Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
Próbáld meg a gyári szervizt, lehet az SSD sorozatszáma alapján kiderítik, hogy még csak max. 1 éves, és nem kérnek róla számlát meg garipapírt, hanem jófejségből beveszik. Egy próbát megér, legfeljebb nem jön össze. Egyébként ez pontosan milyen Kingston (e nélkül) SSD volt, és mennyi írás után döglött meg?
@erahurka: ez nem tűnik SSD-s problémának. Főleg, hogy csak a képletöltés, és csak Chrome-ban. Próbálkozz inkább a Chrome vagy Windows topikban. Ha mégis az SSD hibája lenne, eressz rá nagyobb fájlmásolást, meg mutass róla HDS SMART képet, meg SSDOK screenshotot.
[ Szerkesztve ]
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Ha meghalt egy Kingstone SSD ami 1 éves (Hardware hiba), de nincs róla gari-papirom sem semmi, azt már buktam, gyári szerviz anélkül elküld a p*be?
-
-
Frawly
veterán
válasz #42308056 #38191 üzenetére
A játék csak olvas az SSD-ről (akkor sem nagy tempóban), nem tesz rá túl nagy terhelést. Akkor terhelődik az SSD, ha tartós írás alatt van.
A 30 gigás játék letöltődése közben megint nincs nagy terhelésen, mert az bár folyamatos írás, de a neted sebessége annyira belimitálja, hogy az SSD-nek nem kihívás, nem ír full gázon.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #42308056 #38191 üzenetére
Ha annyira parázol a hőfok miatt, ne e környezetétől várd, hogy melegíti-e avagy sem, erről az ftp test oldalról válassz egy szimpi méretet és hőmérőzz!
Vagy akár használhatod is az SSD-t az eddigi válaszok alapján..
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Frawly
veterán
Egy 480 gigás SSD-n már eleve van gyárilag min. 26 GB elkülönített tárhely. De még az sem baj, ha néha betelítve használod. A gond akkor van, ha tartósan úgy van használva, hogy szinte semmi szabad hely nincs rajta, mert ilyenkor a wear leveling meg a garbage collection nagy nehezen működik rajta a kevés szabad hely miatt, sok extra írással tudnak csak cellákban adatokat rendezgetni.
De betelítve jelentkezhet belassulás is, mivel betelt NAND-nál nincs hely a NAND-ban cache-elésnek. Meg az az OS-eknek sem szokott jó lenni, ha betelt partícióról futnak, működési problémák léphetnek fel még HDD-n is (nincs elég szabad hely ideiglenes fájloknak, megnő a fájlrendszer töredezése).
Elég arra ügyelni, hogy partíciónként egy 10 GB, meg a meghajtó egészét nézve egy min. 20 GB maradjon rajta szabadon, ennyi elég egy 480 gigás SSD-nél.
Ha viszont adattárnak lesz, nem lesz rá sok írás, akkor meg mindegy neki, akkor betelítve is lehet használni.
-
Frawly
veterán
Ez minden máshol összerakott konfignál így van, nem csak a PCX-eseknél. Az első, amit meg kell nézni, hogy a RAM-ok és a videókártya nem csúszott-e ki a foglalatból, hűtő rendesen fekszik-e a CPU-n, kábelek nem csúsztak-e le. Legtöbbször a RAM szokott kilazulni, de a GPU is nagyon gyakori meg akármelyik kábel.
Sőt, van olyan brand konfig, ahol a kézikönyvben le is van írva, hogy első használat előtt le kell venni a ház oldalát, védőfóliákat lehámozni nem csak a ház oldaláról, de a GPU hűtéséről, meg ki kell venni a tömőanyagot, amit a videókártyához raktak be (hogy ne csússzon ki, meg ha ki is csúszik, ne ütődjön neki mindennek szállítás közben), ellenőrizni kell minden csatlakozik-e rendesen.
-
törölt tag
Sziasztok!
Milyen hőfokon normális ha megy az SSD-m? Most tettem be egy M.2-es meghajtót, a CrystalDiskInfo 44 fokosnak írja, a vinyót pedig csak 33-nak. Normális hogy ennyivel melegebb? Mondjuk a merevlemez szerintem most nincs terhelve, az SSD meg rendszermeghajtó, szóval biztos buzerálja a Windows.
-
kateb
tag
válasz Dragon3000 #38179 üzenetére
Gondoltam én is rá, de az a helyzet, hogy ezt nekem nem baráti alapon tolták össze, hanem ötezer pízé. Ez a gépösszerakás díja. Én teljesítettem a kötelességem, ők nem annyira. Ajándék lónak én sem nézném a fogát
-
nagyúr
A nyers NAND 512GB, most ne menjünk bele a gyártók méret alkalmazásába meg a GB GiB különbségébe. A lényeg, hogy 7% minimális overprovisioning miatti hely gyárilag el van különítve. Ha totál teleírod az SSD-t akkor is marad a gyárilag lefoglalt hely.
Amúgy a linken látható táblázat is mutatja, mennyivel növekszik a TBW, ha nagyobb a lefoglalt terület.
-
Hauptmann
addikt
Samsung 860 EVO 1 TB, CrystalDiskMark teszt. Ezek az értékek jók?
-
kateb
tag
Hát így is lett, a sata kábel nem volt bedugva csak úgy lengedezett szabadon. Mivel minden csatlakozó masszívan áll a helyén, így kétlem, hogy szállítás közben pottyant volna ki (ráadásul át is dugta magát mindjárt két nyíláson).
Ezek szerint ha pcx-ben rakják össze, mindjárt a szétszedéssel kell kezdeni , mint annó a Dácia autók esetében? -
Rula
tag
Sziasztok!
Régebben azt tanultam, hogy az SSD-ket az gyorsan kinyirja, hogy ha kevés szabad tárhely marad rajtuk. Ez (ma) mennyire igaz? Illetve ha igaz, akkor mondjuk egy 480gigásnál mennyi GB alá nem kellene menni? (Nem tervezem telepakolni, csak azért jó lenne ezzel tisztában lenni)
(Kingston A400 480GB)[ Szerkesztve ]
-
kateb
tag
Üdvözletem!
A minap a Pcx-el összerakattam egy új vasat amit most próbáltam win10-el feltölteni. A gond az, hogy a telepítő nem lát olyan eszközt, amire az oprendszert fel tudná telepíteni. Fizikailag egy Crucial MX500 500 gigás ssd figyel a gépben.
Valamiért úgy gondolom, hogy ha egy cég összerak egy gépet, akkor az a minimum, hogy úgy adja át, hogy leellenőrzi a benne lévő dolgokat, hogy működőképesek-e, ne kelljen a felhasználónak informatikusi végzettség, hogy egy nyamvadt oprendszert feltegyen a gépre.
Mivel lövésem sincs, hogy a rendszer miért nem látja az ssd-t, ezért jöttem ide kérdezni, hogy vajon mit kellene tennem, hogy a win10 telepítésekor megjelenjen a tároló?
Gondolom a következő problémák lehetnek:
nem dugtak be valami kábelt, amit be kellett volna
bedugták, csak valami ki-be kapcsoló biszbasz el lett felejtve
netán az alaplapon kellene zsonglőrködni valamit (MSI B450m pro vdh plus)
avagy a gépbe helyezett ssd nem működőképes.
Úgy kb ezekre gondolnék első körben.Visszavinni nem sok kedvem van innen vidékről, mert akkor ráülnek egy hétig, először megpróbálkoznék magam a normalizálással, aztán ha nem megy, akkor végső esetben visszaviszem.
De addig is valami ötlet? -
Frawly
veterán
válasz Hauptmann #38170 üzenetére
Máskor a Windows Lemezkezelőjével particionálj. Annak nem kéne csinálnia ilyen 16 megás Reserved partíciót, meg az eltoltást sem kéne neki elcsesznie. De egy 16-200 megás partíciónál lényegében mindegy az alignálás, értelmes dologra nem használható, sok írás-olvasás nem történik rajta.
-
Frawly
veterán
válasz wattafaka #38163 üzenetére
Igen, a Plus-on több rétegű a 3D NAND (amit olcsóbb legyártani) de amiket teszteket néztem eddig, nem marad el lényegesen a sima EVO-tól és annyival olcsóbb is. Meg igazában ha nem az EVO-val hasonlítgatod a sebességét, akkor önmagában még mindig nagyon acélos, az NVMe-s mezőny jobbjai között van.
Az a 29 MB/sec-es 4KQ1T1 read nagyon kevés, 70-hez kéne közel lennie. Annyival nem kéne gyengébbnek lennie az EVO-tól. Én a neten találtam olyan CDM-es mérést, ami 970 EVO Plus-ra 55 MB/sec-es 4KQ1T1 readot mutatott. Az meg nem marad el sokkal a 970 EVO ~70 MB/sec-es értékéhez képest.
Illetve lehet azért ilyen kevés, mert 16 gigás volt a tesztméret, de akkor meg 970 EVO is lemegy 70 alá.
Az meg hogy a 850 EVO-nál 4 MB/sec-kel többet kaptál nem jelent semmit. olyan kicsi ingadozás, hogy mérési hibahatárnak tekinthető. Ilyen eltérésnél nem éri meg vele foglalkozni. Egyébként meg az NVMe lényege a magas szekvenciális elvitel, és ebben a 970 EVO Plus is domborít elég rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
válasz King Unique #38169 üzenetére
Minitool megoldotta, köszi.
-
Hauptmann
addikt
Beüzemeltem az 1 TB-os Samsungot, de a SSDOK azt mondja, hogy rossz az alignálás. GPT-re re formáztam, a fő partícióra azt mondja, hogy jó (16 MiB), de van rajta valami Microsoft Reserved Partition, erre panaszkodik (17 KiB). Van rá megoldás, vagy ne foglalkozzak vele?
-
wattafaka
senior tag
válasz Raymond #38162 üzenetére
Igazából még nem vettem meg, de azért ebbe a topikba írok, mert már eldöntöttem, hogy ilyet veszek, csak még nincs fizikailag nálam.
Az a "probléma" vele, hogy itt a Prohardveres teszt a Plusról:
Ez a szekvenciális értékeket leszámítva mindenben alulmarad az általad linkelt sima EVO-tól (bár lehet mert ott 16GiB a tesztméret). Plusz a jelenlegi 850 EVO-m eredménye pedig ez (ugyanúgy 5 lefutás, 16GiB tesztméret):
És még itt is magasabb a 4KiB Q1T1 olvasás, mint az EVO Plusnál.
"SMART-ot azert nem jelez a CDI mert ez egy NVMe SSD."
Itt a TRIM-re gondoltál SMART helyett, nem?[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz wattafaka #38161 üzenetére
A Samsung 970 EVO kb. igy nez ki ujonnan:
A Plus is hasonlo, mi nem OK nalad? (1TB egyebkent csak a klonozott particio meg nem volt kiterjesztve a teszt futasa elott).
SMART-ot azert nem jelez a CDI mert ez egy NVMe SSD.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok!
Az normális, hogy egy Samsung 970 EVO Plus 1TB-nál CrystalDiskInfo csak S.M.A.R.T.-ot jelez, TRIM-et nem?
Illetve, hogy CrystalDiskMark-ban 4KiB Q1T1 olvasásban alulmarad egy Samsung 850 EVO-hoz képest?Köszi a válaszokat,
hazazs -
tozo86
tag
Üdv!
A héten vásároltam egy használt notebookot üzletből fél év garanciával, 256GB SSD-vel.
SSD állapotnak "100% kiváló"-t írtak, viszont HD Sentinel szerint:
Teljesítmény: 100%
Kondíció: 88%
Működési idő: ismeretlen
Becsült hátralevő idő: ismeretlen
Összes írt adatmennyiség: 6,59TBEzek az adatok mennyire problémásak? Még 10 napom van visszaküldeni, ha valamiért mégsem tetszik. Szerintetek visszaküldjem ez miatt?
Köszönöm.
`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
andaman
tag
Üdv.
Milyen teszt program ajánlott a nagyobb tisztánlátás érdekében.
Esetleg honnan tudnám azt letölteni.
Kerestem, nem sokra jutottam...
Tegnap lett berakva az ssd.
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
The man is a snowflake on the river.
-
nihill
őstag
Sziasztok!
Ha a 128-as rendszer SSD-t lecserélem 240-esre, akkor csak átmásolom a partíciót, megnyújtom, és kész?
Vagy kell még valamit csinálni?
köszönöm. -
-
Frawly
veterán
válasz enginev3.0 #38143 üzenetére
Megállni akkor sem kéne a letöltésnek (0 bájt/sec szintre, mint a szög beállni). De jelentős belassulás előfordulhat, elég gyatra minőségű, gyenge, régi, rettenet kicsi írásterhelhetőségű 15 nm-es Toshiba planár TLC NAND van rajta, valami olcsó vezérlő, nuku DRAM cache, SLC cache mértéke sem derül ki. Ez egy belépő szintű modell. Ezek gyakran ennyit tudnak, ha nagy workloadot eresztesz rájuk. Átlag felhasználáshoz készültek, amikor csak OS fut róluk némi böngészéssel, meg 1-2 irodai program, játék és kifújt.
Ha csak letöltőgépről van szó, ajánlom a Linuxot. Nem bolygatja annyit a háttérben a háttértárat, jobbak a fájlrendszerei, a kernel sokkal jobban cache-el mindent, ergo simábbak a lemezműveletek.
A tesztben én egyébként 80,2 MB/sec random write-ot látok (ami 4K Q1T1-et jelent). Ez viszont önmagában nem rossz szint, ahogy látod egy Samsung 960 EVO NVMe is csak 78-at nyom ebben a műfajban, a legtöbb konzumer SATA SSD meg 40-60 között szór. Szóval még a 69 MB/sec sem lenne olyan rossz érték
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
válasz Frawly #38142 üzenetére
Torrenten töltök csak rá, de egy gyors tesztet atfutva lehet hogy csak ennyit tud ez az SSD
Mindegy hány GB letöltés van, egyszercsak fogja magát, 100% terhelés, írás olvasás 0kb/S (feladatkezelő) aztán újra elkezdi, pár percenként néha pár másodpercenként nem tudom mitől függ
Ha csak olvas akkor nincs ilyen
Hdsentinel is csak ennyit ír
Random write 65MB/s
[link][ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Frawly
veterán
válasz enginev3.0 #38141 üzenetére
Ennek alapján nincs hibája, de ez egy túl rövid SMART tábla. Most vagy a meghajtó közöl csak ennyi adatot, vagy a CDI nem detektálta a többi SMART sort.
Továbbra sem tudok mit mondani a belassulásra. Ez a megáll a letöltés kitétel pontosan milyen és mekkora letöltést takar? Webes letöltés, torrent, hány giga? Csak letöltés vagy fájlmásolás? Windows nem frissít a háttérben, vírusirtó nem tekeri a lemezt?
-
Frawly
veterán
Akkor várd ki, hogy szaporodnak-e a hibák. Ha nagyon gallyon van egy SSD, azon érezni lehet más jelekből is, fagyogat rajta a rendszer, túlzottan belassul korábbi önmagához képest.
(#38139) enginev3.0: mutass róla SMART táblát. Vagy gyári programmal, vagy Crystal Disk Info-val, ha a Hard Disk Sentinel legújabb verziója nem ismerné fel.
[ Szerkesztve ]
-
enginev3.0
félisten
SSD X másodpercenként 100%on pörög és ilyenkor megáll a letöltés, feladatkezelő szerint az írás olvasás 0kb/s, aztán újra elindul
Mitől lehet ez?
Micron SSD ugyan ilyen használatot meg sem érez
Ez pedig egy toshiba q300[ Szerkesztve ]
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Pete1
tag
-
Frawly
veterán
Ebben az esetben meg kell próbálni gariztatni. A Samsungnál nem lehet, mert ez egy OEM Samsung, annál az OEM gyártónál lehet, amelyik beépítette, vagy a boltba, ahol vetted.
A neten azt írják, hogy ez kellő indok a gariztatásra. A HDS verziójával sincs baj, kellően új verzió, ismeri ezt az SSD-t, jól írja ki az adatokat, nem téves riasztás, tényleg hibás az SSD.
-
Frawly
veterán
Nem valami biztató, de nem is feltétlenül aggódnék miatta. Ez egyébként pontosan milyen SSD? Azt látom, hogy ~12 tera írás van rajta és kb. 3-12 hónapos SSD (power on time-ból ítélve). Ha még garis, akkor szóba jöhet a csere. De fontos az SSD pontos típusa, mert lehet a HDS rosszul olvassa ki a SMART-ot, főleg, ha nem a legújabb verzió.
-
ledgeri
nagyúr
A gondosan körbevágott képekkel az a baj, hogy pont a lényeg marad le...
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz Laccoss #38123 üzenetére
A session-store 5 másodpercenként újraírja magát, vagy mennyi, van egy kapcsolója, amivel át lehet állítani, HDS-s total írás grafon pici torés van azon a napon, amikr átállítottam 3 percre... (bár az is tény, hogy nálam ~1000 lapot tárol, mert nem jutok a végére )
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Frawly
veterán
válasz Laccoss #38130 üzenetére
Ja, hát így a böngészőcache nem is kerül idegen kézbe. De titkosítatlan rendszeren ott van a lábnyomod, doksijaid, doksielőzmények, telepített programok, stb.. Mondom, ha emiatt aggódsz, akkor állítsd be a böngészőben, hogy törölje a cache-t kilépéskor. Vagy cache-eljen RAM-ba (ha van min. 8 GB RAM-od), és akkor rebootkor, kikapcsoláskor veszik el automatikusan a cache, amit én preferálok is (RAM-ba teszem, de nem az SSD kímélése miatt), nem adatvédelem miatt, de az unokáimnak nem akarom eltenni, hogy a Firefoxszal mit böngésztem 2018. február 32-én, milyen sütik meg JS szutykok jöttek le aznap a redditről meg a youtube.com-ről, egyszerűen elektronikus szemét, nem szorul megőrzésre az utókornak. 16 GB RAM-om van minden gépben, bőven overkill, nagy része ott áll kihasználatlanul, nem zavar, ha oda cache-el a böngésző. Az adataim védelmére titkosítást alkalmazok.
Az adataid idegen kézbe kerüléssel nem a lassú HDD használatával kell védekezni (ami épp úgy gariztatáskor idegen kézbe kerülhet), hanem titkosítással. Pont erre is találták ki, nem önszopatásra.
-
Frawly
veterán
-
Frawly
veterán
válasz Laccoss #38125 üzenetére
Azért nincs gondod vele, mert hozzászoktál. De az SSD-nek pont az lenne az értelme, hogy gyorsítson, és a sebességkritikus dolgok ne a lassú HDD-n legyenek. Ha mindent átraksz a lassú HDD-re, akkor nem nagyon volt értelme SSD-t tenni a gépbe. Felesleges kímélni, a garanciális íráslimitet átlagfelhasználással az életben nem éred el rajta, még értelmes torrentezéssel sem.
Az valóban számít, hogy mennyit megy a gép, azon belül is, hogy mennyit van naponta TÉNYLEGESEN használva, azaz a futási időnek hány %-a üresjárat (SSD használatot tekintve).
Nálam a fő gépben napi 12 órát megy az SSD, de ennek nagy része üresjárat számára, és mikor nem is üresjáratban van, a Linux meg marha keveset ír rá, az nem firkálgatja a lemezt mindenféle hülyeségért.
-
Frawly
veterán
válasz Laccoss #38123 üzenetére
A Firefox íráscache mindenképp az SSD-n legyen!!! Gyorsít a böngészésen. Ha mégis kímélni szeretnéd az SSD (felesleges), akkor állítsd be, hogy a memóriába cache-eljen. HDD-n a cache nem sokat ér, lassabbak lesznek az oldalbetöltések és renderelés.
1,25 TB 3 hónap alatt napi ~14 GB, egyáltalán nem vészes, még a duplája sem lenne az, az is beleférne a szokásos 20-30 giga/nap átlagba, amit itt a topikban a legtöbb embernél tapasztalunk.
A Discordnak viszont nem lenne szabad sokat írnia.
[ Szerkesztve ]
-
-
Frawly
veterán
válasz horvathpeter #38118 üzenetére
Az 4 hónap alatt átlag napi 21,9 GB írás, teljesen normális Win10-nél. A 60 gigás Kingstonon valószínű még nem Win10-et használtál, hanem Win7-et, ami kevesebbet ír, meg a kisebb tárterület miatt kevesebbet irkáltál rá, azért van rajta átlagban csak napi 2,8 GB írás, ami meg rendellenesen alacsony Win7-hez, de még XP-hez, Linuxhoz mérten is.
A játékok tuti nem írnak sokat, csak amíg feltelepülnek, utána csak olvasnak a lemezről, meg minimális írás lehet, amikor a mentéseket tárolják.
Azt is figyelembe kell venni, amit előttem írtak, hogy eleinte magasabb a napi átlag, aztán lemegy. Hiszen nem telepítesz minden hónapban Windowst, nagy játékokat, stb.. Így a napi átlag csökkenni fog akkor is, ha nem spórolsz az írással.
Ha kíváncsi vagy mi írja rá ennek a napi ~22 gigának a nagy részét, a Feladatkezelőben a Részletek fülön kapcsold be az I/O írás oszlopot, rendezd aszerint a listát, és hagy úgy a gépet futni hosszabb ideig, meg fogod látni mi írja a legtöbbet. Tuti valami Windows szolgáltatás lesz, frissítés, víruskereső vagy hasonló. Esetleg böngésző lehet még a befutó.
-
Bodz
nagyúr
válasz horvathpeter #38118 üzenetére
Ha visszaosztod 4 hónapra, akkor semmi különös. Nincs okod aggódni. Legtöbb embernél a kezdeti időszakban a legmagasabb az írás Win telepítés, frissítés, stb, stb miatt.
Gyors indítás, rendszer visszaállítás, hibernálás, ilyesmik irkálnak "feleslegesen" (kinek hogy ugye).[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz Armagedown #38115 üzenetére
Minden okésnak tűnik a beállítások terén. A sebesség sem olyan rossz ahhoz képest, hogy olcsó SSD és csak 120 gigás.
-
horvathpeter
aktív tag
Sziasztok!
4 hónapja vásároltam egy Samsung 860 EVO 500GB-s ssd-t. Normális az ha azóta 2,6 TB adatot írt magára?
Nekem soknak tűnik. Az 5 éves Kingston V300-as 60 gigáson van kb. 5TB. Mi írhat ennyit rá? Esetleg a Windowsban érdemes/kell-e valamit állítani? Win 10 van rajt, pár program illetve a Forza 4 és 7.Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
"Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!"
-
őstag
Sziasztok!
A minap licitáltam vaterán egy Samsung 970 Pro 512GB-ra, és meg is nyertem azt. De a képeket elnézve fennakadt a szemem egy apróságon: Az eladó által feltöltött képen látható, hogy a "V-NAND" szóban a "V" betű sima betűként szerepel. Ezzel ellentétben bármelyik review-ban egy dizájnosabb V betűvel van írva a "V-NAND" szó (lásd pl.: [link])
Feltúrtam a netet, de nem találtam egy hiteles fotót (nem renderképet!) sem, amin ugyanígy sima V-vel szerepelt volna 970 Pro. Renderképeken sima V-vel van a Samsung oldalán, de ez csak növeli a kételyt bennem (hiszen innen lelophatják esetleges fake terméket gyártó kínaiak).
Mi a véleményetek? Nyilván nem szeretnék valami fake copy-t venni.
Természetesen az eladóval is egyeztetek ez ügyben.
Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
Armagedown
őstag
Megérkezett a GoodRam CL100 ssd, eddig jónak tűnik, a hőmérsékletét mindig 48 foknak mutatja a HDS.
Megfelelőek az Ssdok által kiírt adatok?[ Szerkesztve ]
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #38112 üzenetére
860 EVO is játszik, de olyanom már van, gond nincs vele. Igaz még nem régóta van meg, és elég keveset van használva. Az van Win10-ezésre befogva.
Azért gondoltam másra, hogy hátha olcsóbban megúszom, meg legalább kipróbálok mást is. Bár ha találok jó áron EVO-t, simán lehet mégis az lesz.
(#38113) Dragon3000: külföldön vagyok, így az apró nem játszik. De nem is nagyon fontolgatom, mert használtan sem sokkal olcsóbbak. Amire viszont most törekedni fogok, hogy legyen rá több gari.
-
nagyúr
Ja ez laptop! Abban azért rendezettebb viszonyok vannak, mint egy desktopban.😉
Szerintem egy 500-as 860 EVO-t vegyél bele és nem kell akkor állandóan másikat venned!mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #38110 üzenetére
Ez egy laptopban volt, így az energiaellátást nem tudom milyen. De még ha azzal is van a baj, annak a vezérlőt kellett volna kinyírnia, nem a NAND-ot.
Ismeretlenebb márkát csak akkor próbálok be, ha az ára indokolja. A pendrive-os SSD-im hagyom, azok pennek lettek befogva, és túl kicsik belsők meghajtónak (64-240 GB), csak vészesetben fogom be őket. Min. 500 GB-os kell, de ha árban nem sokkal több, akkor 1000 gigásat veszek, igaz az már az én igényeimet tekintve overkill.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Frawly #38108 üzenetére
Persze, biztosan hibás darab volt, de fél éven belül ki fog derülni, nem tudom hányan használnak még ilyet, ha nem sokan, akkor nem tudjuk meg, ha elkezd hullani.....
Látod, itthon mégis sírnak sokan, hogy miért nem adják itt meg ott az 5/3 éveket! Persze itt minimum 5x annyi munkaórába van az ára!
Lehet, hogy ez a túl lájtos felhasználás sem jó neki. Én azért még mindig gyanakodnék az energia ellátásra, ha csak nincs valami valóban minőségi tápod, ami kezel minden elektro anomáliát. Sajna a tápokat még annyira sem ismerjük, mint az SSD-ket.(lehet, hogy nálad ez nem áll fenn)
Szerintem WD Blue alá ne menj, ha csak nem akarsz írni egy blogot, SSD szívásaim címmel.
De lehet, hogy Patriot vagy Gigabyte nem is lenne rossz! Csak azt az olasz nevű német csodát ne!!!Ideiglenesen ki tudod szedni a pendrive-odból is ami benne van! Én is azért vagyok nyugodt, mert ha minden borul, még a pendrive 850 EVO-ja ott van tartalékban.
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
Az is biztos, hogy mindenképp lecserélem. Nem dobom ki, megpróbálom megmenteni (és másik gépben hasznosítani), de nagy reményt nem fűzök hozzá.
Valószínű WD Blue lesz helyette, vagy bepróbálok valami ismeretlent, de gyorsan kell, mert nincs időm ezen a héten szívni. kell a gép minden nap, azonnal kell valami, amire fel tudok gyorsan lőni egy használható rendszert.
-
Frawly
veterán
válasz ubyegon2 #38106 üzenetére
Nem biztos, hogy mind ilyen silány. 1 modellel való tapasztalat még nem statisztika. Egy-egy döglött, hibás darab minden gyártó minden modelljében van. Elvileg ha nyugaton nem lennének ilyen anti-jótállásos beállítodottságúak, akkor még lenne rá 7 hónap jótállás. Sajnos nyugaton nem tartanak még ott, hogy ilyen 3-5 év garikat adjanak mindenre, mint magyarhonban.
Engem csak az lepett meg, hogy még ezt a lájtos felhasználást sem bírta, és előbb fárad a NAND, mint a vezérlő. Az SSD-k 99%-ánál ez fordítva van, mikor a NAND már rojtosra van írva, akkor is marad benne egy kis szufla és inkább a vezérlő szeret gallyra menni.
-
nagyúr
válasz Frawly #38099 üzenetére
Persze, ez a badblock-os dolog már csak arra jó, hogy kipróbáld, milyen is ez élesben, amúgy ez az MX már kampeca, nyilvánvalóan. Kicsit meglepődtem én is, mert sokat emlegetted, mikor az MX500 szóba került, de ezek szerint két eset van, vagy ilyen vacak az MX300 és akkor milyen lehet az MX500 vagy csak egy rossz darabot fogtál ki. Ráadásul pont a nagy árzuhanás előtt!
Látszik, hogy Linuxot futtatsz rajta, kb ugyanez az érték volt a 4 éves Intel 520-pn is 7TB-tal.
Egyszóval ez a kapott terhelés ez semmi, nyugdíjas korodik kellett volna ilyen ütemmel mennie.
Esélyes, hogy az MX-ek NAND-ja elég silány ezek szerint?Tápellátás stabil, amiben üzemelt?
-
varmi2
nagyúr
válasz ubyegon2 #38098 üzenetére
Szerintem ez az átalakító m.2 nvme ssd-ből sosem csinál sata-t. A sata csati azért van rajta, ha m.2 sata ssd-t teszel bele, akkor átalakítja normál satára. De ha m.2 nvme ssd-t teszel bele, akkor csak az u.2 portra alakít, satára nem.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
válasz Frawly #38102 üzenetére
Nekem csak arra kellene, hogy ha esetlegesen eladásra kerülnének az NVMe SSD-k akkor tudjam formázni eladás előtt.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Frawly
veterán
Nem vagyok biztos benne, meglehet, hogy van ilyen. Technikailag nincs akadálya, ha van olyan aktív eszköz a két csati között, ami protokoll szinten alakít át. De hogy ténylegesen is van ilyen, ami ezt megbízhatóan megcsinálja, azt nem tudom. Az NVMe-USB3.0-3.2 átalakítókra is panaszkodik egy csomó ember.
De nagyon függ attól is, hogy mire kell. Én ilyennel nem szenvednék, vennék helyette egy PCIe NVMe kártyát, legfeljebb a gép nem tud róla bootolni, meg a BIOS nem látja, de modern OS alatt háttértárnak látszik.
-
válasz Frawly #38096 üzenetére
Közben találtam elvileg a számomra megfelelőt.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Filmvilág
- Egy korszak vége
- Villanyszerelés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 1TB Samsung 990 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED PRO - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Seagate 3TB os HDD 3,5
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest