Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #96349952

    törölt tag

    Rouge One
    Végül is sokkal elégedettebben jöttem ki a moziból, mint a Force Awakens után. Az ugye a 14 éveseknek és a még kisebb korosztálynak szól elsősorban, ez meg mondjuk a 18+, vagy inkább 25+ társaságnak, de na, mégis egy fokkal komolyabb a hangvétel és akadtak benne olyan jelenetek, amiktől egy Star Wars film Star Wars film lehet. Nagyjából ez meg is menti, de csak a maga pitiáner, túlélő (fan service, de semmi extra) módján, de rájöttem, hogy hiába várunk 100%-os SW filmre, ilyen már nem lesz az életben, egyrészt mert Lucas nincs benne a buliban, másrészt mert a korszellem teljesen más, mint amikor azok készültek.

    A sztori adja magát, a kivitelezése noha csapongó, azért lekövethető és ad némi (de csak némi) egységet de azért látszik, hogy szarrá vágták szegényt. Gyanítom, hogy az eredeti verzió jobban tetszett volna…

    Igazából itt is voltak nyúlások az eredeti trilógiából (pl. amikor engedélyt kérnek a pajzson áthaladásra, na az hozzávetőleg egy az egyben a Jedi Visszatérből van, amikor Hanék pontosan ezzel a módszerrel jutnak le a Yavinra), de szerencsére ez miatt maga az egész mégsem számít remake-nek.

    A film eleje szerintem inkább érdekes, mint sokak szerint összecsapott, vannak jó kis kikacsintások a jelenlegi közel-keleti helyzetre, meg persze a régi trilógiára.

    A szereplők egyikét sem tudnám kiemelni, mert kajak középszerűség az, amit hoztak, a CGI színészek kissé bénák lettek, talán nem kellett volna őket totálba mutogatni. SW-feeling? Szerintem végig megvolt, az utolsó harminc perc pedig maga az SW-kánaán a maga moderált módján. FA után ilyet nézni olyan, mint amikor négy nap után végre kapsz öt korty vizet. Nem az igazi, de mégis valami. Most komolyan, amikor a felkelők flottája kitört a hiperűrből, az valami hátborzongató lett, a csaták levezénylése korrekt, újat nem ad, de hozza a mai szintet, és bőven megugorja a FA című förmedvényt. Viszont nincsenek meg az apró részletek, a szituációs hősök, a spontán trükkök, semmi ilyesmi. Ami meg van, inkább tűnt röhejesnek. (A csillagrombolók összetolására gondolok.)

    Szerintem sokaknak azért nem fog tetszeni, mert nem a full debil, vígjátékosan bohóckodó Fin bénázik egész végig „viccesen”, a csaj sem egy műmájer, mindenhez öt perc alatt profin értek, minden férfit leverek és lealázok hülyeség, és az egész hangulat inkább nyomasztó, apatikus, semmint Jar-Jar Binkes dejófejekvagyunkmenjünkröhögveahalálba baromság.

    Meg aztán lesznek itt korosztályos szembenézések is, hiszen a mai fiatalok egy nagy rakásának fingja nem lesz arról, hogy miért lett vége úgy, ahogy vége lett. A lányomnak sem volt, mert nem érdekli az eredeti trilógia – mentségére legyen szólva, hogy csak 13, de akkor is. :D Vader nagyon komoly, én majdnem besírtam az utolsó jeleneténél, hogy de gonosz lettél te állat, Leila feltűnése meg… Hát, huncut, na. :D

    A film legnagyobb hibája vélhetően az újraforgatás és a szétvagdalás, így nem annyira tűnik koherensnek a sztori, szerintem Edwards még kért volna fél óra játékidőt ahhoz, hogy ez úgy működhessen, ahogy elképzelte.

    Na mindegy, egynek jó volt, végül is ez már csak a 3. legszarabb SW film (első kettő: Force Awaken, Baljós árnyak), szóval a mozijegy árát nem bánom, viszont még egyszer tutira nem mennék el rá, majd itthon még megnézem eredeti nyelven, meg szinkronosan aztán felejtős.

    (Annak idején volt olyan, hogy az öcsémmel annyira tetszett egy film, hogy a vetítőteremből kijövet élből megvettük a jegyet a következő eladásra, régenmindenjobbvolt:D)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák