Hirdetés

2012. május 29., kedd

(#401) mr.tamasbiro

mr.tamasbiro
(lelkes újonc)

Egy hülye kérdés.
Tud Dvd-t írni vagy video cd-t?
Vagy csak olvasni tudja?
Ha tud írni akkor milyen programot tegyek fel rá?

(#402) Nord72 válasza mr.tamasbiro (#401) üzenetére

Nord72
(újonc)

Persze tud irni is, DVDR+ és -, DVDRDL+ és-,DVDRW+ és- lemezeket egyaránt.
Formátumban iso 9660, vcd, udf, multisession cd/dvd, stb.
Én a BurnAware-t használom, iso-hoz javaslom az ImgBurn -t v. a PowerIso-t.
Ezek mind ingyenesek.
De találsz a neten Nero portable -t is ha az szimpatikusabb.

[ Szerkesztve ]

So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!

(#403) Nord72 válasza mr.tamasbiro (#401) üzenetére

Nord72
(újonc)

Optikai Drive : LG GSA-T50N
Itt találsz rá friss firmware-t (több lemezformátumot is támogat vele)

[link]

So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!

(#404) Nord72 válasza mr.tamasbiro (#401) üzenetére

Nord72
(újonc)

Gyárilag RW05 van rajta a legfrissebb 2010-es kiadású.

RX06-os firmware : [link]

(#405) Nord72 válasza Nord72 (#404) üzenetére

Nord72
(újonc)

Sorry, az RR09 a legutolsó verzió.

(#406) Nord72 válasza mr.tamasbiro (#401) üzenetére

Nord72
(újonc)

DISCinfo : [link]

Ezek szerint rosszul emlékeztem Dual Layer-t nem tud irni.

[ Szerkesztve ]

(#407) Nord72 válasza Nord72 (#406) üzenetére

Nord72
(újonc)

LG Flasher : [link]
MediaCodeSpeedEdit : [link]

Egy kis segitség a flash-eléshez (mivel Fujitsu, a sima LG program nem ismeri fel a drive-ot)

A 'flasher -f' paranccsal lehet beégetni az új firmware-t (main és core bin file-okat)

Külön ablakban a kép ---> [link]

[ Szerkesztve ]

(#408) mr.tamasbiro válasza Nord72 (#402) üzenetére

mr.tamasbiro
(lelkes újonc)

Köszi a bőséges infókat.
Nekem videókat akarok archiválni dvd-re,ezért kérdeztem.
Erre a BurnAware megfelel szerintem,bár még nem néztem milyen az egész program.

(#409) Tgabor330 válasza Nord72 (#405) üzenetére

Tgabor330
(újonc)

Csak érdekelne, hogy lecserélted a gyári firmware-t (RW05-t)? Sem az LG sem a Fujitsu oldalán nem találtam hozzá újabbat. Van valami változás használati szempontból?

(#410) Nord72 válasza Tgabor330 (#409) üzenetére

Nord72
(újonc)

Végülis nem, mert eddig minden lemezt olvasott és megirt amit eddig próbáltam vele.
És végülis sebességben sem igazán fontos, hogy gyorsabb legyen, inkább lassan de biztosan irjon :)

[ Szerkesztve ]

(#411) Ledfold válasza cAspRo89 (#400) üzenetére

Ledfold
(lelkes újonc)

Én mikor pasztát cseréltem, először annyit tettem rá amennyit okosan jónak gondoltam, tehát vékonyan a videochip tetejére. Ugyanis ennek csak annyi lenne a feladata hogy az egyenetlenségeket kiküszöbölje és a hőt egyenletesen vigye át a hűtésre.
Namost ezzel a módszerrel pár perc után szemcsés lett a kép ezért azonnal lekapcsoltam a gépet.
A gond az hogy a hőcserélőt semmi sem szorítja oda a videochipphez ezért vastagon kell tenni rá a pasztát, mert különben egyszerűen nem éri el a hőcserélőt. (A CPU-nál viszont jó a vékony.) Na így már jól működik.
Egyébként én azért cseréltem a pasztát kb 1 éve, mert itt olvastam híreket a rossz minőségéről. A helyzet az hogy paszta csere után többet üzemel a ventilátorom tehát rosszabb lett a hőátvitel. Lehet hogy nem a legjobb minőségű az új pasztám. Na de én már nem piszkálom egy ideig ha működik.

[ Szerkesztve ]

(#412) Tgabor330 válasza Ledfold (#411) üzenetére

Tgabor330
(újonc)

Én anno még garanciában pasztáztattam újra a gépet, mert magasnak találtam csúcsterhelésnél a hőmérsékletet (72 C°). Utána 82 C° lett. Azóta olvastam hogy a hővezető rudat kicsit meg kell hajlítani, hogy ráfeküdjön a videochip-re. Ez egy kissé kényes művelet, hagytam a fenébe.
Egy másik kérdés, ami érdekelne: ugyan a notin jött elő, de más gépen is tapasztaltam:
Az XP (32 bites) alatt a (menüzős) DOS-os programok nem futnak teljes képernyős üzemben (csak ablakban). Ugyanakkor van egy külső HDD-m és ha onnan töltök be (eSata-ról) egy (biztonsági) XP-t azon futnak teljes képernyősen is. Vajon mi romolhatott el az eredeti rendszeren (a noti saját HDD-jén)?
A saját HDD-re idővel sok program rákerült ill. uninstallal törölve lett, de egyébként semmiféle gond nincs vele. A külső HDD-n lévő rendszeren az XP aktualizálva van (a driverek kb. 2 évesek), és csak vírusirtó ill. egy-két virusdetektor, PDF reader, particionáló stb. van. Van valakinek ötlete?

(#413) Nord72 válasza Tgabor330 (#412) üzenetére

Nord72
(újonc)

A hőhidat még véletlenül sem hajtogatsd, a Radeon chip fölé nem hűtőpaszta kell hanem egy hűtőpárna, ami kb 3-4 mm vastag és ha lehúzod a csavarokat atom stabil marad a gépezet, én most idén újra kitakaritottam a gépet, szokásos alkatrészek átvizsgálása, miegymás, de én még most sem pasztáztam újra, ez az eredeti gyári megoldás van azóta is rajta.

A hőfok a takaritás óta újra a régi (mint amit 1 éve linkeltem).

Ez a hűtőpárna egyébként gyárilag rajta van, azt nem tudom honnan lehetne ilyet beszerezni.
Szakszervizekben biztos tudnak hozzá adni ill pótolni.

(#414) Tgabor330 válasza Nord72 (#413) üzenetére

Tgabor330
(újonc)

Köszi az infót. Nem ezzel a notival kapcsolatban írták (már elfelejtettem a típusát) egy angol fórumon. Úgy látszik ott valami más megoldás lehetett.

(#415) Tgabor330 válasza Tgabor330 (#412) üzenetére

Tgabor330
(újonc)

A második kérdésemben felvetett problémát sikerült megoldani, így tárgytalan.

(#416) mr.tamasbiro

mr.tamasbiro
(lelkes újonc)

Véletlen valamit elnyomtam facebook-zás közben mikor a szöveget írtam mert baromi kicsi lett,alig lehet olvasni minden szöveget.
A szövegmérettel lett valami mert manuálisan kell beállítanom,hogy a legkisebb 11 legyen szövegméret.Ha nincs legkisebb szövegméret beállítva akkor a facebook oldala ahol elbasztam valamit akkor nem lehet elolvasni olyan kicsi a szöveg.
Mi lehet?Ctrl,Fn,Windows jel,Alt,Alt Gr gombok valamelyike lehet a hibás.
Előre is köszi.

(#417) Gézengúz válasza mr.tamasbiro (#416) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Ctrl-egérgörgő?

"Annyi jó autó van, amit ki lehetne próbálni, de ezt elrontottam ott, hogy elsőnek vettem egy BMW-t"

(#418) mr.tamasbiro válasza Gézengúz (#417) üzenetére

mr.tamasbiro
(lelkes újonc)

Hogy érted,hogy egérgörgő?

(#419) mr.tamasbiro válasza Gézengúz (#417) üzenetére

mr.tamasbiro
(lelkes újonc)

rájöttem,kössz.

(#420) Gézengúz válasza mr.tamasbiro (#419) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Az volt?

"Annyi jó autó van, amit ki lehetne próbálni, de ezt elrontottam ott, hogy elsőnek vettem egy BMW-t"

(#421) mr.tamasbiro válasza Gézengúz (#420) üzenetére

mr.tamasbiro
(lelkes újonc)

Ja az.

(#422) Nord72

Nord72
(újonc)

AMD Media Codec Package 12.2

[Download]

(#423) Tgabor330 válasza Nord72 (#422) üzenetére

Tgabor330
(újonc)

Van valami újdonság benne? Tudja már a DV avi-t (kameraformátum) source-ként
konvertálásnál?

(#424) Ledfold

Ledfold
(lelkes újonc)

Sziasztok!

Valaki próbálta-e már SSD-vel működésre bírni a 3515-ösét. Van-e valamilyen tapasztalat?

(#425) mr.tamasbiro

mr.tamasbiro
(lelkes újonc)

Olyan dvd-író programot keresek amivel az asztali dvd lejátszóban is le lehet játszani a felírt műsort. Mert a BurnAware free-vel ez nem jött össze.

(#426) Gézengúz válasza mr.tamasbiro (#425) üzenetére

Gézengúz
(senior tag)

Nero, Alcohol120%, IsoToolkit, Imgburn....

(#427) Ledfold válasza mr.tamasbiro (#425) üzenetére

Ledfold
(lelkes újonc)

Furcsa én még ilyen problémával nem találkoztam. Bár a BurnAware-t még nem használtam.
Nero-t és ImgBurnt használtam, úgyhogy csatlakozok az előttem szólóhoz.

(#428) mr.tamasbiro válasza Gézengúz (#426) üzenetére

mr.tamasbiro
(lelkes újonc)

A Nerobol melyik,ingyenes verzió tudja,A többi amit írtál ingyenesek?

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.