Hirdetés
Aktív témák
-
Saphirahick
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám. Egy hete kaptam kézhez egy OCZ Vertex 3-mat, 120 GB. A telepítést (Win 7 ultaimate) a korábbi topic alapján csináltam. Figyeltem az ACHI módra, és az alignálásra is. Az AS SSD mindkettőt OK-nak jelzi. Az SSD támogatja a TRIM-et, több helyen ellenőriztem, a windows elvileg el is küldi a parancsot. A benchmark futtatások azonban nyugtalanító eredményeket adnak. A szekvenciális írási sebesség nagyon ugrál 150 és 70 MB/s között, ami alapból nem túl izmos. A CrystalDiskMark már 400 MB/s körüli értéket ad. A különbség nem tudom miből adódik. Az SSD-n egy 8 gigás file másolása 110 MB/s-os sebességgel ment.... nem vagyok meggyőzve, hogy minden jó. Pedig a TRIM-et minden lehetséges módon ellenőriztem.
Ami kérdésem lenne, hogy erre tud-e valaki valamilyen magyarázatot, tippet. Előre is köszönöm.
További hasznosnak vélt infók:
- a firmware-t még nem tudtam frissíteni, jelenleg 2.22-es, a legfrissebb ahogy néztem 2.25-ös
- az SSD mellett van egy 1 TB-os Samsung HDD is (SSD SATA0-án HDD SATA1-en van)
- Alaplap: Asrock 970 Extreme 3
Ami nagyon érdekelne, hogy a biosban miket lenne ajánlott még beállítani? Egy hasonló alaplapra ezeket találtam:ASRock 880G Extreme3:
Onboard SATA Controller -> Enabled
SATA Operation Mode -> AHCI
AMD AHCI BIOS ROM -> Enabled
SATA IDE Combined Mode -> Disabled
SATA3_6 Mode -> AutoNálam az Ide combined mode most enabled. A BIOS ROM meg talán disabled, ezekből adódhat probléma? Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Aktív témák
- 100/100% 500GB SSHD - több db - 2,5"
- WD 18 TB HDD GARANCIÁVAL 100%/100%
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO 2,5" SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital Blue SA510 500GB SATA3 - Új - Eladó!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4013
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest