Sziasztok. Már rég nem volt post a témában.
Nekem olyan gondom van hogy Win7 Pro (magyar) alatt nem sikerült az ATI Catalist 10.5 drivert és az AVIVO-t felrakni. A drivert először felraktam, de az AVIVO nem ment fel, ezért aztán leszedtem mindent. Most már a driver sem megy fel. Az instalnál mindent OK-nak jelez, csak a CCC nem jelenik meg.
Valakinek sikerült?
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hardver apróhirdetések
sorbit_4
(lelkes újonc)

sorbit_4
(lelkes újonc)
Részben válaszolok magamnak. Úgy néz ki újabban már csak a mobility driverek jók ehhez a notihoz.
Az fel is ment, a mobility Avivo is. Már van CCC is, csak az Avivo nem jelenik meg, hogy indíthassam. Fent van mert az instal manager jelzi. Van akinek megy (10.5 -el)?

sorbit_4
(lelkes újonc)
Akkor válaszolok magamnak: Kiderült, hogy az Avivo konvertert átrakták a CCC alapmenüjéből a speciálisba. Tehát már minden OK.
Heló! Amm igen a CCC be raknak már bele mindent. Megmondom őszintén nem rajongok a CCC ért mióta az ATI átállt rá. Bár azóta nyilván kiforrottabb, de akkor sem tetszik nekem. Nekem a sima driver fel van rakva a notira is Win7 nél azt csoki!

sorbit_4
(lelkes újonc)
A CCC-t nem lehet kihagyni ha használni akarod az Avivo konvertert, vagy ha szabványoson túli beállításokat akarsz használni. Elismerem, hogy rendesen felduzzasztották. Azt nem tudom, hogy az Avivo-t fel lehet-e tenni CCC nélkül (szerintem nem).
Áhh kizárt. Régen volt valami avivo vezérlésére alkalmas program. Vagyis külön volt a videobement vezérlés de ma már foggalmam sincs én mindíg Svideo vagy RCA videokimenetet használtam a TV re de sok szerencsétlenkedés volt vele :s

kisscsaba74
(újonc)
sziasztok!
tegnap vettem egy Esprimo Mobile V6555 notit,egy kérdés hátha tud valaki megoldást....
kihúzom a töltőt elhalványodik a kijelző,hogyan orvosolható???
köszi a választ

cAspRo89
(újonc)
Csökken a fényerő? A töltési beállításoknál lehet állítani hogy a "Teljesítménycentrikus" "Kiegyensúlyozott" vagy "Energia takarékos" állásban (Windows 7, Vista) lehet állítani hogy mekkora legyen a fényerő ha töltés alatt van és mekkora legyen ha nincs töltésen.

sorbit_4
(lelkes újonc)
Érdekelne a tapasztalatod a gépről:
- Milyen hangos, mennyire melegszik a proci, vinyo, VGA?
- Mekkora saját RAM van a grafikus kártyán?
- Van benne esata?

kisscsaba74
(újonc)
köszi a választ xp van fent...azon nincs olyan beállitási lehetőség

kisscsaba74
(újonc)
alig van hangja,proci melegedés teljesen átlagos,piszok gyors kis gép,persze egy jóval régebbi notimhoz képest.ez 2 giga memóriával lett véve

sorbit_4
(lelkes újonc)
Sajnos Xp alatt ez még nem annyira fejlett. Nálam is kb. felére veszi a fényerőt ha telepről megy (ez a beállított energiagazdálkodási séma függvénye). Kézzel lehet felsrófolni. Ha viszont nem a minimális energiagazdálkodásba kapcsolom akkor nem használja a C&Q-t (AMD procinál a frekveciaszabályozást).

kisscsaba74
(újonc)
nah a win7 megoldotta a problémát
olyanra állitom amilyenre akarom

djjwill
(újonc)
szevasztok
szereztem egy ilyen PA3515 latopot és löktem bele 2x2gb memóriát
ezeket a drivereket keztem rakni rá az XP telepítés után:
[link]
az audió megy
aztán a chipset driver felrakása is simán
deeee utánna már újraindításkor nem megy az XP !!!
állandóan csak az indítás nem sikerült és újraindul !!!!
és csökkentett módban is ugyanez megy.
Na erre mondjon valaki valamit 
Ja és míg a driverek nincsenek fent addig simán döcög
üdv
wireless hálózat haverok között
XP nem ajánlott ilyen új gépre,csak a probléma van vele. Amúgy sem kezelné a 4GB memóriádat (csak 3,25GB-ot fog látni belőle),csak akkor lesz meg a 4GB-od ha 64 bites Win VIsta vagy Win7-et teszel fel.

Nord72
(újonc)
Ezek 2009 márciusi driverek, a fele bugos v. nem is működik megfelelően, ezek nagy ivben felejtsd el.
Everest Ultimate-ból ird ki a pontos hardware komponensek tipusát, gyártóját és közvetlen a gyártó oldaláról szedd le a legutolsó frissitett drivereket. (AMD, Atheros, Realtek, stb.)
Nállam lassan 1,5 éve hibátlanul fut a 64bites XP és mindenhez van driver csak venni kell a fáradtságot és végigolvasni a kommenteket (az olyanokat kihagyhatod mint az elöttem kommentáló aki szerintem azt sem tudja mit takar ez 4GB keret, mellékesen megjegyzem Vista 32bit-en is elérhető akár 128GB Ram, csak módositani kell pár dolgot a memória cimzésében.)
So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!

cAspRo89
(újonc)
A Fujitsu Launcher Managerből nemtudsz egy friss verziót?
Tudom,hogy tud több RAM-ot is kezelni,de akkor te miért nem 32bites rendszert használsz PAE-vel?
[ Szerkesztve ]

Ledfold
(lelkes újonc)
Én is egy ideig XP-t használtam és ha összetúrod a drivert akkor jól megy.
Azóta Win7, de igazából csak az újdonság miatt tettem fel.
Ami engem kicsit zavar a gépemben az az, hogy a vinyója nem valami egetrengetően gyors. Valamennyit javul a defragra, dehát...
Nagyon várok már valami megfizethető árú SSD-t.
Szerintetek érdemes beruházni valami 7200-es vinyóba? Vagy ne várjak csodákat?
Toslink kábelt én meg audió üzletben vettem. Bementem az elsőbe és volt. :-)
Üdv. Mindenkinek.
[ Szerkesztve ]

Ledfold
(lelkes újonc)
Ja meg még a Toslinkhez annyit...
Most jut eszembe sima Toslink kábelt vettem és adtak hozzá egy Jack-szerű adaptert.

Nord72
(újonc)
Mert a 64 bit nem csak a memória kezelésben gyorsabb, élből a fájlrendszer is 64 bites "journaling" kezelésű és pl. a hyperthreading (HT szálak) is sokkal optimálisabban vannak a magokon belül el/szétosztva.
Annó 98-ban ezt a Beos fájl rendszer szinten már tudta és teljesitményben pl média alkalmazásoknál (audio - video) baromi sokat dobott a teljesitményen.
64 biten szinte minden native 32 bites alkalmazás futtatható, nagy méretű fájlok mozgatásánál, tárolásánál, de még a szerveralkalmazásokhoz szükséges sok kisméretű adatfájl kezelésében is jóval gyorsabb mint u.ezek 32 bites rendszer alatt.
Én nemrégen bővitettem a gépparkom egy Corei7-es Asus notival (M60J) és azon már abszolút érezhető a 64bit sebbesség/teljesitmény többlete (Win7 vs. preinstalled Vista Premium)
So Time Will Tell, and Time's Never wrong, so Time Will Tell, but Time Takes so Long!

Nord72
(újonc)
Igy is eléggé túlmelegszik a gép, 7200-as vinyóval valószinű még jobban...
Lassan nekem is illene újrapasztázni a procit, meg egy takaritás is ráférne belül 
Most hogy ilyen dögmelegek vannak (klimám nincs) felmegy 65-75 C-ig is.

Nord72
(újonc)
Sikerült beszereznem közvetlen olyan kábelt ami optical -> toslink 3,5 mm -es és kellemesen megy az audio out a minidisc deck-emen 

Nord72
(újonc)
Sajnos nem láttam hozzá újabb verziót, de pl. az Asus-omhoz (ami 2009 Okt.i model) sincs semmi frissités, csak a gyártók drivereiben, túl rövid ezeknek a gépeknek a támogatási ciklusa manapság, pár hónap és a gyártó már el is felejti hogy ilyet is gyártott valaha...

sorbit_4
(lelkes újonc)
Az új memóriát én először alaposan letesztelném (pl. memtst86+ -al).
Nálam az általad jelzett linkről letöltött driverekkel indítottam anno az XP32-t (kivéve az Atheros drivert mert a Wlan nálam Realtek) és gond nélkül ment. Persze azóta újítottam egyet-mást a gyártói honlapokról. Megvan még az eredeti RAM? Azzal sem megy?

sorbit_4
(lelkes újonc)
Még egy kiegészítés XP32-vel kapcsolatban. Nekem nem sikerült a Catalyst 9.10 utáni Avivo konvertert felrakni, ezért maradtam ennél a verziónál (driver szinten is).

sorbit_4
(lelkes újonc)
Sziasztok,
Használta valaki az AVIVO konvertert komolyabban? Én most szerettem volna, de sajnos beletört a bicskám. Egy TV-kártyával leszedett .mpg kiterjesztésü filmsorozatot szerettem volna MP4-re konvertálni (mert úgy jóval rövidebb). Az elsőt fáljt átkonvertálta (jó is lett). A többinél elkezdi, majd egy idő után a végzést jelző ablakra ugrik (tehát kilép a konvertálásból). Az addig kovertált fájl megmarad, jó is, de csak töredéke az egésznek.
Eddig az eredmény: 5 fájlból 1 siker. Hogy lehetne ezen úrrá lenni?
[ Szerkesztve ]

sorbit_4
(lelkes újonc)
Sziasztok!
Jó egy éve telepítettem XP-t (SP3-ast) a notimra. Akkor kb. 1 Gbyte volt és fürge. Most kb. 4.3 Gbyte és nagyon lassú. Nem tudom összefügg-e a kettő, de jó volna felgyorsítani a rendszert és nem ártana fogyókúrára is fogni, újratelepítés nélkül. Van erre valamilyen módszer?

cAspRo89
(újonc)
Én TuneUp-ot használok, sok felesleges dolgot le tud törölni és felgyorsítani a gépet. Hibernálási állapot kikapcsolása, régi rendszervisszaállítások törlése, Update backupok törlése. Probáld ki hátha segít.
http://www.tune-up.com//download/

sorbit_4
(lelkes újonc)
Köszi szépen!
Kipróbáltam a TuneUp-ot, meg az Advanced SystemCare-t is. Ügyes programok, sokmindent buheráltak a rendszeren (regisztry rendberakás, paraméterek átállítása, szükségtelen szervizek letiltása, néhány adware leirtása, stb.). Kb. 25%-ot javult a programindítás. Ez is valami, de meg sem közelíti a kezdeti állapotot.