Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Apple asztali gépek
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
inkab
aktív tag
Nemrég upgrade-eltem a notim hdd-jét ssd-re, és előtte rengeteg időt töltöttem azzal, hogy utánna járjak, hogy melyiket támogatja, menni-e fog-e egyáltalán vele, trim lesz-e, stb. Most megosztom pár szóban a tapasztalatokat, hogy akinek hasonló típúsú notija van ne kelljen ezzel órákat töltenie a neten. A noti típusa: Sony Vaio VGN-FW21E. Ebbe egy SATA I-es Toshiba hdd van gyárilag, de az alaplap támogatja a SATA II-t is. Nekem a Sony oldalán lévő frissített BIOS van fent, ezzel rendben látszott az SSD. Az SSD egy OCZ Vertex3 120GB. A szerelés egyszerű volt, kompatibilitási probléma nem volt. OS: Win7Ultimate64bit, formázást "alignánálást" az OS-re hagytam, így létre is jött a 100MB-os rendszer partíció, helyes eltolással. A telepítés után rögtön felraktam a legújjabb intel chipset drivereket (P45/ICH9).
Ami a lényeg, a SATA II aktív, Trim aktív, a hdd után iszonyat gyors és a gép teljesen hangtalan lett. Ugyanakkor az is látszik a tesztekből, hogy felesleges ilyen sebességű, illetve SATA III-as ssd-re beruházni, mert a SATA II csatoló visszafogja. A tesztekben 260-270 MB/s sebességet mértem olvasásra, írás 170 MB/s körül van.
Happy xmas!
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 550W
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" Ryzen 5 4680U 6magos! 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest