Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- Projektor topic
- Micro Four Thirds
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
veterán
válasz King Unique #41082 üzenetére
Ott a kép tetején, hogy 5.61 pro-val nézte.
-
Dragon3000
veterán
válasz Frawly #40991 üzenetére
Ez csak ilyen védjük magunkat szöveg a gyártóktól, szerintem alapjáraton semmi nem veszik el frissítéskor, de az ördög soha nem alszik, ha valami probléma közbe jön, megszakad a frissítés, elmegy az áram.....amikre a felhasználók nem szoktak felkészülni, így inkább védik magukat a gyártók. A biztonsági mentéses elméleteddel meg egyetértek, ami fontos, arról mindig több példány kell akár több helyen (földrajzilag) esetleg még felhőben is.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dragon3000
veterán
válasz Raymond #40823 üzenetére
Nekem hiába írod, nem én vagyok a kérdező én csak reagáltam, megnézném egy újabb hwinfoval is, de ettől függetlenül érdekes a képen lévő max x1, de az is lehet, hogy nem is azon a porton van az ssd, mert azt ott is írnia kellene, szerintem ezt a portot az intel ac wifi használja.
-
Dragon3000
veterán
válasz repvez #40778 üzenetére
Átlagfelhasználás esetén soha nem fogod kihasználni az nvme ssd-k sebességét, ha videó szerkesztő programokat használsz, amik profitálnak a nagy sebességből, akkor már lehet értelme csak kérdés, hogy anyagilag megéri e. A sok kis fájl esetén a véletlenszerű olvasás írás a lényeg.
-
Dragon3000
veterán
válasz kukulec #40691 üzenetére
Azért nem adnak az ssd-hez, mert akár alaplaponként más lehet a csavar is, attól függően, hogy milyen módon oldották meg a rögzítését, külön PCIe to M2 kártyából is van kettő darabom, mindkettőn más megoldással oldották meg, így a csavar is más méretű.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Piftuka #40612 üzenetére
"Egyrészt zavar, hogy egy elméletben hibátlan eszközt már nem hibátlannak láttat a gyártója, illetve bármilyen szoftver."
Miért zavar? Jobb az ha élete végéig 100%-on áll és egyszer csak meghal? Az írási mennyiség alapján csökken a legtöbb ssd-nél a kondíció. Amúgy ha 0 lenne, akkor se lenne semmi gond, mivel vadi új ssd esetén is meghalhat a vezérlő, de az is lehet, hogy 10 évig elmegy. Ha nem az a cél, hogy direkt kinyírd, akkor a cella nem is fog ennyi idő alatt tönkre menni.
-
Dragon3000
veterán
válasz Frawly #40187 üzenetére
Igazából kicsi a 850-sem és az mellé szeretnék egy 2 terásat, elég olcsón találtam az említett wd-ből és előbb rákérdeztem, mielőtt valami vacakra költenék. A 850 terhelésével megvagyok elégedve csak kevés az 1 TB, a további terheléssel se lenne gond, mert megosztva kapná a két ssd és még a hdd is.
-
Dragon3000
veterán
A Western Digital Blue 3D NAND SSD 2.5 2TB SATA3 WDS200T2B0A 2 tb ssd mennyire ajánlott megoldás? A samsung 850 evo 1TB-hoz képest mennyivel rosszabb vagy jobb az írási terhelhetősége torrent esetén?
-
Dragon3000
veterán
válasz SzlobiG #40116 üzenetére
Nem kell aggódni miatta, nekem 850evo 1TB van a nasban, fél év alatt kapott torrenttel 15TB írást, így 5 év alatt érem el a 150TB-ot, ami a garanciában is az egyik limit, de ettől még nem fog tönkre menni, de addigra már eleve kicsi lesz, így akkor már csak valami tartalék meghajtó lesz a nasban
-
Dragon3000
veterán
válasz SzlobiG #40108 üzenetére
WD red 5400as 4TB hdd-re töltök és simán bírja a gigabites letöltést, csak közben a feltöltés visszaesik, de amint kész a letöltés máris megy a feltöltés is rendben. Torrent mellett is gond nélkül tudom róla nézni az uhd filmetek, illetve mennek a telepítések is. Mellette sok vacak megy az 1TB-os ssd-re is, annyi a különbség, hogy letöltés közben is megy maxxal a feltöltés.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz MaxxDamage #39945 üzenetére
Attól függ, hogy mit javít.
Ajánlott a mentés, mert hiba bármikor felléphet és akkor elveszted az adataid, de általában nem szokott gond lenni. -
Dragon3000
veterán
válasz lapartman #39823 üzenetére
Nálam q77 és b75 chipset mellett nem ment pci-e kártyával az nvme ssd-m, ha végre látta a rendszer, akkor a következő bekapcsolásnál már nem és 4-5 újra indítás után látta megint, haveromnál hiba nélkül ment újabb alaplappal és a kártyával. Meguntam aztán kb fél évig csak porosodott a szerkényben. Utána lett m2 foglalatos alaplapom és azóta is használom.
-
Dragon3000
veterán
válasz Dragon3000 #39820 üzenetére
Hibás soc-cal, akart lenni, csak a telefon javította
-
Dragon3000
veterán
válasz Frawly #39783 üzenetére
Asus rt-ac65p a router, de eleve írtam, hogy net felől is megvan a 100-105MB/s, ennél többet nem megy router nélkül se. A nagy gépen kb 10m cat5e van a nas és a router között meg 2 és 1,5 méteres kábel van toldóval bekötve, ezek is cat5e kábelek, a két gépben meg az alaplapi realtek integrált lan van használatban. Amúgy a gépek az adatlapomon szerepelnek.
Torrent esetén: [kép][ Szerkesztve ]
-
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
válasz Frawly #39774 üzenetére
Ez így szokott lennie az 1 gigabites Ethernettel is, az is 125 MB/sec, ami csak 119,2 MiB/sec, és a gyakorlatban még ennyit sem megy, annak is örülni kell, ha 100 MiB/sec felett mér az ember minimálisan.
A nas és a gép között gigabites hálózaton simán megy a másolás 116MB/s-kel, így az annak is örülni kell résznek nem sok értelmét látom. -
Dragon3000
veterán
válasz ubyegon2 #39596 üzenetére
Csak itt írta, hogy 370GB-ot tudott rámásolni, ami eléggé távol van a 447-től, amire az írt 440GB-nak is fel kellene férnie, így nem a GB GiB a probléma, innen kezdve a kérdező válaszára kell várnunk. Pl nem írta, hogy ezen van e a rendszer és azon felül akarta a 440GB-ot másolni vagy csak az üres ssd-re másolt....
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
válasz ubyegon2 #39544 üzenetére
Sehol nem írtam, hogy gond lenne a válasszal, sehol nem írtam, hogyan kellene particionálni a meghajtót. Egyedül arra reagáltam, hogy Te particionálásra értetted a kérdést, pedig egyértelmű volt, hogy mennyi szabad hely maradjon a meglévő partíción. De először is erre reagáltam, így nem tudom miért akarod másfele terelni a válaszom.
-
Dragon3000
veterán
válasz ubyegon2 #39533 üzenetére
Azért egyértelmű, mert ha a meghajtó több, mint fele már tele, akkor használatban van és nem particionálással kapcsolatban teszik fel a kérdést. A többi meg abból, hogy írta lassan lesz rajta 110GB hely, akkor nem is értem mi a bajod a kb 350 GB-tal, de ha ennyire bele akarsz menni, akkor legyen 337GB adat, de nem is ez volt a lényeg az írásomban.
-
Dragon3000
veterán
válasz Jack Oneill #39499 üzenetére
Ha rendszerhez használod úgyis kell szabad helynek maradnia, különben a rendszer el kezd hisztizni, 10% már bőven elég. Ha tárolásra használod, akkor meg nem kell vele foglalkozni, mert úgyse írsz rá sokat.
-
-
Dragon3000
veterán
válasz King Unique #39250 üzenetére
Itt volt még szeptemberben ez a lehetőség, de hogy hol linkelték arra már nem emlékszem, mindkét gépen tudtam frissíteni a legújabbra.
-
Dragon3000
veterán
válasz King Unique #39248 üzenetére
Visszakerestem az emaileim között, ez egy olyan oldalon volt kedvezménnyel, ahol amúgy árulják a hdsentinelt és egy kis ideig a standard ingyen volt és a pro meg 50% kedvezménnyel. Rendes regisztráció volt és így lehet frissíteni is.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz King Unique #39246 üzenetére
Már nem emlékszem, honnan kaptam a linket az oldalhoz, de magától dobta be a frissítési lehetőséget, amit fel is raktam 5.40-ről 5.50-re és maradt a regisztráció is.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Frawly #39239 üzenetére
Nálam még erre se volt szükség, mert egy másik oldalon volt korlátozott ideig megszerezhető és nem kapcsoltam hozzá a Facebookom, így semmit nem tudtak meg rólam. Ha meg valahol Facebook kell hozzá arra van egy külön felhasználom, amit csak ezekre használok, így ott se érnek semmit az adataimmal. Nekem az email funkciója éri meg, a nasban, ha valamivel gond van egyből küld emailt és távolról le tudom kapcsolni. Volt is ilyen gondom, amikor a hdd-k hűtése elszállt.
-
Dragon3000
veterán
válasz trialboj #39224 üzenetére
Eleve az írt adatmennyiségben nincs eltérés, max az egyik levágja a végét, míg a másik kerekít, de nem hiszem, hogy azon a max 5GB eltérésen függne a dolog, pl 9,46753212TB az egyik csak levágja a 6 utáni értékeket, a másik meg lehet kerekít, amúgy a smart fülön MB-ban is meg lehet nézni. A többire meg már eleve válaszoltak a többiek.
-
Dragon3000
veterán
válasz Frawly #39158 üzenetére
Ezzel tisztában vagyok, de mint korábban írtam gyári nasnál találkoztam olyannal, hogy a nem használt hdd-t óránként felpörgette, pedig minden a másik hdd-re volt telepítve és a torrent is arra ment, windows esetében is találkoztam olyannal, hogy bizonyos időnként sorban felpörgette a hdd-im, így azóta tiltom ezeket...
(#39159) ubyegon2
Minden rendszernél gond volt vele, csak a linuxhoz készítettek külön leírást. Mivel régi, így a hírben lévő link már nem működik. -
Dragon3000
veterán
válasz ubyegon2 #39153 üzenetére
A WD mérnökei jöhettek volna ide tanulni, úgy látom!
Egy régi cikkből emlékeztető, arra, hogy a mérnökök is hibáznak:
A HDD 8 másodperces kihasználatlansága után parkoló módba helyezi a fejegységet, és lekapcsolja az úgynevezett Idle 3 módban történő működéshez nem szükséges elektronikát. Ez alapvetően egy nagyon jó eljárás az energia hatékony működés biztosítására, de a visszajelzések és a tesztek szerint számos operációs rendszer, illetve program képtelen megfelelően kezelni az Intellipark funkciót. Ez azt eredményezheti, hogy a merevlemez rendellenesen fog működni, vagyis a rendszer folyamatosan ki-be kapcsolja az Idle 3 módot, ami a fejegység állandó leparkolását és felébresztését vonja maga után. Természetesen a hibás működés nem tesz jót a terméknek, hiszen amellett, hogy a teljesítmény visszaesik, még a merevlemez élettartama is csökken.A Western Digital elkészített egy hivatalos leírást a problémáról, mely részletezi a problémát, és megoldási javaslattal is szolgál a Linuxot használó közösségnek....[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz varmi2 #39144 üzenetére
PCI-e 4.0-ás ssd-ből még nem láttam borda nélkülit
(#39143) GypsFulvus2
Ha nagyon melegedne akkor egy ventilátorral kell neki légáramot adni és nincs gond, ha olyan helyen van az m2 foglalat, akkor még talán a ház oldalára szerelhető ventilátor is pont rá fújna. -
Dragon3000
veterán
válasz ubyegon2 #39137 üzenetére
Sok esetben a rendszer szintű kikapcsolást érdemes tiltani, gyári nasnál tapasztaltam, hogy óránként felébresztette a nem használt hdd-t, windowsnál is tapasztaltam ilyet (védelem meg minden más a Windows saját megoldása volt). Így inkább kikapcsoltam ezt a funkciót, mert nem jöttem rá az okára, viszont a meghajtó firmware-t soha nem piszkáltam.
[ Szerkesztve ]
-
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
Meg kellene érteni, hogy sata adatkábel van, ami az első verzió óta nem változott, nem lett több ér... Az 1-2-3 mind marketing, amikor azt a kábelt piacra dobták, az akkori sata szabvány számát oda írták a kábelhez is, ennyi a történet. Ezen darabokat a mai napig lehet kapni, csak nem foglkoznak olyan hülyeségnél, hogy régi kábel adatait átirják.
-
Dragon3000
veterán
válasz Anonymus23 #37778 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy Assdak simán mért, Te meg 0fill-lel, így más az eredmény is.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz gyáliSanyi #37734 üzenetére
Az ssd-nél az írás mennyiség által csökken, ha eléri a 0-át, attól még nem megy tönkre.
-
Dragon3000
veterán
Nem kell vele foglalkozni, a programban be van állítva, hogy milyen kondíciónál mit írjon, szerintem ezek még hdd-nél lettek belőve, ha elérted a gyártó által megadott írásmennyiséget, még akkor is üzemképes marad az ssd csak a garanciát bukod, ha még nem telt le a megadott 3-4-5 év kérdés, hogy a tiedre mennyi volt.
-
Dragon3000
veterán
válasz Pityu. #37712 üzenetére
Nem kell aggódnod ez miatt, az írási mennyiséged is nagyon kevés ahhoz képest, hogy 2 éves, nekem 92 nap használattal majdnem 5TB írás történt, igaz nekem 500GB-os van, de ilyen használat mellett 20 évet is simán kibírna nekem, a tied többet is, előbb fog meghalni a vezérlő vagy fogod lecserélni nagyobbra, minthogy a cellák elérjék a maximális írási mennyiséget.
-
Dragon3000
veterán
válasz Raymond #37582 üzenetére
Az lemaradt, hogy ettől még nem megy tönkre, csak eléri a garanciában megadott értéket
(#37580) Met
Nekem 90 nap alatt 4,72TB íródott az ssd-mre így 98%-on van, a Te 60 nap alatti 1,16TB-od nem valami sok, de nem kell vele foglalkozni, előbb meghal a vezérlő bennük, mint hogy ilyen használat mellett a cellák haljanak meg vagy előbb lecseréli az ember nagyobbra.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
-
Dragon3000
veterán
válasz ricsi99 #37472 üzenetére
Minden led ki van kötve, mert utálom, ha este villog valami, na meg a hdd-k mind a nasban vannak, az meg egy külön helységben, így nem fogok állandóan oda járkálni és ellenőrizni, hogy van e valami gond. Számomra sokkal könnyebb volt a hdsentinel email funkcióját beállítani, amit telefonon azonnal észreveszek, akár hdd hiba, akár túl magas hőmérséklet, mert valami gond van a hűtéssel(volt már ilyen). Raid számomra felesleges a fontos adataimat szinkronizálom minden hdd-re és felhőbe is, na meg külső hdd-re is.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz ricsi99 #37467 üzenetére
Azért jó figyelni a hd sentinelt, de ha erre lusta vagy beállíthatsz email küldést is amit azonnal észreveszel, mert ha valami váratlan történik vagy csak jelez, hogy hirtelen romlik a hdd/ssd állapota, akkor egyből tudsz rá reagálni és lementeni mindent, mert az, hogy hetente vagy havonta lementesz róla mindent, de két mentés közben hal meg nem fog kárpótolni az elvesztett fontos adatokért. Na meg időben tudsz lépni, hogy ha meghalna, akkor ne maradj gép nélkül, mert meg tudod venni az új eszközt helyette.
-
Dragon3000
veterán
válasz tothjozsi96 #37433 üzenetére
Használni vetted vagy babusgatni? Mert ha 3x többet írnál rá naponta, akkor is 10 év alatt csak a garanciában foglalt 300TB-ot érnéd el, de ahogy fent írták ennek többszörösét bírják az ssd-k. Előbb fogod kukázni nagyobb tárhely miatt, minthogy az írásmennyiséged miatt meghalna.
-
Dragon3000
veterán
válasz expendables #37330 üzenetére
Kitudja, hogy mivel akadhat ilyenkor össze a rendszer, de mint írtam, ha csak a bootnál van ez, akkor kár vacakolni vele, ha zavar, akkor tiszta telepítést neki.
-
Dragon3000
veterán
válasz expendables #37323 üzenetére
Akkor szépen telepítsd újra azt a wint a 970-re.
-
Dragon3000
veterán
válasz expendables #37321 üzenetére
Melyik gépben lett telepítve még a rendszer a 970-re? Tiszta telepítés került rá, amikor a Taichi lapba került?
Nem tudom, hogy a többlet tudása a lapnak mennyivel lassítja a rendszer indítást, de amúgy nem mindegy az a 12mp? Mert gondolom máshol nem veszel észre különbséget, mert csak a boot időt írtad eddig.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz Vikitorony #37319 üzenetére
Illetve kikapcsolásnál a Start menüben is látszódik a Hibernálás, ha engedélyezve van.
Ha nincs ott, akkor le van tiltva.Ezt cáfolja a második képem, mert nincs tiltva a hibernálás és ki lehet szedni a pipát, hogy a főkapcsolónál is látni lehessen.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz expendables #37317 üzenetére
Ha itt nem látod se a hibernálást se a gyors indítást, akkor tiltva van úgy mint nálam is.
Ha nincs tiltva, akkor így kellene látnod:
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
válasz expendables #37314 üzenetére
Ha a hibernálást tiltottad, akkor nem fog megjelenni a gyors indítás lehetősége.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Ingatlanos topic!
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xbox Series X|S
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Cyberpunk 2077
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- WD My Cloud Mirror Gen2
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest