Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freezura
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy egy kicsit nem témába vág, de azért kikérem a véleményeteket. Adott a konfigom az adatlapomnál. Szeretnék Vistára váltani, de attól félek, hogy játékokban (MOHA,COD4, CRYSIS, stb) gyengébb lesz a teljesítmény. Valakinek van már tapasztalata, hogy Vista kontra XP hogy viszonyul egymáshoz a játékok alatt.Tehát pl.: XP alatt adott játék: 40FPS, Vista alatt: 35 FPS.
Várok minden hozzászólást a témában.
Üdv,
-
feco88
tag
Hello. Most beszéltem haverral, és lenne egy problémálya. 85Gt-je van 512megás DDR2-es verzió. próbálta a legujjab driverrel meg egy régebbi verzióval is. de szinte minden játéknál ( COD4, TDU, Pro street ) és 640-ben alapon és 1024-ben fullon is ugyan úgy nem megy több FPS-t 30-35-nél. X2 4000+-os AMD-je van meg 2G DDR2 800-as Kingmax memó. Mi lehet a gondja. please segitsetek. 2 hetes a konfig.
-
WesTM
őstag
válasz
Smallfont #7180 üzenetére
Hali!!
Ami az érdekes hogy az én kártyám is 1 hete elkezdett belassulni ott,ahol eddig nem volt semmi baj.próbáltam énis uj drivert, most a 169.21es van fennt,de a cod4 be is észrevettem belassulásokat.lehet valami virus lehet,vagy nem tudom, de elég idegesítő.Eddig semmi probléma nem volt.Driver reinstall semmi nem segitett,de dolgozok az ügyön.Ha lesz fejlemény akkor írok, -
Faget
tag
Sziasztok sikerült egoldani a tv-out-os problémát? (nem jeleníti meg a képet)
Ha igen akkor keresgélek a fórumban ha nem akkor nem!
KÖszi a segítséget! -
TPeti
tag
Egyértelműen van nála jobb ! Az enyém szétfeszelve megy 800Mhz-et egy jobb Galaxy például szerencsés esetben alappal megy ennyit. (Vagy én fogtam ki egy gyengébb példányt ?
)
Ha fényezni akarnám a helyzetet az mondanám az Inno3D ár érték aránya nagyon jó.
Akinek Inno3D 8600GTje van, írja meg legyen szíves meddig jutott vele. Köszi !
TPeti
-
TPeti
tag
Új fejlemények !
Kicsit jobban meghúztam a procit (E6420@3460Mhz
) és 6725 pont lett a vége.
Szóval az Inno3D 8600GT-ből is ki lehet hozni majdnem 7000 pontot. Még egy kis RAM vásárlás van hátra. Most 533-as Kingstonokkal fut a rendszer. Az új RAMokkal talán átlépheti a 7000et.
-
feco88
tag
Hello! Lenne 1 kérdésem. a jövő hónapban legy gép csere, és egy AMD X2 4200+-os procit néztem Gigabyte M56S-S3-alaplappal. Ezt a procit 8ezer Ft-s zalman hűtővel 2.7GHz-ig sikerült tornázni ( irták az eggyik fórumban ) . Végülis a kérdésem az lenne hogy egy inno3D által gyártott 86GT-t kitudok-e hajtani ezzel a procival, vagy érdemes gyüjteni egy lájtosabb C2D-ra? meg hogy inno3d-s 86Gt-t vegyek vagy van nála jobb is.
Előre is kösz a válaszotok
Üdv: Fecó -
Kami11
őstag
t1;Rick4: Köszönöm a segítséget!
-
gti16v
őstag
sziasztok
Egy jó ideje nem foglalkoztam a dologgal(kb 2 éve).....mert elkalett adni a gainward 7800 gt /512mb karimat,...,most egészen idáig egy 64mb-os ati radeon 7000 pci tette alkalmassá legalább netezésre a gépem....
most szereztem egy állitólag közép kategóriás vga-t (inno3d 8600 gt-t).ki szeretném probálni mit tud nem csak alapon....(4000 pont/2006 3dmark- ba jelenleg, az pont annyi amit a gainward 7800 gt/512 mb-os karim csinált igaz akkor 2 éve csak 1 gb ram volt 667 mhz-n,most mg 2x1 gb 800 hz-n)
Tehát feljebb piszkálnál. mi kell mostanában ehez....alapból vista van a gépen..(xp.is). lehet e tuningolni,ha igen meddig...azt sem tudom,hogy mennyin fút ez alapból. a segéd progihóz valami linket is kérnék esetleg...köszi... -
Smallfont
tag
Arra gondoltam, de lehet h marhaság, hogy a vinyó produkálja ezt a hibát. Hogy egyrész nem STATA és SATA alaplaphoz van téve Meg valszeg akadozik a vinyó mert töltöhet össze vissza. Ez nem tudom, hogy eredményezhet-e FPS csökkenést. Vagy a memória is lehet tényező, bár az vadi új alig 2 hónapos és nem voilt vele bajom. Amit csak lehet megettem a VGA-val és semmi változás.
-
Smallfont
tag
Persze, hogy nem mai darab játék, de az folyamatos frissítések azért már tudnak olyan grafikai cuccokat produkálni, ami kicsit megbolondítja a rendszert. Az alap driverrel is ugyanezt csinálja, amit a VGA-hoz kaptam. Gyanakszom talán a memóriákra és a vinyóra picit...de az a fura, hogy 1-2 hete nem csinált ilyet.
-
azt tudom..
de egyenlőre nem akarok nagyon költeni rá..most vettem az alaplap-memo-proci-proci hűtő-vid kari kombót..sacc volt vagy 80e, szal kicsit lenullázott.. a régi konfigért meg kakit se fogok kapni..
kocsinak most törték össze a hátulját,pontosabban csak a lököst, bár azt fizette a srác.. legalábbis remélem kijövök annyiból amennyit adott..
Illetve most kelle a komplett vezérlést is cserélnem..sac 60e Gsi-m van és nem szórakoznék inkább vele.. ha valami behal ott, akkor az nem 60e hanem 300az olajcsere meg már csak apróság ezek után
Na de hogy ON is legyek, a köv hardware elem inkább egy sata winyó lenne,mert az dvd meg winyó is PATA az meg csak egy van ezen a lapon...
Szal szeretném megúszni egyenlőre hűtő csere nélkül..
ha nem számított volna a -5 e akkor valszeg az IPON-os galaxy 8600GTS oc hőcsövest vettem vonlna meg 30ért -
mazda626
addikt
Ha elhallgat, véleményem szerint nem zavaró. Az összes régebbi VGAm (5600XT, MX440) hűtője csinálta ezt a hangot, uána elhallgatott. Nem tudom mitől lehet.
Smallfront: Milyen drivered van most? Próbáld meg leszedni a mostani Nv drivert DriverCleanerrel és tegyél fel Nv oldaláról egy WHQL drivert.
-
Smallfont
tag
válasz
mazda626 #7169 üzenetére
A hőfok 54-56 fok. És a lassulás ugyanúgy megvan. ha 75fps alá esik a érték már szemmel látható a lassulás. Másoknál 50fps környékén is teljesen folyamatos a kép, míg nálam nem. Szemcsés lesz. a picit durvább effekteknél meg totál képregény style. A hőfok rendben van...nem tudok mire gyanakodni már. Kártya nincs húzva, se a proci. És lazán vinnie kéne extra fulll max grafikán ezt a game-t. Ha kikapcsolok effektetet butítom a grafgikát. Akkor se változik a helyzet. Ugyanúgy ugyan ott lesik a frame és szaggat a játék.
Ez a jelenség nem volt egy hete. Mostanság kezdte el és akármit csinálok formázok, drivert cserélek mindig ugyanott és ugyanúgy behal a dolog.
-
Nekem meg egy érdekes kérdésem lenne,bár mintha valami ventinél már lett volna szó róla.
Adott egy Galaxy 8600GE 512M gyári hűtéssel.
Az utóbbi napokban azt csinálja, hogy amikor indítom a gépet egy ideig morog-búg a venti(forogni forog nem megszorúlva búg). Másképp nem tom leírni a hangot.
Valahol mintha olvastam volna,hogy valami hasonló baja volt valakinek.. megfújta talán egy kis WD40el a tengely környékét és jó lett...Szal valakinek ilyesmi tapasztalata? Mondjuk még garis, de most vettem(használtan 2007.09.hói a kártya). Nincs sok kedvem szervizbe adni.. pláne, hogy nincs másik PCE karim
Jah.. és kb mire betöltődik a winfos addigra szépen lassan elhallgat.. hűtés azóta is változatlan.. alapban olyan 47-50 között.. szobahő függő
-
Kami11
őstag
A drivercsere volt az elő amit próbáltam, eredmény ugyanaz volt.
Azért köszi!Rick4 Majd rakok rá egy ventit, már találtam is egyet a szekrény legalján
majd azzal is megnézem mi a helyzet, bár többet akkor fogok tudni, ha sikerült leteszetlni a gpu hőmérsékletét terhelve is.
A win is friss rajta nem tudom mi lehet még a gond.
Mely progit ajánljátok a GPU meghajtására? Ami jól felhevíti és közben tudom nézni a hőfokát is. -
Smallfont
tag
Sziasztok! Van egy Galaxy 8600GTS OC karim. A probléma a következő. Játékban nevezetesen a WoW-ban érthetlen lassulásokat tapasztalok. amikor mondjuk több grafikai elem csillogás vagy varázseffektek jeennek meg baromira beszaggat, FPS a béka segge alá esik stb. Azért szerintem ennek a konfignak WoW-ban nagyon nem szabadna ilyet csinálni. Legfrisseb driver, új windows stb stb... Az egész érthetelen mi lehet a baja?
-
Rick4
félisten
nekem egy galaxy 8600GT-m volt, az is alapból 50 fokon ment, pedig rendes venti volt alatta, sőt betettem alá egy 8as ventit, de nem használt, viszont ha játékok alatt fel is ment 80ra, az is mindegy, mert ugye 120 fok körül van a maglassulási küszöb, szal nem gáz neki a 80 fok sem. sokan azt hiszik, hogy az baj, mert a kezük már nem bírja. emlékszem, anno az asus p5nd2sli lapom északi hídja is piszok forró volt, utánanéztem, 170 fokig nincs gond. szal ezzel se aggódj, valami más baj lesz. egy újrapasztázás azért beleférne...
-
Kami11
őstag
Sziasztok!
A gondom a következő:
Adott egy új konfig 1 hetes, amivel ha 3D-s alkalmazásokat futtatok, vagy megfagy vagy egyszerűen kilépked az asztalra.
Amikor fagy a kék képernyőn az NV4.DLL hibára hivatkozik a Win.
Ez ha minden igaz, a videókari driverét takarja
A kártya egy Leadtek PX8600GT passzív hűtésű csoda!
Ventiset akartam, de ez volt a gép meg kellett, hát megvettem.
A lényeg, hogy lehetségesnek tartjátok-e, hogy a túlmelegedés miatt rosszalkodik a kicsike?
Mondjuk alapból 50 fokos a gpu, terhelés alatt még nem tudtam megnézni, de én erre gyanakszom.
A másik kérdés, hogy-hogy tudok egy ventit ráaplikálni a hűtőbordára gányolás nélkül?
Valamint melyik részére tegyem, eleje, közepe, vége?
Valami kulturált megoldás érdekelne! A hűtőcserére már nincs keret!
Előre is THX a válaszokért! -
TPeti
tag
válasz
mazda626 #7161 üzenetére
Köszi !
Alapból 1.33V-ot mértem a GPU-n, a memórián 2V-ot.
Egy Zalmann VF700cu-t tettem rá, hogy meg ne süljön. Az alap hűtővel 720-ig bírta és 1.55V-ig. Alapfeszen 600-nál már hibázgatott.
Mások nem tudom hogy hoznak ki a G84-ből 950-1000 Mhz-et.
Minden elismerésem az övék !
-
Hukkle
tag
Halihó! Egy Gainward 8600 GTS HDMI kártyám van, gyári hűtéssel. Korábban egy Zalman VF 700Alcu őrködött egy Sapphire X800GT fölött. A 8600 GTS hűtője viszont hangos. Milyen halk hűtési megoldást javasoltok?
-
TPeti
tag
Sziasztok !
Mindent bevetve ezt sikerült kihoznom az Inno3D 8600GT Rev2-ből.
http://kepfeltoltes.hu/view/080119/Max_www.kepfeltoltes.hu_.jpgIzzad is rendesen az 1,7 volttól amit kap
. Sajnos nem megy tovább, pedig többre számítottam. A memória egyáltalán nem húzható jobban még 10% feszemeléssel sem. A core kb. 87 fokos a 3Dmark alatt és 810Mhznél már pöttyözött. Ez ennyit tud, de 20db ezresért már majdnem Best Buy
, használtan 17-18ért meg pláne! Sajnos a memória nagyon visszafogja, csak 1,4-es. A Rev1-es moduljai sokkal jobbak voltak. Gondoltam megosztom veletek, hogy ha valaki kártyát venne mire számítson az Inno3D-től.
A volt modot a VR-zone forumban található univerzális útmutató alapján csináltam. A mindenki által ismert Inno3d-s leírás a Rev2-es kártyákra nem teljesen jó. Egy-egy poti van téve a két feszvezérlő megfelelő lábára. Ajjaj akkor a garancia ugrott ?
Üdv, TPeti
-
KisVasut
tag
válasz
(Darkwood) #7155 üzenetére
ne húzd akkor fölé nem elég az?
ennyi
-
(Darkwood)
őstag
#7120 Esetleg valaki?
-
Ch4os
aktív tag
Végül is érdemes lesz örökké várnod! Mert mindig csökkenni fognak a számtech cuccok árai, meg mindig lesz egy újabb, jobb.
Tehát akkor sosem veszed meg a videokarid?
-
WesTM
őstag
Ha a gts vásárlásán gondolkozol,erről lehet lebeszélnélek,mert már 35k ért kapsz 3850et ami nagyságrendekkel gyorsabb és csak 5k val drágább én a helyedben várnék picit, és a radeont választanám.
-
WesTM
őstag
Jah és igen a zotac a sapphire nvidiás testvére, de majd megnézem a nyákot hogy ugyanaz-e mint a többi 8600é
-
WesTM
őstag
Ha szeretnél tuningolni rajta akkor valószínűleg megéri.29k ért még mindig nem sok.
-
kircipeti
senior tag
válasz
bossvico #7141 üzenetére
Koszi a valaszokat, en meg mar azt hittem valami tuningolt gts, de talan igy sima gts-kent is megeri. Idokozben megneztem a linkelt oldalon a kep nevet: 280_GALAXY_VGA0432_GF8600GTS_256Mb_HTD_CoolerMaster_PCIE
Mondjuk van +2.5k-ert Gigabyte 8600GTS , de ezen szeria hutes van. Meger vajon ennyit a Coolermaster huto?
-
WesTM
őstag
Galaxy gts, de elég hosszúnak látom a nyákját,lehet hogy valami más nyák lenne???
Vagy csak a kép csalóka?? De az órajel az stock gtsé. -
kircipeti
senior tag
Hi! Ez most akkor pontosan milyen kartya lehet?
-
WesTM
őstag
Na játszottam kicsit a zotac 8600gt-vel.
Most a 700/1700/900at szépen viszi 3 ventis hűtéssel.
Ha valaki tudna esetleg a zotachoz vmodot azt megköszönném,mert aneten nem találtam hozzá -
bossvico
senior tag
Nade ez már télleg a vége a konfignak szerintem.
[link]vagy nem?
-
ktg3
őstag
defalut az 1,35V most 1,53V-n van..
ez semmi a 7300gt hez képest az 1,25 ön ment és simán 1,8V ot is adtunk neki
csak így is 67 fokig felmegy zalman vf900 zal max fordulaton
majd tolom tovább ha vki megmondja h h lehet a rivatunerben átállítani a határokat.de mondjuk nagyon lol h kb semmi + fessze 200 mhzvel többet megy a gpu...
-
amerigo
aktív tag
Naa a Google a barátom, csak fájt a lustaság :Inno vmod
-
amerigo
aktív tag
Egy kis segítség kellene!
Az Inno3D 8600GT vmod ugyan az, mint a 7600GT-é?Lusta vagyok szétbontani a házat
-
(Darkwood)
őstag
Ave!
Nos, lenne egy Galaxy 8600Ge 256Mb karim egy Zalman Vf900 hűtéssel. Core: 800Mhz, Shader 1760Mhz, Memó: 1000Mhz. Ha ez fölé húzom a rivatunerben, akkor fagy! Ha valakinek volna egy ilyen kártáyja és mogosztaná velem élményeit azt megköszönném! -
Móci
addikt
Üdv!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy nem tudja valaki egy olyan bolt/webshop címét, nevét, ahol Biostar vga-t forgalmaznak?
Konkrétan Ő tetszett meg, bár ahogy elnézem igencsak nem kell beleélnem magam a beszerzésbe...
Biostar 86GT -
jakec
tag
nah mit szoltok ehhez?
[link] -
ktg3
őstag
válasz
(Darkwood) #7112 üzenetére
vf-900
basszus nem találok normális progit amivel lehet feljebb tolni a gput és a shadert külön
nem tudja vki h rivatunerben h lehet extendelni a clock range-t?
mmint h ne csak 900ig lehessen tolni.. -
ktg3
őstag
nem megy feljebb a csúszka...
egyébként az a vmod leírás ami van a képen az nem jóegyébként galaxy 8600 gt oc
-
jakec
tag
egy pörög felette, de még egyet beteszek akkor
,az a baj alul van a gpu mag...
ja es valaki megtudna ajandekozni egy Overclock.reg ujabb valtozataval...? -
jakec
tag
hello... én is 8600 gt tulajdonos vagyok
, Crysisba nem tudom miert csak fullgarfon tudok menni, ha leveszem a grafikat osszzmosott a kep, most a Videokartya Frissitese a A FroceWAre program FEltelepitesevel egyenlo? s lenne egy ki baki : Gigabyte lapban, átlagosan 45 celsiusfokon megy a kari, ez egy kicsit nem sok?
Crysis után surolja a 60 fokot(tudom,mert SILENTPIPE2)... Muszaj lesz vegyek GPU COLLERT? vagy ez igy normalis?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték, fődíj egy Samsung gamer monitor
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Hardcore café
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Újszerű ASUS ZenBook 14 UM3402 -14" 2.8K OLED 90Hz -Ryzen 5 5625U - 16GB -512GB - 1,5 év garancia
- Samsung Galaxy A03 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest