Hirdetés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Apple notebookok
- Gaming notebook topik
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 3D nyomtatás
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz Emperor_ #21538 üzenetére
Köszönöm az infót! Sorry nem olvastam vissza azt sem tudtam egyáltalán jó helyen járok-e a kérdésemmel.
A kiszerelés ugyan ez mint nálad: doboz, SSD, általános papírok, lemez.
MM-ben adnak samsung garjegyet azt tudom, ezt hiányoltam. Illetve nekem is van edigitaltol 840 EVO-m, ahhoz meg edigitalos garjegyet adtak. De akkor ezek szerint most ez a trend náluk. Mind1 ha ez így rendben van.
Ezt találtam, itt valóban úgy írja hogy nem kell regisztrálni, Viszont nem találom hol lehet megnézni serial alapján, meddig él a gari.
[ Szerkesztve ]
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen kérdezek, ha nem irányítsatok át.
Haverom vett a közelmúltban az edigital-tól egy samsung 850 EVO 120GB SSD-t. Külön garancia levelet nem adtak hozzá, se samsung garancia jegyet, azt mondta neki az eladó, elég a számla a garancia érvényesítéséhez. Ki mit tud, ez valóban így van, vagy az eladó hibázott és kapnia kellett volna garancia jegyet?
Valamint, ők 5 év garanciával adták (ahogy most is) ezt az SSD-t. Ez az 5 év akkor érvényben van, vagy be kell regisztrálni a terméket a samsung oldalán?
Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Egy IBM T60-ban (type 1956, 14"-os méretkategória) kicseréltem a gyári 60GB-os sata HDD-t egy Samsung 830 64GB SSD-re. A macrinum reflect-el átklónoztam (SSD usb-s külső házban volt), 3 partíció, kb. 40 GB adat, kb. 31 perc. BIOS-ban AHCI-re volt eleve állítva a vinyónál is, most is így van. Minden OK, SDD be a laptopba, rendszer pikk-pakk felállt, hibátlan működés órák óta (róla írok).
Viszont, a TRIM engedélyezve, de inaktív HDS 4.40 pro szerint.
Információnál is hiányzik a pipa az SDD jellemzőknél a "meghatározott olvasás TRIM után " (mellette: nincs támogatva) és a "oprendszer TRIM funkció" mellől (mellette: támogatva, letiltva).
Ha cmd rendszergazdaként és beírom a "fsutil behavior query disabledeletenotify" -t, 0-t ír, ha meg beírom a "fsutil behavior set disabledeletenotify 0" majd megint ellenőrzöm a fenti paranccsal, akkor is 0-t ír, de HDS szerint nem aktív a TRIM. Alignálás ok, ellenőriztem cmd-> msinfo32->tárolás->az SSD-nél a "partíció kezdetének eltolása" számot visszaosztva 4096-al és 256 jött ki kereken.
SSDOK printscreen
Mit kellene tennem, hogy aktivvá tegyem a TRIM-el?
Nem tudom milyen sata driver van fent, lehet ez a baj, azt hogyan ellenőrizzem?Üdv
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
válasz spiritex #7060 üzenetére
Ezért nem is értem. Csak rendszernek van használva és csak az első 60 GB, de TRIM dolgozott rendesen és emlékszem hogy legutóbb mikor néztem 1,7TB-nál állt. Másnak még van ötlete? Mi lehet ez? Eléggé zavar a dolog.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Van egy samsung 840 basic SSD-m (MZ-7TD120BW), aminek az állapotára néha ránézek HDS-el. Tegnap vettem észre egy furcsa dolgot: az összes írt adatmennyiségre 136,6GB-ot ír ki, ami érdekes, mivel eddig 1,7TB körül volt ez a szám (kb. 1-1,5 hónapja néztem utoljára). Felraktam a legújabb verziót is (4.40 pro ingyenes), volt újraindítás, ugyanúgy 136,6GB. SSDlife Pro free 2.3.50 szerint is 136,6GB a total data written. Ez hogy lehet?
(11,5 hónapos az SSD, újonnan boltból vásárolt, 125 nap működési idő, 100/97, SMART minden zöld, reallokált szektor nincs.)Üdv
-
s3toraph
senior tag
válasz Balázs1986 #1848 üzenetére
Köszi, akkor megnyugodtam. Kondíció az 100% és semmi gond vele, csak meglepődtem.
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Van egy újonnan vásárolt Samsung 840 120GB-os SSD-m, most tart 18 nap üzemidőnél, és 410GB írt adatmennyiségnél. Ez nem túl sok? A cikkek alapján telepítettem (alignálás stb., trim-et alapból bekapcsolta). A pagefile-t, böngészők cache könyvtárait nem piszkáltam, töredezettség-mentesítés "gyári" beállításokon van. Főleg netezek, filmezek, nincs rajta semmi komolyabb program, játék sincs.
Kétszer telepítettem rá win7-et, illetve CDM-el lefutattam összesen kb. 6x a tesztet. CDM ennyire sok adatot mozgatna?
Üdv
[ Szerkesztve ]
-
s3toraph
senior tag
Nem akartam vacakolni a kép kivagdosásával. Most már tudom, hogy van erre külön célszoftver is, szóval ezentúl fogom használni, köszi a tippet!
OFF: Mi történt az oldallal? Tegnap óta sokszor, órákra is kihal.
-
s3toraph
senior tag
A sebesség rendben van, remek!
Köszi a linket, na ezt én nem találtam csak az all in drivert, annál meg nem lehetett komponenst kiválasztani, csak az egészet felrakni. Az tudom hogy a win driverét kellene meghagyni, de fent leírtak szerint ezt sikerült nem betartanom.
Az nem baj hogy ha újra kell rakni a rendszer, mert még kísérleti fázisban van a dolog (megy mellé a másik partícióra win8, úgy akarom hogy legyen bootkor választó menü hogy melyiket akarom indítani, valamint megnézem még az alaplaphoz adott egyéb progikat is hogy mi micsoda és mire jó).
BIOS beállításokat majd még megírom (azok valószínűleg jól vannak, a cikkek alapján csináltam).
Csak alapos akartam lenni, hogy minél gördülékenyebben menjen a kommunikáció, rendelkezéseteke álljon minden szükséges infó!
Egyébként, az általad kért SSDOK is készítettem képet, ott van a többi között!
CDM simán az melyik mód? Mert 0 fill és random típusú tesztről is csatoltam képet.Régi rendszerben: 59 + / 0 - | A legújabb rendszerben (2020.02.28-ig összegyűlt): 162 + / 0 -
-
s3toraph
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #554 üzenetére
Ne tudd meg meddig tartott megírni a hsz-t meg a tesztképeket elkészíteni.
Alapos voltam, mindenféle tesztelő és monitorozó progi eredményéről csatoltam képet: a kért HD Sentinel 4.20 képek is ott vannak a linken (főoldal, smart oldal, TRIM oldal), a CD Mark 0 fill eredményről szintén, és az általad készített SSDOK progi eredményéről is csatoltam képeket. A képek elnevezésében az is benne van hogy melyik progi melyik verzió és a telepítés melyik fázisában/állapotában készült a kép!
-
s3toraph
senior tag
Sziasztok!
Elsőként szeretnék köszönetet mondani Fire/SOUL/CD-nek és Bodor-nak nak a kiváló cikkekért, nagyon hasznosak voltak számomra!
Másodszor, kis segítséget is kérnék, vajon jól csináltam-e mindent (konfigom az aláírásomban):
Felraktam a rendszert a 840-es 120GB-os Samsungomra ezen leírás alapján, alignálást stb. megcsináltam. Az alaplap legelső Sata 3-as csatijára van dugva. Telepítéskor nem voltak rádugva a HDD-k.
Amiket még elolvastam: ezt és ezt és ezt (1. hsz) és ezt.
Ezeket még nem teljesen, de el fogom: ezt és ezt és ezt.
A "gondom" az, hogy a rendszerem szerintem lehetne gyorsabb is. Ezt elsősorban boot időre értem, mivel ott tapasztalom, hogy kell neki közel 1 perc a teljes felálláshoz. Frissen telepítve a win7-et (SP1 x64) kb. 20mp kellett neki minden betöltéséhez. Jó persze itt nem volt még semmi, driverek, progik, vírusírtó sem, viszont olvasgattam már sokat a témában és másnak azért egy SSD gyorsabban bootol (általánosan véve is). Lehet hogy ott rontottam el én is, hogy felraktam az AMD chipset drivert? Igen ám, de muszáj volt, mert - ha jól emlékszem - egy IDE vezérlő és a hangkártyánál valami sárgán jelent meg az eszközkezelőben, ezért gondoltam felrakom, tuti jó legyen minden, viszont a driverből csak ilyen AMD ALL IN drivert találtam, ami mindent felrakott (AHCI, chipset, stb.), nem adott választási lehetőséget az összetevőkre.
A boot idő most: bekapcsolás után 9-12 sec mire eltűnik az asrock logó, aztán a 26-36 sec-nél van bent az üdvözöljük után a fiókban (jelszó nincs), mire minden betölt (AIDA-s minimalkalmazásra kell legtöbbet várni, mint minden gépen nálunk), már 42-50 sec-nél járok. (A nagyobb értékek a napi első bekapcsolásra vonatkoznak, utána kikapcs. vagy restart után a kisebbik értékeket hozza.)
Szerintetek mennyire normális ez a boot idő? Rakjam újra és hagyjam az eredeti vezérlőt dolgozni?
Nem akad semmi, elég pörgős a rendszer, de ha lehet kihoznám belőle a maximumot.(Lapozófájlt majd leveszem 400 vagy 1000MB-ra fixre, indexeléshez és rendszer-visszaállításhoz nem nyúltam (nekem kell is), hibernálást kikapcsoltam (a fájlt még nem töröltem))
Megoszlanak a vélemények a következőkről: Temp-et és firefox gyorsítótárat érdemes átrakni valahova? Ha igen HDD-re vagy ramdisk-re? Valamint, töredezettség-mentesítést ki kell-e kapcsolni? SSD-nél ugye nincs rá szükség, de vajon mennyi adatot mozgat fölöslegesen?Tesztek: HDS, CDM, CDI, SSDOK, AS SSD B, SSD Life (a képek elnevezésben plusz infók vannak: fotó részleteire nyomj rá)
Üdv
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest