Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- 3D nyomtatás
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemcso
Ármester
Senn semmiképp, az IE80 kb egy 10e Ft-os füles színvonala (vagy még az se...)
SE-215 sem éri meg az árát, hangminőségben egy VSD3 megeszi reggelire, még Eu-s áron is a feléért. Az egyetlen előnye az SE215-nek az építési minőség és a cserélhető kábel...
Az ATH-E70 más liga, mint a fenti kettő, [link] -
mike1334
veterán
Egy próbát lehet megér
Amúgy az a fura, hogy vhogy nem jó helyen vannak s lyukak a fülesen, vagy a hallójáratom fura...ha elmozdítom, akkor sokkal hangosabb és tisztább, de úgy nem marad meg a fülemben...a philips tökéletes volt ebből a szempontból......unless the law provides otherwise. Guarantees not guaranteed!
-
Tulku
veterán
Én is comply-t ajánlanám....egyéni illesztékkel kényelmi szempontból nem biztos hogy jól járnál...kitölti az egész füled, nagyon szigetel, de benne maradhat a fülben kihúzáskor...stb....
Microsonic is csinál szerintem....
De comply egy szivacs és sokkal kevésbé irritál mint bármilyen szilikon...tanácsos a nagyobb fülbe egy mérettel nagyobb comply-t bepróbálni....bár azonos méret esetén is szépen kitölti a fület.... -
Tulku
veterán
Próbáld meg szivacs betéttel...3M füldugót levágod spinfit hosszra és a közepébe ütsz egy lyukat (én egy lyukasztó szerűséggel szoktam, bútor összefogató csavar anyával) és ráhúzod a kifordított spinfitre.
Bajod nem eshet, hátha jobb lesz az izoláció, nálam bevált.
A hangképhez nem tudok hozzászólni, de a dobozhang szerintem ebben az esetben az, hogy semminek nem csinál lecsengést, minden hangot gyorsabbá tesz...ez esetleg bizonyos fülesek hangját kiüresítheti... -
kemcso
Ármester
Én nem véletlenül nem ajánlottam a 215-öt, azért az árért sokkal jobb hangot kaphat. Sztem kb a VSD1 szintjén van, a T10 lényegesen jobban szól (de már a 750 is). Hallottam őket, nem vakon (ööö inkább süketen ) mondom
Spinfit: ebay, aliexpress, én más forrást nem tudok. Arra figyelj, hogy a Shure vetőcsöve vékony, arra megfelelőt vegyél (ha kapni olyat).(#65338) scukp78 a T20 jobb a 10-nél, ha belefér a keretbe érdemesebb. De menj el meghallgatni őket ha van lehetőséged, lehet telefonról nem jön ez ki.
(#65343) Zola007 én vmi olcsót vennék, pont azért amiért írod: akad, szakad...
-
19_OsY_81
aktív tag
Ennek nagyon pontos, határozott, erős mélyéi vannak...
Ha pesti vagy, menj el a Muzix-ba, ott meg tudod hallgatni, ilyen értékű fülesnél ez kötelező...
De szerintem nem fogsz mellényúlni... :-)
Mondjuk én EQ-t és mobil erősítőt is használok... Így tudom ízlésemre szabni a hangzást.
iPhone 12 Pro, Apple Watch S5, iPad 2018, Apple TV 4K
-
19_OsY_81
aktív tag
Nagyon szívesen írok.
Ugye én egy MA750-esről váltottam, amivel nagyon meg voltam elégedve...
Különbséget leginkább a közepes és magas tartományokban vettem észre, azok tiszták és kellően erősek.
A basszus ereje megegyezik, viszont sokkal tisztább, precízebb lett. Ami számomra megdöbbentő, hogy ez a fajta basszus, szinte rázza a fülemet, esküszöm érzem a légnyomást.
Tehát minden téren jobb az ma750-nél.
Érdekesség, hogy a dobozból kivéve már értékelhetően jól szólt, basszus rögtön jelen volt. Nyilván a bejáratás csak még jóbbá teszi majd.
Ha egy szót lehetne írjak, akkor azt írnám, hogy TISZTA. Ha kettőt, akkor kristály tiszta.
Bocsánat a nem szakszerű hasonlatok miatt, de én egy egyszerű zenekedvelő, minőségre adó ember vagyok... :-) Semmi esetre sem szakember!
Maximálisan boldog vagyok a fülessel.
Még valami. Hoszabb hallgatás után ugyan azokat a számokat meghallgattam az ma750-en és akkor tűnt fel az enyhe doboz hang. Ezért gondolom, hogy a t20i kristály tiszta.
[ Szerkesztve ]
iPhone 12 Pro, Apple Watch S5, iPad 2018, Apple TV 4K
-
Tulku
veterán
1. Sajnos (vagy nem) nincs all in one megoldás. Tehát ha van - egy egyébként tökéletes hangképű, teljes spektrumot átfogó, akár 8-10 armatúrás - egy füles, az pozícionálva van műfajra, műfajokra.
A CA 9 driverei olyan tökéletes hang visszaadást produkálnak, hogy ámuldozom (más mint az Angie, részletesebb, feszesebb...de az Angie a lazulás, kikapcsolódás) mégis egy ambient vagy más könnyedebb műfajjal nem bír...ízekre szedi, megmutatja a keverés minden hibáját, nem a zenét hallgatom, hanem a zeneszám hibáit...nem áll össze az egész.
Ha ellenben az UM pro50-ből esztergált diy CIEM-mel hallgatom megtáltosodik minden, tökéletes lesz a muzsika.
Mindkettőben van mély becsülettel, talán az egyik súlyozottabb ez irányba, de nem basshead (az eredeti um pro50 az volt)..mégis mást mutatnak ezen zenéken.2. Elektronikus zenék bizony speciális fülest kívánnak, vannak olyan fülesek, amik igen képzett előadók, de elektronikus nem fekszik nekik...persze erre valók a freki görbe nézegetések (1 és 7 kHz közötti részek igen tanulságosak persze) de ezek sem árulnak el mindent...
3. Dinamikus mélyeket kb 8-12 armatúránál kaphatsz, ha nagyon kedveled ezeket, érdemes jó hibridet venned, a Lear ebben iránymutató....ott leszáll a fejed a basszustól, ha akarod (állítható basszuserő). Armatúránál tapasztalataim szerint 2-3 armatúra hangolása (egyiket hosszabb lefutásúra - CI - tervezve másikat gyorsabbra - sonion 3300, 3800, knowles dtec, hovdtec) az együttes hatás igen jó...de ezek 1000 dollár fölötti darabok....
-
niof
addikt
-
niof
addikt
A hosszú hétvége utáni első nap tapasztalata az egyedi illeszték mod-ról:
Olyan csend van!
Komolyra fordítva! A mélyek sokkal inkább jelen vannak, a pontosabb és stabil illesztés miatt. Nem sok, nem nyomja el a többi tartományt, csak testesebb, feszesebb. Mivel a toldalék teljesen végigéri a szivacsot ezért a közép és magas tartományban változást nem tapasztaltam.
A tömegközlekedés és a forgalom zajai csak halkabb részeknél hallhatóak, ott is csak minimális, már nem zavaró mértékben. Nálunk, a melóhelyen, ha "száguldanak" a targoncák, azért tudnak csörögni-zörögni, alig észrevehető ezzel. Ha az őszi iskolaszünetnek vége, kíváncsi leszek, hogy a szokásos gyerekzsivajt mennyire tompítja a buszon, de a fentiek tekintetében jónak kell lennie!
Amúgy a remek szigetelés miatt, a hangerőből is vissza lehetett venni, ami szintén nem mellékes.Boldogság van! (végre... )
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
assemble
addikt
mert minden 2 bit 4x-es adatmennyiséget jelent
Heh? Ezt csak en nem ertem, hogy jott ki?
4-szer annyi lehetseges ertek amit fel tud venni egy mintaveteli ponton, de veletlen sem annyi szoros adatmennyiseg... Adatmennyisegben a 24 bit pontosan annyival tobb mint a 16 bit, ahogy egy ovadas is kitalalna: 24 / 16 = 1.5, azaz masfelszer, nem?
(aztan meg ez alapjan (?) kihozza - de igazabol ez alapjan sem stimmel sztem - hogy a 192/24 32-szer annyi helyet foglal, mint a 44.1/16. - valojaban kb 6.53-szor, ha jol szamolom)(ir meg erdekeseket pl az mp3-rol, es masokrol is. A lenyegi reszet az MQA-val nem tudom kommentalni, nem nagyon ismerem/ertem hogy mukodik...)
-
Hestia
csendes tag
Nekem a fényes külső felületű (kerekített végű) füldugó helyett jobb a sima szivacshenger. Lyukasztóval max 1 perc alatt megvan, gyorsan rádobtam egy újat, a vége még nem rúgta ki magát. Használattól a formája idomul a hallójárathoz, kb. 1 hónapig szoktam használni, utána készítek egy újat. 'eccer élünk
-
Tulku
veterán
Ne vezeték szigetelést használj hanem zsugorcsövet (van ilyen vékony is) vagy tollbetétet (végtelen a változatok száma) ha a vetőcsövet meghosszabbítod vezesd ki a szivacs végéig, így a magas tartomány kontrolláltan de tökéletesen jelenik meg.
Egyébként te ezt keresed (balról a második) ez elég merev és igen nehezen megy tönkre, 5 pár 15 dollár...tehát nem veri földhöz a magyart...de ennél is tanácsos itt is egy tollbetéttel meghosszabbítani....sokkal pregnánsabb magas tartomány lesz, de nem olyan v karakterű hanem igen kontrollált...
-
Hestia
csendes tag
Saját véleményem: a 3M-től a sárga hengeres (sima szivacs) füldugó a jó választás. Semmi mókolás, a hosszát sem bántom (ez fontos, szerintem), csak 3,5-ös lyukasztó kell. Ha vékonyabb a furat, kevesebb és más színezetű a magas. Ha vastagabb, akkor meg leeshet a vetőcsőről. Én a 425-öst hallgatom így, és nagyon tetszik vele (van rendes mély hang is). Ne félj, nem fog lecsúszni sem, mert a furat tényleges mérete a szivacs rugalmassága miatt ezzel pont megfelelő.
Nem utolsó szempont, hogy a csere könnyű, és olcsó is (60Ft/pár). A gyári tartozékokat, amelyek közepe fehér műanyaggal van illesztve, csak nagyon nehezen tudtam leszedni. Hiába masszív a ház, tartottam tőle, hogy törni-repedni fog. -
vicze
félisten
Inkább azt próbáljátok megértetni, hogy az érzékenység mi a jó fenét jelöl.
"sensitivity refers to a measure of how loudly the speaker will play given a certain electrical input level." "sensitivity is measured in decibels per 1 watt per 1 meter, but is usually referred to as just decibels" -> Nem a hangerőt írja le hanem a meghajtásra adott választ.
Ráadásul ez 1KHz-re van megadva minden esetben, és ez nem homogén a frekvenciákon keresztül, így a füles hangkarakterisztikája alapján lehet erősebb vagy gyengébb összességében.
Azért hangosabb a nagyobb érzékenységű, mert kisebb energiával tudod elérni ugyanazt a hangerőt és ha a kimeneted véges "erejű", akkor nagyobb érzékenységgel hangosabb lesz. DE semmilyen formában nem 110dB vagy 120dB stb. attól konkrétan megsüketülne mindenki...
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Monster Inspiration in-ear
divatmárka, de kiárusításban vettem, hátha ér annyit
eredeti, legalábbis a serialszámot elfogadta a hivatalos oldal. nekem durván basshead már, tehát a ma divatos hangzása van. szerintem megy fel vatera/jófogásra a kiárusítási árért"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Tulku
veterán
Én a Weston próbára értettem...azt tudtam volna prezentálni megrendelés nélkül is...illetve nekem minden szempontból megoldódott a problémám...
Úgy látom, hogy a Klipsch, Phonak illesztékek a szűk kimeneti lyuk miatt egy koncentrált magas tartományt jelenítenek meg (phonaknal legalább is ezt vettem észre westone-nal szemben) ami leheletnyit ráül a hangképre, és a kiegyenlítettség kissé csorbát szenved...ne gondolj itt túlzó dolgokra, igen csekély a mértéke, de számomra a szettememn mindig hallható ha erre cserélem.
Ellenben a westone kimenete épp ellenkezőleg, a közepekkel együtt nyomja át szépen a tartományt...transzparensebb a hangkép...
Ez természetesen a saját véleményem...senki ne higgye el
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyébként a hamisítvány sem kényelmetlen, próbáltam, csak két baj van vele: az egyik, hoyg méretben kisebb az eredetinél, és ami a hamis szettben nagy, az az eredetinél közepesnek felel meg. A másik pedig, hoyg nagyon lágyul az anyaga, nekem 2-3 hét után már majdnem magától leesett a vetőcsőről.
-
törölt tag
Azt amúgy elfelejti mindenki, hogy a Wolfson egy cég, nem egy darab termékük van, hanem rengeteg. Amit telefonokba tesznek, az általában egy alacsony fogyasztású, csökkentett képességű chip, ami mellé a telefon fizikai korlátai miatt megfelelő elektronikát sem nagyon tudnak pakolni. A WM8740 és 8741, ami a Fiio, AK és egyéb eszközökben szerepel, az általában nem kerül telefonba, a Note 4-ben is WM5110 van.
lugosi: Lehet. Azt hiszem az i5-ben volt még Yamaha, nem volt valami fényes.
-
zack
nagyúr
Látom LG E960-at használsz. Ebből arra következtetek, hogy S6-ot, Note4-et nem próbálgattál. Megsúgom, hogy sötétben, kevés fény mellett, simán ott van az alsó-középkategóriás kompaktok mellett.
De úgy látszik, te is szeretsz általánosítani, olyan telefonokkal kapcsolatban is, amiket eddig csak reklámokban láttál.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Tán halottad az összes jelenlegi telefont? Ekkora okosságokat ne írjál már általánosságban.
Amit most használok Wolfson DAC-os Note 4, az például a Sony NWZ-E584-et mint céleszközt, oda-vissza pofánveri, pedig a Sony bolti ára 40k környéke volt. Ezzel nem a Sony-t degradálom, mert jól szólt, csak nem kell feltétlen céleszköz ahhoz, hogy valami jobban szóljon.
Sansa-kat nem is említem (Clip+, Fuze+). Már rég lelépték őket.
Ahol már érdemes céleszközt venni a jobb telefonokhoz képest, 50-60k-tól érdemes nézelődni... itt sem tudom mekkora lenne az ugrás, mert ebben a kategóriában céleszközt még nem próbáltam. Biztos jobb, csak kérdés, hogy mennyivel.Ott van Androidon a Neutron Music Player...64bit hangfeldolgozás, audiojel interpolálása a legnagyobb pontossággal, és még egyéb nyalánkságok, amiket tud. Persze ha adott a jó minőségű DAC.
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
szentkuti11
addikt
Elnézést, átsiklottam felette. Őszintén szólva én elég sok iPodot hallottam már (Touch 4G, Classic, Nano 5. gen, Shuffle), ezek közül jónéhányat birtokoltam is, de egyik sem szólt jobban a Nexus 4-nél Neutron zenelejátszóval. Egyedül a Classicot tartottam meg több ideig a 80 GB-nyi tárhelye miatt.
[ Szerkesztve ]
-
-
need
addikt
csak hangosan gondolkoztam..
a privát véleményem és ellnézést mindenkitől az iPod a sznoboknak való..
nekem ami most piszkálja a fantáziámat a fiio x3 arra leszek nagyon kíváncsi..
ja egyébként D2@+ van..de ez már egy másik fórum.. ne keverjük a szezont a fazonnal..
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Politika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- PlayStation 5
- Steam topic
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest