Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asus blog: az UEFI boot beállítása
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kemcso
Ármester
válasz korpicschess #40297 üzenetére
Nem a formájáról ítéltem, csak az is hozzátettem, hogy az is elég fura. Hangban vannak jobbak az említetteknél olcsóbban, tehát miért lenne ajánlott?
Mdr50 nemtom hogy jön ide
-
raven12
senior tag
így is van, nekem lesz egy eladó R3-am!
Nem volt az rossz, elég forward hangképű, kiegyenlített. -
Ati1979
veterán
Ha azért az R3 után tényleg nem nagy szám!
Viszont az árát megéri szerintem...
-
kemcso
Ármester
válasz korpicschess #40295 üzenetére
100$ért ott van a hifiman re400, az is jobb nála... (Na meg a formája, hát...)
S1-et nem hallottam, de ott a vsonic vsd1, soundmagic e30, amik kipróbáltan jók. -
korpicschess
veterán
-
kemcso
Ármester
válasz korpicschess #40293 üzenetére
Mert vannak azoknál jobbak ár/értékben. Vsonicok pl (R3 130$, annyiért GR07-et kapsz, ami sokkal jobb nála)
littledon ennyiért én vsonic Vsd1-et vennék...
[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Sziasztok!
Brainwavz S1 és R3 hogyhogy nincs az ajánlott típusok között?
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
ghost364
senior tag
válasz Zoli133 #40290 üzenetére
Hát igen, ez csak hsz. megírása után jutott eszembe... Majd megmutatom neki, aztán majd ő megmondja. És még egy kérdés: Panasonicok milyenek ilyen árban?
Szentkuti11: Valamiért ,,allergiás" a Sonyra, pedig én is az EX-50-et használom nagy megelégedéssel.[ Szerkesztve ]
-
ghost364
senior tag
Sziasztok! Testvérem keres magának fülhallhatót. Max.5 ezret szánna rá. Lehetőleg legyen valami nagyobb webshopban is. Előre is köszönöm
-
törölt tag
válasz littledon #40287 üzenetére
Próbálkozni lehet mindig, ha van kedved hozzá, akkor hajrá. Amik kipróbáltan jók, azok az összefoglalóban vannak. Egyébként csak példaként, az ebben az árban mozgó Sony EX100-ra például elég vegyes kritika jött eddig, pedig a kistesója az EX50 kifejezetten ajánlott. Panasonic, Pioneer, Denon még nem volt ajánlott eddig. Nekem egyébként volt még régebben egy Dolphin fülesem (hasonlóan 10e körül), ami szintén japán márka, és annál kevés szörnyebbet hallottam, pár nap után egyszerűen elajándékoztam, annyira hallgathatatlan volt. Nem győzködni akarlak, de messze nem attól lesz valami jó, mert japán, és nem attól megbízható és precíz, mert német (lásd: Xears).
-
-
törölt tag
válasz Vasinger! #40273 üzenetére
A témaösszefoglalóban van egy link a Comply kompatibilitási listára, az alapján meg tudod nézni, hogy a te flesedre melyik méret való, és az milyen más márkákkal/termékekkel kompatibilis. A Shure az keskeny vetőcsövű füleseket gyárt (ahogy a Westone, Klipsch és még páran), ezek nem kompatibilisek a Sennheiser/Sony/Brainwavz/stb féle vastag vetőcsővel.
littledon: Ha csak japán kell, akkor nem nagy a választék, nagyjából contaxg leírta az egyetlen lehetőséget. A Shure duplaennyitől iindul, a Sony meg ebben az árban ugyan elfogadható, de nem kiemelkedő. Ilyen 10-12-ezres árban jelenleg a feltörekvő kínai márkák dominálnak, általában elég jó anyagminőséggel és kiemelkedő hangminőséggel.
-
contaxg
veterán
-
littledon
tag
Összeírtam az elképzelésem:
-Mikrofon, távirányító nem fontos sőtt a megbízhatóság érdekében talán jobb is ha nincs
-Elsősorban szimetrikus kábelhosszúság érdekel és kábelvezetését tekintve mindenféleképpen a hagyományosat részesítem előnyben
-Kialakítást tekintve az IEM felé hajlok de extra jó ajánlat esetében érdekel a sima earbud kialakítás is mivel szerintem közlekedés szempontjából biztonságosabb de mivel erre viszonylag keveset lenne használva így nem ez a fő
-Zenei stílusban jóformán mindenevő vagyok de azért 80%-ban az elektrónikus zenéket kedvelem általában vocallal vegyítve valamint a hip-hop, rnb vonalat 20%-ban pedig a rocktól kezdve tényleg mindent-Amit mindenféleképpen szeretnék: csak és kizárólag japán érdekel még akkor is, ha sokkal jobb alternatíva létezik
-Másik egyéni dolog az a strapabíróság, (nem 1évre tervezem a vételt) szeretném ha sokáig mellettem lenne valamint viszonylag sokat is lenne használva zenehallgatás mellett adott estben filmnézésre is mivel sokat lenne ágyban is használva notebookról (fejhalgatókat kényelmetlennek találom az ágyban fekve)
-Megközelítőleg 10-12 ezer forintot szánnék a projectre de egyáltalán nincs kőbe vésveVárom az ajánlatokat különböző érvekkel de elsősorban minél nagyobb választékban, hogy megtalálhassam a számomra legszínpatikusabbat. Előre is nagyon szépen köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford
-
littledon
tag
válasz Ati1979 #40279 üzenetére
Ezen most ledöbbentem... azt hittem, hogy azért elérik az ilyen 20 ezres kategóriát és "csak" dupla áron adják őket, nem pedig 4-5x áron...
Zoli133: Nem néztem utána bocsi, csak írtam találomra egy márkát...
[ Szerkesztve ]
"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford
-
littledon
tag
-
ku-cu
tag
válasz Vasinger! #40275 üzenetére
Nem hiszem h megérné eladni. Nem tudom mennyit használod, de nálam 1 pár Comply 3-4 hétig volt ideálisan használható, aztán max még egyszer ennyi ideig. 2-2,5 hónap után már mindig foszlott, megpuhult, és irtó undorítóan nézett ki. (Szürke t500 volt, a fekete/másik típus lehet valamivel tartósabb.)
-
Vasinger!
nagyúr
Lehet mondasz valamit, de nem annyival olcsóbbak a kópiák, hogy megérje azokat venni.
Nekem a Comply anyaga nagyon bejött, a fülzsírt valóban nagyon összeszedte, hiába azelőtt tisztítottam ki, mielőtt beraktam a fülembe, 1 óra után nem tisztán jött ki, de lehet hogy csak genetikailag vagyok defektes
Erről a csoda Shure habra reagálva:
Sennheiser-rel kompatibilis vajon?
-
ku-cu
tag
válasz contaxg #40270 üzenetére
Mármint, felerősíti a külső zajokat?
Gondolom a lágyságára gondolsz. Nem veszi fel annyira a hallójárat formályát, de valahogy mégis eltömítí azt. Nekem bejött. Lehet kicsit kevésbé szigetel mint a Comply (de jobban mint a szilikon), de sokkal tartósabb, és messze kevesebb a lépészaj. Legalábbis így emlékszem.
Vasinger!
Gagyinak gagyi de még mindig minőségibb mint a DIY füldugóból készíthetők. És működik. A viaszréteg számomra inkább pozitívum, mert a szivacs nekem irritálta a fülem. Meg koszos is lesz. Nem szerettem.
Különben így nézegetve, lehet kapni Comply klónokat féláron: [link], [link]. Kétlem h sokkal rosszabb minőségűek lennének mint az eredeti.Sry a helyesírásért.
[ Szerkesztve ]
-
Vasinger!
nagyúr
válasz blackmajesty #40265 üzenetére
Köszi, de azért ennél kicsit igényesebb megoldásra vágyok, ez már nagyon home-made nekem.
ku-cu:
Nem rossz ötlet, de nekem kicsit gagyinak tűnik így képről, ugyanis látszik, hogy kicsit sorjás a vége, meg írtad is, hogy ilyen keményebb viasz réteg van rajta, ami megint csak nem túl nyerő számomra kényelem szempontjából. Az eredeti linkedben szereplő ebayes link szerintem már nem él, vagy nem találom. Az új amit linekeltél.
Mindenesetre, ha tényleg nem találok más olcsóbb alternatívát akkor rendelek egyet, mert a Comply tényleg elég drága, főleg az árfolyam miatt.
contaxg:
Ezt kifejtenéd? Nem ismerem a Shure "habot"
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Nekem van ilyen habom, de szerintem pontosan az ellenkezőjét teszi mint pl a Shure hab.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
littledon
tag
Sziasztok!
Fülhallgató vásárlása előtt állok és a segítségeteket szeretném kérni, bevallom nagyon nem vagyok jártas a témában... Van egy konkrét elképzelésem de majd később megosztom.... Sajnos nem igazán van összehasonlítási alapom ezért első kérdésem az lenne, hogy körülbelül mennyibe kerülnek, melyik árkategóriába esnek az eredeti Beats Tour (már volt a fülemben) hangminőségű és összeszerelési minőségű fülesek?? (a cél pontosan az lenne, hogy ne ilyen és ehhez hasonló divat füles legyen, viszonyításképpen kérdezem)"Whether you think you can or whether you think you can't, you are right!" - Henry Ford
-
szentkuti11
addikt
Mikor lesz a következő fülestali?
-
balazs1022
őstag
-
Zoli133
addikt
Közkívánatra megszületett a fülhallgatós off topik. (az audiofil offot nagyképűnek tartottam volna. )
Kéretik a szakmait tartalmat itt tartani és csak nem szakmai azaz off tartalommal átfáradni, köszöntem."It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Egy Sennheiser CX95 tulajdonosa vagyok már kb. 2-3 éve, viszont efölött is eljárt az idő, ami nem a hangminőségben, hanem a külsején mutatkozik meg. Hangszínben és hangminőségben nekem pont az esetem, ezért nem is akarom lecserélni, hacsak nem tudtok valami tuti befutót nagyon jó áron, hasonló hangképpel és minőséggel.
Elsősorban a szivacsot és jack hosszabbító kábelt szeretném cserélni rajta.
Alapból nem a gyári gumiharangokkal használom, hanem egy Comply Foam Tips Tx-400-al, amik már nagyon kezdenek szétrepedezni, tehát ezt mindenképp cserélni kéne. Viszont ebből is valami hasonló kéne, jól szigetelő és maradjon bent a fülben.
Tudnátok mondani valami jó utódot?
A jackhosszabbító kábele ilyen: kép
Amivel az a baj, hogy a vége 90 fokkal el van hajlítva, nekem a sima egyenes megoldás kéne, a másik probléma, hogy baromi nehéz és kihúzza a fülemből a fülhallgatót a súlya szinte... Valami könnyebb, de mégis minőségi megoldás kéne.A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Hi all!
Ma érkezett meg a soundMagic e10. Ááá nagyon állat. Előtte egy 3 ezres f@scandy volt. Felesleges is összehasonlítanom azzal
Ja szóval KÖSZI a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
monti0222w
addikt
válasz honfoglalo #40243 üzenetére
Hát, ennek nem örülők!
-
nosferat9
csendes tag
Sziasztok!
Egy ilyenem van: http://www.mp4nation.net/brainwavz-earphones/brainwavz-m1-iem-earphones szeretem, az eddigiekhez képest tök jó a hangja viszont a mindenféle tárgyakhoz dörgölőzés okozta kábelzaj megőrjít lassan. Szerintem túl vékony lehez a gumizása a kábelnek. Tudtok esetleg valami ötletet adni, hogy hogyan lehetne ezen javítani? Szigszalaggal körbetekerni vagy valami. -
kingabo
őstag
válasz monti0222w #40241 üzenetére
100%ban egyetértek. Nekem ma hozta ki, egyből 2-t is.
-
Zoli133
addikt
válasz BennyRay #40244 üzenetére
Ha jól sejtem megtört a benne lévő merevítés az pattoghat. A kábelt magát nem tudom elképzelni milyen körülmények közt lehet kicsinálni. Itteni fórumtárs szerint autóvontatásra is használható.
Jelenleg vizsgálom a saját shure kábelem, megoldási ötletek után kutatva.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
BennyRay
tag
Urak!
Shure fülesem kábelének a merev, fül fölötti része pattogni kezdett, ha megmozdul. (a boltban persze még a vásárláskor közölték, hogy a kábelre nincs garancia, ami furcsának tűnik, de mindenesetre előre vetíti, hogy kétséges az ilyen irányú esetleges reklamációm sikere. Álegríííja...) Mintha egy pici mikrokapcsoló lenne benne Persze kevésbé vicces, amikor a fejem mozgatásakor is pattan néha egyet
Kérdésem az lenne, hogy lehet ezt gyógyítani valahogy? Csere gyári kábelt egyelőre nem szerznék be, akkor inkább már valami alternatívat. Tudtok esetleg valakiről, aki Magyarországon készít jó minőségű (egyedi, utángyártott) ilyen kábelt?
Köszönöm!
-
honfoglalo
senior tag
válasz monti0222w #40239 üzenetére
Legújabb infók szerint a kínai újév után fogják elkezdeni gyártani.. Szóval bármi lehet, az is lehet, hogy nyárig sem lesz kész, nagyon bizonytalan, hogy mikor készülnek el valamivel, talán még ők sem tudják.
-
MPeter87
őstag
AK tulajok: van arra mód, hogy kikapcsolást követően a lejátszó megjegyezze a legutoljára játszott számon belül azt is, hogy hol hagytam abba?
-
monti0222w
addikt
Mondtam én, hogy nem rossz az E10, söt... + az eladó is nagyon jó fej.
-
domerator
veterán
-
kemcso
Ármester
válasz monti0222w #40236 üzenetére
A kínai újévre ígérték elnézést kérve, az jan.31én lesz asszem
-
balazs1022
őstag
Ilyen esetleg van valakinek? hpm-70-es tudású kéne vagy mexell metalics.
-
monti0222w
addikt
Sziaztok, van már valami hir az új Vsonic fülesekről! Valamikor beszéltettek erről, meg igen, ha jól rémlik mintha azt irtátok volna, hogy olcsóbbak lesznek az újjak mint a "régiek" voltak.
[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz #16820480 #40230 üzenetére
+1 az E10-re.
(#40231) MPeter87 A W4R nekem is kimaradt, azt én is meghallgatnám. Meg ezt is: Astrotec AX-60
-
Zoli133
addikt
Nem tudunk, csak ha elolvasod a témaösszefoglalót aminek a végén 5-6 füles van legalább az árkategóriában amit tudunk ajánlani. (És még a karaktere is oda van írva tudd milyet keresel.)
Olyan jót meg nem tudunk ajánlani a jó egy elég szubjektív kifejezés."It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
Deck
titán
Beszart a Sony Smart MH1C (Hifis) headsetem 1év után Most néztem még mindig 15k. Tudtok ajánlani 10k körül legalább ugyanilyen jót? Rock, Metál zenéhez.
PS5
-
MPeter87
őstag
válasz #16820480 #40201 üzenetére
Hallottam már a W4R-t amúgy, de csak Note2-ről és AGE-T J3-asáról. AK100-ról szeretném majd hallani, ha lesz rá lehetőség.
UE900 őszintén szólva annyira nem izgat valamiért. TF10-et hallottam, de nem volt olyan átütő élmény, mint amire számítottam. Ahhoz képest nem tudom milyen lehet.
Árban az 535 fölé amúgy nemigazán szeretnék menni egyelőre.(#40200) kemcso
Nagyon jó a Fischer füles, nagyon szeretem, de szeretnék kicsit több mélyet és még nagyobb teret, még részletesebb hangzást. A magasai nagyon tetszenek!
(#40199) Ati1979
Hallottam a 846-ot is, tetszett is nagyon! Csak az ára....
Ill még egy dolog, az 535 után hallgattam és ahhoz képest a magasai számomra nem voltak olyan élesek vagy tiszták. Ezt imádom amúgy a DBA-02 MKII-ben, hogy ilyen éles, nagyon tiszta magasai vannak. Ettől függetlenül jó lenne a 846 is.Jó lenne egymás mellett hallani a W4R-t és az 535-öt, akkor könnyebb lenne eldönteni, hogy melyik az igai(bb).
[ Szerkesztve ]
-
vodkaboy22
addikt
Takstar Pro 80 & Shure 440 & Sony PHA-1 kisebb bemutató cikkem Itt a sony PHA-1 miatt lehet érdekes. Amelyet egy Soundmagic E30-al használok (IPOD G2 a digit forrás.)
Villamos- és Gépészmérnök - Blog-omban audio felszerelések és saját készítésű elektroncsöves erősítők.
-
MPeter87
őstag
válasz kerekfej #40220 üzenetére
Az a jo par darab szam szerint kb 3 es azert eleg sokan olvassuk a forumot es sokan vettunk BW fulest.
Kb 30 Xears fules talalt gazdara a segitsegemmel es sokkal volt problema, valamint csak 7 honapngarit vallal ra az elado, szoval necces...Kemcso: Nalam van is. Ha legkozelebb osszefutunk, viszem majd magammal es meghallgatod.
[ Szerkesztve ]
-
szipak
tag
válasz Bence717 #40216 üzenetére
lehet, hogy régen volt, vagy valami mást olvastál, de se sennheiser, se xears már nagyon régóta nem szerepel az ajánlottak között. amúgy Maxell Metallics, ha még kapható. nagy csodát amúgy nem szabad várni ilyen árkategóriában, amik ajánlottak, azok nem torzítanak (túlságosan)
-
Bence717
tag
Sziasztok!
Rock, metalcore, reggea és hasonló zenéket hallgatok (szeretem a sok basszust). A kérdés, hogy Sennheiser CX 150 vagy Xears Resonance éri meg jobban? A Resonance 5400, a CX150 4800. Melyiknek jobb a hangja? Esetleg tudtok ajánlani valami jó ár/érték arányú lejátszót?
-
-
szipak
tag
válasz #16820480 #40208 üzenetére
én voltam, ez volt az
-
törölt tag
válasz Ati1979 #40207 üzenetére
Nem tudom, én nem hiszek ezekben a dolgokban Mármint változtat valamit a hangon, ez oké, de messze nem igaz, hogy a milliós kábel olyan jó lenne. Jó, nyilván nem tapasztalatból mondom, mert nem volt még dolgom ilyenekkel, csak prolikábelem van. Valaki linkelt egy cikket erről még az ősszel, ahol van egy szerintem elég korrekt (és meglehetősen szkeptikus, realista) írás ezekről a dolgokról.
Bár gyanítom, hogy ilyenért a hifi topikban megégetnének... -
Ati1979
veterán
válasz #16820480 #40206 üzenetére
Hát én nem tudom.
Valamiért mégis veszik a méregdrága hangfal kábeleket. Gondolom nem véletlenül. Nem hiszem, hogy valaki több milliót kiad kábelre meghallgatás nélkül.
És sem szívesen fizetek ezért ennyit. Talán majd egyszer. De azért kíváncsi lennék, mit tud egy ilyen...
-
törölt tag
válasz Ati1979 #40205 üzenetére
Hát ez az, de minek fizetnél még egy ezrest a kábelért, ha mondjuk 3%-kal javítja a hangminőséget? Valahol olvastam, hogy az ilyen kábeleket 5N fölött már kb ki sem lehet mérni, hogy más lenne, akkor meg mégis mit hallanál ki a hangból, ha egy a fülednél ezerszer érzékenyebb gép sem méri?
-
Ati1979
veterán
válasz #16820480 #40201 üzenetére
''De amúgy nem kell hinni annak, hogy a nagyon drága sokkal jobb, sok esetben ez simán placebo, meg lehúzás keveréke.''
Igazából ezt még nem tudjuk. A hangfalaknál, meg a fejhallgatóknál és nagyon sokat számít a kábel. Ezekhez is árulnak igazán drága kábeleket.
Szerintem biztos, hogy javít valamit a hangminőségen. Hogy mennyit az kérdésés.(#40203) sheratan
[ Szerkesztve ]
-
lacko6
senior tag
Ez az se215 LTD félelmetes,sokkal agresszívabb a simanal.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz MPeter87 #40198 üzenetére
Igen, ebben a kategóriában érdemes azért szétnézni. Szerintem ami jobb az 535 LTD-nél, az árban úgy a duplája volna... W4R-t meg tudsz hallgatni (volt múltkor is amúgy, csak kevés figyelmet kapott), talán még az UE900-at érdemes, de csak a hangkaraktere miatt, ha esetleg olyanra vadászik az ember, mert szerintem amúgy technikailag nem olyan jó (de majd újra ki fogom próbálni, mert még az 535 előtt hallottam). Akkor ott az új Westone széria, az Earsonics, Noble, meg hát végülis a K3003 is, csak hát...
Kábelnél az előre gyártottak általában marha drágák, több száz dollárosak. Ami nekem van, az ilyen házilag készített, szerintem jó, de azért arra figyelj, hogy főleg az ezüstre azt mondják, hogy világosítja a hangzást, elvileg a réz az melegebb hangzást ad. Nyilván mindenképpen OCC kábel kell, és 4-5-6-7N (minél magasabb a szám, annál tisztább az alapanyag, ugye azt jelöli, hogy a 99,99...%-os tisztaság esetében hány 9-es van). De amúgy nem kell hinni annak, hogy a nagyon drága sokkal jobb, sok esetben ez simán placebo, meg lehúzás keveréke.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Politika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Xbox Series X|S
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
Állásajánlatok