Hirdetés

Aktív témák

• Saphirahick

tag

Sziasztok!

Van egy kis problémám. Egy hete kaptam kézhez egy OCZ Vertex 3-mat, 120 GB. A telepítést (Win 7 ultaimate) a korábbi topic alapján csináltam. Figyeltem az ACHI módra, és az alignálásra is. Az AS SSD mindkettőt OK-nak jelzi. Az SSD támogatja a TRIM-et, több helyen ellenőriztem, a windows elvileg el is küldi a parancsot. A benchmark futtatások azonban nyugtalanító eredményeket adnak. A szekvenciális írási sebesség nagyon ugrál 150 és 70 MB/s között, ami alapból nem túl izmos. A CrystalDiskMark már 400 MB/s körüli értéket ad. A különbség nem tudom miből adódik. Az SSD-n egy 8 gigás file másolása 110 MB/s-os sebességgel ment.... nem vagyok meggyőzve, hogy minden jó. Pedig a TRIM-et minden lehetséges módon ellenőriztem.
    Ami kérdésem lenne, hogy erre tud-e valaki valamilyen magyarázatot, tippet. Előre is köszönöm.
    További hasznosnak vélt infók:
    - a firmware-t még nem tudtam frissíteni, jelenleg 2.22-es, a legfrissebb ahogy néztem 2.25-ös
    - az SSD mellett van egy 1 TB-os Samsung HDD is (SSD SATA0-án HDD SATA1-en van)
    - Alaplap: Asrock 970 Extreme 3
    Ami nagyon érdekelne, hogy a biosban miket lenne ajánlott még beállítani? Egy hasonló alaplapra ezeket találtam:

ASRock 880G Extreme3:
    Onboard SATA Controller -> Enabled
    SATA Operation Mode -> AHCI
    AMD AHCI BIOS ROM -> Enabled
    SATA IDE Combined Mode -> Disabled
    SATA3_6 Mode -> Auto

Nálam az Ide combined mode most enabled. A BIOS ROM meg talán disabled, ezekből adódhat probléma? Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!

Aktív témák