Hirdetés
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
m.zmrzlina
senior tag
létrehoztam a view>toolbars>command toolbox segítségével egy command buttont amit tök szépen megformáztam.
ha ráklikkelek jobb gombbal nem tudom 1 makrohoz se hozzárendelni, míg ha beillesztek
egy wordart,clipart stb képet akkor jobb gombbal hozzá tudom adni a makrót,(assign macro).
mit tegyek hogy a command button-on működjön?Ha arról beszélünk ami nálam az Űrlap vezérlőelemek helyen elérhető akkor szerintem ne a gombon, hanem a keretén (nem kretén:-) kattints jobbal (ne ferdén csíkozott hanem pontozott legyen a keret)
Ha majd müködni fog a command buttonom szeretném hogy az legyen az első dolga hogy
megkérdezi a felhasználót hogy honnan nyissa meg a forrás(adat) file-t (ctrl+o) ezt hogy csináljam?Nem tudom milyen fájlt kell megnyitni és mit kell vele csinálni de ha jó az neked, hogy egy textfájl minden sorát egyetlen cellába másolja (egy sor egy cella) akkor próbálkozz ezzel:
Public FileName As Variant
Sub GetImportFileName()
Dim Filt As String
Dim FilterIndex As Integer
Dim Title As String
Filt = "Text Files (*.txt),*.txt," & "All Files (*.*),*.*"
FilterIndex = 1
Title = "Válaszd ki a fájlt"
FileName = Application.GetOpenFilename (FileFilter:=Filt, FilterIndex:=FilterIndex, Title:=Title)
If FileName = False Then
MsgBox "Nem volt fájl kiválasztva."
Exit Sub
End If
Open FileName For Input As #1
r = 0
Do Until EOF(1)
Line Input #1, Data
ActiveCell.Offset(r, 0) = Data
r = r + 1
Loop
Close #1
End Submi az a parancs amivel kitudom jelölni azt a tartományt ami tartalmaz adatot?
pl. itt van nálam egy excel amibe van 50 sor adat a p oszlopig, jövő héten ez a táblázat 400ig
fog adatot tartalmzi az ai oszlopig.nekem most csak 50 sor kell legközelebb pedig 400,
ha mindet kijelölöm az azért nem jó mert van egy másik táblám ami szintén 50sort tartalmaz
most holnap meg150-et. tehát 2 excelből kellene 1 csak a tartomány mindig változik.Erre több megoldás is van, pontosítsd a feladatot. Egybefüggő-e a tartomány stb... stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Anyagi helyzetek és életutak
- Xbox tulajok OFF topicja
- Projektor topic
- Óra topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4162, 100% Akksi
- darkFlash ZR12 Darkstorm
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Fferi50