- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Will91
csendes tag
Sziasztok!!!!
Egy Amilo Mini 3520as netbook-om van, pár hónapja vettem, még garanciális, de nem szívesen vinném szervízbe, szal a TI segítségeteket kérném!
Arról van szó, hogy mikor tegnap max hangerőn hallgattam a zenét, egyszer csak elkezdett akadozni, és azóta nem csak akkor rossz,ha zenét hallgatok, vagy ha filmet nézek, hanem az XP (eredeti) signal-jánál, ill. minden alaphangnál is, és mintha a gép is lassabb lenne... Ma kipróbáltam megint, winampon hallgattam a zenét, csak néha akadt be, de amint letettem tálcára, teljesen megőrült, szal vmiértnem fut a háttérben, pedig egyáltalán nincs a gépnek nagy CPU kihasználtsága. Próbáltam már driverfrissítést, sőt lefuttattam egy víruskeresést is (mert tegnap járt lea próbaverzió), hátha valamit elkaptam, de semmi nem segített. Nem tudom, mi hibásodhatott meg, nem értek a gépekhez, lehet a hangkártya (Realtek).
Kérlek, segítsetek!!!!!Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
L!NK->Q3
senior tag
Hello all!
pls segítsetek pár válasszal
Ez masina mennyire megbízható?
INTEGRÁLT VGA TÍPUS: Intel GMA X4500 <-- ezzel a vgaval guitar hero 3 megy? Esetleg COD4?
Akksi mennyit bír?
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
- Mi ez, hagymás bab? - Nem, krumplis hal. - Szeretem a hagymás babot. Sorsoljunk, fej vagy írás, ha fej enyém, ha írás megfelezzük.
-
D@ni88
addikt
Amilo Pa 2548-ra kellene feltenni a webcam drivert, de sehogy se akar működni.
valami 5let? (vista)[ Szerkesztve ]
-
blokad
senior tag
Bő egy év után kitakarítottam a kis li1718-at, Hát körömnyi porcicák jöttek ki a ventilátorból, csak úgy szívta a porszívó. Most klasszisokkal halkabb, még a merevlemezt is hallani, amit ez előtt nem lehetett. Még mindig van egy halk alaphang, de már sokkal csendesebb. Takarításra fel
-
oldbrother
csendes tag
válasz szimpláncsak #8695 üzenetére
Kösz, de ezen a gépen külön wifi-kapcsoló van. A posztból kitűnik, hogy az adapter működik, csak szoftver-szinten nincs hálózati kapcsolat.
Üdv. -
szimpláncsak
tag
Nekem li2727 -em van és ezen fel kellett tenni a Launch manager-t,hogy a wi-fi-t müködésre bírd.Lehet neked is segít.Persze én laikus vagyok,csak az én gépemből indultam ki.
-
oldbrother
csendes tag
Help, Help, Help!
Sajnos belefutottam egy makacs WIFI-problémába.
Gép: Fujitsu-Siemens Amilo PI 1505 Notebook, Win XP Home Ed. SP2 (OEM, gyárilag
telepitve), belső wifi adapter, Odyssey wifi kliens. TCP/IP beállitás: DHCP, Odyssey
konfiguráció: hozzáférés open, encription WEP.Router: Thomson SpeedTouch SP 780L (ADSL, IPTV kapcsolat)
Probléma: Totális XP ujratelepités (formázás, új partició) után nincs WLAN kapcsolat.
Az ujratelepités az eredeti, gyári telepitő és gyári utility CD-kkel (driverek,
utility programok, pl. Odyssey) történt.UJRATELEPITÉS ELÖTT MINDEN ABSZOLUT JÓ, utána a Notebook nem kapja meg a routertől az IP cimet. A Notebook (Odyssey) maximális térerőt érzékel, kapcsolat viszont semmi. XP wifi-kapcsolat létesitése letiltva, WLAN adapter tesztelve, routeren a vezetékes LAN kapcsolat egy másik gépemmel jó. (XP wifi-konfigurálás is kipróbálva, Odyssey lekapcsolva, igy sem megy). Az ujratelepitésen kivül az egész rendszerben (Notebook, router) az égvilágon SEMMI UJ NEM TÖRTÉNT. A magyar Fujitsu helpdesk segitőkész, de eredménytelenül.
Kész őrület! Van valakinek valami ötlete?
[ Szerkesztve ]
-
Telda
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy FS 1705li laptopom és nagy valószínűséggel az alaplap ment tönkre benne.
Az lenne a kérdésem hogy ismer-e valaki olyan szervizt ahol nem aranyáron dolgoznak, illetve a fórumozók körében foglalkozik-e valaki szervizeléssel?
Valamint, mivel vidéki vagyok csak postán keresztül tudnám célba juttatni a gépet, a Pestre való felutazásnak pedig értelmét nem látom, mert falusi paraszt lévén valószínűleg 2 méter után eltévednék.Köszi!
Tibi
-
saskaa
tag
senki nemtud segíteni??
A demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.
-
albi31
aktív tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem!
Keresnék valakit aki nagyon otthon van a laptopjavításban(de tényleg nagyon,és nem HDD meg Kijelző cserére gondolok,hanem mélyebben)..kit tudnátok innen ajánlani?..kellene egy nagyon lényeges infó!
Köszi előre is! -
Sziasztok Egy két emberkénél láttam írva a Pi2530 as notit. Én is felőle érdeklődnék. Légyszi Pü ben valami kis infót róla mennyire hangos ilyesmi és hogy bírja a strapát. Meg kb akksi üzemidő...
Előre is köszi...
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
orkester
őstag
válasz lacibacsi #8687 üzenetére
Most 64bites Vista,de volt már 32es Vista és Win 7 is. Egyikkel sincs baja. Ill. utóbbinál a vga támogatása nem tökéletes.
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
orkester
őstag
válasz lacibacsi #8685 üzenetére
Hello!
Nekem 3553 van és azonnal vettem hozzá 2gb ramot(Buffalo) így most 4gb van benne és semmi probléma természetesen, nyugodtan bővítsd, csak előnyöd lesz belőle.[ Szerkesztve ]
PSN: orkester ** Aki tud olyan nemzetközi hírről, ami a Ft-ot nem gyengíti dobjon egy privátot - 2012.05.24. óta 0db üzenet ** Ha nem válaszolok valószínűleg le vagy tiltva és nem véletlenül. ** Ha valami karcos, kopott, megrágta a kutya, kérlek ne hirdesd újszerűnek, köszi!
-
lacibacsi
addikt
Hali!
A 3553-as (meg több més típus) adatlapján ezt olvasni:
"FONTOS MEGJEGYZÉS: Erőforrásigényük miatt 1 GB alatti kapacitás elérhetőségét nem garantáljuk a 32 bites operációs rendszerek esetében, ha a gép 4096 MB RAM-mal van előtelepítve."
Azt szeretném kérdezni, hogy ez konkrétan mit jelent, A most 2 GB RAM-mal szerelt gépem bővíthetem-e 4 GB-ra 32 bites Vista esetén, vagy ezzel lehet, hogy kárt okozok? A 3 GB-ra bővítés mehet? Előnyök-hátrányok?
Köszönöm!
Az öregséget onnantól kell számítani, amikor a punci már büdösebb a munkánál.
-
Anfield
csendes tag
válasz szimpláncsak #8683 üzenetére
Nekem két honapos a gépem, Pentium dual core, es atlagosan 55-60 körül van, de van hogy több. ugyhogy a tied szerintem nagyon is jo.
-
szimpláncsak
tag
Sziasztok!
Az után szeretnék érdeklődni,hogy a gépembe(Amilo Li2727,Celeron dual-core 1,73ghz)a CPU hőmérséklete everest szerint 45-52 fok szokott lenni.A kérdésem az,hogy ez normális-e?.Ha nem akkor hogyan lehet orvosolni?
A másik,hogy szerintetek érdemes-e megvenni az 1év garanciakiterjesztést 8ezerft-ért hozzá.Még benne vagyok a 180 napban,kb márciusi a gép és probléma nem volt még vele.
Amugy a gép szerintem nem rossz.Persze elég egyszerű,de legalább ebbe már normális cuccok vannak(samsung memoria,intel chip készlet,hitachi-lg dvd kombo atheros,realtek stb.) -
saskaa
tag
hali, van egy kis problémám a notimmal, nem súlyos de nemtom h az lehet-e később.
néha a monitor bevillan, amúgy normálisan működik, csak kicsit zavaró és aggasztó nemtudjátok miért lehet?
nem vettem észre benne semmilyen rendszert h mitől csinálhatná.
előre is kösziA demokráciának többet kellene jelentenie annál, mint amikor két farkas és egy birka szavaz arról, mi legyen vacsorára.
-
p0c0k
tag
eladó amilo pa 3553 anyagi okok miatt sűrgősen!!!
(ql-62 proci van benne, olyan 120K körülre gondoltam) -
Anfield
csendes tag
Nekem olyan problémám van, hogy a kisöcsém egyik nap mikor játszott a laptopon chips-et evett, és a törmelékek mind belementek a billentyüzetben. és nem tudom hogy lehetne kipucolni, garis még a laptop. szerencsére megy rendesen a billentyüzet, de eléggé látni meg nem is akarom otthagyni benne. amilo li 3710
-
cellpeti
nagyúr
sziasztok!
van egy FSC Amilo Pi3525 laptopom. elösszörre mennyi ideig kell tölteni?
Tigris, tigris, csóvafény...
-
psy123
csendes tag
ha a win98 bebootol akkor indits egy dos7-et és probáld meg fdisk /mbr parancsal.
ez elvileg törlni a linuxos master boot record-ot és menni fog.
esetleg ha nem megy a dos róla, lehet letölteni olyat hogy boot utils cd(google a barátod) és azon van fdisk meg még mindenféle ilyenekre, bootolható.Tibi
[ Szerkesztve ]
i7, 980ti, 8gb, win7, vive
-
-
Vikt0r
aktív tag
Sziasztok!
Van egy FSC Amilo Pro v3515 notim amire most Ubuntu 9.04 van téve. Windows-t akarom vissza tenni de nem tud a Windos CD-ről bebootolni. Amikor megvettem a notit fdisk-kel vgy valami ilyesmivel lett pendrivel elindítva a bootolás de az már sajnos nincs meg. Most mit csináljak?
-
Pecc
őstag
Hello!
Egy li1705-tel kapcsolatban kérdeznék.
Milyen memóriát érdemes bele tenni, illetve dual channel megy-e benne?Köszi
-
-
mdaniel21
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsra lenne szükségem!Nekem egy xi 1546-om van!Két éve használom tökéletesen meg vagyok eddig vele elégedve, csak vmiért xp alatt megzavarodott a videókártyám mjindig kifagyott a gép videókártya szoftverhibával.Felraktam windows 7-et ezzel egészen jól működik, csak mindig azt írja ki ha gamet indítok el h opengl hiba!
Egy ati radeon x1800 256mb -os kari van benne!Esetleg vmi tanács driverre??MIndenhol kerestem már de nem találtam:S
Meg még vmi tud esetleg vki olyan progit vagy a biosban olyan beállítást ahol a proci órajellel lehet játszani és esetleg a videókártyával??Válaszokat is előre köszi
-
Cini88
csendes tag
Sikerült Működésre bírnom a wifit! Feltettem a Launch Managert és megnyomtam a billentyűkombinációt és előugrott egy ablakocska ahol a Bluetooth lehetett meg a Wifit ki / be kapcsolni!
-
Cini88
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám az újjonann vett Fujitsu Siemens AMILO Xa 3530-as laptopommal!
Van benne wifi kártya beépítve, de nem bírom működésre bírni, hiába nyomogatom az adatlapja szerint a Fn + F1 Billenytyűkombinációt, nem hajlandó bekapcsolni a wifi kártyát a gép. Máshogy meg nem lehet bekapcsolni!
Próbáltam már nem több driverrel, az fujitsu oldaláról már több oprendszerre leszedtem a drivert hozzá, de egyikkel sem sikerült, az eszközkezelőben minden oké, azt írja hogy megfelelően működik a kártya! De hálózatot nem lehet vele keresni és a kis led-je sem világít elöl. A Windows megállapította hogy nincs bekapcsolva, és ugyan azt írta hogy van valahol a gépen egy bekapcsolója vagy billenytyűkombinációja, de nem működik!
Mi a tehendő ilyenkor???? -
kisninja
őstag
Akkor fusi notikban (pa 2510) 4400 akkunál nagyobbat nem kapni ?
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
BluEyes
őstag
Próbáld ki ezt a kis progit: s2kctl Az Athlon XP-k éppen nem használt regisztereit helyezi IDLE-be. Az asztali procik 10 fokot is hűltek a segítségével, gyanítom, hogy menni fog a cimboránál is. Nyilván ha 100%-on megy a proci, akkor nincs mit lekapcsolni, tehát ilyenkor hatástalan a progi, de netezés stb. alatt elég jól működik.
A notik hűtőrendszere a venti és a borda között tud eldugulni, nem biztos, hogy a porszívó ki tudja szedni onnan a trutyit. Érdemes szétszedni. A venti általában külön is levehető a hűtésről, 2 kis csavar szokta tartani. Emeld ki a ventit a helyéről, így hozzáférsz a bordához, meg tudod tisztítani. Nem biztos, hogy kenegetni is kell a procit, valsz ennyi is elég neki.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
spyduck
nagyúr
Ha ki van takarítva a venti és újra van pasztázva nem fog melegedni.
Vagy esetleg van-e vmi szoftveres megoldás a proci vissza-korlátozására?
NHCEsetleg még lehet azzal is próbálkozni, h az energiagazdálkodási sémát átállítani "maximális telep" opcióra. Így kevesebb feszültséget kap ami által kisebb a hőtermelés, de lassabb is lesz. Viszont ez csak akku használatnál jön elő, hálózatról nem.
-
Reac^
őstag
Sziasztok!
Ismerősnek van egy régebbi fajta FSC notija (Amio k7600)
AMD 1800+-os asszem v vmi ilyesmi, cserélhető mobilprocis. A hűtés állandóan maxon ment már 1 ideje, de mostanában már ki is kapcsol neki.
Azóta kikompresszoroztuk (még nem szólt hogy jobb lett-e), de kétlem. Mert ahhoz hogy a porcicákat kiszedjem szétkell szerelni a hűtőrendszert. Ez nem lenne baj, vagyis akkor már egy újrapasztázás (MX-2), nem segítene a melegedésen?
Vagy esetleg van-e vmi szoftveres megoldás a proci vissza-korlátozására? Oké hogy mobil, eleve alacsonyabb feszes, de nem veszi visza a kraftot amikor idlézik. Ezt nem lehet megoldani utólagos szoftverrel?
1988 Daihatsu Charade GTti 993ccm Turbo | Telón gyorsabb, szám az adataimnál | PH! megbízhatóság: 50+
-
spyduck
nagyúr
válasz Ace Ventura #8650 üzenetére
Nekem van ilyen notim, de most nem vagyok otthon mert Balcsi mellet nyaralok. Ha még aktuális lesz a hiba akkor 7 nap múlva talán tudok segíteni, dobj rám egy privátot.
-
brutaka
tag
válasz Ace Ventura #8631 üzenetére
Akkor mi történik, ha elindítod a gépet? Sötét a képernyő majd bejön a Windows?
Üdv: Brutaka //Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?//
-
akyyy
senior tag
Ha a laptop elején/oldalán, mikor újratezsem, világit vörösen az audió része.
meg van olyan bene elvileg hogy sp/dif. ez optikai kimenet is egyben és analóg is? mert ha fülest, vagy hifit dugok rá szól szépen 2.1-be, de ha olyan logitech hangfalszettet dugok rá, akkor tudna szólni 5.1-be is???? -
Ace Ventura
addikt
#8631-re valaki?
Ez a noti lenne az [link][ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Vikt0r
aktív tag
Sziasztok!
Nekem lenne egy FSC Amilo Pro v3515 notebookom. Jelenleg 3 op rendszer van rajta Win7, Xp és Ubuntu 9,1. Ma reggel kapcsolnám be a gépet és nem bootol be ezt a hiba üzenetet kaptam:
GRUB Loading stage 1.5
GRUB loadig pleasw wait...
Error 17Próbáltam CD-ről bebootolni de nem akar. Most mit csináljak?
Szerk.: ubuntu bebootolt CD-ről a de csk úgy, hogy a rendszer kipróbálása ha elsődleges merevlemezről akarom akkor megint hibaüzenetet kapok.
[ Szerkesztve ]
-
kisninja
őstag
Szia nem turion TL-58 van benne. Sajnos az nhc nem tudja kezelni, de az rmclock viszi igaz ez sem 100% an. Kis fesz módosítással több mint 3 órát megy a 4400akuval.
Valami venti szabályzó prog nincs ezekhez ? Iletve a gpu-t lehet érdemes húzni?
No meg kapni e hozzá nagyobb akkut?powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
csonki4
csendes tag
szia
tudnatok nekem segiteni?
vetem egy fujitsu siemens amilo pa 2548 laptopot vista van rajta es kelene a dreiver hogy tudjak netezni a wifinek!
legyszi valaszolj
koszi
hello -
tomta
tag
FS AMILO Li 1718 noti wifijét minden gép kikapcs v. újraindítás után újra be kell kapcsolni a billentyűsor felett elhelyezett gombbal v. Fn+F2 bill.kombóval.
Nincs erre valami megoldás, hogy ne kelljen állandóan manuálisan bekapcsolni a wifit? -
Esmein
nagyúr
pi3540 alapból 1.34-1.36 voltot ad a procinak CPU-z szerint 2 ghz-en, most levettem 1.138-ra és terhelem orthossal... úgy néz ki stabil. Nyertem 6-7 fokot is, szerintem így marad.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Meiser
tag
Sziasztok!
Minap tisztogattam a Pa1538-as gépem és a billentyűzet több tisztítószert kapott a kelleténél. Befolyt az egyik kurzorbillenytű alá és azóta az a gomb nem működik. Valakinek esetleg vmi ötlete, hogyan lehetne működésre bírni? Már kiszáradt,de még mindig rossz, gyanúsan szét kéne szedni,de garis gépet nem fogok.Kicsit idegesítő... .
[ Szerkesztve ]
-
-
DeFranco
nagyúr
Sziasztok! Itt tettem fel egy kérdést FuSi amilo memória cserével kapcsolatban.
Nem kaptam eddig választ, kérdésem, hogy tudtok-e segíteni esetleg.
Előre is köszönöm!
szerk: @spyduck: OK, akkor ugyanaz a helyzet, mint a PC-nél, csereszabatos. Köszönöm ehhez nem/sem értek. A kingston a jobb, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
spyduck
nagyúr
válasz Ace Ventura #8631 üzenetére
Egy pontos típusmegjelöléssel előrébb leszünk...
-
Ace Ventura
addikt
Sziasztok!
Vettem egy fusi használt notit, és szeretnék egy új xp-t dobni rá, de nyomkodtam valamit és eltünt a biosom.Nem irja ki inditásnál, hogy del, vagy F2 a belépés.
Valami billentyűfunkcióval be tudok lépni?Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
syraly
csendes tag
HELP!
Van egy amilo 3525 laptopom, a gyári 1GB ramot kevésnek találtam (egyébként nagyon meg vagyok vele elégedve, esetleg 3Dben gyenge), igy vettem hozzá még 1 GB memóriát.
Leszedtem a manualjában szereplő 8 csavar által tartott rész, de memória nem volt alatta (proci, hűtő, hálókártya).
Ezután leszedtem a 2 gumis csavarral tartott kis tetőt, ez alatt a winyót találtam.Elkezdtem a még 15 csavarral tartott hátlapot leszedni, de közben olvastam, hogy egyes Amilo laptopoknál a billentyűzet alatt van a memória, azt kell kiszedni.
Ha valaki maga csinálta, vagy látta, az mondja már meg hogy merre találom a második memória slotot, mert a lehető legkevésbé akarom szétszedni a gépet.
Köszönöm!
-
kisninja
őstag
Eléggé fura nekem ez az rmclock mintha át állítottam volna a cpu feszt meg miegymás de mégis 1900mhz en megy. Nincs más progi erre ? NHC nem kezeli a cpu-t.