Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qru

    MODERÁTOR

    válasz Gergosz2 #6326 üzenetére

    Hibernálás elég sokat ír rá, ha nem muszáj inkább ne használd. Így sincs agyon hajtva a ssd-d igaz de feleslegesen rövidíted vele az élettartamát.

    A tiéd gyorsabb, mert a tiéd X58A chipsetes az enyém meg még csak a sima X58-as, tehát a tiéd tudja a Sata3-at az enyém meg csak a Sata 2-t.

    Na de hogy vígasztaljon, nem mindenben nyom le az én V300-am (ICH10R vezérlő és default W7 driver, AHCI mód):

    Gyorsítani? Nem nagyon tudsz, mivel nem natívan támogatja a chipseted a Sata3-at, hanem egy külső vezérlő van integrálva (Marvel) bele ami nem túl acélos tempót tud diktálni. Szóval nem szoftveres a szűk keresztmetszet, hanem hw-es igazából.

    Esetleg próbálkozhatsz másik ahci driverrel de azok inkább csak rontanak a helyzeten mint sem javítanak. Ha szeretesz kiséletezgetni akkor hajrá. De azért nem árt tudnod, hogy átlagos rendszer ssd-ként nem veszed észre ha picit vagy akár sokkal gyorsabb az ssd. Mondjuk ha nagyon sokat tömörítesz és a cél tárhely ssd/ram drive akkor igen de azt leszámítva kb sehol nem érzel előnyt. Az meg, hogy így 0,5 másodperccel később tölt be a win gondolom nem vág földhöz... :)
    Szóval én nem foglalkoznék vele.

    mod:

    Azért most így összehasonlítva a két eredményt elég kemény, hogy az elméletben 2x gyorsabb Marvell vezérlőd van ahol még az én fele olyan gyors Intel vezérlőm sebességét se hozza...
    Helló Marvel. :D

    [ Szerkesztve ]

    #nincsbennetarcsi

Új hozzászólás Aktív témák