-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anonymus23
veterán
válasz
hengelhof #21646 üzenetére
Mivel sok mindent használ a gép a rendszerrel kapcsolatban feltétlenül.
Azért a 250 GB-ba sok minden belefér.
Nekem egy ugyanilyen típusú, de 500 GB-os SSD van 100/400-ra partícionálva, a W10 (+néhány telepített program) foglal ~40 GB-ot) igaz rendszer visszaállítások, stb mind le van tiltva, és mivel van 16GB memória, ezért a virtuális memória is minimumra le van véve.
Ha jól csinálod akkor max ~40-50 GB-ból bőven megvan a rendszer része... -
válasz
Anonymus23 #21644 üzenetére
egy SAMSUNG 250GB 850 EVO-t.
Pár 10 gigás játékok. A rendszert igazából nem is nagyon használom másra.
Tehát mondhatjuk azt, hogy a játék: rendszer+játék az SSD-n gyorsabban fut, mint rendszer HDD-n, játék SSD-n konfiguráción?
-
Sziasztok!
Vettem egy új SSD-t. Ha nem muszáj nem szeretném az oprendszert azon futtatni. Csak a játékokat.
Ebben a formában milyen javasolt beállításokra van szükségem? Pl. a trim-et az operációs rendszer automatikusan kezeli? (W10)
Az, hogy a rendszer HDD-n van lassítani fogja valamilyen formában a játékok futását SSD-ről? Jobb lenne, ha még is az SSD-re tenném a rendszert? -
RaGi91
senior tag
válasz
Bjørgersson #21639 üzenetére
10-15% a biztonság kedvéért.
-
Bjørgersson
félisten
ADATA SP920 256 GB
Mennyi szabad helyet hagyjak rajta? 20-25 GB körül? Vagy elég lesz 10-15 is?
-
-
m0ski
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung 850 250GB EVO-t, rendben fel is települt a Win, SSDOK és CDM alapján rendben.
A problémám az, hogy a Win10 a telepítés után a az SSD-t és a 2 HDD-t eltávolítható eszközként jelöli, és a tálcán ott vannak a pendrive mellet mint lekapcsolható eszközök.
Google szerint Win7-re még volt egy regedit-es trükközés az msahci-val, de nem tudom, hogy ez működik-e a StorAHCI-val. Vn valakinek ezzel tapasztala, másnál is jelentkezett ez a tünet?Tudom, hogy nem kifejezetten SSD téma, de talán valaki tud segíteni.
Egyébként ASUS P5K alaplap, Microsoftos AHCI driver ment fel alapból.
-
-
helkis
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #21627 üzenetére
Kicsit átalakulóban van a konfig, most egy Asrock x99 extrem4 3.1 illetve egy Gigabyte x99 Gaming 5p van itthon, az ssd-t 40k ban sikerült beszerezni.. Nem gondoltam volna, hogy ennyire nem fog menni..
Annyit olvastam neten, hogy pl a régébbi asrockhoz már jött biosupdate, azokoban működnek ezek az ssd-k.. Asszem kivárok..
Köszi a helpet! -
válasz
helkis #21626 üzenetére
Nem lehet más FW rátenni. Mármint mit felejtsél el, a FW "cserét" vagy a SM951-t?
(Mondjuk a legjobb az lenne ha mindkettőt)
Azt megkérdezhetem, hogy mennyiért vetted? (nem tisztem más zsebében kotorászni, de elnézve az adatlapodat, az a 8-10K plusz, amivel többe kerül a 950 Pro, talán nem okozott volna anyagi gondot számodra)UI: Az alaplapod pontos típusát azért megadhatnád.
-
helkis
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #21625 üzenetére
Azért ez elég pöpec..
Pro biost rá lehet rakni erre is? Vagy inkább felejtsem el gyorsan? -
válasz
helkis #21624 üzenetére
Itt nem a deszkák a ludasak a dologban(legalábbis döntő többségben), hanem az OEM SSD (anno HP OEM masinákban kezdték el forgalmazni)...
A 950 Pro-val (nem OEM) nincs ilyen gond (persze BIOS frissítés szükséges lehet itt is, de azután eddig még mind ment rendesen, olyan deszkába még nem futottam bele, ami ne kezelte volna) -
helkis
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #21623 üzenetére
Hmm, frissítettem már biost, de semmi.. u.a.
Illetve ilyenkor mi a teendő? Írtam as Asrock supportnak..
Furcsálom ezt a frissítéses dolgot is, ha van m.2 csati a lapon, akkor működnie kellene, nem?
+ ezt el kell játszani külön -külön mindegyik m.2 drive esetében? -
válasz
helkis #21622 üzenetére
Úgy látszik ezen év végén sláger lesz az SM951 OEM (sajnos
).
(OEM-t nem veszünk, alapszabály, csak ha bevállalja a user, hogy nem a Samsung adja a támogatást, meg semmilyen szoftvert sem...)Sajnos nem Te vagy az első ezzel a problémával, annyit tehetsz, hogy BIOS-t frissítesz és próba.
(SSD-hez Firmware nincs, mert nem készít a Samsung hozzá, Magician-al sem tudnád frissíteni)UI: Természetesen BIOS frissítést csak saját felelősségre elkövetni!
-
helkis
veterán
Sziasztok, a minap vettem egy sm951-es 256gb-os m.2 ultra ssd-t x99-es lapokban próbáltam működésre bírni, de egyiknek sem láója a biosa sem, sem a rendszer..
Ötlet?
Előre is köszi! -
m2i
újonc
Sziasztok!
Adott egy kb. 2 hetes ADATA SP920 128GB SSD.
Dell N5110-ben váltott egy HDD-t.Normál használat közben érezhetően meleg, pedig csak az op. rendszer fut, semmi más.
A korábban használt 7200-as HDD intenzív használat mellett melegedett csak 50 °C fölé.
A leírása szerint 0-70 °C a működési hőmérséklete.
Szerintetek normálisak ezek az adatok? Ilyen körülmények között inkább átrakom az aszatliba, hátha ott jobb.Esetleg akinek ilyen SSD-je van megírhatná, hogy neki mennyire melegszik!
Köszönöm!
-
robag72
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #21617 üzenetére
Silicon Power S70 240GB 21090 Ft. volt 5 év garival ED-ben
Ide módban tudtam csak telepíteni, ahci-ben a 2 másodperces formázás is egy negyedóra volt,
rendesen megszívatott.
Elküldtem a reportot, szólj, hogy megkaptad ? -
-
válasz
robag72 #21614 üzenetére
OK. Ezt a meghajtót nem ismeri az SSDOK, viszont az érdekes, hogy van egy olyan NVIdia driver. ami a TRIM-t támogatja... (jó pár éve nem láttam ilyet)
Küldjél riportot az SSDOK-ról és akkor a következő SSDOK talán támogatni fogja(mi a neve a meghajtónak, ahogy forgalmazzák...)
-
robag72
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #21613 üzenetére
-
válasz
robag72 #21612 üzenetére
Az NVidia driver-k nem támogatják a TRIM parancs küldését. (SSDOK is ezért nem indul el, a Te deszkád ilyen chipset-es, és felkerült az NViida driver)
Cseréld le az OS alap IDE vagy AHCI diver-ére (gyorstalpalóban le van írva hogyan), utána minden rendben lesz. -
robag72
csendes tag
Sziasztok!
Egy régi msi vr630-al laptop nvidia vezérlő, ahci nem működik nagyon belassul, így ide módban tudtam
csak telepíteni a win10-et, sata2. silicon power s70 240gb
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 5.1.0 (C) 2007-2015 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 bytes/s [SATA/600 = 600,000,000 bytes/s]
* KB = 1000 bytes, KiB = 1024 bytesSequential Read (Q= 32,T= 1) : 268.431 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 220.499 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 32,T= 1) : 102.847 MB/s [ 25109.1 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 32,T= 1) : 85.505 MB/s [ 20875.2 IOPS]
Sequential Read (T= 1) : 257.071 MB/s
Sequential Write (T= 1) : 213.299 MB/s
Random Read 4KiB (Q= 1,T= 1) : 63.979 MB/s [ 15619.9 IOPS]
Random Write 4KiB (Q= 1,T= 1) : 52.358 MB/s [ 12782.7 IOPS]Test : 1024 MiB [C: 5.9% (13.2/223.1 GiB)] (x3) <0Fill> [Interval=5 sec]
Date : 2015/12/14 19:56:36
OS : Windows 10 Professional [10.0 Build 10586] (x86)jók az értékek?
-
fer
őstag
válasz
oravecz56 #21603 üzenetére
Film konvertálásnak mi köze van az ssd-hez? Azt tudtommal a processzor végzi, mindig az is végezte! Meg tök hülyeség ssd-re menteni filmeket (pláne nagy hd-ket)!
A trim hiány nem árt az ssd-nek ha jobban megnézzük akkor inkább károsan befolyásolja az életciklusát! Hogy a hiánya miatt belassul, az megint egy más kérdés! -
-
deicide
veterán
válasz
teglasatesz #21602 üzenetére
Azzal voltak gondok, igen, nincs hozzá support. A 950-el már nem szabadna ilyen probléma legyen.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
teglasatesz #21599 üzenetére
Szia
Kipróbáltam nekem 2 db -ssd raid1-ben csak a szemnek tetszetős nagyobb irást olavasást hozta .Valojában betöltésnél ,tömörítésnél ,kibontásnál és film konvertálásnál nem volt külömbség érdemben.Csak annyi hogy sokba került és kinlóttam velük a trim mire beindult mind a kettő raid1-ben.A trim nékül 80% volt a teljesítményük ami nem tesz jót az ssd-k nek husszűtávo.
Ez csak az én véleményem
Szép napot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elite: Dangerous
- Megmondták, hogy miért nem kapkodunk új okostelefon után
- Xbox Series X|S
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Gyúrósok ide!
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- Samsung 870 EVO / 250GB / MZ-77E250B
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- Toshiba P300 3.5 2TB SATA3 (HDWD320UZSVA) új, 3 év gar
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged