- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV tunert vegyek?
- Apple MacBook
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
Sziasztok!
Most szeretnék venni egy notit két gépet néztem ki, de nem tudok dönteni.
Amire használnám Catia és Solid Edgeben tervezés és World of Warcraftozni szeretnék rajt.Fujitsu-Siemens Amilo PA3515
Eredeti Microsoft Windows Vista Home Premium operációs rendszer, AMD Athlon QL-60 1,9GHz-es processzor, 1MB Cache 2GB DDR2 RAM, 250GB merevlemez, DVDRW/DL, 15,4"-os TFT kijelző, ATI Radeon HD3200 64MB videókártya, WLAN b/g/n,vagy
AMILPA2548HU
Eredeti Microsoft Windows Vista Home Premium operációs rendszer, AMD Turion64 X2 TL-52 1,6 GHz-es processzor 2GB DDR2 RAM 250GB-os merevlemez, DVD-RW/DL, NVIDIA GeForce 8400M 128MB videókártya, webkamera, WLANkiváncsi lennék pár hozzáértő véleményre
egyforma ár -
-
Kicker
őstag
Sziasztok!
Amilo PI2512
Telepítenék egy ilyen gépcsodát, az xp-t fel tudtam tenni, hang is van, chipset driver sem nyafogott, a probléma a VGA, ethernet, wlan trió problémázik. Ezeket is felismerte, de sárga felkiáltó el figyel mellettük, és nem tudom mit kéne tennem, és ami hiányzik még egy utility vagy tools stb a gyorsgomokra... valaki szánjon meg valami tippel, mert everesttel hiába néztem ki a típusneveket, bénázok összevissza...
-
tomyoy
senior tag
üdv
pa2548 om van, de nemtudtam rá varázsolni 5.1 et....genius sw 5.1(fadobozos) re akartam rákötni, de nem sikerült...csak a frontok szolnak, ha bedugom a zöldet, átállitottam digital outra de ott is, elve nem is engedi az 5.1et, vagy eleve nem is tudja? mert nem engedi a realtek progiban állitani 2 csatornáról...6ra...
valami tipp?
-
Nr24
csendes tag
wao, engem például nagyon zavarna ha ilyen baja lenne! egyébként szerintem elég lett volna visszavinned az akkut, hogy cseréljék ki, mert valószínűleg az elektronikája rossz!
egyébként nekem pi1536om van, szeretem, de többet nem vennék fujitsu siemens.. volt már szervizben sajnos, zsanérok cseréje, kijelző csere, billentyűzet csere... -
forest_ns
tag
válasz
forest_ns #7383 üzenetére
Sikerült megoldani. Igaz csak részben, mert a hotkey-ek most sem működnek, de a BrightnessController nevű kis program segített!
-
forest_ns
tag
Hali!
Amilo pa2548-asom van, aminek van egy nagy hibája; a hotkey gombok nem működnek xp-nél. Edig nem jelentett nagy problémát, mert ha tápról megy, a fényerő optimális, csak aksis üzemben veszi vissza, de úgy, hogy nem lehet visszaállítani.
A probléma az, hogy egy restart után csökkentett fényerőben maradt annak ellenére, hálózaton van.
Ha valaki került hasonló helyzetbe, írjon.
(az nvidia control panelben nincs olyan állítási lehetőség, ami ezt orvosolná - úgy vettem észre)
-
Zitike
csendes tag
Nekem Li1705 van, sose bírta pár percnél tovább az aksi, de nem firtattam, mert a gépre szükségem volt, és mindig csak lakásban használom. Ma teszeteltem először úgy az aksit, hogy előtte energiatakarékosra állítottam (képernyő fényerőt pl. 30%-ra). 12 percig bírta.
Egyébként eladó
-
Zicky
csendes tag
válasz
SzutyokMatyi #7378 üzenetére
Ezt próbáld meg[link]
De nézd meg azt is hogy 400-as ramok vannak e benne. Az A1640-esben amit most javítok, gyárilag csak pc2700 333Mhz -es van. Így csak 133 az alapórajel.Egyébként nekem is csak 780Mhz körül megy. Én a memóriára gyanakszom. -
SzutyokMatyi
tag
Sziasztok. Most kaptam egy Amilo a1645-öst. A problémám az hogy a Sempron 3300+ proci 800Mhz-en (4x200) ketyeg 2Ghz helyett (10x200). A szorzó-t nem tudom hardveresen állítani. WinXp sp3-am van fennt. Aki tud érdemben segíteni pls. segítsen hogy tudnám az elvileg gyári 2Gz-et elérni. Szoftveres húzással esetleg. Előre is köszi
-
Napfénysüti
nagyúr
Van egy Amilo L7320-asom,ami most lesz 2 éves decemberben. Kb 2 hete csinál olyat hogy ha működés közben lehajtom a fedelét és utána kinyitom teljesen fehér képernyő fogad.
Semmi nem segít olyankor csak a ki-be kapcsolás.
Nem tudja esetleg valaki hogy mi lehet a probléma forrása? -
tomsics
senior tag
-
TIT
veterán
Amilo 2727em van nekem is de az csak a vistával kompatibilis!
-
tomsics
senior tag
válasz
cobrakigyo #7363 üzenetére
szerezz egy olyan xp-t ami tuti jól müxik.keresd meg azokat a sata drivereket amik kellenek a laptopodhoz,majd töltsd le az nlite nevü progit.ezzel a progival bele tudod integrálni az xp-be a sata vagy egyéb drivereket.ezt megcsinálod kiírod és szerintem simán müködni fog.én is ezt csináltam amilo pa2548
-
ngabor2
nagyúr
válasz
cobrakigyo #7363 üzenetére
ha azt is elárulod, hogy milyen file-t nem talál, akkor talán egyszerűbb. vagy felhívod az ms vonalát, mert gondolom legális az a win. ha meg nem... akkor használd a linuxot, amivel megvetted. vagy ha wint akarsz használni, vedd meg.
-
cobrakigyo
tag
Hali
Vásorltam egy Fujitsu Simens Li2727 laptopot linuxal.
Szeretnék rá telipiteni xp-t.
Leszedtem olyan xp-t ami felismeri sata vezérlöt.
A telpitö félig feltelpiti majd amikor ujra indul a grafikus felület nem töltödik be.
Azt mondja hogy nem talál valamilyen fájt.
Nem értem az az xp másik gépre feltelpült.Van valami ötlet?
-
Peace
nagyúr
Köszi a tippeket!
-
Peace
nagyúr
És még egy kérdés. Dsl netet kéne megosztnai egy pc és az amilo között. Tudnátok valami megbízható routert ajánlani ami vezeték nélküli megosztásra is alkalmas? Tehát az asztalit kábellel kötném össze routerrel, az amiloval meg a ház bármely pontjából elérhető lehessen a net ha szükséges. Ez így kivitelezhető lehet?
-
Peace
nagyúr
Adott egy amilo 3553 laptop. Van rjta ugyebár egy analóg vga és egy hdmi(kimenet??). Kérdés adott. Egy LG plazma tv-re kéne rákötni, amin van hdmi ki és bemenet is. Milyen kábelre lenne szükség? Létezik ilyen hogy hdmi-hdmi kábel? És ezzel le is van tudva a dolog? A beállításokat meg gondolom az ati catalystban hogy klón mód meg hasonló...
-
Jadro
veterán
válasz
Pisztillus #7356 üzenetére
Köszönöm az információt!
-
Pisztillus
senior tag
Szia!
Előrebocsájtom, hogy nincs ilyen gépem. De a kiépítése alapján (ami a linken volt) ennyiért szerintem nyugodtan megveheted. Használok FuSi gépet - időnként kettőt is - de semmi gondom nincs velük. Ebből kifolyólag a szervizről sem tudok nyilatkozni. A gépek átlagosan melegek ill. hangosak (nem különböznek a HP masinámtól), nem nyikorognak, stb.
-
Jadro
veterán
Érdeklődnék hogy erről a gépről mi az általános vélemény? Használat közben hogy viselkedik pl melegedés, nyikorgás, hangosság stb illetve esetleges szerviz információk érdekelnének. MM-ban most 120-ért vesztegetik és ennyi pénzem még akadna is rá.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #7352 üzenetére
bizony, hogy a por volt a bűnös... vastagon állt a lamellák előtt. kitakarítottam, fel is kúszott a win. még felszaladnak a driverek, és kész is.
az érdekes, hogy gyárilag a procimagon nem volt semmilyen paszta. a hőátadó felületen volt, rajta egy alufólia, ami a procira feküdt. most a fólia helyett lett hőátadó paszta, remélem eléggé ráfekszik így is, hogy ne legyen baja.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
Pisztillus #7351 üzenetére
turion.
holnap szétkapom, és adok az arcának
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ngabor2 #7349 üzenetére
no, sikerült egy alap wint összevadásznom, remélem a címkén levő oem kód jó lesz neki. ezzel már túljutott a formázáson, épp másol.
mod: elkiabáltam, másolás közben lekapcsolt
szerontem valami túlmelegszik benne, mert leállás után bekapcsolva sokkal hamarabb lekapcsol. legközelebb az udvaron fogom próbálni, mikor 4-5 fok van
más ötletem nincs
nézegettem a biost, nem láttam lehetőséget arra, hogy telepítés idejére legalább visszavegyem a proci sebességét.
-
-
ngabor2
nagyúr
adva van egy fusi amilo a1655g típusú noti. megpróbáltam a gyári wint a cd-jéről újratelepíteni... de nem hagyta
mikor eljut kb. odáig, hogy formázás, lekapcsol a gép...
ami a legszebb, hogy linux alatt (live ubuntu) végigmegy a memtest is, meg a badblocks is, tehát hardveresen nem hibás. valaki futott már bele ebbe a problémába? esetleg megoldás?
-
-
válasz
tomsics #7344 üzenetére
250-ből 233, az normális, mivel a merevlemezgyártók 1000-el számolnak, a gépek meg 1024-el. ((250 000 000 000 / 1024) / 1204) / 1024 = 232,83064
A google azerint ez 198.022076Viszont a 100-ból 57 már tényleg dúrva, vagy volt vmi már azon a partíción, vagy "kicsit" sok bad sector volt rajt, vagy félreértetted, és az egyik a lemez a másik meg a partíció mérete volt.
-
szimcsi
senior tag
Egy ilyen gépre haverom Xp telepítésekor a 100 gb helyett csak kb 57gb-ot lát ez mitől lehet?
-
tomsics
senior tag
válasz
raul560 #7341 üzenetére
szerintem egyforma biztonságos mindkettő,Nekem volt fenn(amilo pa2548) mindkettő.A 64-es kicsit gyorsabb volt,de nekem az nem tetszett benne hogy csinált a c-re és a d meghajtóra is külön egy x86-os program filest.Ja és ha pl.egy játékból alt+f4-gyel léptem ki akkor szinte mindí kékhalál,valamit irkált a ramról angolul és újraindult,Mondjuk nekem egy régebbi 64-es volt fent szóval lehet hogy az miatt.De szerintem ha támogatja a géped akkor próbáld ki a 64-est
-
raul560
tag
Szerintetek melyik az biztonságosabb és stabilabb?? A 32-es vagy a 64-es vista??
Melyiket érdemes feltenni?
Köszönöm a segitséget!!
-
adodaniel
őstag
hali. amilo pa 1510 notebookomban zúg a venti. lehet vhol külön alkatrészt kapni hozzá? üdv
-
raul560
tag
válasz
szpal17 #7330 üzenetére
Köszönöm a válaszod!!
Megvannak nekem az xp driverek is hozzá csak érdekelt hogy ki mit mond!!
Neked milyen notid van ha megkérdezhetem??Én annyiból nem bírtam a vista-t h mikor kijött az NFS Pro Street nyomatni akartam a notin minimum grafikán de beszaggatott!! És ezért mondtam le róla gyorsan....
Köszönöm a válaszod!!
-
Peace
nagyúr
Van nálam egy Amilo 3553-as, és épp rendszert telepítettem rá. A boltban semmi cd-t nem adtak hozzá az illetőnek aki megkért a telepítésekre. Nagyjából már mindent megoldottam, de az AMILOCAM-hez sehol nem találok drivert. Vista 32bit kompatibilis kellene ha lehetséges. Valaki megtudna dobni egyel? Vagy egy linket is megköszönnék. THX !
-
Osynho
addikt
Hy Fujitsu Siemens Amilo PA1510 notebook-om van, Ati Radeon Xpress1100 for AMD chipsettel. Ez mekkora memóriát kezel max? 2gb-os modul mehet bele? 533as gyárilag, de ha pl 800ast vennék (ezt lehet kapni), azt felismerné?
-
raul560
tag
Sziasztok!!! Szerintetek melyik a legmegfelelőbb egy Amilo Pi2515-re? XP vagy Vista?
Nagyon belassitja a vista? Azért egy kért régebbi game-et szeretnék nyomni vele!! (Far Cry, PES (Pro Evolution Soccer)A választ köszönöm előre is!!
-
forest_ns
tag
Hali
Megint az Amilo Pa2548assal van baj. A videokártya driver nem igazán akarja lekezelni a DX9et. Kellene egy újabb, de az "nv_gfgo_101.34-2kxp32" - nél nem találok újabbat (ez persze xp-s driver). Ha valaki tud egy újabb verziót (szintén xp-st), küldje el a linket.
Előre is kösz.
-
snorbii
csendes tag
válasz
netmesterke #7324 üzenetére
jeee sikerült
köszi mester
-
snorbii
csendes tag
válasz
netmesterke #7322 üzenetére
jah megvan
izé úgy csináltam ahogy mondtad de van amikor kikel választani a drivert és ott nem tudom kiválasztani nincs olyan formátumba
netán kikel írni cd-re?
-
snorbii
csendes tag
válasz
netmesterke #7320 üzenetére
heló köszi és ezt a win hardver listát pontosan hol találom meg? netán az eszköz kezelőre gondolsz?
-
netmesterke
aktív tag
válasz
snorbii #7319 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyenem van! Anno az XP-hez én is szedegettem le, de nem volt jó. Mindaddig míg nem a következő képpen csináltam:
-Új hardver hozzáadása->ki kell választani hogy videókari->tovább, lényeg hogy mindig a Win-ben lévő hardver listából kell választani, aztán az Ati VGA-t ki kell választani, és ott a saját lemezt, és ott a tallózásnál meg kell keresni a letöltött drivert....
Asszem vhogy így csináltam. Az tuti hogy akkor nem működött hogy ha csak a driver saját telepítőjét indítottam el....vmi olyasmit mondott hogy nem kompatibilis ezzel a VGA-val....vagy hasonlót!
Sok szerencsét!OFF : Más: az utorrentem (1.81) elkezdi leszedni a torrentet, majd kb 10 sec. után leáll, és azt írja ki: Hiba: Az eszköz nem áll készen!
Ez mi a manó?? -
snorbii
csendes tag
heló! FUJITSU SIEMENS AMILO Li 1718 -am van Ati xpress m200 videó kártyával és eredetileg Vista operációs rendszer volt rajta,de felraktam az xp-t minden jó csak a videó kártyához nem tudok drivert letölteni mert mindig más problémát ír ki (mintha nem is ati videó karim lenne).Már kb 100 drivert próbáltam ki egyik se jó ,szóval aki tud rajtam segíteni annak megköszönném .
-
netmesterke
aktív tag
Hy!
Olyan problémám van mostanság, hogy nagyon visszalassul a gépem. Bekapcsolás után 1-2 órát használom, marha gyors, utána viszont egy alvó módból visszatérés után, vagy esetleg egy játék után nem áll helyre. Újraindítás segít rajta némileg, de nem teljesen. Eddig nem volt gondom, nemrég tettem fel a sima Vista Home Premium helyett a Home Premium SP1-et.....ez 1 hónapja volt, akkor gyors volt, most csinálja ezt. Barátnőm Pa 3553-as Amilo-ja szintén...Nincs nagy proci vagy memória használat, de mégis visszalassul....
Az én gépem: CoreDuo T2450-2GHz-2GB Ram-160GB Sata HDD, az Övé: AMD X2 QL 60-1,9GHz-2GB Ram, 250GB Sata HDD....
Lehet hibás a Win frissítés és az a bibi? Ja, mind2 gépen McAfee a víruskereső, és a tűzfal... -
forest_ns
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, most már minden rendben van. A keresőről meg csak annyit, hogy 3 drivert tudtam csak vele megtalálni, de azt nagyon sok helyen!
-
-
tomsics
senior tag
valaki em tudna nekem olyan linket vagy torrent fájlt ahonnét 64bites xp tudnék letölteni?
-
joe777
senior tag
válasz
netmesterke #7307 üzenetére
Szia
igen van Pa3553-as is ebből, de ez Pa3515-ös
most néztem everestel :system stability testben : a stress local disc ment 20 percig 53 C° volt a legmagasabb...
belassulást még nem veszek észre rajta...de az tuti hogy az a lassulás mástól van... -
Syl
nagyúr
válasz
netmesterke #7307 üzenetére
Van aki erre annyit mondott hogy ez az AMD proc hátránya, idővel belassul a rendszer.
Elkopnak a tranzisztorok
-
forest_ns
tag
Hali!
Nekem is 2548asom van, szeretnék xp-t rakni rá, de mindenhol csak vista drivert találok, leszámítva a videokari és a wifi drivereket. Megköszönném, ha el tudnád küldeni egy olyan packnak a linkjét, amiben benne van az összes, vagy mindegyik driverét külön.
-
netmesterke
aktív tag
Szia! Ez ha jól tudom nem 3515 hanem 3553! Ugyan ilyen van bnőmnek. Sokat segyteni nem tudok, neki úgytudom 800-on megy a ram, legalábbis így emlékszem....nem rossz kis gép, csak meleg a vinyója (55-60 fok), picit lehetne kevesebb is. A másik ami picit furi, hogy néha elég szépen belassul. Van aki erre annyit mondott hogy ez az AMD proc hátránya, idővel belassul a rendszer....hát nemtom...
-
guggolóteve
csendes tag
Üdv mindenki!
Van egy xa1526- os laptopom, és abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan lehet belőle kicsikarni többcsatornás hangot.
Alc885/889a hangkártya van benne, alc883 codeccel (everest szerint), a driver a legfrisebb (2,64 verziószámú).
Vista ultimate van fenn.
Esetleg kell valami külön progi hozzá?
Az elején lévő 3 jack csatlakozót (vonalbemenet, mic, fülhallgató) lehet kimenetté állítani, vagy csak az optikain jönne ki 5.1?
A realtekes beállításoknál csak sztereó van, mást nem lehet választani.
Előre is köszönöm a segítséget! -
joe777
senior tag
sziasztok
van egy új laptopom:
Fujitsu Siemens Amilo Pa 3515
Paraméterek: Athlon QL-60 1,9 Ghz, ATI Radeon HD3200, 2 GB ddr2-800 Ram, 250GB vinyó.erről tud valaki valamit ?...biosban szinte semmit sem lehet csinálni, feltettem a legújabbat akkor sem...pl a gond az hogy a ram 667en megy pedig 800as van benne
everest ezt írja ki:
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa DDR2 SDRAM
Busz szélessége 64 bit
DRAMSB arány 10:6
Valódi órajel 333 MHz (DDR)
Effektív órajel 667 MHz
Sávszélesség 5333 MB/mp
másik, hogyha beletennék még egy kétgigás ramot az duálban menne e benne ?
azt a 10:6 os FSB arányt mivel tudnám megváltoztatni ? -
-
rien
senior tag
Sziasztok!
Itt van nálam barátnőm L7310W-je. Totál bevolt lassulva, bő egyperces reakció ideje volt szinte mindenre sajátgép, firefox. Indítás/leállítás 4 perc felett volt.
Két éves az op rendszer rajta (xp home sp3).
Most ott tartok reakció idő lecsökkent ~1 mp-re, de több mint 2 perc indítástól mire használható a masina. (Egy perc mire úgy néz ki felállt, ikonok minden megvande további egy perc mire reagál bármire is) Ez normál tempó? Vagy még valami mindig nem oké?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen TV-t vegyek?
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Elektromos autók - motorok
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kedvenc zene a mai napra
- EAFC 25
- További aktív témák...
- ÚL Lenovo Laptop ALKARÉSZEK legolcsóbban.
- Jó állapotú DELL Precision 7530 - Intel Core i7-8750H 16GB 512GB SSD NVIDIA Quadro P2000
- Kiválló állapotú Lenovo Thinkpad X13 Yoga 2 in 1 - I5-10210U - 8GB - 256GB - FHD 360 -ban kihajtható
- Szuper áron dobozos új DELL XPS 15 9530 /i7-13620H/16 GB Ram/1TB SSD/IPS/INTEL ARC 370/Gari/
- Lenovo LOQ 15IRX9, 15,6" FHD gamer laptop , i7-13650HX, RTX 4050,Windows 11
- Lenovo ThinkPad T470 Notebook Fekete (i5-6300u/8GB/256 SSD)Magyar nyelvű Á++
- Near bezel új/N173QHM NZ1 120Hz-240Hz/5.6"QHD IPS 40 pin/ LQ170N1JW42-1920x1200 16:10
- A++ ketegoria hibátlan több db Lenovo ThinkPad T490 - i5 8365u/8GB/256GB SSD/Windows/HUN
- Lenovo ThinkPad L540 eladó.
- Lenovo G50-45 4gb ram 120ssd 320gb hdd
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I7 6700 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 dokkoló (5TW13AA) (DisplayLink)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i7-5GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest