Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Ha pár százalékkal kevesebbet is, de merül az enyém is. A kis LCD, meg a mögötte futó rendszer eszi az aksit standy módban is. Ha hosszú időre teszed le a gépet érdemes kivenni az aksit.
Madgie: a Jézuska hozott egyet (igaz csak egy Tello a gyereknek) de másfél nap alatt szenzorhibás lett, várja a garanciális ügyintézést :(
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
törölt tag
A helyedben elballagnék valamelyik szaküzletbe és a kezembe vennék egy x-t3-at. Ha azon is lötyög, akkor játszani a hülyét az eladónak, hogy hibás a termék és ha azt mondja, hogy mind ilyen, vagy van még egy raktáron és azon is lötyög, akkor egyértelmű a dolog. Ha meg találsz olyat, amin nem lötyög, akkor gariztasd a sajátodat, amíg ki nem fogsz egy hibátlan példányt.
-
HÁZIGAZDA
x-t1-en használom, fogalmam sincs, hogy mennyit gyorsul az új vázakon, de tényleg macro hatalmas fókusztartománnyal, szóval... lassú (ha nem kell sokat tekernie, akkor most is oké amúgy). az 50/2 bizonyára jobb általános célokra, de én örültem a +10 mm-nek is, no meg ez volt használtan olcsón.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
pethob
aktív tag
A 60/2.4 T2/PRO2-n érezhetően lassabb mint a többi objektív. Nem egy akció kamera vele a gép, de azért bőven használható single focus-ban. Elég sokat kell tekernie az elektromotornak, ha végig megy a teljes zoom tartományon, az tizedmásodpercekben mérhető. Ha teljes homályba kerül és elkezd élességre vadászni, akkor ezt meg kell várni. Ha csak kicsit mozdul el a téma és csak utána kell igazítania, akkor ott nem zavaró.
Ez az objektív rohadt éles, jó képe van. Nem egy kompromisszum mentes macro, a Zeiss, meg persze a új Fuji 80 is jobb macro nála, csak ezeknél jóval olcsóbb, és portréra is nagyon jól használható, nyitva is. Szerintem kicsit alul értékelt a Fuji objektívek közül. Mondjuk 50/2 helyett csak akkor venném, ha a macro is érdekel, 56/1.2 mellé meg vegyen az ember 80-as macro-t. De ha még nincs lefedve ez a tartomány, és kéne egy jó portré objektív, meg néha lőnél 1-1 közelít, vagy fordítva, kéne egy macro obi, de legyen jó portréra is, akkor ez a titkos best buy.
-
madgie
titán
Egy picit revideálom is az álláspontom, most néztem a követő AF-et a T3-on, itt már be lehet lőni úgyse wide-ra, mert minden AF érzékelő fázisdetektációs elven működik*, hát valami eszméletlen, hogy tud a célon tartani. 9/10, simán. Ugyanitt a H1 jóval rosszabb (wide-on, ott ugye a CDAF miatt eleve lassú), de még zónán se hozza ezt ilyen magabiztosan. Nyilván a H1 markolattal jóval fickósabb lenne, olyanom nincs.
*: kicsit talán ciki, a legújabb X-Trans IV alapú AF is ugyanúgy eltaknyol tisztán vízszintes kontrasztú felületen.
Az arcfelismerőt megint sokat próbálgattam ma, az is jobb, jóval jobb, de a Sony-féle szemre tapadást még nem tudja. Hátha majd Kaizennel... mondjuk így is szuper, tök jó pillanatokat csíptem el a kicsinél.
-
b.vr
őstag
"A Fujira világ garancia vonatkozik, ahogy ezt itt többen is jeleztétek."
Mondjuk ez így saját farkába harapó kígyó lesz merthogy én a te hsz-ed alapján mondtam Te jelezted ezt a 27199-es hsz-ben hogy fölhívtad őket, megkérdezted, és ez volt a válasz. Hogy European vagy Worldwide Warranty Booklet kellene, azt akkor nem írtad, ez friss info. És most akkor már ketten írták hogy az e-infinity/eglobal ilyen nem ad. Szóval most azért akkor úgy néz ki hogy a Fuji sem kivétel és nem fogja gariztatni aszürkeimportos cuccot, ahogy a többi gyártó sem.
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
-
|AP|
veterán
nem tudom mennyire mérvadó, de a 27/2.8 dobozában, (amit e-infin-ről rendeltem) nem volt Worldwide Warranty Booklet, csak egy users manual meg egy nemzetközi Fuji network lista.
Ugyanakkor a hazai vásárlású 50/f2 dobozában benne van a Warranty booklet is (viszont az meg nem worldwide, hanem europian).Gyanítom, hogy ha egy esetleges gariztatásnál próbálnám ezt a cetlit a 27-es mellé tenni, akkor S/N alapján kiszúrnák a turpisságot. Ha viszont így van és van egy nyilvántartás serial alapján, akkor meg semmi értelme a fecniknek
Lényeg a lényeg e-infines obinál nem volt ilyen cetli, a vázakkal/kitekkel nem tudom mi a helyzet.
-
madgie
titán
Egyszerű a válasz: azért lett olcsó, mert nem H2 lett. 95%-ban a régi váz (csak a kereső lett a H1-é), belül meg valószínűleg maradt a T2 egyszerűbb zárszerkezete, de a hardver friss, ropogós, bazigyors.
1500 dollárért ennyit kapsz, nagyon is jó ár érte, az X-H2 viszont szinte biztos, hogy egy ötszázassal vastagabb lesz.
Én nap, mint kap dolgozom mindkettővel (H1 és T2), látom és érzem a különbséget, de nem esnék kétségbe, ha holnaptól két T3-mal kellene ugyanezt megcsinálni. Nyilván egy álom, ahogy a vajpuhán járó expógomb simogatása után szinte puszit ad a zár, annyira halk és finom járású, de ha két napig nem ezt használod, akkor majd megszokod a másikat. EFCS a T3-ban is lesz, az már kicsit segíteni fog annak a zárnak is a hangján, "ütésén".
szerk : amúgy az X-H1 tárcsáit utálom, adott egy nagyon finom műszaki megoldású profi gép, erre elkezd hangosan kattogni a tárcsa, ha elkezdem tekerni (ami elég gyakori, mert ugye azzal expókorrekciózom) . De tényleg szó szerint kábé kétszer olyan hangos, mint maga az expozíció és szinte kerreg is, ahogy sokat tekersz... bosszantó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha megnézel egy-két T3 preview-t, akkor emlegetik, hogy feszesebbek lettek a gombok és kicsit nagyobbak is, amennyire lehetnek. A keresőt konkrétan megkapta a H1-ről. Szóval én azt mondom, hogy hacsak nem a ló nagy vázakat szereted, akkor az IBIS-t leszámítva nem túl sok előnye maradt a H1-nek
-
Gercsa
senior tag
-
törölt tag
Szerintem nagyjából a H1 árában lesz, olyan 1500-1800€ a vázért (az 1500 inkább wishful thinking tipp, 1800 reálisabbnak tűnik). Ha nem sürgős a vásárlás, én megvárnám, mert akkor is még lehet ugyanúgy venni majd a jelenlegi gépeket, csak lesz még egy lehetőség majd a piacon.
-
-
Muerte68
addikt
200-300-at mindenkép bírnia kell,nekem leghamarabb 200-nál merült le-nem új aksi,és közben képnézegetés.
A Patona minél drágább annál jobb a sárga a legegyszerűbb az is jó.
A Fuji eléggé használja az akkut 2-3 db nem árt de mivel nem drágák így ez annyira nem gond+van olyan töltő is ha jól tudom ami usb-ről is megy.
A zöld a prémium az már majdnem gyári szintű
Nekem 3 gyári van mindegyik azt a 200-300 expót tudja.Nekem semmi exrta takarékosság nincs bekapcsolva
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
hegyimorc
senior tag
"nem hiszem hogy ez nagy igény lenne hogy 50 kép után ne merüljön le"
Új gépnél természetes, hogy gyorsabban merül, mert állandóan nyomkodja, nézegeti az ember. Később, normál használatnál már nem, de ez erősen szubjektív, te sem tudod pontosan elmondani, mi sem látjuk ... fórumon ez a távgyógyítás kategóriája, nem lesz eredménye akárhány hozzászólás is születik.
0 kép után is lemerül, ha folyamatosan nyomkodod.
Eladó 100km-t futott CUBE SL Cross Race fitness bringa 460eFt helyett 300eFt-ért (kb 175-195cm közötti magassághoz) : https://goo.gl/acsjPA
-
kiskami
tag
Nem lehet, hogy túl sokat akarsz a géptől és kicsit "túlkonfigoltad"?
Melegedés szerintem csak akkor normális, ha egyébként valami számolásigényest kell "csinálni" a gép procijának. Folyamatos lövöldözés, folyamatos ill. követő fókusz pl, de az intenzív lcd használat is játszhat (continous image disp.).
-
madgie
titán
Őszintén? Nem tudom. Szerintem nem melegszik nagyon, de egyrészt izzadékony a kezem, így nem szoktam sokáig szorongatni egy pozícióban a gépet, másrészt meg ha mondjuk gimbalon van, nem érzem a meleget Na meg fotónál két gép, két fix, cserebere, szintén nem tűnik fel a melegedés.
-
madgie
titán
Sajnos nincs tippem, illetve nekem is az akku, a múltkori metódust azért javasoltam, mert járt már itthon úgy egy Fujis fotóstárs, hogy a friss X-T2 töltöttsége százalékos módon láthatóan zuhant lefeleé, másik akksinál is. Visszaküldte a német boltba, ahonnan vette, ki is cserélték csont nélkül neki.
Viszont nálad nem ez a hiba.
-
madgie
titán
Ott valami nem kerek. Kapcsold már be légyszi teljes töltöttséggel, nyomkodd a Disp Back gombot, míg az a "státuszképernyő" lesz az LCD-n, amikor ugyan nincs keresőképed, de a jobb felső sarokban százalékosan mutatja az akku aktuális töltöttségét. Na, ha ott láthatóan pörögnek lefelé a százalékok, maguktól is, akkor valami kavar van.
-
Neon
csendes tag
Uraim.
Mindenkinek köszönöm a segítségét, sikerült levideóznom a jelenséget, közben egy kollégával is beszéltem telefonon akinek szintén T2 váza van. Ő nem tapasztalja ezt a vibrálást. A dolog ezek után nem hagyott nyugodni, mert ez ugye azt jelenti, hogy vagy hibás a váz, vagy valamilyen beállításon múlik a dolog.
Az utóbbi lett a megoldás, és valóban egy beállításon múlik.Energiagazdálkodás: Teljesítmény: Gyorsít
NormálA gyorsít a nyerő! A normál opciónál csinálta.
Meg vagyok nyugodva most. Köszönöm mindenkinek a segítségét. Igazából meg is ragadnám az alkalmat, hogy hatalmas küzdelem árán de hivatalosan is beléptem a Fuji táborába. A fórumnak hihetetlen sokat köszönhetek, kétszer is átolvastam az egészet. Rengeteg információra tettem szert, amit köszönök szépen minden tagnak, az egész fórumnak. Nagyon jó csapat van itt, örülök hogy ide találtam.
-
-
gorgo
őstag
50 kép irreális! És most nincs 40 fok sem, azaz az erős melegedés sem indokolt, a menünyomkodás nem terheli a procit. Probalgasd! Amúgy valós gyengesége ezeknek a nagyon alacsony képszám/akksi. Nekem is ez az egyik fő bajom de már hozzászoktam. Kell 4 akksi, 'azt hadd szóljon, lehet nyomkodni, nézegetni.
De az 50 az durva, irreálisOtt van Mr. Csizmás linkje, kapóra jön pont...
[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
total90
veterán
Ha nyomkodod állandóan, közbe lősz pár képet... igen, le tud merülni. Amikor nekem meglett, akkor azonnal én is itt jeleztem, hogy mennyire szar, hogy 150-200 képet alig tudtam csinálni. Persze közbe nyomkodtam, próbálgattam a dolgokat.
Szóval szerintem simán lehet, de ami a melegedést illeti, mennyire volt meleg? Ki nem kapacsolt, meg ilyenek? Mert pl. nekem volt már, hogy órákon át videóztam és akkor azért melegedett, de nem lett forró és ki sem kapcsolt. Szerintem ez is a normális melegedés határán belül volt még...Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Mr.Csizmás
titán
Patona dual kit kb. 7e ft. sokkal többet ér felhasználásban, mint a bekerülési költsége
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
addikt
Az 50 kep kevesnek tunik, de ha orakig nyomkodtad a menut akkor siman lehet normalis. Ez nem az a gep, amit bekapcsolva hagysz napokig, mint egy DSLR-t. Ha nem fotozol vele, azonnal power off. A kijelzo is nagyon sokat fogyaszt es a viewfinder is, hiszen az is elektronikus.
[ Szerkesztve ]
-
centrino
aktív tag
Ide is írom hátha másnak is érdekes.
Minden Godox XPro vezérlő minden új szériás Godox vakut tud vezérelni manuál módban, ha a váznak megfelelő a vezérlő, akkor van HSS és TTL is.
" Godox announced the XPro and got in touch with me to see if I’d like to try one out. The version I received is for Canon, and I shoot Nikon, so I still don’t get the TTL that I never use. But it also means that, for now, I get no high speed sync. What I do get, though, is a beautifully designed new interface, that easily lets me see the settings of up to 5 groups of flashes simultaneously. I can also quickly and easily adjust the power of each of those flash groups individually, or all of them at once."
[ Szerkesztve ]
-
g_g_g
őstag
Szerintem még ne izgulj.
Jelzik is, hogy lehet pár nap csúszás."Important Notice:
Due to the current high volume of orders, we are experiencing brief delays with some shipments. Please allow an additional 3 to 5 working days for delivery of your orders during this time. We will be keeping you informed on order status via emails."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- World of Tanks - MMO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Path of Exile 2
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD FX
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest