, ha 3-4k ért veszel rá egy VF-et, akkor még egy "laza" voltmod is simán belefér és máris ott vagy a listák élén, vagy jácchatóság szintjétől kicsit feljebb jucc Crysisben.
Több GE-t is intéztem ismerőseimnek, hamarosan minden rajtam átment kártya újra járni fog nálam egy nagy teszt keretében
Már lesz 3850 és 3870 is, viszonyításképp pedig a klasszikusokat is vendégül látom: I3d 7300gt vmod, Galaxy 73gt Zalman vmod... -
Reac^
őstag
(#6765) Aggregátor :
Tudom, hogy magasabb a GE alapfesze, kár hogy ehhez van mindkét mod, igy inkább maradok a ceruzásnál, az legalább nyomtalanul eltávolítható
Jójó, ha megérkezik a tűhegyü pálka akkor lehet nekiesek ennek isValszeg (biztos), más a leválogatása a GT, GE és GTS csipeknek
(#6766) Psych0 :
Tudom, hogy más a nyák. Most legalább kiderülhet, hogy a tápcsatlakozó mennyit segít a GE-n
Amúgy még mindig a nagy vágyam egy GE, attól h most megin csak ilyen volt a nagykeren, csak egy lépéssel közelebb kerültem hozzá.Egyébként sose jutott volna eszembe, hogy pont ezért tud olcsó lenni a GE (kevesebb réteg), pedig annyira egyértelmű már a másfajta layoutból is következik.
-
Psych0
őstag
a nyák teljesen más a ge-n. Nem követték a referenciát, hanem egy vadi új layoutot dolgoztak ki kevesebb réteggel, ezért olcsóbb tud lenni. Valamint a ge-n voltak extrák is pl dupla bios, buzzer, ha túlhevülne(nekem egyiksincs). máshova került a gpu-is ezért nem fér rá az accelero
.
-
barnam_
nagyúr
754/1745/1050-et megy alapon ha jól emléxem.
Majdnem ennyit ment nálam a GE, csak a Shadert jobban lehetett húzni. De lehet amiatt is, hogy a GE-nek magsabb az alapfesze.
Itt a topicban olvastam valahol, a GE-n más jelölésű chipek vannak, mint a GT-n.
Szerk.: megtaláltam -
-
Psych0
őstag
ha a zajszint miatt kel, akkor teljesen jó. Nálam 33%-on semmi hangja nincs 66%-on is csak egy pici duruzsolás. 100% pedig süvít. Lehet ezzel vitatkozni, h mennyire hangos, de ez egyénfüggő, engem például a táp hangja is irritál, valakinek meg nem számít, amíg nem mászik le a gép az asztalról.
-
Bécy
tag
Szeretnék egy Zalman Vf700 hűtőt egy Inno 8600 Gt-re feltenni!
Nem is a tuning miatt hanem a zajszint miatt!
Szóval felmegy ez a hűtő a 8600-ra?
Mennyire bonyi felrakni a vga-ra?
Mennyivel csendesebb illetve mennyire hatékony? -
-
peterzonex
tag
válasz
Napster #6757 üzenetére
Most nyomtam 25perc Test Drive Unlimitedet, 954/1971/1008-on, Majd megnézem mikor krakkol be hány óráig bírja. De látom te is kifogtad a jót
, és szerintem örülhetünk neki
. Én eredetileg nem ezt vettem(Galaxy8600GE), csak nem volt iponon raktáron, ezért ajánlották fel ezt a karit MSi féle 8600GTS-t. Hát nem csalódtam benne eddig.
-
Napster
tag
válasz
peterzonex #6746 üzenetére
3D mark nekem is lefut 950 en meg még többön is ... de kb 2 óra COD4 után meghal ... még 900 on is ....
vagy 10-15 perc ATi Tool futtatás után ...
-
Morpheee
csendes tag
lehet hogy kérdezték már, lehet h nem. most vettem egy inno3d 8600gt-t, és meglestem nTune-nal a gyári órajelek mellett a hőmérsékletet, a GPU ventit az nTune-ban autmatára állítottam, és jó 20-30 perces terhelés után, ut3 alatt, a log szerint 77-78 °C-ot kaptam átlagban, amikor már bemelegedett a kártya.
nos sztem ez normális egy GPU-nál, de mivel itt sokan biztos h jobban értenek hozzá, mint én, megkérdezlek titeket is, hogy az-e?
-
Egzee
őstag
diegho:"te meg nagyon buta vagy
kisker vagyok, évente 1000 feletti asrock jár nálam, nincs semmi baj az asrockal kisokos, hanem azzal a via kombó szarral van baj, nem az asrock hibája a nyomorék chipset hanem a chipsetgyártóé..."Akkor én kérek elnézést... De Ő meg nem tudhatta, hogy az nem jó...
-
Allien
veterán
válasz
barnam_ #6752 üzenetére
Nem, nem az a baj, hogy nem bírja.
Ott a bibi, hogy amikor beállitom az új értékeket, és rányomok az alkalmaz-ra még jó is. Aztán leokézom, és vissza áll az alapra. Mindegy, milyen kombinációt állitok be, se le, se fel nem megy, több driverrel is próbáltam, és más progival is.
-
peterzonex
tag
Az a 826MHz szerintem 1 hónapja nem a vége volt, de a környékén lehetett. Itt látszik 1 hónapja 826/1971/1143Mhz volt, Most elősször CSAK a Core-t húztam 960MHz-ig jutottam, aztán a Shader 1979 kb. u.a maradt. És a memória az istenért sem akar 1020-1025 fölé menni. Szóval inkább erősebb core és alap memó. Hát ez van.
-
Tommee
aktív tag
-
Psych0
őstag
válasz
peterzonex #6745 üzenetére
micsoda? holnap visszaveszem a memót 950-re azt kipróbálom
-
peterzonex
tag
válasz
peterzonex #6745 üzenetére
Hát itt a vége.
Core: 962MHz
Shader: 1979MHz
Memória: Sajna ha 20-at húzom már nem megy le, érdekes: 1008MHz
3DMark 06 lefutott, majd rakok be linket. Feljebb sajna már nem megy így is az SM3.0-s tesztnél volt 3 rész ahol láttam hogy kis fehér kockák ugrálnak össze-vissza.
Vajon VoltMod-al mennyit menne? -
peterzonex
tag
Helló.
Alapon (NEM VMOD) tuningoltam a videókarit még vagy 1 hónapja. A vége az 826/1971/1143MHz volt. Most újra neki álltam megnézni full a végét. Az hogy lehet hogy 3dmark06-ban nézem, CSAK a Coret felhúztam 950MHzreés simán lefut a teszt? Azt tudom hogy ha a memót visszább veszem akkor jobban lehet húzni a core-t meg a shadert de ennyire?
-
pikámer
tag
Legyen szives valaki magyarázza meg nekem,hogy miért nem jelenik meg nállam a Gainward Expert Tool -n belül egy Performance opcio,hogy buherálni tudjam a 8600 gt-met,már vagy 3 -szor leszedtem meg visszaraktam és minden más beállitási lehetöség ott figyel ami nekem kell az sehol
-
kicsigeri
senior tag
Sziasztok!
Valakinek volt e már dolga ezzel a Hűtéssel: ZALMAN - VF1000
Ha valaki tudna mondani róla tapasztalatot megköszönném.
Hali
-
barnam_
nagyúr
Rosszul emlékeztem, nem Gigabyte vmod, de attól még érdekelhet:
8500/8600/GT/GTS Mod guide... -
barnam_
nagyúr
Ez nem jó?
Mintha láttam volna Gigabyte-hoz is, ha megtalálom a linket, írok majd. -
Reac^
őstag
Hali!
Cserélem a Gigabyte Silentet, Galaxyra. Sajnos nagyker kifogyott a GE-ből, így GT OC lesz az áldozat.
Valaki tud erre modot? Forrasztós is érdekel.Vagy a gigabyte-ra is van mod?
-
volvoguy
addikt
válasz
Pubszon #6728 üzenetére
még benn sincs a gépben
- talán majd jövő héten lesz kész a komplett gép...ejjj, 80ból rakom össze, de ebben még nicns benne a videókari...és eddig csak a memória van meg
csütörtökön jön meg a lap, pénteken veszem meg a házat a tápot, jövő héten meg a vinyót, összerakatom egy délután alatt, és kész is...sztem oylan szerdára, csütörtökre...
-
Pubszon
veterán
Nekem nem Ultra hanem Black Dragon van, nekem 2.1V-al tudja a 910Mhz-et 4-4-4-12-n.
Próbáld meg így, ahogy nekem van, esetleg 2.2V-alpetya75: 2.1V BIOS.
-
Pubszon
veterán
válasz
volvoguy #6723 üzenetére
Én is 1066-os kingmaxot akartam venni aminek 5-5-5-18 volt az időzítése, de inkább picivel volt drágább a Geil ami 910Mhz-en szépen viszi a 4-4-4-12-es késleltetéseket, és ha kiszámolja az ember akkor ez gyorsabb mint az 1066 5-5-5-18. Amugy mondták hogy a kingmax még a gyári értékeket is csak fesz emeléssel viszi éppcsak.
-
pjohnny
csendes tag
Ha teszek a memóriákra hűtőbordát az segít e a további frekvencia emelésben, jobban fogják e bírni ezt?
-
Mattyokar
tag
Diegho: köszönöm a linket, már nézegetem.
Egzee: Peace!
Gézu: egen, máshol meg azt írkálják, hogy a 4x PCI-E csak kb. 10-15%-os teljesítmény-veszteséget jelent, ami persze furcsán hangzik. De most már értem, hogy ez is nagyban függ a tesztkörnyezettől.
(vidék: nem csak 2-3ezer ft-al drágábbak a cuccok, a választék is kisebb, főleg, ha több dolgot szeretnék rendelni egyszerre)
magi20: igen, úgy értettem, hogy neked meg is köszöntem, csak nem személyre szólóan. A te javaslatodat is fontolóra veszem, bár az drasztikus lépés. Pszichológiailagfel kell készülnie az embernek.
szucsinka: a fórumkeresőt használva már találtam pár esetet, ahol összeférhetetlenség lépett fel a VGA és az alaplap között. Pont itt, ebben a topicban, mert a 8600-as VGA érdekel. Az ASRock-topicban nem találtam semmit, de lehet a keresőm hibája. -
volvoguy
addikt
üdv. látom neked is 331 elite házad van. megvagy vele elégedve? csak mert én is iylet készülök venni. amit észrevettem az üzletben, hogy elég nagy darab, gondolom igy a szellőzése jó, meg minden bőségesen elfér benne zsufoltság nélkül, valamint előre és hátulra is beszerelhető 1-1 12cm-s venti, nomeg az oldallapja is szellőzik..
-
volvoguy
addikt
válasz
Gaabboorr #6675 üzenetére
én a helyedben galaxy 8600ge-t vennék. a 8600-osok közül ennek a legmagasabb az órajelszáma(650/2000), asszem még az msi twinturboénál is magasabb, és alig marad el az asus top-tól. mondjuk sokak szerint a hűtője hangos, meg nem megfelelő, és a tesztet sem nyerte meg (bár ez sztem nem jelent semmit), max veszel rá egyet...29k, plussz a hűtő az meg4-5-6k, az összesen már 35e.- mondjuk ennyiért már ati 3850-et is tudsz venni (ezt én nem ismerem de állitolag jobb, bár én nvidiás voltam mindig meg az is maradok, és mivel nem valóüszinű, hogy a 8800asok ára lejebb megy 10-20 ezer forintot
- ezért én 8600ge-t venném)
-
de van ennek az asrokfos lapnak van topikja is..... különben megy benne (olvastam a topikjába
)
A 4XERES sebbesség csak kicsit befolyásoolja a teljesitményt és csak nagyobb vga-áknál veszed észre .........de lehet hogy nem igaz ezt is ott olvastam még mikor ijen alaplapom volt -
gézu
őstag
válasz
Mattyokar #6707 üzenetére
[link]
Ránéztem erre a lapra, hát...mint minden öszvér lap, ez is szenvedős a sok kompatibilitási problémától. AGP-s karikkal még úgyahogy elbánik, de a pci-x már sok neki. Ráadásul fizikailag kapsz ugyan egy PCIe x16-s slotot, de sebességileg csak x4-s, ahogy írják.
Nem is tudom, mit lehetne ezzel kapcsolatban javasolni, inkább 2-3k-val drágábban megvenni helyben és kipróbálni, mint Pestre postázgatni és szívni. -
Faget
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Erre az alaplapra:Gigabyte -DS3r Intel P35 LGA+75 Atx
akarok tenni egy MSI NX 8600 GT-T2D256e-OC/D3-at, P4-Dual Core-1,8 GHz/800 Mhz LGA 775 1MB Box (E2160), 2gb/800Mhz DDR-II Kingmax memóriát.
Kérdéseim: Szerintetk jó-e a konfig? Milyen táp kell neki? Passzolnak-e a cuccok?
Előre is köszi a segítségért! -
Denee
csendes tag
Hello ALL!
A jövőben szeretnék egy ASUS 8600GT 256mb VGA t venni.. Cak azt nem tudom Active vagy Passive hűtőset vegyek?
Nem tudom mennyire jó a Silent technológia..
Nektek mi a véleményetek? Köszi a segítséget!
C'mon?!
-
Egzee
őstag
Jó ember vagy te... Lefikázod a gyereket, mert Asrock alaplapja van! Hát elmondom neked, hogy amikor még a bartonom hsználtam volt alatta egy abit-->meghalt, volt alatta egy Asus--> meghalt! Vettem egy Asrockot! Fanyalogtam rá, és még az FSB állításnál is jumperelni kellett, de nem volt már más agp-s alaplap! Hát elmondom neked, mióta vettem egy új gépet, és megint ilyen hiper-szuper ultragizda alaplapom van (mert nem egy rosz alaplap... mint a nagyoknak) azóta mindíg csak szopok!!!
-
Mattyokar
tag
Azért vettem ezt a nyáron, mert behalt a socket478-as alaplapom, és így csak alaplapot és procit kellett újat (hmm, használtat) venni, ramot, vga-t, merevlemezt, stb-t nem. Pestről rendelném a videokártyát (mert vidéken sokkal drágább, ugye), így nem tudom bevinni a gépem, hogy ott, a szemük láttára próbáljam ki a kártyát. Érthető, igaz?
Másoknak is van ilyen lapjuk (esetleg hasonló okokból, mint nekem), főleg miután a PH! is elismerően írt róla. Másokat is érdekelhet ez a kérdés.
A többieknek köszönöm a válaszokat!
-
-
tutuke
csendes tag
Nagyjából végig olvastam a fórumot, de nem tisztult le teljesen a dolog. Kérdésem az lenne, hogy ha Inno-t veszek, akkor a rajta lévő hűtés elége-e hozzá? Még akkor is, ha húzni akarom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- Nvidia Quadro K2200 4GB GDDR5 PCi-e videokártya 2xDP, 1xDVI
- Engedd szabadjára a számítógéped valódi erejét a G.SKILL TRIDENT z RGB DDR4 kittel!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest