- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen alaplapot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Dell notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Gigabyte alaplap topik
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
Én speciel 3:32 voltam
Engem pl érdekelt a saját időm, másé egyáltalán nem, maratont ezért sem futottam többet, mert nem volt kedvem, többet, jobban edzeni, az is túl sok volt nekem ami ehhez kellett. Viszont ahogy mondtam többüket a saját idejük sem érdekli, a közös futás élményéért megy
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
szerintem nem futóversenyekre költenek, hanem futórendezvényekre, közösségi futásokra, én nem is nagyon ismerek olyat akit érdekelne hányadiknak ér célba, sokakat még az sem érdekli, hogy jobbat fusson mint az előzőn
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz inf3rno #25762 üzenetére
Nekem eddig legtöbbet Gerecse 50-en volt (11+1,5 óra), utána rögtön kocsiba ültem, és 1,5-órát hazavezettem benne. A térdem fölött egy visszér begyulladt, harmadnapra múlt csak el. Nem biztos, hogy jó ilyen hosszú ideig, de nyilván erősség, és minőség függő, nekem dechatlonos feketa kalenji van kb 4000 Ft-ért, de bőven van 20 fölött is. Gyógyászatban pedig látom a különböző fokozatokat kompresszió erősségben
-
StLui
veterán
válasz margithid #25545 üzenetére
Vagy meg kell keresni azt a sportot ami motiváltan tart, nem mindenkinek a futás az. Viszont az egyik legolcsóbb az tény. Sajnos engem is túl sok minden érdekel, futás csak 3 évig tudott motiválni, amikor éreztem, hogy sokkal több munka kéne egy pici fejlődéshez is, abbahagytam, maradtak ezek a 6km körüli átmozgatók és kész, mint kiegészítő edzés.
-
StLui
veterán
2013-ban jól felkészülve lefutottam a spar maratont. Azóta szinte semmi hosszútávú futás, de egyéb edzés van bőven. Lányom rávett, hogy kísérjem el a Gerecse 50-re. Megtettem. Sokkolóan megszenvedtem, igaz ilyen szempontból edzetlenül mentem, de akkor sem gondoltam volna, hogy az utolsó húszat mint egy lassú kínhalálnak fogom megélni, pont 11 óra volt. Első 20-ba még belefutogattunk az egyeneseken, enyhe lejtőkön. Volt 2 km egymás után 6:20-as idővel, de 20 fölött már föl sem merült, hogy kocorászni akarnék. 25km-nél még 9 órás időre is számíthattunk. Ehhez képes a 3 óra 33-as maraton egy laza kocogás volt.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
válasz kanyez #23735 üzenetére
Köszi, én heti 4 edzés, de izomcsoportonként csak heti egy. De igy csak 1 óra egy edzés. Ezt a 2-2,5 órát se idővel se türelemmel nem bírnám. Mondjuk én most igyekszem reggelente 5km-t futni, kivéve ha reggel tenisz van, heti egy vagy két alkalom, illetve hétvégén sem futok. Akkor túra, bringa, vagy kert.
-
StLui
veterán
válasz bandus #23730 üzenetére
Én is, és öcsém is kb ilyen magasak vagyunk, és 77-80 között ingázunk, van köztünk 18 év. Én 50, ő 32 lesz. Na most ő tiszta, full izom, kimondottan gyúrós fickónak néz ki, én még nagyon csak alakulok, lehet korom miatt már nem is leszek olyan.
-
StLui
veterán
válasz 123xyz #23554 üzenetére
Régebben is volt náluk ennyiért, nem pont ez, én edzőteremben használom, futok is benne heti 4x10 perc minimum, gépen. Ennyit lassan 2 éve kibír. Feleségem ugyanennyi idő alatt elég rendszeresen fut 5-6 km-t heti 1-2 alkalommal benne. De ő nem hajlandó több pénzt áldozni, és azt mondja semmi gond a lábával azóta sem, hogy ebben fut (7perc/km az átlaga)
-
-
StLui
veterán
válasz Pttypang #23225 üzenetére
Spar maratonon sem néztek semmit, csak nevezzél és fuss ahogy akarsz. Ez meg kifejezetten bulinak van szánva. 5-10 eFt egy sima útlezárással járó futás is, itt meg elég sok akadályt megépítenek, zuhanyzót stb telepítenek.
-
-
StLui
veterán
Én futógépen futogatok újra mostanság, kb 5:50-es tempón (10,4 km/h-t mutat), 120-ról indul a pulzusom, és lassan mendegél szépen föl, egy óra, 10km végére 140 köré. Egyenletes terepen ez a normális, vagy pár perc után be kéne alljon egy szintre és ott maradnia végig?
-
StLui
veterán
Véletlenül betévedtem a MM-ba, és láttam ott Tom-Tom órát, spark 2, hát élőben bazi nagy csalódás, olyan pici a kijelzője, hogy megdöbbentem, pedig majdnem megrendeltem mégis a feleségemnek
-
StLui
veterán
Nincs csak dechatlonos cuccom, de amikor megkérdeztük a nike boltban, hogy büdösek-e ezek is, akkor azt mondták, hogy igen, sajnos ezek mind ilyenek, pedig arról mintha hallottam volna, hogy van egy szériájuk ami nem az. Napi szinten használom őket, így háromszor fel szoktam venni mosás nélkül. De feleségem, akinek jó az orra, már a második után rosszul van tőle, első után azt mondja elviselhető, csak műanyag szaguk van. Én a harmadik után nem bírom
-
StLui
veterán
Neki futottam a pulzuskontrollos futásnak, csütörtökön 10 km pont egy óra alatt. első 20 perc 130 alatt, 10,5 km/h tempó, 2. 20 perc 140 alatt, 3. 20 perc-nél az utolsó 2 km-t 13 km/h tempóval nyomtam az elején 0 10,5 km/h tempónál 140-150 között, amikor felemeltem a tempót 150-160 közé ment a pulzusom. Ma megint futottam, pénteki tenisz és láb edzés után elég fáradtnak éreztem a lábam még ma is. Csütörtökön kb 3 perc után váltottam tempós gyaloglásról futásra, most 1 percen belül 8,6 km/h-ra váltottam, és egyből felment a pulzusom is 150 fölé. 15 perc után visszament 130 alá, felemeltem a tempót 9,6 km/h-ra, és sikerült tartani a 130-135 közötti pulzust. Tehát gondolom nem a fáradtság, stb számított, hanem a gyorsabb tempó növelés.
(mindezt futógépen).Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz parandroid #22658 üzenetére
Első futócipőmnél a Spuriban voltam és eljutottunk a próbálgatásnál a 30eFt fölötti Adidashoz (20-ért kerestem max), de nem volt méretben. Elmentem még aznap a Decathlonba, próbáltam Kalenjit, és annyira nem jött be az Adidas után, hogy "pánikszerűen" megvettem az éppen akciós , Spuriban ajánlott Adidast, és utána ugyanerre, csak későbbi évjáratra váltottam. Ahány láb annyi szokás
-
StLui
veterán
válasz parandroid #22655 üzenetére
Én pár éve Kalenji-ből öltöztem föl télre, nyárra futáshoz, és azóta is az akkor vásároltat használom amire csak kell, edzőterembe nyári cuccokat, bringára a téliket. Igaz, mindegyikből a legdrágább Kalenjit vettem végül. Tegnap is a sok éve vett aláöltözet póló volt rajtam, teniszezni is sokat (heti 2x) használom. Szóval nekem bejöttek.
-
StLui
veterán
válasz inf3rno #22578 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom megfogadni a tanácsokat! Ma már első kör pici súlyokkal 20-30 ismétlés volt, és csak az eddigi max-ok alatt egy két súllyal maradtam.
kk831228, medica Köszi nektek is!
-
StLui
veterán
válasz bandus #22567 üzenetére
Súllyal nincs gondom, kb tartanám ezt a szintet, öcsémet látva, aki 31 éves, 180 fölötti kicsit, 78 kg körüli, gyúr, na annál izmosabb nem akarnék lenni, bőven jó lenne, csak még pár kg zsírt kéne átalakítani izommá. Ezt tudom is miért nem érem egyelőre el, nem bírok leszakadni a sütizésről.
medica: cél a kondi erősítése teniszhez, bringához, ez a legfőbb.
Én egy délutáni lábnap után gyenge vagyok a másnap reggeli teniszen pl nem érzem a fáradtságot, csak szarul megy. Plusz olvasom sok helyen, hogy edzések után pihenőnap kéne ennyi idősen, stbkk831228: Igen valószínű túl hamar utol akartam érni súlyokkal a barátomat, most vissza is vettem egy hete, de valószínű kihagyom a januárt, rendbe jöjjenek a sérülések, csak nem tudom addig csinálhatok e otthon saját súlyos gyakorlatot, szinten tartásra, csak fekvőtámasz, tolóckodás (lábam a földön, székre támaszkodva stb)
inf3rno: sajnos ott a teremben nincs akihez járnék, látom mit (nem) csinálnak (helyette telefon nyomogatás megy közben), egyedül máshova nem mennék, 15 év is azért (is) maradt ki mert nem találtam partnert. Egy másik helyet kipróbáltunk, ott figyelt ránk edző, crossfit gyakorlatokból összerakott wod-ok, na ott sérültünk igazán mindketten, nem vette figyelembe eléggé, hogy mit bírunk.
edzésterv, gondolom a súlyzósra gondoltál elsősorban:
az aktuális éppen: heti négy edzés, sok gyakorlatot 4x10-et csinálunk, emelkedő súllyal, én jobban szeretm csak az elsőt alacsonyabb súllya, utána kettőt közel max-szal, egyet max súllyal, mostanában viszont a közel max alatt megállok és inkább 12-t csinálok. Szóval bemelegítés 10 perc futás gépen, hétfő mell, pihenőidőkben hasazás, kedd kar (bicepsz-tricepsz) nem pihenünk, hanem váltva csináljuk a bicepsz-tricepszet, végén kétszer 50 hasizom valami, szerda hát, közben hasazás, de csak 3 féle gyakorlatnál, a 4. és 5-et váltva csináljuk. Péntek láb-váll, nincs hasazás. Ezek mind délutáni edzések, hétfőn és pénteken van most éppen reggelente teniszem, ezért jó, hogy vasárnap és csütörtökön nincs előtte semmi.Arra is gondoltam, hogy ezt a négy napot (gyúrás), csak két hét alatt csinálom meg, és akkor befér heti két futás.
Köszi mindenkinek!
-
StLui
veterán
25-40 éves koromig szinte semmit nem sportoltam. Akkor elkezdtem teniszezni, azóta is imádom. Közben 44 évesen elkezdtem futni, fél év múlva félmaraton, majd a 4 évszak is összejött, 1h 33 és 1h 45 között futottam őket, van amit 180-as pulzus fölött szinte a rajttól. Elkezdtem edzeni a Spar maratonra, 2, 5 év alatt eljutottam az első maratonig, 3h 31-es idővel. Nagyon sok edzés volt, BSI edzéstervet futottam, azt hiszem 3:30-as célidőset.
Két problémám adódott a jó két év alatt:
A belső combtövem tudott nagyon kikészülni 20 km fölött, valamint, a tenisszel együtt nem bírta a lábfejem a terhelést, és reggelente elég érdekesen másztam ki az ágyból, de mindig bejáródott, sérülésem nem nagyon volt. Éreztem ennél többet nem szeretnék futásba beletenni, de tudtam így nem lesz jobb idő sem, elment a motiváció, vékonyodtam is rendesen, már ez sem volt cél, 183 cm, 75 kg-ig mentem le, 87 kg-ról. Egyre kevesebbet futottam, miközben két éve elkezdtem egy barátommal súlyzós edzésre járni. Elmúlt egy évben csak edzés előtt bemelegítés gépen 1,5-2km. Tenisz megy azóta is, és tavasztól szeretnék bringázni terepen, eddig csak túráztunk, akár 80-100km-t is.Súlyzós edzéssel nem vagyok kibékülve, valami mindig fáj, könyök, váll, csukló. De élvezem, hogy összeszedtem egy kis izomtömeget, de most is csak 78 kg vagyok.
Szóval tavasztól a heti két esetleg 3 tenisz, és a rendszeres, hétvégi bringázás lesz a fő cél. Szóval szerintetek össze lehet rakni ezt úgy, hogy fussak is, van e értelme egyáltalán, és valami tömeg megtartó, növelő edzést is belepréselni, megtartani a mostani súlyzóst vagy nem tudom?
Elnézést a hosszúért, abban sem vagyok biztos, hogy jó helyen kérdezem-e, vagy értelmes-e a kérdésem, lehet szimplán csak túl sokat akarok
-
StLui
veterán
válasz Chuck Norris #22435 üzenetére
Pedig még ráadásul bringán is használnám a navi részét, a többit mindenhez, lehet akkor ott még problémásabb
-
StLui
veterán
Úgy tűnik választ kaptam a kérdésemre, alul a hozzászólásoknál főként, hátha valakit még érdekel majd.
-
StLui
veterán
Erre várnék választ, bocsánat, hogy újra, de hátha erre téved valaki aki látott már olyat akinek az ismerőse csinált ilyet.
Szóval érdeklődnék TomTom Runner 3 vagy Spark 3 navigációs részének használatról, valóban jó, és magyarországi turista útvonalakat lehet feltölteni?Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz Haugland #22361 üzenetére
Csak akkor fázol ha túlfutod magad és lelassulsz nagyon, esetleg megállsz, vagy ha szél van. Fázni nem szabad. Én háztól házig futottam mindig hidegben, és csak a melegben nyújtottam utána.
[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Erre valaki esetleg?
Hátha idetéved valaki runner 3, spark 3 tapasztalattal. Van e magyar turista útvonal feltöltési lehetőség meg hasonlók. Nehogy megvegyem és nem is tudom itthon használni a navigációt.Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
Sziasztok!
Felfigyeltem a tomtom runner 3, spark 3 óráira, nem tudom van e valami különbség köztük, nem jöttem rá, sports-shop szerint nincs.
Ami felkeltette a figyelmem: beépített pulzusmérő, feleségem nagyon nem szereti az övet, valamit az előre feltölthető útvonal, ami alapján navigálni tud, ezt bringán használnám elsősorban.
Van valakinek ezekkel a funkciókkal tapasztalata?Köszi előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest