- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Házimozi haladó szinten
- Milyen széket vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD FX
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- MILC felhasználók szakmai topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
blokad
senior tag
-
zolincsi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy most vettünk egy Amilo Pa 3553-ast. Nem adtak hozzá semmilyen drivert, és egy 32-bites vistát telepítettem rá. Minden sikerült feltelepíteni viszont a wifi az nem akar működni rajta. Elvileg annak is jo a drivere nem felkiáltójeles. Visszavigyük a boltba ez miatt? Tudtok valamit mondani? volt már ilyen másnál is?
Köszi -
KrAt
veterán
válasz
Pisztillus #7491 üzenetére
Szerencsére nem vagyok parás típus
Voltam fenn, most lenn vagyok
Majd elmúlik
-
fridaycs
tag
Hali!
Barátnőm is vett 2727-et. Euronics-ba. adtak hozzá képes útmutató. de se cédét se oprendszert... vitát rakott rá, de angol az meg nem kell neki. nekem sikerült xp-t tennem rá, de csak úgy hogy a sata-t "megkerülve" //valamit disabled-rer tettem a bios-ban//. Megtaláltam az xp-s ~70 megás driver pack-ot. minden megy, kivéve a wireless. Meg asszem a SATA se, de az lehet a Bios miatt. Ja nem tudom hogy az FN+F1-re kell e világítania a wireless led-nek, ha nincs driver.
Szal kéne egy wireless driver link.
Vagy valami magyarázat.
Köszi!//MOD: A wirless-t most találtam több okosságot. Bocs nem olvastam, ill rosszul kerestem.//
-
KrAt
veterán
válasz
Pisztillus #7489 üzenetére
Régen képben voltam mindennel, és volt magánéletem is.. Mostmár egyiket se mondhatom el
Amúgy egyre jobban meg vagyok lepve, hogy egy olcsó noti mennyire jó lehet
Annyira meglepő és annyira tudok neki örülni
-
KrAt
veterán
válasz
Pisztillus #7487 üzenetére
Notikban az elmúlt 2 évben nagyon elmaradtam
-
KrAt
veterán
Nem lehet megnövelni vhogy a 8 megás megosztott vga memóriát? BIOS-ban nem találtam, pedig frissítettem is a bios-t..
-
KrAt
veterán
Most épp élesben, visual studio alatt van kipóbálva, 1 gyakorlatot (3 óra) wifi megosztással, netezéssel simán végigmegy akksiról
-
KrAt
veterán
Paráztam, hogy jajj olcsó noti, milyen lesz, de eddig a 2 nap alatt kellemesen összebarátkoztunk
Még az az 1 giga ram kell neki, azt jó kis noti lesz
-
trinitron
csendes tag
Helló!
Li 1705-höz kellene Wireless hálózat kezelő segédprogram.Már 5 órája olvasok, de még nem találta sehol .ha tudna valaki ajánlani,megköszönném!Üdv!
-
KrAt
veterán
válasz
Pisztillus #7479 üzenetére
Bizony
Elején kicsit pesszimistán álltam a dolgokhoz, de elég nagyot sikerült pozitívan csalódni
-
Pisztillus
senior tag
Sok helyen olvastam, hogy egy dolgot biztosan eltaláltak a Vista-ban, és ez a noti-akkukezelés, ill. az akkumulátoros használati idő hossza. (Félreértés elkerülése végett: nekem semmi bajom a Vista-val, napi szinten használom az XP-vel és az OSX-el együtt.)
Végre egy boldog ember!
-
KrAt
veterán
Fényerő min-on, minden kikapcsolva, és azt írja a Vista: 96% van hátra - 3:39 perc
Kurvajóóó
-
KrAt
veterán
Tesztelgetem a procit, és meglepő módon a Celeron Dual Core T1400 (1,73 GHz) nem sokkal marad el a Core 2 Duo E6300-as asztali procitól
Főleg ha még lenne benne 2x1GB ram dual-ban..
Sokkal kevesebb teljesítményre számoltam, kellemesen meglepett..
-
KrAt
veterán
válasz
Pisztillus #7474 üzenetére
Okok, köszi
-
Pisztillus
senior tag
Sok örömed legyen benne!
Nem rossz az az X3100, az ilyen feladat meg sem kottyan neki. A játékokat nem szereti, de hát nem is arra tervezték...
A plusz 1 GB RAM meg jót fog tenni neki, (a Vista is díjazni fogja) és nem is egy egetverő összeg. Normális márkával (Kingston, Kingmax, Samu, CSX, stb.) nem lesz gond. -
KrAt
veterán
válasz
Pisztillus #7471 üzenetére
1x1 giga van most benne
PC-khez értek, de notit még nem szedtem szét soha, főleg garis is
Majd vigyázok rá
-
Pisztillus
senior tag
Szia!
Gratulálok, használd egészséggel!
Ahogy elnéztem, ennek is szép "egybefeneke" van, mint a Li1718-nak. Összesen 7 csavar kihajtása után tudod ezt a fedelet kiemelni (ha jól emlékszem, nálam 4 köröm tartja, de határozott mozdulattal kiemelhető), és feltárulnak a RAM slot-ok. Ha egy modulban van az 1 GB RAM, akkor csak berakod a másik 1 GB-t, és a masina száguldani fog. Nem nehéz dolog, biztos, hogy meg tudod csinálni.
-
KrAt
veterán
Na beléptem a klubba egy Amilo 2727-el.. Dual Core Celeron van benne, 2x1,73 GHz, meglepően brutálisan teljesít, első blikkre legalábbis..
Vista élményindex pontszám 4,5 körül van, szal egészen jó..Viszont a kijelzőn van valami kosz, amitől úgy néz ki fehér ablaknál, mintha pixelhiba lenne, és az istenért se akar lejönni
Próbálkoztam már ablaklemosóval (clin) is, de nem..
Erősebbel nem akarok nekiugrani
De (mint múltkor szidtam ezt a típust) dual core-al tök jó
Még 1 giga ram kell majd bele.. Mennyire para a ramot belerakni?
-
forest_ns
tag
válasz
Pisztillus #7466 üzenetére
Hali!
Nem teljesen vág témába, csak egy kis észrevétel!
a notebook.hu-n néztem meg ezt a típust, és a processzorra azt írják, hogy Mobile AMD Turion64 X2 TL58 (2mag, 64bit) 1600MHz, ami 1900MHz-es valójában! Ez gondolom elírás, vagy van ilyen tl-58as proci? -
Pisztillus
senior tag
válasz
chungee #7465 üzenetére
Hétköznapi használatra (net, office, film) bőven elég, amit ígér, azt tudja is. Nálam egy Amilo Li1718 teljesít szolgálatot mint nyomtatógép, teljesen jó. Ha csak ennyi pénzed van, vedd meg nyugodtan, nem lesz vele gond. Egy ismerősömnél egy La 1703 teljesít szolgálatot (AMD Turion kétmagos proci, 2gb RAM, 160GB HDD, XP), teljesen jól.
-
chungee
addikt
Erről vkinek vmi vélemény
100k körül az ára
És elég jó paraméterei vannak. Csak van vmi hátul ütője
FUJITSU SIEMENS Amilo Pa 2510
-
fabia77
csendes tag
Sziasztok !
Sikerült beruháznom egy Pa2530-s notiba.
Csont nélkül felment rá az xpsp3 minden müködik, ha valakit érdekel belinkeltem a drivereket.
[link]A sata drivert kell beintegrálni awin telepítöbe ekkor már látja a vinyót.
A vga driver friss 8.11-s moddolt változata notira. -
Syl
nagyúr
Hello
Tervezek vásárolni egy külső monitort a gépemhez (PA1538) és felmerült a kérdés, mekkora a maximális felbontás a DVI csatolón, amivel a Go7400 meg tud birkózni? Az nVidia oldalán ezt írja: Dual integrated 400MHz RAMDACs for display resolutions up to and including 2048x1536 at 85Hz
Egy klasszikus 17" TFT-t próbáltam (1280x1024), azt szépen vitte, de én 1680x1050 vagy 1920x1080 monitorban gondolkodom.
Üdv. -
netmesterke
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy problémám! Barátnőm notesze mostanában fura dolgokat produkál. Éjjel ment az utorrent, és reggelre totál KO volt a gép. Valahogy így nézett ki:
http://kepfeltoltes.hu/view/081113/10962892421_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
"Ran out of memory"-> nincs elég ram neki?? 2GB ram van a gépben, utorrenten kívül semmi egyéb nem ment rajta (Vista Businnes SP1 -by campus license), Nem értem mi van. Ja, meg tök fehér volt előtte egy percig a monitor....miután ezeket leokéztam jött egy másik hiba is:
http://kepfeltoltes.hu/view/081113/4240823852_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
A gép (Amilo Pa 3553) kb 2 hónapos, szal nem régi a win sem. Lehet az utorrent sz@r?
Nekem semmi ötletem sincs, ilyennel nem találkoztam még.....
HELP ME!
Előre is köszönjük! -
akyyy
senior tag
Nos úgy döntöttem, hogy veszek két 2 gigás memóriát (mégnemtudom milyne márkájúk, mekkora legyen az az mhz, mert nem értek annyira hozzá, ebben is jó lenne valami tanácsölet, hogy 667 Mhz-set vegyek mert most is olyan van, vagy lehet nagyobbat is belevenni?)
ami jelenleg benne van 2 db 1 gigás memória, azt belerakom a másik, amilo1818-as laptopba amibe jelenleg 1 giga ram van, meg egy üres slot.
igy régi laptopban lesz 2 giga, az ujban 4, csak 64 bites win kell rá, de az megoldható, van olyan is rajta, programok amiket meg használok, mint megy 64 bitesen, sőt.
Köszi
-
Pisztillus
senior tag
-
mc-4
aktív tag
Hi!
Nem hülyeség, csak nem tudod öket duálba hajtani.
-
akyyy
senior tag
Most kicsit utánajártam laptopnak(xi 2428 még mindig)
Arra a következtetésre jutottunk, hogy 2 slot van benne, jelenleg mindkettő foglalt 2x1 gigával.Nos ha én vennék két darab 2 gigás memóriát, akkor lehetne 4 giga memória benne.
Vagy, mivel igy kicsit sok lenne megvenni, mert nincs annyi pénzem, vehetnék egy 2 gigás memóriakártyát, pl egy: 2GB/667MHz DDR-II Kingmax notebook PC2-5300
és ezt betenném az egyik sloba, másikba meg benne hagynám ami most is benne van, igy lenne 3 giga, ami szintén jó lenne.Vagy ez nagyon hülyeség?
-
-
zocsi_
tag
válasz
Pisztillus #7453 üzenetére
gondolom unod már de én is megkérdem
pa2548-ba mennyi ramot tudok tenni?
angolul nemtudok magyar oldalakon meg hol kettöt hol négyet ír... -
akyyy
senior tag
válasz
Pisztillus #7451 üzenetére
aha, amugy én is itt néztem és az a furcsa, hogy ha magyarul nézem, akkor elvileg 2 giga ram, meg valami turbót ir, ha meg google alapján angol oldalon, ott 4 gigáig irja a bővitést.
fene se tudja akkor most hogy bővíthető-e, vagy nem
-
akyyy
senior tag
válasz
Pisztillus #7447 üzenetére
de valahol azt írják, hogy 4 gigára bövíthető. biztos, hogy csak 2 giga fér ? hol szoktad megnézni?
-
akyyy
senior tag
válasz
Pisztillus #7445 üzenetére
Én is kérdeztem memóriás kérdést, de nem válaszolt senki, ez FAIL
-
Pisztillus
senior tag
-
Pisztillus
senior tag
válasz
L!NK->Q3 #7443 üzenetére
A FuSi honlapjáról a vista driverek alapján kiderült, hogy Atheros wifi kari van a gépben. Már csak a pontos típusra van szükség, és így lehet próbálkozni drivert keresni. Emiatt egy rövid időre fel kellene tenni a Vista-t és kideríteni a pontos típust. Az SM bus-ra sajna nincs ötletem.
-
L!NK->Q3
senior tag
Hi,
Tesóm vett 1 Fujitsu Amilo2727 notebookot, nem volt hozzá driver cd így a netről szedtem le az XPhez szükséges cuccokat, mindent fel is ismert, csak 2 dolgot nem:
SM busz és a wifis kari
tudna vki linkelni drivert?Thx előre is
-
mc-4
aktív tag
válasz
Pisztillus #7435 üzenetére
Szia!
Egyik cimborám adott egy web cimet ahonnan letöltöttem a megfelelő drivert és láss csodát... MUKODIK
Ebben a driverben is benne volt az a mappa ua. három fájl-lal.
AMILO PA 1538 max. mennyi RAM-ot tud kezelni, valaki pakot már 2GB többet?
Köszi!
-
Pferi
senior tag
Üdv! Egy Esprimo U9200-as újdonsült tulajdonosa vagyok, és lenne néhány kérdésem.
Ennek a tipusnak a beépített kártyaolvasója felismeri a 16 GB-os SDHC SD kártyát?
Cserélt már valaki ebben a típusban processzort?
Az Fn+F1 megnyomásakor felugró menüben szerepel egy UMTS on/off lehetőség, ami inaktív. Ennek mikor van szerepe?
Ha valaki tudja ezekre a választ, megköszönném ha megosztaná velem. -
tibi683
tag
Ha az x200 vitte a crysis-t még ha 20 fps-sel is akkor az x3100 asomnak is kellen vinnie mivel erősebb mint az x200-as... s mégsem megy semmi normálisan a most wanted min grafon 640 * 480 -ban 10 fps...:S?! mikor egy 950 esen 800*600 min-en 30 fps..
-
akyyy
senior tag
nem tudja valaki, hogy
fujitsu siemens amilo xi 2428
ebbe lehet-e még tetetni memóriát, és ha igen, hogyan, milyet?
mekkorát, és az mennyibe kerülne?jelenleg 2 giga van benne
-
Pisztillus
senior tag
Szia!
Ha bemész az Eszközkezelő-be, kiválasztod az ismeretlen eszközök közül a wlan kártyát, klikkelsz az illesztőprogram frissítésére, és megadod neki azt a könyvtárat, amiben ez a 3 file van, mi történik? Ugyanis FuSi-nál többször találkoztam ezzel a megoldással, mivel a wifi kártyának nincs külön installer-e.
-
tomsics
senior tag
válasz
tibi683 #7427 üzenetére
hali xp próbáld meg hogy keresel a laptopodhoz sata drivert és letöltöd a nlite nevű progit.ezzel a progival bele tudod integrálni a sata drivert az xp-be.és így már simán feltudod telepíteni.vagy a másik megoldás hogy szerzel valahonnét egy olyan xp-t amibe már van sata driver integrálva és azt telepíted fel.amíg vista volt a gépemen nekem se futott sok minden,ha futott is akkor szaggatot mondjuk a prostreet,xp-vel szépen megy
-
tibi683
tag
Sziasztok !! nem rég vettem egy Fujitsu-Siemens Amilo Pi 2512 típusu laptopot(intel t2230 1.73 ghz 1 giga ram x3100).. feltettem rá egy vistát Sp1 est... kiakartam próbálni a CS-t vagy a nfs most wantedet .. de mind a 2 vmi irdatlanul szaggat még a sima CS is 15 fps.... a biosba semmi beállítási lehetőség- ez miért van? megoszott videóramnak 8 megát ír... ezt se tudom fejjebb veni a bios-ban ... youtubon néztem videókat ezzel notebook vga-val és hát simán ment még a prostreet is... frissítettem a bios-t de így se tudok semmit se állítani .. xp-t nem tudok felraknmi mert a satás winyót nem ismeri fel... biosba ezt se lehet beállítani ide-re....
ez nagyon zavar hogy még egy egyszerű CS-t se visz ... ez miért van? ennyire 0 lenne ez a laptop? pls vki help? teggyek fel xp-t azon jobb lesz? -
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Most rakom újra a gépem és nem tudok életet lehelni a WLAN-ba.
A telepítő mapájába rendszer fáj egy biztonsági katalógus meg egy szöveges dokumentum van, amibe csak a oprendszerhez használt verziószámot adja meg.
Előtte müködött csak mosz szarakszik.
Mit csináljak vale? -
forest_ns
tag
Esetleg ezt próbáld meg: Nvidia.com
-
kiskakas
senior tag
Talaltam egy elég favágó megoldást, de működik. Egyébként állítólag a Fusi direkt tiltja le bootnal a wifit biztonsági okok miatt.. *nyád.
http://forum.fujitsu-siemens.de/forum/viewtopic.php?f=89&t=33998
A lenyeg,h letre kell hozni egy akarmi.vbs scriptet, majd berakni a Start menu inditopultjaba.
A script:
Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
Set oExec = WshShell.Exec("C:\Program Files\Launch Manager\WisWBSet.exe")
do while WshShell.AppActivate("Wireless Status Option")=False
WScript.Sleep 100
loop
WScript.Sleep 100
WshShell.sendkeys("{TAB}{TAB}{LEFT}~")Mukodik..
-
kiskakas
senior tag
Sziasztok,
egy rokonnak telepitek egy amilo Pa 3515 notit, xp-vel. A drivereket osszekapartam egy delelott XP-hez, mivel csak Vista support van hozza. (ha vkinek kell, kirakom a netre oket).
A wifivel viszont tovabbra is van egy kis gond. Egy Ralink RT2700E minipci wifi van benne, driver-t az Msi Wind U100-tol tudtok szedni, tokeletesen mukodik is..
Viszont.. Minden restart utan be kell kapcsolni Fn + F1 gombokkal a Wifit, ami qrva idegesito, foleg, mivel nem a szokasos ki/bekapcsot vegzi az Fn + F1, hanem egy menut (Launch Manager) tolt be es ott kell kattingatni.
Valakinek otlet erre?
-
fsc
tag
http://www.fmworld.net/fmv/more/strong/movie06.html
fujitsu quality control
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Az Amilo Pa 1538-as alaplapja milyen sebességű memóriát tud max kihajtani?
Köszi! -
athomi
veterán
Sziasztok!
Gondban vagyok és sürgősen a segítségeteket szeretném kérni. Barátom Írországból rám bízott egy notebook vásárlást. A notebook típusát már kinézte, nekem csak meg kellene vásárolnom. A gondom az, hogy csak akkor kellene megvásárolnom, ha a notebook elegendő az igényeihez; internet, zene, film, játék. Internetezni, filmet nézni, zenét hallgatni nyilván elegendő lesz a gép, a játékokhoz viszont a harmatgyenge integrált VGA miatt bizonyára nem. Neki azonban játékok terén nincsenek nagy igényei, csupán a Cod2-t szeretné Dx7-ben élvezhetően futtatni.
A notebook típusa: Fujitsu Siemens Amilo 1705
Összetevői: Intel Celeron M530 (1.73 Ghz) processzor, 1024 MB DDR2 (533 Mhz), UniChrome Pro (256 MB-ig bővíthető) integrált videóvezérlő, 120 Gb HDDTehát a kérdésem: Elegendő ez a gép a Cod2-höz Dx7-ben?
Üdv,
athomi -
mc-4
aktív tag
Ezt a progit használta már valaki?
[link] -
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Pa 1538-am van és szeretnék új vga drivert letölteni, de a Simens oldaláncsak a régit találom.
Lehet valahonnan letölteni újat? -
Kicker
őstag
srácok, minden megy ezen a csodagépen, de löncsmenedzsert nem találtam, most böngészem a fus honlapján, de ha valaki tud egy jó linket az tegye közzé...
-
Üdv!
A Pa1538-asomon nagyon úgy néz ki, hogy elszállt a go 7400-as VGA kártya
(Szabályos téglalap alakú hibák a biosban, illetve a vistát meg sem jeleníti, vagy néha "odapiszkít" valamit)
Lehet VGA-t cserélni, vagy dobhatom ki az egész alaplapot? Illetve tudja valaki, hogy árban mégis mennyire számítsak? (a gari természetesen lejárt már) -
kicsigeri
senior tag
válasz
Napfénysüti #7402 üzenetére
Köszi közbe megtaláltam
Itt
Ha valakinek esetleg szüksége lesz rá -
kicsigeri
senior tag
Hali
Barátnőmnek van egy régi Amilo L 6820 as notia, nem kezdtem el addig az oprendszert újrarakni, míg nincsenek meg a Driverek, márpedig cd nincsen hozzá, a neten meg nem találom sehol se ezt a gépet, kb 4-5 éves gép.
Ha valaki tudna segíteni ebbe jó lenne.Elöre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPS 15 9520 15.6" 4K+ IPS érintő i7-12700H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad USB-C dokkoló
- TUNINGOLT Dell Vostro munkához, tanuláshoz, netezéshez (2029-ig támogatott Win 10 és Office 2024)
- IdeaPad 5 Pro 16ACH6 16" QHD+ IPS Ryzen 5 5600H 16GB 512GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Gamer laptop felvásárlás Magas áron, gyorsan és egyszerűen!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5420 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest