Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Fallout 4 egy poszt-apokaliptikus szerepjáték, ami a többszörös díjnyertes Fallout 3 és Elder Srcolls: Skyrim játékok alkotóinak legújabb játéka, mely 2015. november 10-én jelent meg Xbox One, Playstation 4 és PC platformokra. A sorozat főbb kiadásai tekintetében ez a rész az ötödik, amellyel a Bethesda Games Studios új területeket kíván meghódítani a nyitott világú játékok terén.
A játék a Fallout játékok történetének legmeghatározóbb napján, a Nagy Háború idején veszi kezdetét, de egy váratlan esemény következtében egy nukleáris háború sújtotta világban találjuk magunkat több, mint kétszáz évvel később. Az események helyszíne ezúttal az Államközösség (The Commonwealth), ami Bostont és a titokzatos Intézetet (Institute) foglalja magába. A játék eseményei a Fallout 3 után tíz, és a New Vegas után hat évvel zajlanak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bad Pritt
félisten
Asszem az egyik settlement-es küldinél kérték, hogy azt pucoljam ki. Azért nem tudom, mert a végén már nem foglalkoztam velük, viszont a térképre kirakta a markert, szóval csak megnéztem, hogy mi a helyzet, hát... nem voltam boldog.

Azt mondjuk hülyeségnek tartom a chameleonnál, hogy ha csak az egyik karvédő van meg, akkor is full láthatatlan leszel. Javítson ki valaki, ha tévedek, nekem a mellvért lett meg elsőnek, de mintha ilyet olvastam volna. Minden plusz darab már csak növeli az álcaértéket.
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Azta most néztem csak meg, hogy mi is pontosan ez a kaméleon armor. Baromi király
Nem is gondoltam volna, hogy full láthatatlan vagy benne. Sajna én nem sok hasznát venném. de majd begyűjtök egyet, úgy is a fullos karakter kimaxolása a célom.
Majd jól jöhet egyszer.Nem is értem te, hogy járhattál már Jamaica Plain-ban mikor nekem nemrég dobta csak be a questet. Random lenne a dolog? Kétlem. Vagy quest nélkül mentél oda?
-
Bad Pritt
félisten
Persze, gyakorlatilag ha 20-30 méterre érnek, akkor vált hiddenről még csak caution-re, onnantól még 3-4-et minimum tudok lőni. Egy közepes méretű teremben is működik, close combatra a dobtáras shotit tartogatom.
Jamaica Plain már ki lett pucolva, az volt az első nagy tesztje a kaméleon páncélnak.

-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Egyébként ez, hogy működik ha sniper+sneak+hangtompító van. Akkor messziről le lehet őket szedegetni egyesével, úgy hogy észre se vesznek?
"Mire feleszmélnek, már 3-4 elpusztult, a maradékot meg vagy shotgunnal vagy lézerpuskával aprítom össze."
Majd Jamaica Plain-ban meglepődsz.
Én addig sose fordítottam hátat és szaladtam, de ott muszáj volt. Kicsit World War Z feeling az a terület. -
Bad Pritt
félisten
Kinn a pusztaságban, nyitott bázisoknál, nagyobb termekben.
Nem szokott rám rontani egy sem, kaméleonban tolom.
Mire feleszmélnek, már 3-4 elpusztult, a maradékot meg vagy shotgunnal vagy lézerpuskával aprítom össze.
Amúgy a távolsági fegyvert nem nagy távolságra értettem, hanem úgy, hogy nem melee. Tehát lőfegyver, csak farok módon fogalmaztam meg.
-
varadigabor
senior tag
Sikerült lopni a rendőrségen is egy power armort egy Brotherhood őrtől . Nagy nehezen 15x sikerült kilopni a core-t. Így már van egy második T-60 is.
-
Bad Pritt
félisten
válasz
micafighter
üzenetére
Persze, nekem is van már önszopatós karakterem, de ha az ember egy tényleg hasznos karaktert csinál (távolsági fegyverek, hack, zártörés, barter), akkor hamar elszáll a kihívás sajnos, ez a háromnál is így volt. Ettől függetlenül azért vannak néhol szopóka helyek, Saugus Ironworks az egyik legjobb hajkitépős hely.

-
micafighter
nagyúr
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Nem akarom a játékot védeni mert sok hibája van, pl a téma kapcsán lehetnének okosabb ellenségek. Viszont: Ugyebár sok féle játékstilust választhatunk. Én inkább preferálom az "önszopatást" hogy kellő kihívást jelentsen a játék, mint hogy olyan nehéz legyen ami bezár téged 1-2 fajta perk elosztásra, baromira lekorlátozva a játékstilusodat.
-
.LnB
titán
Csak úgy halkan megkérdezném (rinyálnék), hogy komolyan senkinek nicsenek tapasztalatai a perkerkől amit az elmúlt 2 napban feltettem kérdéseket? Mert az téma folyamatosan, hogy kinek mennyi fps-e van, meg mi miért nem jó. De kérdezek valamit a játék lényegi pontjáról, és huss mindenki átsiklik felette. MIÉRT?!!?

-
Bad Pritt
félisten
válasz
micafighter
üzenetére
Pont azért, amit leírtál. Ez bőven önszopatás, még ha tudatos is és a játékos jókedvében dönt így (mazochista). Nem feltétlen rossz dolog, ha az embernek erre van igénye, de ez már abból fakad, hogy valamiért a játék nehézsége nincs finomhangolva.
-
micafighter
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
Amúgy szerintem ez az egyik legnagyobb baja a Bethesda-féle Falloutoknak (de részben az Elder Scrolls játékoknak is): egy idő után drasztikusan esik a kihívás, sokadik végigjátszásra már az elején se nagy, kivéve, ha magad akarod szopatni azzal, hogy nem úgy fejlődsz, nem arra mész, amerre egyszerű.
-
micafighter
nagyúr
Éppen ezért írtam le azt is hogy melyik miért jó
Viszont a legfontosabb dolog tényleg lemaradt, az ilyen szemből nekik megyek terminátor stílushoz az END lesz a legfontosabb 
Viszont szvsz vagy a kraftolós perkeket, vagy a cap collector + local leader perkeket érdemes kifejleszteni mert annyi féle mod van a fegyverekhez, hogy a saját játékstilusodhoz tudod öket alakitani, ha be tudod szerezni a modokat. Ha a kraftolós perkeket kifejleszted akkor le tudod magadnak gyártani, ha nem akarod kifejleszteni akkor lvl2-es cap colletor + local leader a CHARISMA ágon, ezekkel tudsz 3as szintü boltokat épiteni, ahol elég hasznos fegyverek és páncélok vannak igen jó áron
Nem legendaryk, de a modok miatt megvettem jópár fegyvert, 200 kupakot megért hogy az igy szerzett modokkal a legendary fegyvereimet fel tudjam fejleszteni 
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Saját tapasztalatból mondom, hogy 6-os INT mellé is bőven jó választás az idiot savant. Elég sűrűn beadja így is.
Nekem is van mindenem bőséggel, kivéve az a fránya.44-es skuló. Volt sok, de fogy és lassan lehet pótolni. Árusoknál is alig van.
Mesélek egy vicceset. Ezt csak neked akartam privibe leírni, de hagy nevessenek mások is a hülyeségemen.
Vagánykodtam itt nemrég, hogy mennyire könnyű a játék normálon, minden enemy one hit. Aztán feltettem Very High-ra, és úgy nem volt rossz egy ideig. De ott is simán haladtam, és akkora királynak éreztem magam.. Gondoltam felteszem Survival-ra. Aztán belépek a megfelelő menübe, hogy átállítsam és nézem, hogy normal. Mondom WTF?! Én átállítottam napokkal korábban Very High-ra?! Aztán eszembe jutott. Az ini buhera miatt írásvédett a file. És ha átállítom akkor csak a következő indításig él a beállítás. Szóval 2-3napig nyomtam normálon azt gondolva, hogy egy halhatatlan félisten vagyok Very High szinten is.
Na de már pár napja valóban Suvival módban nyomom. És tényleg nem nehéz. Nem is az ellenfelekkel van a baj, hanem a stimpack lassabban gyógyít és hasonlóak. De egy Behemoth-ot 1v1-be sérülés nélkül megölök így is. -
Bad Pritt
félisten
Én is csak Legendary-t fejlesztek, de azért nem mindegy, hogy a Legendary sniper 60-at sebez vagy 130-at a cripple dmg mellé.

Nekem most már semmiből sincs szűkölködés, van mit a tejbe aprítani. Egyetlen bajom az idiot savant karakterrel, hogy az alacsony int miatt sok fegyvermodtól el fog esni, mert nem tud science-t fejleszteni. Cserébe egy melee idiot magas agility-vel csábító lehet.
-
Bibgr0
aktív tag
válasz
Integrator
üzenetére
Hali, pc-re, vpn-el meg tudod venni 6200 huf-ért itt:
http://www.nuuvem.com/item/fallout-4-season-passUtána simán steam kliensben aktiválható, nem kell trükközni. Én így vettem megjelenéskor.
-
.LnB
titán
válasz
Bad Pritt
üzenetére
Igazad van. De nálam ez azért más kicsit a helyzet. Mert ami nem Legendary azt én nem is fejlesztem. Csak Legendary-t használok a bónuszok miatt. A simák nem érdemesek a fejlesztésre sem. Ezért én azok közül válogatok ami van. Jó mondjuk ha sniperezni akarsz és az istenért nem esik az cink.
De nekem eddig szerencsém volt. -
-
Integrator
aktív tag
Tudja valaki, hogy a Fallout 4 Season Pass melyik régióban a legolcsóbb? Nem találtam erre összehasonlító oldalt. A http://www.digitalgamesprices.com/xboxone.php nem tud ilyet.
-
.LnB
titán
válasz
micafighter
üzenetére
Viszont ha nem akar építkezni, craftolgatni akkor nem teljesen jó amit ajánlasz. Írja is, hogy nem kerüli a konfliktus-t. Szóval vagy nagyobb sebzés vagy ellenállás kelleni fog. És a a Local leader ilyenkor teljesen felesleges. Nekem is full Charismám van, de nincs LL kitéve. Addig kell az építkezés is míg generátort tudok csinálni, vagy nagy ritkán ami a questekhez kell. Ezen az Armor és fegyver craftoláson is gondolkodom egy jó ideje. Abszolút nem fontos szerintem. Persze ez attól függ, hogy akar e valaki fegyvert vagy armor-t craftolni, akar e bíbelődni vele. Mert esnek olyanok amik teljesen jók.
Ha sok a harc akkor inkább Toughness, Action Boy, Better Criticals.
-
.LnB
titán
Az elmúlt két napban elég sokat haladtam. Mert elfogytak végre a mellékküldetéseim amik voltak. Már csak 1-1 settlement-es van (mármint a Pip-boy-ban jelenleg). Így végre folytattam a sztorit. Tegnap jutottam el az
Institute-hoz. Nekem nagyon tetszett a sztori és a hely is. De gondoltam erre a lehetőségre, hogy Shaun lesz a főnök. -Érdeklődnék az Adamantium Skeleton perkről. Az teljesen meggátolja max szitnten, hogy egy gránát leszakítsa a lábamat, és nem sérülnek a kezeim, úgy hogy ne tudjak lőni? Elkezdtem kicsit erősebbre alakítani a karakteremet, mert Survival módba kell az állóképesség.
-Az törvényszerű, hogy azt a töltény lootolom legkevesebbszer, és abból a töltényből van legkevesebb még az árusoknál is ami pont nekem kell? .44 round. Gondoltam Kellogg's pistol nyomom csak, de ez kivitelezhetetlen. Pedig Scrounger-on is van két pont. :S
-Mod ajánló:
Én nem teszek fel sose mást, csak ami a külsőt változtatja meg a játékban. (és a párbeszéd addon. Így tegnap találtam ezt ami a felhőket teszi szebbé: [link].
És még egyet ami a talaj, sziklák textúráit javítja, és kevesebb videomemóriát is fogyaszt: [link](#3269) Ptech: Te csak így lazán bejelented, hogy láttad lezuhanni az űrhajót?!
Sokunk itt imádkozik, hogy lássuk. Te meg itt lazázol?

-
Ryder62
őstag
válasz
PhilBrick
üzenetére
Oké, működik.
Viszont van egy problémám a megjelenítéssel:
Mikor mozgok homályos a kép. Mikor egy helyben állok, szép éles. Futás és séta közben is elhomályosodik. Motion blurt kikapcsoltam, semmi, élsimítást áttettem driverből, semmi, sun glare maxon, semmi. Nem tudom melyik beállítás okozhatja.
-
pulffy
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Köszönöm...

-
Ptech
addikt
Nem tudja eldönteni a játék hogy most T45 vagy T51

Azért csak T45 lett, bár abból legalább teljes szett:

Lvl 20, Survival nehézség. Épp egy Alien űrhajó lezuhanása után másztam fel a magasba, hátha meglátom hogy hova esett

-
Ryder62
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
A játék adatlapján (könyvtárban) nem jelennek meg csak hogy +50 és ha rákattintok üres a lista. Steam overlay alatt is üres. Még csak 25 percem van a játékban, most lett kész a karakterem de mondom utánanézek már mi ez.
Vagy mind hidden? Mert azok nem szoktak megjelenni sehol csak a globális statisztikában. Ott megjelennek a F4-es öcsik.
-
Ryder62
őstag
Megvan a gém boltból, aktiváltam Steamen de az acsik nem jelennek meg. Ez miért lehet?
-
micafighter
nagyúr
Ha érdekel az idiot savaint perk ami százalékos eséllyel bónusz xp-t ad akkor a lck-ot érdemes 5-re tenni hogy egyből tanulni tudd majd az idiot savaint-ot. Az idiot savaint annál nagyobb eséllyel jön be minél kisebb az inteligenciád, de én csak ez miatt nem hagynám lvl1-en az inteligenciát mert az inteligencia kell a hackeléshez, a gun nut meg a science perkek is ott vannak amik fontosak lesznek a kraftoláshoz. Karizmára jó lenne adni 3 pontot a lone wanderer perk miatt, hogy ha vállalod az egyedül/kutyával kóborlást, akkor igen hasznos lesz mert lvl2-őn 100-al növeli a cipelési kapacitásod, meg emelett dmg resist-et is ad. Ha érdekel a bázisépitgetős rész akkor érdemes lesz majd a karizmát felhúzni 6-ra a local leader perk miatt. Lvl 1-en supply line-t tudsz épiteni vele a településeid között amivel elérhetőek lesznek a nyersanyagok mindenütt, a 2. szintü local leaderrel pedig boltokat tudsz majd épiteni a saját településeidre. A 6 karizma viszont ráér még, bobble head is lesz amit ha megtalálsz növeli a karizmádat 1-el, és itt később is tudsz majd adni pontokat a special-odra, nem fixált a dolog mint pl a F3-ban (ott se volt teljesen fix de ott nem tudtál szintlépéskor a specialra pakolni pontokat). STR-ből érdemes 4el kezdeni a modoláshoz szükséges perkek miatt, inteligenciából minimum 4 de jobb a 6ot megcélozni majd mert a science perkhez 6 inteligencia kell és lézerfegyverek/power armor modoláshoz és a fejlettebb bázisvédelmi berendezésekhez kelleni fog a science perk.
Igy röviden ennyi

Én legelsőnek a scrounger (LCK tree), cap collector (CHR tree), a locksmith (PER tree) és a hacker (INT tree), lone wanderer (CHR tree) perkekkel kezdenék majd, kb ilyen sorrendben.
-
.LnB
titán
válasz
Eclips21
üzenetére
Én itt találtam.
Be van zárva ajtó mögé, de Valentine ki tudja nyitni. -
pulffy
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
3asban es a es az NVben szertem mindent attkutyaszi, es feltorni... Mindig elraktaroztam a ertekes cuccokat, amik aztan szerintem tok feleslgesse valtak
na mind egy... Harcba a v.a.t.s.-ot reszesitem elonyben, szinte mindig azt hasznalom , lopakodas az nem vot sosem az en stilusom es a meggyozes se, nem kerulom a konfliktust
... Most igy kezdenék , de meg nem veglegsittettem , ne mentem ki abvaultbol :
S:4
P:5
E:4
C:2
I:4
A:5
L:4 -
micafighter
nagyúr
válasz
Eclips21
üzenetére
Jó kérdés
http://fallout4map.com/ nézd meg a power armor helyeket, hátha. Az atomic cats garázsban a csajszinál mindig volt pár T51 alkatrész amikor arra jártam. Esetleg más boltosokat is érdemes megnézni akik árulnak power armor alkatrészeket, pl a BoS hajón a ketrecben a hapi. -
laposonly11
senior tag
Érdemes az intelligenciát maxra állítani mert az ellenfelekért és küldetésekért kapott tapasztalai pontok, nem szint, sem ellenfél, csak és kizárólag intelligencia függő!!! Vagy pedig hagyni az intelligenciát nullán és az "idiot savant" perkkel ami azt eredményezi hogy a "hülyéknek mindig szerencséjük van", véletlenszerűen 3 x XP kapni az tevékenységekért(minél kisebb az intelligencia annál nagyobb az esély)! Azonban ez utóbbinak minimum 5. szintű luck kell!

-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Megjavitotta magát
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#3257) pulffy: ez attól függ milyen karaktert szeretnél játszani, rengeteg féle játékstilús lehetséges. Ha leirod hogy milyen karaktert szeretnél akkor segitünk a SPECIAL elosztásában. Például: közelharci fegyvereket favozirzálsz, vagy löfegyvereket? Vagy esetleg irtozol a vértől és nem akarsz harcolni? Ha akarsz harcolni akkor egyenesen neki az ellenségnek vagy inkább lopakodva csendben? Rengeteg fegyver/páncél modolásra van lehetőség a játékban, ez mennyire érdekel téged? Rengeteg felszedhető tárgy lesz a játékban és gyakorlatilag minden hasznos lesz a barkácsoláshoz. Szeretsz mindent felszedni vagy annyira nem érdekel? A játék során lesz rengeteg zár meg számitogép amiket feltörhetsz, ha akarsz. Sokszor segitenek neked, csapdákat, robotokat kapcsolhatsz/ki-be, vagy értékes tárgyakhoz/információhoz férhetsz hozzá. Mennyire szeretnél zárat/gépeket törni?
-
pulffy
őstag
Sziasztok, azt szeretnem kérdezni, hogy hogyan osszam el az elején a S.P.E.C.I.A.L. pontokat .... Mire erdemes rakni? Es mire nem... ?
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Plazmacucci
üzenetére

Nálam a legviccesebb az egészben az, hogy a GPU használat még most sem megy 75% fölé, pedig a 7950 teljesítményét közelítő szintre húztam a kártyámat...
Ez a Witcher 3-ban pl. igen magas beállítások mellett 37-45 fps-t jelent mindenféle probléma nélkül.
De a Fallout 4 mégiscsak aszongya, fuck you. -
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Baszki újraindítottam a gépet és most már megy rendesen. Eddig a ventilátor sem pörgött fel. Érdekes hiba.
Sőt ha nyomok egy quickload-ot már nem terhelődik tovább a gép, és akad a játék. Imádom! -
Eclips21
őstag
T51es power armort lehet valahogy szerezni 30.szinten ?
-
válasz
micafighter
üzenetére
Azért nem értem mert amikor elkezdtem játszani még jó volt.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Írd át a tetszőleges értékre amit akarsz aztán tedd a 2 prefs.ini fájlt írásvédetté.
Szétnéztél nexusmodon? Már van egy csomó mod teljesítményre : http://www.nexusmods.com/fallout4/mods/searchresults/?src_cat=26. Valamelyik hátha segít

-
Hozzá nem nyúltam a beállításokhoz, és magától lockolt 30-ra. Az ini átíródott. Most módosítottam, de nem meg 42 fölé. Mi folyik itt.
-
gyimger
őstag
A béta patch óta másnak is eltűnt a Data a launcherben?
-
Picturemaker
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Így már világos. Köszi.
-
4264adam
nagyúr
válasz
micafighter
üzenetére
-
micafighter
nagyúr
válasz
4264adam
üzenetére
Milyen leirás?

(#3237) Picturemaker
A perk táblázatban a legfelső sor a SPECIAL-od. Oszloposan vannak elrendezve a perkek, pl az Agility-hez kapcsolodó perkek az Agility alatt vannak, és sorba rendezve, pl a 9. sorban lévő perk feloldásához 9 Agility kell. A 6. sorban lévőhőz 6. Agility. Ezen felül a perkeknek több szintje is van, és az első szint után szintkövetelményük van. Nézzük az Intelligence ágon található hacker perket:
lvl1
INT 4
You can hack Advanced terminals.lvl2
Level 9, INT 4
You can hack Expert terminals.lvl3
Level 21, INT 4
You can hack Master terminals.lvl4
Level 33, INT 4
When hacking, you never get locked out of a terminal when things go wrong.A követelményeket vastaggal kiemeltem.
Még valami: Nem kell végigmenni az ágakon mint oly sok játéknál hogy egy perkre tudj rakni. Pl ha van 10 Luck-od akkor már a játék elején tudsz rakni a legalsó perkre a Luck oszlopában

Tehát az összes perknek van egy adott SPECIAL követelménye, a fentebbi hacker perknél ez Intelligence-ből 4. Ha ez megvan akkor egy pontot már tudsz rakni a perkre, akárhanyas szintü vagy. Viszont ahhoz, hogy több pontot is tudj rá rakni, szintkövetelmény is lesz. Fentebbiből látszik hogy a hacker perk 2. szintjéhez már a hősöd 9es szintje az elvárás, a perk 3. szintjéhez pedig már a hősöd 21-es szintje.
-
gyimger
őstag
válasz
Picturemaker
üzenetére
Az a szép ebben a részben, hogy akár már 2. szinten belőheted akármelyik oszlop 10. perkjét.
-
sheep
addikt
válasz
gyimger
üzenetére
Nagyon jó, köszi.
Aki most áll neki élete első Falloutjának annak nagy segítség lesz!@Jorus,
én azt hittem hogy annyi perk nyílik meg lefelé ahány csillagod van pakolva az adott SPECIAL képességre. Pl. ha 3 csillag van az Intelligence fülön akkor 3 szintet mehetek lefelé.
Akkor ez nem is így van? Nem is figyeltem eddig... -
válasz
Picturemaker
üzenetére
-
.LnB
titán
válasz
Picturemaker
üzenetére
Szerintem ugyan abba a hibába esel amibe én, bármelyikre tehetsz ahol megjelent már a Vault boy figura, és nem csak a körvonala látszódik. az egeret lefele húzva tudsz scrollolni lefele.
Én egy ideig nem tudtam, hogy lejebb is lehet tenni a perkekre.

-
gyimger
őstag
válasz
Picturemaker
üzenetére
A Sneakre már 3. szintű Agility-vel lehet pakolni. Semmi más követelménye nincs az első szintnek.
-
4264adam
nagyúr
válasz
Picturemaker
üzenetére
Tessék elolvasni mik a feltételek.
-
Picturemaker
őstag
Üdv!
Van egy (nekem) fontos kérdés. A kis figurás "perk táblázat" sorai mikortól lesznek használhatók? 17-es szinten vagyok és csak az első sorra tudok csillagokat pakolni. Jorus írta az előbb, hogy 9-es szinten van és már a SNEAK-re is tudott rakni.
Köszönöm.
-
4264adam
nagyúr
válasz
micafighter
üzenetére
Pedig leírás alapján 28-tól van.
-
4264adam
nagyúr
válasz
micafighter
üzenetére
Kicsit pontosítok: X-01 csak lvl 28 felett van.
-
gyimger
őstag
válasz
micafighter
üzenetére
Szia!
Lecsapok a kezdeményezésedre. Egy jó hete nem játszottam, mert kicsike időmben is ezt írtam. Ha bármekkora kedvet érzel az ilyesmihez, akkor minden további nélkül kiteszem az összefoglalóba a neveddel, persze. Válassz nyugodtan témát.
Annyi mindenről lehet írni, hogy nem is lehet befejezni, csak abbahagyni. Akár egy Reddites tippek-trükkök fordítást is be lehetne szúrni, de az már tényleg csak plusz munka. -
micafighter
nagyúr
válasz
gyimger
üzenetére

Szerintem a power armor szintfüggő lootot mindenképp érdemes lenne megemliteni, mert egyesek (köztük én is
) hajlamosak lvl1-en elkezdni gyüjtögetni a power armorokat és akkor csak T45-öket találnak. LVL 13 körül kezdtem el találni T51-et, LVL 20 körül T60-at, és LVL26-28tól akad az ember X-01 -re. Lehet érdemes lenne még megemliteni hogy az Atomic Cats-nél a fusion core kilopásával kvázi már a játék elejlén lehet szerezni egy T60 páncélt, nyilván messze van a kezdő helytől, kalandos út lesz lvl1-en 
Illetve a településekről is kéne egy rövidke is szösszenet szerintem, annyi pl hogy egy lakos 6 védelmet tud termelni vagy 6 kaját, fejenként 1 vizet és egy kaját fogyasztanak naponta valamint 1 ágy is kell nekik, illetve a nyersanyagot meg tudod osztani a településeid között a supply line-al. Illetve még a generátorra való bekötés ami rendszeresen felmerül itt.
Lehetne persze ezekről sokkal részletesebben irni de egy kis rövid irás ezekről szerintem mindenképpen kéne

Ha gondolod segitek szivesen megirni valamelyik részt.
Szerk. : na meg az interaktiv térképnek is helye lenne szerintem az összefoglalóban

-
gyimger
őstag
Összedobtam egy ismertetőt.
Ez NEM egy tips&trick, nem egy how-to, nem egy "melyik gombot kell nyomni" leírás. Annak ajánlom, aki a világgal ismerkedik, leginkább egy olyan információköteg, amilyet korábban írtam ebbe a témába. Egy kicsit szájbarágós néhol, és úgyis Ti lesztek azok, akik tudják, mit akarnak az összefoglalóban tudni, így nincs is más, csak szólni róla. Biztos lesz egy építkezéssel és PA-val kapcsolatos leírás is, de már biztos, hogy nem a héten. Jöhet minden vélemény vagy javaslat privátba is!
-
sheep
addikt
Igen, én is azt mondom hogy inkább a küldetéseket csináld, aztán könnyebb lesz bóklászni.
Legalábbis nekem bejött ez a taktika, az elején én is csak kóboroltam és nem haladtam semmivel, belefutottam mindenféle ellenségbe és vért izzadtam. Aztán nekiálltam a küldiknek és pikkpakk fejlődtem. -
sheep
addikt
Milyen nehézségen nyomod és hányas szinten vagy?
Én pont ilyesmik miatt easy-n nyomom, de feljebb fogom rakni mert már nem kihívás (41. szinten vagyok)
Azt vettem észre hogy a játék eleje elég kemény, nehezen indul be, de olyan 10 szinttől már lehet nyugodtabba bóklászni. Na meg persze attól is függ milyen karaktert nevelsz..nekem a fegyvereken van jópár sebzés növelő perk. (a nem automata fegyverek 80%-al több sebzést okoznak. Lopakodás is 2.5x szorzó). -
Sok kudarc ért mostanában.
Elbattyogtam a map ÉK-i csücskébe, és azóta sz*vok. Szal most alkotói/játszási válságban vagyok.Először jött a halfeldolgozó üzem, ami alul tele volt Synth-ekkel, és csumára elfogyott mindenem, amire kiverekedtem magam közülük. Aztán jött a boszis múzeum a Savage Deathclaw-val, onnan elmenekültem szégyenszemre. Mondom itt ez az álmos kis falu, Salem, szétnézünk. Rogyásig tele nagyobbnál nagyobb Mirelurk-okkal meg világítósakkal meg Kingekkel. Köszi. Sok visszatöltéssel, pár gyorsutazásos ammo feltöltéssel nagy nehezen sikerült megoldanom a dolgot. Megyek tovább egy sarkot, aztán jöttek az Atom Gyerekei vagykik, és olyat lőttek vmi domb mögül rám, hogy egy lövéstől megmurdeltem sugárfertőzésben. 
-
james001
veterán
válasz
micafighter
üzenetére
Köszi hát nem tudom mi lehet majd várok hátha idővel feltöltik magukat
Vagy lehet magasabb charisma kell hozzá (?) Majd utánanézek pontosabban. 
-
micafighter
nagyúr

Érdekes hogy az utolsó 2 Jamaica Plain képen látszik ugye hogy kevesebb az árnyék a magasra huzott fTargetFramerate=101.0 -nél és magasabb az FPS is, viszont ami még érdekes hogy a GPU-d mind két esetben 100%-on pörög és csak a proci terhelés változott, a kevesebb árnyék számolástól kb 10%-al csökkent a proci terhelésed ami kb 10FPS-t jelentett pluszba

Az fTargetFramerate-et egyébként az átlag és a minimum FPS-edhez képest állitsd be, nézd meg mennyi az átlag, és mennyi amikor a legjobban beesik, a kettő közötti értéket célszerü megcélozni. Mondjuk az átlag FPS-ed 60-an, a minimum meg 45 (pl diamond cityben), akkor én olyan 50-55 közé lőném be az fTargetFramerate-et.
-
.LnB
titán
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Na megcsináltam a nagy driver és addon performance tesztet.
Kezdjük az alapokkal:
Vga: R7-260X OC
Felbontás: 1440x900
(Többi az adatlapomon.)
Játék grafikájának beállításai:
[link]
ini-ben: iPresentInterval=0AMD Catalyst Driverek:
Minden driver telepíése előtt, az előzőt teljes uninstallással töröltem.
15.7.1 és 15.11-es Crimson között semmi különbség. Ugyan azok az fps értékek, minden helyzetben/helyen.
Viszont a 15.11-es Crimson driverben a Shader Chace beállításával tényleg gyorsabban töltődik be a játék, és a fast travel-nél is érződik.
FPS dynamic shadows - Shadow Boost
/shadowBoos.ini-ben a fTargetFramerate=38.0 (ez az alap érték)
Belváros: [link]
Diamond City:[link]
Jamaica Plain:[link]/shadowBoos.ini-ben a fTargetFramerate=61.0
Belváros: [link]
Diamond City:[link]
Jamaica Plain: [link]/shadowBoos.ini-ben a fTargetFramerate=101.0
Jamaica Plain: [link]
Szóval van változás, fps-ben és látványban is. Jamaica Plain a leg sokatmondóbb a látványt illetően.
Ui: bocs, több helyre töltöttem fel a képeket, mert az imgur.com néhányat annyira eltolt, hogy az fps-t nem lehetett leolvasni róla.
-
brumi1024
veterán
válasz
laposonly11
üzenetére
Mint az összes companion, támad, lefoglalja a többieket, stb.
-
.LnB
titán
válasz
laposonly11
üzenetére
Charisma utolsó perk: Humanoid ellenfelekre célzol majd megnyomod az E-t és megadják magukat.
persze nem mindig.
Luck utolsó perk pedig az, hogy lő az ellen, visszapattan a lövedék és ő hal bele.
-
PhilBrick
őstag
válasz
laposonly11
üzenetére
Hát annyira nem sűrű a crit, és azért kell mellé sok agility és kevés perception, de nagyon szórakoztató vele játszani. És igen, lehet Radscorpiont idomítani.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
laposonly11
senior tag
válasz
micafighter
üzenetére
Nem én még mindig rambózok, gondolom full lucknál minden második ütés kritikus és full charismánál meg még egy radscorpionról is le lehet beszélni a kitin páncélját?!

-
micafighter
nagyúr
válasz
laposonly11
üzenetére
Akkor ezek szerint még nem probáltál full Luck és Charisma only karaktert

-
laposonly11
senior tag
Mondjuk vannak ritka marhaságok:
Olyan "addict sétabot", ami attól függően üt nagyobbat minél nagyobb a valamelyik drogtól/szertől való függősége a karaterednek!

Sörétes ami 10 es fagyás sebzést okoz és kritikus találatnál lefagyasztja az ellent!
Kézvédő ami 15% sebzést visszaüt a támadónak!
Vállvédő ami 10% eséllyel lefegyverzi a támadót ha hozzádér!
-
micafighter
nagyúr
válasz
Plazmacucci
üzenetére
Beállitottad az ini fájlban az értéket az FPS-edhez ahogy fentebb irtam?
-
válasz
micafighter
üzenetére
Amúgy nekem olyan szintre butította az árnyékokat, hogy előttem rajzolódnak ki 3 méterre
De az fps nem változik. -
.LnB
titán
válasz
micafighter
üzenetére
Jaja megtaláltam a honlapjukat, ott volt a nexusmodon. Oké köszi. Akkor majd megnézem.
-
-
davidsone
addikt
-
micafighter
nagyúr
Ezt töltsd le: http://www.dev-c.com/fallout4/shadowboost/ (ugyanaz a mod csak a mod készitöjének van saját honlapja ahol mindig a legfrisebb van fent).
Egy zip fájl fog lejönni, ha kicsomagolod ennyit látsz:
A bin mappa tartalma:
A bin mappából mind a 3 fájlt másold be a játék könyvtárába a Fallout4.exe mellé, az elérési út valami ilyesmi lesz:
Neked ennyi a teendő. Alapból úgy tudom az árnyékok rajzolásának távolsága egy fix érték a játékban. Annyit csinál ez a mod hogy az árnyékok rajzolásának a távolságát az FPS-edhez "igazitja". Én beállitottam 56-ra, igy elvileg azt csinálja hogy ha 56 alá esik az FPS-em, fokozatosan csökkenti az árnyékok rajzolásának távolságát, ezzel pedig növeli az FPS-t. Ahogy megy vissza 56 és fölé az FPS-em, fokozatosan növeli az árnyékrajzolás távolságát.
-
Integrator
aktív tag
Tudja valaki, hogy a Fallout 4 Season Pass melyik régióban a legolcsóbb? Nem találtam erre összehasonlító oldalt. A http://www.digitalgamesprices.com/xboxone.php nem tud ilyet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, felbontott Kingston FURY 24GB (1 modul) Renegade DDR5 8000MHz CL38 KF580C38RW-24 - 24 hó gari
- Honor 90 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Motorola Moto G72 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S24 Ultra 120 Hz Dynamic AMOLED 2X, beépített S Pen, Galaxy AI 12/256 GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nem is gondoltam volna, hogy full
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) hajlamosak lvl1-en elkezdni gyüjtögetni a power armorokat és akkor csak T45-öket találnak. LVL 13 körül kezdtem el találni T51-et, LVL 20 körül T60-at, és LVL26-28tól akad az ember X-01 -re. Lehet érdemes lenne még megemliteni hogy az Atomic Cats-nél a fusion core kilopásával kvázi már a játék elejlén lehet szerezni egy T60 páncélt, nyilván messze van a kezdő helytől, kalandos út lesz lvl1-en
Hogy "szebb" legyen egy-két képet is beszúrhatnál majd.