Hirdetés
- Vélemény: kulcstényező lett a telemetria a meghajtók fejlesztésében
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Figyelmeztethet a GeForce-ok esetleges leégésére az ASUS GPU Tweak
- OLED TV topic
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mindhárom Tab S9 vízálló lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
schulzz
tag
válasz
leviske #8997 üzenetére
nagyon köszönöm a segítséged. akkor felrakok egy vistát megnézem azzal mert az üzemidő számít nagyon és ha az integrált karit használná akkor jóval tovább bírná.
Ez a funkció a vistába alapból működni fog vagy ble kell magam mélyre ásni hogy bekapcsoljam. de amugy miért volt baj hogy villan a kijelző? attól károsodik? -
leviske
veterán
válasz
schulzz #8996 üzenetére
Eddigi, minimális tapasztalataim alapján egy jól konfigurált Vista ugyan azt a színvonalat hozza, mint gy ugyancsak jól konfigurált 7. Persze vannak alap dolgok, amik a 7-en olajozottabban működnek, de azt hiszem ez 3 év fejlesztés után elvárható alap...
Amúgy mint írtam, a 7 esetében azért nem volt ez a lehetőség megengedve a gyártók számára, mert villant a kijelző a diszkrét kártya kikapcsolásakor.
Elvileg megoldható, hogy alapból az integrálttal indítson, de sajnos gyakorlatban ebben nem tudok segíteni, mert HCFX rendszerekben nincs tapasztalatom. Lehet, hogy a BIOS beállításokban kell körülnézni, vagy hasonló...
-
schulzz
tag
válasz
leviske #8995 üzenetére
vistat nem is használtam, xp ről rögtön 7 re álltam át. megéri nekem a manuális átállitgatást mert 2- 3 katt a külső letiltása, de az megoldhato szerinted hogy automatán az integrált fusson? mert msot a külö indul rögtön. de amugy a microsoft miért nem hagyta benne ezt az opciót, mi volt a baja vele?
-
schulzz
tag
válasz
leviske #8993 üzenetére
okés, és köszönöm a válaszod. nekem most 64 bites vin 7 van. esetleg az a megoldás múködhet szerinted vin 7 alatt ohgy én kapcsolgatom ki be a kártyákat? mert nincs szükségem a különállo kari teljesitményére, ezért azt szeretném, hogy az integrált menjen de ha kel lakkor be tudjam kapcsolni. a 64 bites verzionál azt csinálja, hogy hiába kapcsolom be az integráltat és tiltom le a különálló karit, akkor csak 1024x768 as a felbontása, nem lehet nagyobbra és ujrainditásnál visszaáll a különállo karira. ez szerinted a 64 bites verzio miatt lehet?
-
leviske
veterán
válasz
schulzz #8992 üzenetére
Azért vették ki, mert általában villant egyet a kijelző, mikor a diszkrét kártya kikapcsolt (ez mind az nV, mind az AMD megoldására igaz volt). A Microsoft döntött így, hogy a továbbiakban nem nyújtanak erre lehetőséget a gyártók számára, így túl sok esély nincs rá, hogy lesz hasonló a Windows7-ben. Az is még "szerencse", hogy Vista alatt ez a lehetőség még kihasználható...
-
leviske
veterán
válasz
schulzz #8990 üzenetére
Window 7 alatt meg van rá az esély, hogy ki lett lőve a HybridCFX azon része, hogy a GPU-k le-fel kapcsolgatnak. Attól függetlenül a CFX-et be kéne tudnod kapcsolni a Catalystban...
Ha a lekapcsolgatósdit is használni akarod a HCFX-ből, akkor kénytelen leszel Vista-t használni.
-
schulzz
tag
Sziasztok. Lenne " hatalmas kérdésem, remélem tud valaki segíteni.
Van egy amilo pa3553 mas notim amibe hibrid videókari van(alaplapi hd 3200 as, és különálló hd 3470 es)
Az lenne a problémám, hogy videónézés közbe pixeles a videó, de még a fényképek is. a felbontás maxon van. Mi lenne a megoldás erre? Nem hiszem , hogy ilyen pixelesen kellene lejátszania a videókat, dvd filmeket.
A másik kérdésem is a videókarihoz kapcsolódik.
Mindenhol azt írják, hogy ez a hibrid videókari rendszer képes arra, hogy ha nem hálózatról megy akkor a fogyasztás csökkentése érdekében az integrált karit használja, amikor meg hálózatra van dugva akkor meg a különálló karit használja, sőt együtt is kell(ene) tudniuk mennie de nekem folyamatosan csak a különálló vidikari megy.
Vista nál írják, hogy működik ez, de én win 7 et használok. Létezhet az , hogy a win 7 ezt nem támogatja? Mert ha így van akkor nagy ökörségnek tartom, hogy a win 7 ezt nem kezeli.
Válaszotokat, segítségeteket előre is nagyon köszönöm és várom -
-
Anfield
csendes tag
Na meg is volnék vele. elővettem porszivot, visszacsavartam a legkisebb teljesitményre, és ráhuztam egy szilonzoknit. ez télleg nem hülyeség, mert ahogy kiszivta, látni ott maradt a zoknin a sok piszok, morzsa, chips darabok és egyebek. nem kell rá költeni sem. és hangszorobol is kiszedett mindent. Probáljátok ki igy zoknival, először én is kinevettem, de nagyon jo.
-
Anfield
csendes tag
Okés köszi, szerintem rendes porszivoval probalom meg. ez az usb porszivo azert fura, mert még billentyüzetet talán okés is ugy kiporszivozni, hogy megy a gép. mert hat csak igy kap energiat hogy megy a gép. de asztali gépnél levenni az oldalat és ugy porszivozni hogy közbe megy...hát én azt nem probálom azert meg.
Köszi a válaszokat, megprobálok valahogy kiszedni. -
-
ChuckyOsb
aktív tag
válasz
Anfield #8982 üzenetére
A billentyűzetet egyben tudod csak kivenni laptopok esetében de az kizárt, hogy alá beessen valami. Viszont a billentyű gombok alá bejuthat nagyobb kosz. De kezdőknél 90% tudja, úgy leszedni a gombot, h vissza is tudja rakni.
Egyben kiszedve így néz ki.
Van még egy tisztítási művelet de én nem vállalom a felelősséget.
Otthon kérsz egy sütőtepsit és szín tiszta alkoholt öntesz bele és áztatod benne a billt. Mivel alkoholról van szó hamar elpárolog és kiszárad. Nekem így lett kitisztítva billentyűzetem mikor pezsgő folyt rá. S sikerült. Itt ajánlották a Pron.
Másik módszer: Szerviz. Egy ilyen dologért ők sem kérnek havi fizetést.
Ha porszívó kell olcsón írj. Média Marktban is biztos kapsz de 3000 Ft felett.
-
Anfield
csendes tag
Hello. tudna valaki abban segitséget adni, hogy Amilo Li3710-et hogy lehet kitakaritani? a billentyük alatt kellene, mert eléggé poros meg minden, és van amelyik billentyüt már kész szenvedés lenyomni. Tudtok ilyenben segiteni? Meg mondjuk az egér gombokat sem artana felszedni, de sajna nem tudom hogy kell, nem merek kockáztatni.
-
Gondolom azt próbáltad, hogy bekapcsolod a funkciógombbal. Ha erre se jön elő, és ismeretlen eszköz sincs akkor arra tippelnék, hogy elpusztult. Esetleg kapd le a hátsó fedlapot, hátha hozzáférsz. Kicsit megigazítod a foglalatában, óvatosan ellenőrzöd az antennacsatlakozókat.
-
Egorov
aktív tag
Na újratettem a rendszert de ugyanaz a helyzet.
Az eszközkezelőben ezek vannak: 1394 hálózati adapter, NVIDIA Nforce Networking Controller, RCA USB Cable modem. Semmi wifi.
Pedig tegna előtt még wifiztem az egyetemen.
Ez bizony nem jelent jót. Vannak még ötleteid, hogy mit lehetne kezdeni ezzel a problémával? -
válasz
punkstyle #8972 üzenetére
Számít mit írnak rá, mert a gyártó csak Vista driver-eket biztosít (azzal garantálja a működést). XP esetén pedig vagylagos. Ha visszaolvasol pont most volt az egyik kollegának problémája vele. A gépelési probléma akkor fordulhat elő, ha kh-s a bill. csatlakozása (mármint a bépítetté), lehet ahogy ránehezedik a kezed szakadozik a fólia, vagy csak rosszul érintkezik a csatlakozójában, és ezért fals üzeneteket küld. Próbáld ki egy külső bill.-el, azzal is csinálja? Ha csak abeépítettel van gond,és még garis, írány a szervíz.
Trackpad jobb széle nem működik scroll-ként? A synaptic touchpad (asszem az van hozzá) drivere fent van? Az is lehet, hogy ez a fajta trackpad nem támogatja ezt a funkciót. -
-
Egorov
aktív tag
Feltettem de semmi változás. A gombok eddig is működtek, csak most a wifi eltűnt. Ha megnyomom a gombot, akkor világít a led de semmi jele wifinek. A hálózati kacsolatokban sem jelenik meg. Csak nem fosta magát össze.
Újrateszem a rendszert, már rá fér egy nagy generál, aztán meglátjuk mi lesz. Majd írok.
-
punkstyle
tag
Launch manager már fent van, minden funkció gomb működik kivéve a silent modos... Vista only... elméletileg... de a mai világban már nem számít h mit írnak rá... nah mind1 bepróbálom még a w7 professionalt hátha Fusin is beválik, nem csak asztalin.
hotstart programhoz csak egy .reg fájlt találtam, de azzal sem változott a helyzet...
és lenne még egy kérdésem, h miért csinálja azt gépelés közben h visszaugrik pár karaktert és összezagyvál mindent amit írtam? :S
Illetve touchpad-hoz kellene jól működő driver, mert ugye scroll nincs, de amiket eddig leszedtem azoknál azt volt a gond, h gépelésnél nem érzékelte a leütéseket... -
-
-
Egorov
aktív tag
Sziasztok!
Amilo Pa 1538, Windows xp home, egyik nap volt wifi, aztán másik nap nem .
A wifi kis ikonja se jelenik meg. Megpróbáltam a driveres cd-ről felrakni de nem sikerült. Szedtem le a hivatalos honlapról is cuccot de abban meg olyan van hogy:
ar5211.sys
net5211.cat
net5211.infSemmi .exe. Na ezt hogyan kell feltenni?
-
punkstyle
tag
hali
A minap vettem egy Pi3540-es amilot, tudom, h nem a legtutibb választás volt, de sztem ennyi pénzért laptopot még használtan sem lehet kapni... nah a problémám a következő, feldobtam W7 Ulitimate-t és szép lassan elkezdett haldokolni, asztalin professional gond nélkül megy... nah most próbáljam meg Fusin is a professional-t vagy dobjak rá XP-t?
Másik észrevétel silent gombra sztem nem reagál, legalább is én nem vettem észre változást, azt h lehet működésre bírni?(bár alapból iszonyat halk a gép) -
-
-
xXxPongi
aktív tag
helyesebben úgy írhattam volna, hogy ott hibádzik a dolog.
Pár külföldi fórumon olvastam a témáról és ment nekik. A fuji 8.57 driverével tudtak valamit alkotni, ergo újabban nem foglalkoztak az xgp-s technológiával.Akinek ilyen gépe van és sikerült belőnie a win7-t az tuti vágja a témát. Ezen dolgozom most én is, de amennyiben valaki végigjárta már ezt a rögös utat akkor nekem már nem kellene megszenvednem vele.
Kicsit szófukarak a kinti leírások, de sok lehetőséget kipróbáltam már...
-
-
xXxPongi
aktív tag
csao!
Használ valaki sa3650-t?
Windows 7-t szerettem volna felrakni ami csak a graphic boosternél hibázott.
Volna megoldás, de nekem nem használtTud valaki segíteni benne? (megfelelő telepítési módszer kellene)
-
-
kkyra
csendes tag
sziasztok!
egy tanácstalan és szgépekhez éppen értő csaj vok, szval szükségem van a segítségetekre... annyit szeretnék megtudni, hogy az amilo1538-as lapimon, hogyan tudom behozni a biost.
most telepítették újra, és nem műxik a netem (nem veszi a router jelét) eddig nem volt gáz vele. más fórumokban azt találtam, hogy a biosban kell vmi pci device menüben beállítani (gondolom érzitek, h fogalmam sincs) légyszike vki segítsen nekem!!! előre is köszi -
-
-
válasz
csabyka666 #8918 üzenetére
Ide még annyit, hogy a 2 memóriamodul megcserélése megoldotta a problémát. Így nem fagy...
(viccesek ezek a notik...)
-
HENE
aktív tag
Sziasztok!
Egy li2727 laptoppal szívok már egy hónapja. Egy XP frissítésnél elszállt a rendszer, nem is tudtam bekapcsolni. Újratettem az XP-t, frissítések után az explorer 8 teljesen instabil lett.
Feltettem a Vistát, a frissítés 3x százaléknál nem megy tovább. Szervízbe vittem, ahol HDD cseréltek. Azóta ugyanezt járom végig. Valakinek ötlete, hogy mi lehet? Közben a gari lejárt.
Köszi a segítséget!HENE
-
hossszú
őstag
Van egy fölösleges bordó fedlapom Mini Amilohoz, akit érdekel keressen meg priviben
-
-
ChuckyOsb
aktív tag
Semmi gond. Én is Xp-ét használok rajta. Mivel az üzletben azt kaptam hozzá és fel is volt telepítve. De hálókártya frissítés megoldja a problémát, nálam is ez volt a hiba.
Driver Genius program leszedi az összes legfrissebb drivert hozzá. Ha nem találod akkor írj pm-ben és elküldöm e-mailben a drivereket.
-
válasz
biofarkas #8946 üzenetére
Szerinted mi a különbség a DDR2 667MHZ-e, és a fizikailag 333MH-en járó memóriabusz között?
A DDR2 memóriákra írt órajel az a vírtuális sebességük. Mivel 1 órajelciklus allatt 2 adatot továbbít, látszólag a fizikai órajel(333MHz) kétszeresével működnek(667MHz).Hapedig még ezt sem tudod, akkor nem valószínű hogy neked bármit el kellene piszkálnod a rendszerben. Egyébként általában a notebook BIOS-a nem tuningbarát, a legminimálisabb dolgok piszkálhatóak.
-
-
biofarkas
csendes tag
Sziasztok,
az Amilo-knak milyen a biosuk?
lehet benne állítani a Dram:fsb arányt?
a mostani arány 10:4 és így a memóriák csak 333 Mhz mennek pedig duplát tudnának
köszi a segítséget
üdv: bio -
heaven
tag
Amilo Li 1705 notival van problémám XP SP3 alatt:
Ha lecsukom a tetejét, nem akar átváltani készenléti üzemmódba, hanem kékhalállal lefagy az XP.
A Vezérlőpult->Energiagazdálkodásnál próbáltam állítani, hogy a hibernálást ki/be kapcsolom, de mindkét esetben lefagy.Van valami ötlet?
-
-
-
pontyos
senior tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni! Van egy Amilo 1450G-m ami nem mai darab de tökéletesen működik. A feltelepítettem a Win 7 próba verziót, a hivatalos oldalról szedtem le, sehogyan sem tudom az energiagazdálkodást beállítani. Emiatt a proci állandón fullon megy, Xp-vel természetesen ha nem kell a kakaó visszamegy 1700 MHz-ről 1000-re és ha csak netezem vagy egyéb kis igényü progi fut 600-ra. Mindent megpróbáltam, nem megy. 20 perc alatt sima netezés közben is nagyon melegszik. Az Everest-ben folyamatosan ellenőriztem, miközben mindenféle módszert kipróbáltam.
Köszi
-
thommypl
tag
Viszont így lett is egy új kérdésem
Telepíteni akarja az akut, és ehez nem találok semmit. Az illesztőprogramot nem frissíti, eltávolítani sem lehet. -
-
thommypl
tag
Sziasztok!
Van nálam egy Amilo L7320GW amihez elfelejtettem elhozni a driver cd-t.
Neten tudtok valamilyen oldalt, ahol fent vannak? Én nem találtam sehol. -
-
greeny7
tag
Sziasztok!
Amilo Pro v3505-ös notebook, újratelepítés után minden driver fent van, de a wifi hardveres kapcsolását kéri. Sajnos sem a kapcsológombra, sem pedig az fn+F10-re nem reagál semmit. Több drivert is megpróbáltam (hivatalos oldalról, stb). Ötlet?
előre is köszönöm a segítséget,
üdv
-
vjay13
csendes tag
Vk Help!
Keresek Drivert mindenhez. Amilo pro v2000-es géphez.
-
nachteule
csendes tag
válasz
runner 125 #8898 üzenetére
Szeva Runner!
Nekem ugyanilyen notebookom van. Xp alatt minden OK, a melegedést leszámítva,
de Vista, vagy Windows 7 alatt, a procim csak 800 Mhz-en hajlandó ketyegni.
Turion MT 40-ről van szó. Rm Clock se segít. Eléggé el vagyok keseredve, mert
szívesen használnám a Windows 7-t. Neked, hogy sikerült megoldani ezt a problémát?Üdv,
Nachteule -
törölt tag
Sziasztok,
könnyű szétszedni a PA 2510-es laptopot?
A ventit és a vinyót kellene megtalálnom. -
-
-
-
kpzs
csendes tag
Hello!
FS Amilo Pa1538-ba szeretnék memóriát cserélni. Mekkora és milyen órajellel megy bele max?
Köszi a választ!
kpzs -
ChuckyOsb
aktív tag
Linuxra szeretnék váltani az Xp-ről.
A laptop hangszóró az szól de rácsatlakoztatni nem tudok sem fejhallgatót sem hangfalat, mert azok nem szólnak. Fusi Amilo Li1705-ről van szó. Ubuntu 9.04 az oprendszerem.
Olvastam már más fórumokon is, hogy volt másnak is ez a problémája 2006-ban. Azóta remélem van már rá mód, javítani.
Valaki esetleg egy érdemleges információval tudna szolgálni?
Előre is köszönöm.
-
ChuckyOsb
aktív tag
válasz
csabyka666 #8918 üzenetére
Sziasztok AMilosok.
Li1705-re valaki megtudja mondani, hogyan lesz hang Ubuntu 9.04 alatt?
-
Üdv!
Bár a topic az Amilo notikra van kihegyezve, én mégis leírnám egy tapasztalatomat egy Esprimo laptoppal kapcsolatban.
Szóval: Fujitsu Siemens Esprimo V 5515-ös notiról van szó. Véleményem szerint van egy típushibája ennek a szériának. Annyi a lényeg, hogy két különböző méretű memóriamodult nem tud rendesen kezelni. Ez annyit jelent, hogy teljes egészében beolvassa, de tipikus memóriahibás kékhalállal véletlenszerűen fagy a Windows - legalábbis nálam ez volt.
3 giga memóriát tettem bele - 1 + 2 felosztásban, és jó pár napig szivatott, mivel a memóriateszt nem jelzett hibát, a modulok külön-külön működőképesek voltak.
Eléggé' alattomos hiba, utolsók egyike volt, amire gondoltam...
Remélem segítettem!
-
-
kiskala
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék. Amilo-ra nem tudom feltelepíteni a vistát, ebben még gyakorlatlan vagyok. Egy oldalról töltöttem le a vistát kiírtam, de nem boot-ol.
-
-
kiskala
csendes tag
Hali! Amilo Li 3710/Li 3910-re hogy lehet xp-t telepít
eni
-
-
picherer
csendes tag
Sziasztok!
A problemam a kovetkezo lenne: Fujitsu Siemens amilo 3540-es gepem van, es miutan bekapcsolom, nem jelenik meg semmi, majd kb. 1 percen belul magatol kikapcsol a gep. Van-e valami otletetek, hogy mi a baja? Elore is koszi a segitseget! -
-
KubanitoS
veterán
Köszönöm a válaszod. Amit javasoltál, jónak tűnik, de majd csak a jövő héten találkozom a géptulajjal. Akkor majd leteszteljük. A gépen minden legális és legjobb tudomásom szerint nincs olyan program a gépen, amely ennyire belassítaná. Az esetleges garanciára kíváncsi lennék, hiszen a gép asszem az Elektropontban lett megvásárolva, ami azóta már becsukott Magyarországon.
-
válasz
KubanitoS #8906 üzenetére
szervizbe meg ugye nem mehetünk azzal, hogy "működik a gép, de lassú"
Miért nem? Ha nem piszkált (legális) oprencer van rajta, röhögve lejátsza a youtube videókat stb... Játékokról nincs tapasztalatom.
Nagyon 1xűen a végére járhatsz. Hasonlítsd össze a [link]-en található eredményekkel. pl. Az Aquamark3 (3dmark06) vga teszt 20000 körül, a passmark cpu teszt 400 körüli eredményt kell adjon. Biztos találsz hasonló teszteket róla. Ha nem hozza ezeket a teljesítményadatokat, simán lehet verni az asztalt.
Tuti nem fut vmi okosság a háttérben ami ennyire visszafogja a gépet?
-
e-korban
csendes tag
üdv !
aki ilyen gép vásárlásaán gondolkozik giondolom ár/érték arányban a legjobb gépet keresi. szerintem ezzel nagyon nem lő mellé.
Én is szkeptikus voltam sokáig a fujitsuval de fél éve hogy az új amilo sorozat kijött és sok teszten első lett elkezdtem utánaolvasni, láttam egy cikket ahol azt írták, hogy a cég letette a nagyesküt, hogy az amilókkal új időszámítás indul ennek első jele az új tetszetős logó, innentől kezdve az ilyen logós gépek másak lesznek minősigibbek, gondoltam jó marketing, elkezdtem olvasni a teszteket és azok alapján ismét a beszámítható kategóriába kerültek. Tetszik a cseppálló bill. ill. a gombnyomásra csendesedő ventilátor (este filmnézésnél nagyon jól jön) ergonómikus a dvd író beépítése is, sem kábel semmi nem lehet az útbanbal alul van, jó az akksi helye a súlypont miatt nem billegős a noti. Ezek után és a költségvetés elkészítése után a madaras teszkó akciója megfogott és belevágtam, egy új amilo pi 3525-ös noti 24 hónapos kamatmentes hitelre, szerintem nem rossz ajánlat, kezdőnek 50 et befizettem maradt havi 3800 Ft 2 éven keresztül (addig olyan mintha bérelném) nem egyből 100 ezreket adok ki, így mivel kamat sincs rajta még nem is megterhelő anyagilag. szóval a gép, tökegyszerű tipikus német design, anno a vw-t sem a design miatt szerették, így ez sem azzal hódít.
első notinak tökéletes plána ha kisgyerek van a családban aki ezt azt szeret kiönteni egyenes főnyeremény, ugyanis cseppálló a billentyűzete. ezt is kevés noti mondhatja el (pláne ebben a kategóriában)
Legnagyobb meglepetés akkor ért amikor egy everestet ráengedtem és kiíírta az alkatrészek nevét. TÉNYLEG SEMMI NONAME ALKATRÉSZ NINCS BENNE, MINDEN MINŐSÉGI BESZÁLLÍTÓTÓL VAN, AHOGY A CÉG EMLÍTETTE IS.
egyedül a memória hynix tip. ami a leggyengébbnek tűnik de azt lehet majd cserélni.szóval röviden az összetétel.
intel alaplap 2 MB L2 cache,proci: intel centrino core2duo T6400 2 ghz, 800 mhz, 2 GB memória , chipset : GM45 !!! , videókártya 4500 hd (ez intelesek között a max de cserébe halk, ill. nerm játékra kell a 2 dimenziós acad pedig simán megy rajta és a hds filmek is), vinyó Western digital, tft : LG-philips (a többi hasonló olcsó laptopba valami kínai kimondhatatlan nevű valami) , wifi : intel, hangkártya : realtek 7.1, hálókártya : szintén realtek (ami nem jellemző), van rajta dvi kimenet és esata csatl. , 6 cellás akksi ami szintén alapkövetelmény a notiknál.hasonló minőségi anyagokból a 200 ezres notik vannak összerakva.
napi 5 óra intenzív notizás után nem tűzforró és szinte semmi hangja nincs!
szerintem ez ezért a pénzért 140.000 Ft volt egy vidéki auchanban megéri, pesten egy 10-el olcsóbb de az kp-s vétel lehet csak.szóval aki ilyet szeretne vásárolni az szerintem ha nem játékra kell neki és nem a kinézete a lényeg hanem a tudása, ilyen áron nem talál jobbat ettől jelenleg!
-
KubanitoS
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Az egyik barátom egy jó fél éve vásárolt egy laptopot, egészen pontosan egy ilyet:Fujitsu Siemens Amilo Pa2548. Ez egy amolyan hirtelen felindulásból elkövetett vásárlás volt. A gép azóta is megvan neki, naponta használja főleg netezésre, mivel mást nem is igazán tud vele kezdeni. A gép borzalmasan gyenge. Persze nem várhatunk el csúcsteljesítményt egy ilyen specifikációkkal rendelkező géptől, de azért két magos proci, 2 giga ram, 8400M videókártyával rendelkező gépet nem mondanék harmatgyengének. Ehhez képest is bőven alul teljesít.
Vegyük például a játékokat. Felesleges nekem esni, hogy ez a gép nem játékra való, ezzel tisztában vagyok, viszont azért szerintem egy-két gyengébb játékot bátran be lehetne tölteni rá, anélkül, hogy szaggatástól kellene tartanunk, elvégre a GTA 4 is eldöcög 8400m VGA-n.
Ehhez képest ezen a gépen szinte BÁRMELYIK játék szaggat. Audiosurf. A játék a legbutább grafikával is szaggat, ami tulajdonképpen semmiből sem áll, csak és kizárólag a szembe jövő kockákból és az "útból" persze effektek nélkül. De merjem azt mondani, hogy a Counter Strike 1.6 és az 1999-es UT is szaggat rajta? Az én 3 éves laptopom: 1.7GHz Intel Pentium Mobility (1 mag), 2GB DDR, X700 Mobility VGA a porba alázza ezt a "modern" gépet... Próbáltam állítgatni a grafikus kártya beállításait az Nvidia vezérlőpulton, ahol a grafikus teljesítményt a "minőségiről" a "teljesítményre" állítgattam, de ez nem okozott érdemi javulást, ráadásul a program mindig visszaállítja az alapértékeket magától, ezt sem értem, hogy miért.
Ha még csak ennyi lenne... Hozzá vagyunk szokva (én legalább is), hogy a laptopom halk, de ha egy kicsit terhelem, elkezd dolgozni a proci, akkor ugyan határozottan, de mégis alig észrevehetően erősödik a ventilátor. Ez ugye normális dolog. Ehhez képest haverom gépén pl a Firefox indításakor az alapjáratról egyszerűen felpörög a gép ventije a maximális fordulatra egy-két másodpercre (porszívó effektus), majd elcsendesül, persze olyan lassan nyitja meg magát a böngészőt is, hogy az már fáj. Az a szép, hogy ezt akkor is megismétli, ha ablakot váltunk a Firefoxon belül. Egyszerre többször kattintani az új ablak gombra? Ki van lőve, vagy ott ülhetünk egy fél percet... Az sem semmi, hogy a Youtube videók (NEM HD) szaggatnak(!) ha például megy egy pár megás letöltés(!) vagy ha közben rar fájlt tömörítünk ki. Az is érdekes, hogy a venti néha nyugalmi állapotban, a képernyővédő alatt is fel-felpörög max fordulatra egy-két másodpercre.
Személy szerint én arra gondolok, hogy vagy a kétmagos AMD proci borzalmasan (de ennyire?
) gyenge, vagy inkább alapból hibás a masina.
Változni nem fog a helyzet, haveromnak nincs pénze másik gépre, szervizbe meg ugye nem mehetünk azzal, hogy "működik a gép, de lassú". Ő nem is tud erről a kis magánakciómról, de lehet engem jobban idegesít a dolog mint őt, hiszen ő már hozzászokott, csak engem nem hagy nyugodni ez a dolog.
Örülnék, ha tudna mondani valaki valami okosat, én teljesen tanácstalan vagyok az ügyben.
-
válasz
runner 125 #8903 üzenetére
Az érdekes. Ugyanis a wiki táblázata szerint nem olyan nyerő páros:
MXM Type Width Length Pins Module Compatibility Thermal Compatibility
MXM-I 70mm 68mm 230 I I
MXM-II 73mm 78mm 230 I, II II
MXM-III 82mm 100mm 230 I, II, III II, III
MXM-HE 82mm 100mm 232 I, II, III, HE II, HE
Mert bár a lábkiosztás kompatibilis, a hőtermelés nem az. + Nembiztos hogy fizikailag elfér, valamint az sem 100%, hogy az adott kártya tényleg biztosítja a visszafelé kompatibilitást.Szóval ki kell próbálni mint azt a bizonyos pudingot, de erős kétejeim vannak.
-
rento
őstag
Hello Mindenkinek!
Van egy Fujitsu Siemens Amilo Pi1536-s notim. Olyan problémám lenne vele, hogy mióta felraktam a windows 7-et, azóta ha nem dugom be a 220-ba, a notit akkor kékhalállal újraindul a gép. Már a win beltöltésénél kékhalálozik. Ha bevan dugva a 220-ba akkor tökéletes a gép, nincs kékhalál. Előtte xp-n és vista-n nem voltak ilyen gondok. Csak valamilyen driver hibára tudok gondolni. Most jelenleg a vista-s driverek vannak fenn notin. Próbáltam leszedni újabb drivereket hozzá, csak az a baj hogy nincs (vagyis én nem találtam) Próbáltam a gyártó oldalán, azt ati oldalán (mert sztem a vga driverrel lehet a gond), de nem találtam semmit. Akinek volt ilyen vagy hasonló gondja, vagy egyszerűen tud valami okosat mondani az nyugodtan írjon. Előre is köszönöm!
-
válasz
runner 125 #8898 üzenetére
A leírása szerint MXM type I csatlakozója van a VGA-nak.
Valószínű azért "nem cserélhető", mivel manapság már csak type II, és III kártyákhoz lehet hozzájutni 1xerűen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: kulcstényező lett a telemetria a meghajtók fejlesztésében
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen videókártyát?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- VoIP telefonálás
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- További aktív témák...
- Precision 5490 14" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 ADA 32GB 512GB hun vbill ujjlolv IR kam gar
- Precision 7670 16" 4K OLED érintő i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS érintő i7-10610U 16GB 512GB NVMe magyarított vbill IR kam gar
- Precision 7760 17.3" FHD IPS i7-11850H RTX A4000 32GB DDR4 1TB NVMe gar
- Ahh! Dell Latitude 7430 "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Lenovo Legion 5 16IRX9 Luna Grey
- HP Zbook Studio G3 Intel Core i7-6820HQ, 32Gb ram, 512 Gb SSD, új akksi!
- MacBook Air 13" M3 asztroszürke / 16 GB ram / 256 GB SSD / garancia 2027 december 19-ig (iSTYLE)
- MacBook Air 2019 Újszerű/8GB/128GB SSD/1-3 hónap gar./Akku 90%/p4188
- MacBook Pro 16" 2.4GHZ / i9 / 64 GB / Radeon Pro 5600M 8GB / 2 TB SSD /
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ és használt GAMER PC készletről 1-3 év garancia, számla - legjobbat a legjobbaktól!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest