Hirdetés
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Hővezető paszták
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Plazma TV topic
- Intel találgatós topik
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
vicze
félisten
AKM chipes jack-es BT egység: FiiO BTR1
Sajnos csak AptX, de lehet venni hozzá rövid MMCX kábelt. -
Soybex
őstag
Skacok Apple Earpods 3.5mm-es mennyire vállalható? 11k helyett 1k-ért tudnám beszerezni kuponnal telekomtól.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
RHA és Sony fülesek áfával csökkentett áron edigital-ban, ha valaki ilyesmit venne mostanság (750 nincs, T10/20 van ahogy néztem)
-
Tulku
veterán
válasz
kemcso #72393 üzenetére
Nyilván nem azt írtam, hogy te rendre AT fejest javasolsz mindenkinek, Sheratan meg Fostex-et
Csak nekem más a magas "ízlésem" mint a tied...nyilván ennek megfelelően mondom valamiről hogy fáraszt, míg egy másik fület nem...tehát itt a hosszú távú zenehallgatásról akartam véleményt formálni...nyilván egyikünk sem mond(t)ja azt a w40-ről hogy buja és meleg
-
s4tch
veterán
Amiről van tapasztalat, és mmcx, mondjuk 60 dollár alatt: Tennmak Pro, Senfer 4in1, Kinera BD005. Ezekből a Tennmakot hallottam, nem rossz, akár tetszhet is neked. Sheratan úgy emlékszem, már ajánlott neked meghallgatást, neki van (volt?) ilyen. A Senfer világos, azt szerintem nem csípnéd.
Amúgy meg ott van a Magaosi K3 Pro, tegnap láttam 90$ alatt (itt, mobil appról 89,38$), ez novemberben még kevesebb lesz, és még nem hallottam róla rossz véleményt. Ha mákod van, átjön a vámon, és 24 rongy alatt megáll.
A driverek száma ne tévesszen meg, semmi jelentősége.
-
Kobe
veterán
Hangkepet nem tudok irni, mert szerintem egy maszlag, meg az agyonhypeolt teszteloknek sem sikerul szerintem konzekvensen alkalmaznia a kifejezest
Az altalam ledvelt stilusokra inkabb ezek kellenenek
Zajmentes es pontos torzitott hangok
szep tisztak
Normalis stage hatas
A basszusbol kevesebb, viszont pontosabb "adagolas"A vsd5es hez hasonlo hangzas jolenne, DD, esetleg 1BA + 1DD kivitelben
Bevallom amiket irtal azok kozul pontosan 0 darabrol hallottam
pedig azert kovetem ezeket..... Valami olyasmi kene amirol van tenyleges user tapasztalat, nem max 2 db
Kemcso: azert 20 korul akad mmcx idehaza is (fiio x5, kulfoldrol meg olcsobb), de Lmue rol is egy rakat ismertebb db beszerezheto....
-
Ennyiért vmi kínai izét fogsz kapni mmcx-ben, és mint ezt a legutóbbi találkozón megállapítottuk: kínai mmcx kb saját magával kompatibilis (mondjuk a többi sem egyforma, a AT és a NuForce-é is más...)
Szerk: megelőztél (#72392) sheratan(#72389) Tulku én magam részéről nyilatkozva tudok elvonatkoztatni az ízlésemtől. Ha valaki leírja, hogy mit szeretne hallani (persze ez feltételezi, hogy le tudja írni) akkor az ajánlásom személyre szabott és nem az én ízlésemet tükrözi.
Ettől függetlenül persze a meghallgatás nagyon ajánlott, főleg a magasabb árkategóriában, mert pl azok, akik kiegyenlített hangot keresnek többségében nem azt keresik csak a túlzott basszustól ódzkodnak. -
s4tch
veterán
Hangkaraktert nem írtál, random ajánlások jönnek. Nekem az alis figyelőben ezek szerepelnek, amik megfelelnek a feltételeknek:
- BGVP DM5
- Rose Aurora
- BGVP DN-1
- Tin Audio T2
- Betnew H1Ezekről head-fin és/vagy redditen jókat írnak, olvass utánuk, ha valamelyik megtetszik. A T2 egyenes kábeles, de lehet fül fölött is hordani. A DN-1-et 99%, hogy megveszem a 11.11-es alis akciók keretében (bár 20 dollár körül eleve nem drága, de mivel addig is van mit hallgatni, ráér), november végére biztos ideér, akkor nálam meghallgatható lesz.
-
Kobe
veterán
Egyre inkabb erik a ZST cserejenek gondolata. Ugy dontottem hajlando lennek nemivel tobb penzmagot bealdozni ra, de legalabb legyen normalis, esetleg hazai garanciaval (vagy legalabb normalisabb kulfoldi webshopba, Lmue, penon, gearbest) szolo gari
Szoval:
Xiaomi redmi note 4-rol spotifyal legjobb minosegben streamelt zenehallgatashoz kellene
Mmcx csatlakozos (edzes miatt ez cserelgetve lenne egy bluetoothos kabelre)
Over the ear kialakitas - a legjobb a vsd, a kinera bd005 vagy az ezekhez hasonlo kagylo kialakitas, a kabel vegere zsugorfoliazott merevito nelkul lehetolegZene: 60-as evek rocktol a modern kecskebelezos metalig ezen az agon minden szoba johet (kiveve djent
)
Arkeret mondjuk max egy 20-as, de nem bannam ha alatta lenne... A lenyeg hogy ha magasabb az ar, akkor legalabb ne egy vsonic arertek aranyaval birjon a cumo
-
Tulku
veterán
Mondjuk ha veszek 3 embert...Fericske, Kemcso és Sheratan..na most borítékolhatóan szinte teljesen mást keresünk, másra fókuszálunk, mások a prioritásaink...nyilván tetszhet egyikünknek az ami a másiknak is (pláne ha több százezres a tétel...) de nem ráhúzhatóak mindenkire ugyan azok az ismérvek...
És akkor még nem említettem a hazai és külföldi oldalak megbízhatóságát...A meghallgatás ilyen esetekben nem maradhat el...vagy igen, de az egy sima lutri, rosszabb esetben élhet az illető jó darabig egy nem kedvelt hangkeltővel és bizonygathatja minőségét másoknak és főleg magának...
Páran persze járunk ilyen utakon, de ehhez vagy jó kereskedői vénára, vagy sok pénzre van szükség...
-
válasz
Sidositanaka #72371 üzenetére
Honnan tudjam, hogy ki miért ír és mit? Én a saját fülemnek hiszek.
Kiegyenlített, száraz és részletes füleshez mérten jó térrel. -
fericske
addikt
válasz
Sidositanaka #72382 üzenetére
Ezt csak te tudnád eldönteni igazából.
Sőt, még nem is biztos, hogy 1-1 próba elég lenne, pláne ha nincs ott az AK70 csak a mobilod, már ha ki tudnád próbálni.AKG3003 ajánlat volt már?
Eddig az mindenkinek tetszett és 100k körül beszerezhető valami úton, módon. -
Tulku
veterán
válasz
Sidositanaka #72382 üzenetére
Ha kinézted azt fogod megvenni...a többi csak körítés...
Kizárólag a kognitív disszonancia miatt jöttél köreinkbe....
-
Bodz
nagyúr
Szerintem ebből HEM8 lesz. Addig úgysem nyugszol. Nagyon kinézted magadnak.
-
Sidositanaka
tag
válasz
monti0222w #72379 üzenetére
Yes
-
Tulku
veterán
válasz
Sidositanaka #72372 üzenetére
Mi ez a "szaktudás" amit linkeltél?
-
fericske
addikt
válasz
Sidositanaka #72366 üzenetére
Nem tudom milyen, nem hallottam.
Milyen zenékhez keresel fülest?
Az AK70 meleg/neutrális karakter. -
válasz
Sidositanaka #72347 üzenetére
A W40 mint meleg, buja hang????
-
Tulku
veterán
válasz
Sidositanaka #72364 üzenetére
Noble fülesek rendszerint túlárazottak...eléggé csapott magasakkal, leginkább mély tartományuk erős...mindenképp meg kellene hallgatnod előtte, de természetesen a te ügyed...
-
fericske
addikt
válasz
Sidositanaka #72357 üzenetére
Rendben.
Én még mindig a Noble és Earsonics márkákat tudom mondani a neutrális vonalon - se meleg, se hideg.
Mindkettőnél hallottam majdnem minden modelljüket. Nekem nem az ízlésem, de jó fülesek.
Csinálnak 1500-ért is, szóval ki tudod használni a kereted.
Dinamikus vonalon a Dita Answer még belefér a hangzásba, bár ő kicsit melegebb karakter mint a fent említettek. -
deny330
aktív tag
válasz
monti0222w #72356 üzenetére
A Sennheiser fülesemet is úgy vettem, hogy nem hallottam előtte, csak itt ajánlották és haver dicsérte. Amit itt ajánlotok azokkal szerintem nem nagyon lehet mellényúlni. Újpest pedig tőlem elég messze van (kb másfél - 2 órára) ha esetleg arra gondoltál, hogy oda adod személyesen meghallgatni.
-
monti0222w
addikt
válasz
deny330 #72354 üzenetére
Szívesen, esetleg feltudom kínálni a mindkettő meghallgatását, mivel mindkét fülessel rendelkezem. Újpesten lakom, mint kiindulási pontot írom.
Az E50-t pedig hallgattam, az E80-n pedig megvolt nekem egy darabig, így van ráhallásom a hangjukra, persze a személyes meghallgatás mindig a döntő és ezt is javasolja itt a topicba mindenki.
Illetve vagyunk annyira bátrak, köztük én is hogy hallatlan, vagy csak ajánlásra megveszünk füleseket. Az AF is így jött, de nem bántam meg, sőt! -
deny330
aktív tag
válasz
monti0222w #72332 üzenetére
Rendben van, köszönöm!
-
fericske
addikt
válasz
Sidositanaka #72336 üzenetére
Ebben az árkategóriában van választék bőven. Mindet nem ismerem. Ezt is csak azért írom, hogy jobban összezavarjalak. Kipróbálásuk nehézkes. Pedig az a tuti csak.
A Noble fülesek általánosságban az a karakter amit írsz. Olyan semmilyen. Nekem nem a szívem csücske, de lehet neked pont az kell.
A Noble X még 8 órán keresztül elérhető a Massdropon $250-ért. Extra $40-ért adnak hozzá lightning kábelt.
[link]
THE MASSDROP X BY NOBLE AUDIO
Ezt a Noble X-et nem hallottam, de ezen kívül szinte az összes Noble fülest. Neutrális, se nem meleg, se nem világos, számomra kissé száraz karakterűek. Akinek bejönnek a Stax fejhallgatók hangzása, annak érdemes fülesben a Noble füleseket kipróbálni.Az EarSonics ES3 is olyan semmilyen amit keresel. [link] bolt
-
Sanki
addikt
Sziasztok.
Egy Xiaomi Hybrid fülhallgatóhoz képest hogyan szól egy Apple Earpods (MNHF2ZM) fülhallgató? -
Bodz
nagyúr
válasz
Van amúgy bármi remény, hogy a kiszemelteket valahogy meghallgasd vásárlás előtt?
-
Tulku
veterán
válasz
Hogy még nehezebbé tegyem...
Merőben más hangot fogsz hallani szifonyon mint az AK70-en...
-
Bodz
nagyúr
válasz
Sidositanaka #72336 üzenetére
HEM8. Hm, lehet jó helyen keresgélsz... Az eddigi füleseid után biztosan előrelépés lenne, ahogy a W40 is.
-
törölt tag
válasz
Sidositanaka #72341 üzenetére
A fülesek nem úgy működnek, hogy jó-rossz. Kivéve a szörnyen gyengéket, amik tényleg rosszak. Főleg a drága füleseknél már annyi fajta hangzást ki tudnak hozni, hogy ízléstől függ erősen.
-
Sidositanaka
tag
Csak tudjátok nekem ez olyan fura
Kicsit megkönnyebbültem amikor megtudtam hogy ennyi pénzért vehetek fülest.Aztán rá kell jönnöm hogy pont igy a nehezebb!!!!Nem hiszem el hogy 150-ért nem tudnak olyat gyártani ami mindenben tökéletes
Ha szép a mély akkor kevés a magas ha a magas jó nincs közepe stb
Ezt direkt csinálják???? -
Tulku
veterán
válasz
Sidositanaka #72339 üzenetére
Akkor szerintem induljunk ki az AK-ból....mert a másik ezekre a fülesekre irreleváns...
Annak sima hangja van, bár azért nem annyira sima, mint az AK240 vagy 320... -
Tulku
veterán
válasz
Sidositanaka #72337 üzenetére
Forrás?
Arról még nem beszéltél...és persze miket hallgatsz...itt már meghatározó... -
Sidositanaka
tag
Ezeket néztem : W40-Ue900s-Hem8-Rha Cl1 de ez már kilőve
Eddigi füleseim alacsony árkategoriásak voltak : Beyerdynamic Dtx101-Shure se 215-Yamaha Eph100
A Shure kevés volt a magas dtx eph-nál meg nagy hangerőn elfáradt a fülem a magastol!
Nekem valamiért a hem8 szimpatikus de ti jobban értetek hozzá -
Bodz
nagyúr
Láttátok már az Audeze iSine koppintást? Íme a Monolith M300.
-
Bodz
nagyúr
válasz
Sidositanaka #72314 üzenetére
Milyen hangot keresel?
-
monti0222w
addikt
válasz
deny330 #72331 üzenetére
[link] Ő tőlük vettem mind a két fülest, még csodálkoztam is annak idején hogy náluk miért olyan olcsó, a többi eladó árához képest. Fericske nyugtatott meg, miszerint nincs gáz az eladóval, csak ők megtehetik ezt hogy ennyiért adják, ilyesmikel nyugtatott.
Az AF78 amint lesz időm írok, de a munka és utána az asszony, majd a kutyák elveszik az időm. -
deny330
aktív tag
válasz
monti0222w #72328 üzenetére
Még annyit: AF78-ról tudnál írni véleményt? Ahogyan nézem, ennek kicsit borsósabb ára van, de mindenképp érdekelne milyen.
Szerk: ha esetleg van egy megbízható eladótól linked az AF78/56-ról, azt kérlek ne tartsd magadban.
-
Proci85
senior tag
Szia
In-ear fülhallgatót keresek.
Philips fejhallgató nagyon bevált, így elsőre Philips fülhallgatók irányába nézelődtem.Néztem a PHILIPS SHE3700 és a SHE3900 modelleket, amikre valaki azt írja, hogy túl sok benne a basszus, valaki azt, hogy kevés (főleg külföldi fórumokon). Van valakinek innen személyes véleménye?
Nos az én referenciám In-ear fülhallgatóból egy Sandisk Sansa e130 mp3 lejátszóhoz adott gyári Sandisk fülhallgató, ami bitang jól szól, pedig több, mint 10 éves. Azóta próbáltam pár In-ear, de azt a hangzást és hangerót egyik sem tudta. Oké, Lidl és hasonló helyeken kaphatóval vetettem össze.
Idősödő fülhallgatóm méltó utódját keresem.Szempontjaim:
Kizárja a külvilágot, nem akarom megsüketülni.
Jó dinamika és mély hang (tudom, a jó szubjektív...azért ne legyen lapos a hangzás, inkább olyan dögös..tudjátok miről beszélek
Első körben 5.000 körül maximalizálnám a keretet aztán, ha esélytelen, újragondolom az árat.Nem vagyok azért vájtfülű. Egy Philips sbc hp200-t nyúzok, már szintén több, mint 10 éve. Mondjuk úgy, hogy ezen szocializálódtam
Köszönöm! -
deny330
aktív tag
válasz
monti0222w #72328 üzenetére
Jogos..
Köszi szépen és neked is köszönöm sheratan!
-
deny330
aktív tag
válasz
monti0222w #72326 üzenetére
Van itt egy pár eladó.. olyan 7.000 forint körül látom mindenhol. Az ára miatt nem tűnik meggyőzőnek, persze ettől még szólhat jól.
-
monti0222w
addikt
válasz
deny330 #72325 üzenetére
Szerintem keres rá az Audiófly AF56-ra, jobbat kapsz kevesebbért, nagyobb térrel, szép basszusal elég részletes is, ahogy a magassak is. Ebayen rá tudsz keresni, egy eladónál jó áron hozzá lehet jutni.
A tipeknek térve a szivacsos jobban izolál mint a szilikon, a magassakból visszább vesz, nem lesz annyira éles. -
deny330
aktív tag
-
Tulku
veterán
válasz
Sidositanaka #72323 üzenetére
Olyan van nekem, a többit privátban
-
s4tch
veterán
válasz
Sidositanaka #72316 üzenetére
Kemcso hozott egy olyat a csütörtöki talira, az ő hozzászólásait keresd meg, hátha írt már róla. Én nem tudtam meghallgatni, nem volt hozzá megfelelő illeszték.
Tulku lehet, hogy az AKG K3003-ra céloz. Az tényleg jó anyag...
-
Tulku
veterán
válasz
Sidositanaka #72314 üzenetére
Ha az RHA zászlóshajójára gondolsz...na azt nem épp ajánlom...150 ohm és nekem nagyon visítós volt...AK240-nel...pedig az nem egy magas kiemelt DAP...
Nuforce van itt valakinek..nekem meg egy titkos favoritom -
Sidositanaka
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék mint ahogy 1-2 éve is amikor a w30 vs ue900 volt a nagy gondom!Most Nuforce hem8 vagy Rha cl1?
Kb 150 ezrem van és ezt a két fülest néztem ki de megint képtelenség dönteni!!!!És hogy ilyen árban vajon jó döntés vagy van valami jobb?Előre is köszönök minden segítséget -
törölt tag
válasz
deny330 #72312 üzenetére
Soundmagic E10 például, vagy akár E50, ha belefér. Érdemes kipróbálni vásárlás előtt. A kábelre amúgy vigyázni kell, ha rángatod, beleakad valamibe, akkor el fog szakadni. Ez egy vékony ráz szál (illetve több szál sodorva), sérülékeny.
Sportra amúgy lehet, hogy vezeték nélküli lenne jobb, ott kevésbé lesz útban a kábel.
-
deny330
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Sennheiser CX 200 Street fülesem van, rettenetesen megvagyok vele elégedve, imádom ahogyan szól!
Viszont a kábele már-már kezd szétjönni. Körülbelül másfél éves, eléggé sok szövet ragasztó van már a kábelen, de folyamatosan válik le a gumi a többi részről ahol nincsen ragasztva. Attól félek, hogy egyszer elfog szakadni. Szívem szerint vennék belőle még egyet, de a kábel minősége miatt nem tartom jó ötletnek. Szóval feltenném a kérdést, milyet lenne érdemes venni utódként ha esetleg megadná magát?
1. Főleg pop, pop rock, rock zenéket hallgatok, de előfordul néha elektronikus zene is, "alternatív metál" is.
2. Az izoláció nagyon fontos. Ha legalább annyira szigeteli a külvilágot egy nagyobb szilikon / szivacs "haranggal" , mint a CX200 street, az már bőven elég. A hangzáshoz annyit, hogy elég basszus szerető ember vagyok, de a magas hangok is fontosak. A kábel strapabíróságra pedig ezek után szintén fontos lenne.
3. Maximum 15.000 forint, de ha van pár ezerrel jobb, akkor az még belefér.
4. /a: Mindenképp In-ear/IEM.
/b: Hagyományos kábelelvezetésű lenne a legjobb, de nem kizáró ok, ha fül felett átvezető.
/c: Teljesen mindegy.
/d: Nem kell semmi ilyesmi, csak a füles.
5. Sportoláskor lenne bőven használva. Sőt. Igazából főleg biciklizés, futás és edzés közben használom, de előfordul, hogy meló helyen is berakom a fülembe.Kérdés: szivacsos és szilikonos illesztések között van különbség hangzásban?
Köszönöm előre is!
-
törölt tag
Lazán a témához kapcsolódik: [link]
-
reap3r
aktív tag
Segítségre lenne szükségem olyantól, aki ismeri a Xiaomi fülhallgatóit. Sajnálatos módon közel másfél év használat után elhagytam a szívem csücskét, ami történetesen egy Xiaomi Piston 3-as füles volt. Semmi de semmi problémám nem volt vele, azt leszámítva, hogy futás közben a szövet kábel gyűjtötte a zajt tisztességesen és hogy a basszus egy icipicivel több is lehetett volna, viszont imádtam a hangzásképét, olyan kiegyensúlyozottnak tűnt és fülhallgatót még így nem szerettem, rendesen majdnem megsírattam. Most szeretnék beruházni egy újabb Xiaomi fülesre, de teljesen meg vagyok kavarodva a termékpalettát illetően.
Itt a topik nyitóban a Xiaomi Hybrid Pro-t ajánljátok, de kérdésem az lenne, hogy a Xiaomi Mi In-Ear Headphones Pro HD az jobb/rosszabb füles-e vagy netán ugyanaz vagy melyik micsoda?
Xiaomi Hybrid Pro-t gearbest-en találtam itt, ha ez az.
Xiaomi Mi In-Ear Headphones Pro HD eustockon itt, ahol 7500 jó magyar forint+kiszállítás, de amúgy is tervezek rendelni tőlük mást is.
A kérdéseim:
Melyik fülhallgató a jobb?Hangzásra van nagyobb különség? Minőségre?
Amennyire tudom mindegyik V karakter, de nem tudom elhelyezni minőség-/árkategóriában egyiket sem. Árban nem vélek oltári különbséget felfedezni, mivel számomra az ~1 hónap kiszállítási idő kiváltása ér 2000-3000 forintot plusszban a helyi garanciával együtt. -
s4tch
veterán
-
válasz
monti0222w #72300 üzenetére
hallotta volna, ha eljössz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Egy vagyont költ humanoid robotokra az egyik kínai EV-gyártó
- Megkapja az FSR 4-et a PlayStation 5 Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Ohh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Windows 11 Pro + AJÁNDÉK AAA játék!
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/256 4K
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 7600/RX 7700 XT 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- Akció! Dell Latitude 7410 Üzleti Strapabíró Profi Fémházas Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 4K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest