Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nikon DSLR topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aurig@
őstag
Már hogyne tudná kezelni az üres, nyers SSD-t?
Mikor megvettem a második (de az elsőnél is így működött) SSD-t, betettem a gépbe, lehúztam mindkét HDD-t, pendrive bedug, és már ment is fel a Windows. Saját maga megformázta, ahogy kell.
Telepítés előtt felesleges formázni, mivel a Windows úgy is formázza.
-
Aurig@
őstag
válasz Vertigo18 #20871 üzenetére
Nekem a Microsoftnak a saját szara, még csak formázni sem engedte a pendriveot! Sem az USB 2.0, sem pedig az USB 3.0-át. Mindig hibát írt ki, hogy nem megfelelő a pendrive. (Az USB 3.0 egy órás, zsír új pendrive volt.)
Érdekes módon a Rufus vagy az Universal USB Installer elsőre, minden kínlódás nélkül hibátlanul megcsinálta a bootolható pendriveot! Leformázták és létre is hozták a Windows-t. ...és nem utolsó sorban hibátlanul fel is lehetett telepíteni róluk a Win-t.
Ennyit a Microsoft termékeiről. -
Aurig@
őstag
-
-
Aurig@
őstag
válasz pendre54 #20055 üzenetére
Van, csak jóval drágább, mint eBay-en.
-
Aurig@
őstag
Nem feltételn külső ház!
(#20052) pendre54
Ilyen is létezik, nekem is van két darab.
USB 3.0 to SATA Converter Cable
eBay-en 3.500 Ft körül van szállítási költséggel együtt. Nem tudom mennyit változtak-e az árak, én még februárban vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
válasz Doky586 #19662 üzenetére
Nem érzem magam orvosi esetnek, /szerintem az az orvosi eset, aki köti az ebet a karóhoz..Microsoft így, Microsoft úgy, de miért is jó?/ Tudom, hogy mire szükségeltetik. Csak kicsit olvass utána a neten, amiket szintén programozók írtak, hogy értelmetlenség nagy mennyiségű RAM mellett a lapozófájl. Viszont az elmúlt 7, azaz hét évben egyáltalán nem volt lapozófájlom. 8GB felett teljesen felesleges. Jelenleg nulla MB a mérete. Nincs röcögés, nem laggol a gép, megy akár a szél.
Egyébként nem tudod megmondani, hogy minek hagysz 500 MB, 8GB RAM mellett, igaz? /Előírások a KRESZ-ben és törvénykezésben vannak!/
Továbbá nekem a 0,5%-a 1,2GB lenne, 16GB RAM mellett. Értelmetlenség lapozófájlt használnom.[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
válasz 4264adam #19651 üzenetére
"Az alap érték a RAM méreted * 1,5"
Ezt hol olvastad? A lapozófájl alapból a fizikai RAM-od mérete, nem a másfélszerese.
/Nekem 16GB van benne, a lapozófájl-t a windows 16384MB-ra állítja be. A másfélszerese közel 25GB lenne, amit még sosem állított be. Kapásból kikapcsolom mindig. Mikor még 8GB-om volt, akkor pedig 8192MB-o állított be a win. alapból./
[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
Üdv.!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy mitől lehet a következő probléma:
Minden hatodik-hetedi alkalommal, a reggeli bekapcsoláskor az alaplap nem látja az SSD-t. Ekkor gép kikapcs, majd azonnal be és hibátlanul indul a Windows. Működés közben /napi 15-16 óra/ semmi fagyás, kilépés vagy egyéb ilyen jellegű dolog nem tapasztalható.
Mitől lehet, mi lehet a probléma?
Az alaplap: ASUS Maximus VII Hero, viszont a régebbi lapomnál is észrevettem ezt a dolgot.
Próbáltam, másik SATA kábellel és másik tápkábellel is, eredmény ugyan az. Így a lapot és a kábeleket kizárom. A lapon eredeti a BIOS, amit még nem frissítettem.
Az SSD pedig egy Corsair Neutron XT 240GB.
Vigyem vissza garanciába /még csak másfél hónapos/.
Így eléggé bosszantó.
Ötletek?
-
Aurig@
őstag
Üdv!
Egy kérdésem lenne: Adott egy ASUS Maximus VII HERO alaplap, amin 8db SATA3 csatlakozó van. Ebből kettő ASMedia vezérlős. Melyikre kell csatlakoztatni az SSD meghajtót, hogy a lehető legoptimálisabban működjön?
Köszi
-
Aurig@
őstag
válasz Kékes525 #10316 üzenetére
Ez igaz, az Aida az egyik legjobb, de van egy szépséghibája!
Konkrétan, hogy a RAM sebességet hibásan elemzi ki (teljesen mindegy a verziószám. Lehet a legújabb, de lehet régebbi is, az eredmény mindenhol ugyan az.)! Jelenleg 1866-on mennek a RAM-ok, amik az AIDA-n kívül minden program esetén ennyit mutatnak! Egyedül az AIDA, ami 1333 MHz-et mér! Benchmark esetén már jól mutatja, de a RAM infónál csak 1333-et. 5 különböző programmal néztem még meg, plusz a BIOS és mindenhol 1866 MHz szerepel.
De ettől függetlenül tökéletes az AIDA.[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
válasz Fire/SOUL/CD #10235 üzenetére
"Egy 240GB vagy afeletti meghajtót, amit rendszermeghajtónak szánunk, azt minden esetben fel kell osztani"
Miért KELL felosztani? Mi előnyöm vagy hátrányom származik a partícionálásból, ha van mellette 3-4 TB tárhely? Mivel egyáltalán nem játszom mit csináljak a maradékkal, külön parítción?
Ezt csak merő kíváncsiságból kérdezem. Jelenleg is simán elférek egy 60-as SSD-n úgy, hogy 37-38 GB állandóan szabadon van.
Köszönöm előre is a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
válasz Benőke #10105 üzenetére
Próbáld ki! Először én sem hittem, hogy ennyi ideig tart csak az egész dolog, egyébként ezzel dolgozom:
Acronis True Image Premium 2014
Az egyik belső HDD-re mentem le. Hogy pontos legyek 1 perc 57 alatt végez vele, SATA 3-as vinyóra! Visszaállítás pedig (hogy szintén pontos legyek) 3 perc 08!
Acronis lemezről bootol a gép, onnan pedig, ha tudod mit csinálsz már szinte gyerekjáték! Csakis a vinyó olvasási és írási sebességén múlik!
Csak számolj utána: a mentett image 9300 MB ezt oszd el 117-el (ennyi másodperc, míg lementi), ez cirka 80 MB/s, amivel simán tud dolgozni egy SATA3-as vinyó! A visszaállítás gondolom azért lassabb, mivel az image fájl-t "kicsomagolja" mielőtt rátolja az SSD-re!
(Azért mert valakinek valami nem úgy működik, mint másnál, már lehetetlen?)
-
Aurig@
őstag
válasz scope2007 #10101 üzenetére
Image-ből 3 perc és fent van a Win, minden driver, beállítás stb. A mentés nem egészen 2 perc.
Én így szoktam "újrahúzni" a rendszert.(Egyszer szántam rá hosszabb időt, feltettem, amit használok, beállítottam mindent, leteszteltem, hogy minden úgy működik-e, ahogy kell majd mentés! Nagyjából 9300 MB az elkészült image, ami 20500 MB-os állományról készül. Így nem kell regisztrálni, aktiválni, pöcsölni a driverekkel semmit!)
[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy bármelyik programmal nézem (SSDok, Crystal Disk Info) az SSD értékeit, miért csak 100 egynéhány bekapcsolást ír? Ma 879 napja, hogy megvettem, tehát legalább 600-szor kellett bekapcsolnom (minden este le van állítva kivéve, ha kódolok)
Ez mitől lehet? Teljesen ki van zárva, hogy csak 110 bekapcsolás lett volna 2,5 év alatt!
-
Aurig@
őstag
válasz Doky586 #9788 üzenetére
Nem tudom, hogy az SSDok, hogyan mér, mert nálam viszont CSAK 98 indítás van? Bő két és fél éve használom, ami cirka 900 nap. Igaz nem ment mindennap, de akkor is legalább 600-szor el kellett indítanom. Nagyon ritkán megy éjjel, tehát azt másnap be kell, hogy kapcsoljam valami úton-módon, miért számol hülyeségeket!
[ Szerkesztve ]
-
Aurig@
őstag
válasz Sk8erPeter #9046 üzenetére
Lehet rosszul értelmezed, amit a 9041-es hozzászólásban kommenteltem. Elég érthetően írtam, hogy a Windows Update van kikapcsolva, nem a szoftverek és a vírusirtó frissítése!
Részemről befejeztem. -
Aurig@
őstag
Hasonlóképpen van nekem is!
Viszont ki van kapcsolva a hibernálás, a lapozófájl (pagefile.sys). Minden, ami kell telepítve (nagyjából 64 szoftver), plusz driverek és így van a 60 GB-ból állandóan 36-38 GB szabadon! Játszani nem játszom, tehát az nem foglal helyet sosem! Tökéletesen megy a rendszer immár 11 novembere óta, a Hard Disk szerint 100/100-as értékekkel. 634 nap és 5,68 TB írással! -
Aurig@
őstag
válasz #22237440 #8675 üzenetére
Miért is kellene ez a külső SSD? Mert SSD vagy mert jól néz ki?
Jobban jársz, ha veszel egy USB 3.0-ás külső HDD-t! ...még olcsóbb is!
Kétlem, hogy számottevően gyorsabb lenne, mint egy hasonló HDD! Az USB 3.0-nak is vannak korlátai, köthetsz a végére bármit, ami USB 3, sok különbség nem lesz köztük!
-
Aurig@
őstag
válasz Robo sapiens #8477 üzenetére
Azért érdekes SSD, hiába Samsung, hogy 40 nap üzemelés (600 egynéhány GB írás) után már csak 94% a kondíció! (Szerintem valami nem kóser!)
-
Aurig@
őstag
válasz DonThomasino #7626 üzenetére
Normális!
Nekem is 60 GB-os SSD van, amiből 55,7 GB (57 140 MB) a használható!
-
Aurig@
őstag
válasz littledon #7019 üzenetére
Szia!
Maga a márka megbízható! Ha jól tudom amerikai (USA). Nekem ilyen SSD-m van , igaz csak 60 GB-os, de Force 3! Több, mint két éves és a mai napig is jól teljesít! A gépben lévő 4*4 GB 2133 MHz-es, DDR3-as RAM, ugyancsak Corsair (Vengeance)
Visszatérve az SSD-re, az ATTO Disk Benchmark 551 MB olvasási, és 439 MB írási sebességet mért, igaz nem frissen telepített OP rendszeren. De gondolom ez a sebesség géptől függ!
Remélem segítettem az infóval. Üdv.
-
Aurig@
őstag
válasz greensatan #6060 üzenetére
Nézd meg a rejtett mappákat. Esetleg a lapozófájl és a hibernáláshoz szükséges terület nem látszik!
Nekem 60 GB-os SSD-m van, amiből foglalt 24.082 MB, szabad pedig 35.699 MB. Nem osztok és nem szorzok semmit, de ez így cirka 59.781 MB!
-
Aurig@
őstag
Üdv.
Olvasgattam itt elég sokat és gondoltam letesztelem magamnak az SSD-t és HDD-t! De:
Az Atto nagyjából olyan eredményeket mér, mind HDD és mind SSD esetében, mint a hivatalos értékek. Pl. Az SSD-re 440 MB/s írást és 550 MB/s olvasást mér, ellenben a Chrystal DiskMark csak 200 írást és 220 olvasást! HDD esetén pedig 122 írási és 129 MB/s olvasást mér az Atto, a Chrystal pedig csak 80 ill. 95 MB/s mér! Ami nem igazán normális érték mivel simán ír 120-125 körül a HDD, tartósan!
Mindegyik SATA3-as csatolású, AHCI módban üzemelnek. A HDD egy WD 2TB 64 MB cache, az SSD pedig egy Corsair Force 3 60 GB.
Mitől mér a Chrystal ennyivel rosszabb értékeket, mindkét meghajtó esetén, mint a másik tesztprogram? Holott a valóságban teljesen más értékek a ténylegesek!
Köszönöm az ötleteket!
-
Aurig@
őstag
Üdv.
Nekem egy Corsair Force 3 SSD van (60GB). Meg tudnátok mondani, hogy melyik ehhez a legújabb firmware? Jelenleg, amit megtudtam róla:
verzió: 1.3 -> 142-142-22790
Ha van esetleg újabb és érdemes frissíteni, honnan tudom letölteni és milyen módon lehet rárakni a frissítést?
Köszönöm a válaszokat előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- AKCIÓ! "Új" 512GB Western Digital SN740 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest